The Day after Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm
Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans
Releasedatum: 27 mei 2004
Plot The Day after Tomorrow
"Where will you be?"
Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.
Jack Hall
Brian Parks
Janet Tokada
Parker
jassonn
Weet ik ook niet.Behalve dat er naast mij een stel tortelduifjes zaten die elkaar de hele film aan het aflebberen waren.Erg irritant.
Linda
op het laatste de speach van de Amerikaanse vice-president die erop wijst dat ook de zogenaamde 'derde wereldlanden' nu mensen opnemen, wat vroeger omgekeerd niet of weinig gebeurde. Ik persoonlijk vind dat Emmerich Amerika serieus met de vinger wijst.
Emmerich maakt met deze film duidelijk een aanklacht tegen Amerika. Ik vond de speech van de vice-president werkelijk om te kotsen. Evenals de andere dingen die je noemt. Dat maakte de boodschap voor mij ook het meest duidelijk. Het laten zien van het vrijheidsbeeld vlak voor het eind vond ik juist weer zo overdreven. Die Amerikanen altijd met hun hoop...
bioscoopzaal
Da's inderdaad ook het enige dat mij aan de film stoorde. Ik hoop stiekum altijd op een écht post-apocalyptisch einde, waarbij het grootste gedeelte van de bevolking het loodje legt, de technologie het laat afweten en de mens weer op zichzelf is aangewezen. Helaas durft Emmerich (nog) niet zo ver te gaan, en worden de hoofdrolspelers uiteindelijk weer keurig opgehaald met een helikopter. Is natuurlijk ook prima, maar ik weet zeker dat na verloop van tijd de fouten die de wereld naar de knoppen hebben geholpen, weer opnieuw gemaakt zullen worden. De 'nieuwe kans' die de mensheid krijgt, zal ongetwijfeld weer worden vergooid. Want of de president plotseling mileubewust geworden is of niet, maakt op zich weinig uit: het zit gewoon in onze genen om de wereld (en elkaar) te vernietigen.
Neo zal niet blij zijn, maar wat zijn visie op de mensheid betreft, had Agent Smith gelijk:
"I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species. I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment, but you humans do not. You move to an area, and you multiply, and multiply, until every natural resource is consumed. The only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet, you are a plague, and we are the cure."
Gorro
De natuurrampen zijn overweldigend in beeld gebracht en zijn alleen al het bezoek aan de bioscoop meer dan waard. De verschilllende subplots zijn niet allemaal even sterk, maar goed genoeg om je er niet aan te ergeren (behalve misschien het stukje met de wolven). Er zitten wat dingetjes in die niet kloppen met de werkelijkheid, maar dat reken ik de film niet aan. Dit is een film om te entertainen en dat doet hij. Van de drie grote films die in mei in premiere zijn gegaan (naast deze ook nog Van Helsing en Troy) vond ik dit de beste. Je krijgt gewoon wat je verwacht; een flinke portie natuurgeweld, die een boodschap met zich meebrengt dat we op moeten passen, zonder die er in te rammen. De film is ook lang niet zo patriotistisch als Independence Day, integendeel zelfs. ****
davidov
het in beeld brengen van het vrijheids beeld is gewoon om het spectaculair te maken, in dit soort films gaat het altijd om de land marks. Bij the core zie je de golden gate bridge, ghost busters ook het vrijheids beeld, james bond eiffel toren, godzilla het baseball stadion....Dit geeft een grotere impact bij het publiek gezien het een plek is op aarde die iedereen kent.
aSMoDeuS
Het vriendinnetje van Donnie, tijdens een innige omhelzing na Donnies duik in ijskoud water: "I'm using my bodyheat to warm you."
Sweet
dat was echt zoooooo lame!
en de sfx waren leuk, maar om nou te zeggen dat je de film in werd gezogen en dat het spannend was?
niet bepaald
spannender is het om online naar foto's van Tibet te kijken
(p.s. OMFG Greenpeace maakt ook weer van de gelegenheid gebruik hoor...)
eerdekes
Ach, maak je er daar nou niet dik in.
Amusuments waarde : 10/10.
Ok, misschien is mijn 4,5* wat te veel maar kom
toffe gozer
Ik vond het op een paar saaie sentimentele verhaallijntjes na dan een enorm spectaculaire film, schitterend hoe je ziet hoe New York wordt overspoeld door een enorme waterstroom erg mooi gemaakt het lijkt net echt, dit is zeker een film om in de bioscoop te bekijken erg mooi gemaakt.
davidov
hehe eerdekes, ik heb hem een 4 gegeven wat ik vrij hoog vind voor een popcorn film als deze
(normaal halen stomvermaak films niet hoger dan een3,5 bij mij) maar een 4 is hier wel op zn plaats omdat ze voor een film als deze er nog een redelijk verhaal van gebakken hebben en de acteurs doen het ook niet slecht.
John Doe
Spectaculaire special effects en een redelijk interessant onderwerp. Ook leuk om Jake Gyllenhaal te zien spelen, deed dat naar verwachting goed. Daarnaast slaat de film op zoveel punten de plank mis, dit heb ik eerder en beter gezien. Script heeft vele mankementen kwa invulling van het verhaal en dialogen. Als we aan het eind met een gevoel van overwinning moeten overblijven hebben ze de muziek goed gekozen die pastte bij de blije gezichten. **
davidov
geen globale overwinning, maar een persoonlijke overwinning, een opluchting dus voor ieder die betrokken was en het overleefd heeft. Moet je niet op gaan zeuren want iedere rampen film heeft dat, fantastisch voorbeeld is jurassic park
dat heb je gewoon met hollywood, 99 van de 100 keer een "goed" einde
John Doe
fantastisch voorbeeld? Ik geloof niet dat in Jurrasic Park de halve wereldbevolking dood ging en de planeet zoveel minder onleefbaar is geworden. Bij andere films is het minder erg gedaan. In deze film is namelijk het probleem niet verholpen! In al jou mogelijke andere voorbeelden wel (de veel kleiner dan in deze film zijnde ravage blijft natuurlijk wel staan)
Hier komt nog bij dat er talloze andere punten waarin de film de verkeerde weg insloeg, zelfs meerdere dialoog- en scriptfouten. Independence Day heeft veel raakvlak met deze film. Deze productie bevat veel minder van zulke fouten. Het probleem is wel verholpen en de aarde is echt gered. Er is goede humor, die deze film ontbeert, tenzij je gaat lachen van de opeenhoping aan fouten. Om kort te zijn is het script daar kwalitatief en is er iets meer te versmaden naast de entertainment factor. Het einge waarmee deze film boven Independence Day uitsteekt is dat het soort ramp een realistischere dreiging is.
davidov
jurassic park gaat niet over een halve wereld die dood gaat omdat een groep dino's gaan snacken nee, maar er sneuvelen behoorlijk wat mensen en het park + eiland is onbewoonbaar/ een ramp. Zelfde idee ongeveer (let op ongeveer) bij DAT (day after t...), alleen nu op een veel grotere schaal. Maargoed een hollywood einde met een mooie zon + muziek + overlevenden + gelach en feel good momenten heb je nou eenmaal bij deze films, ook bij ID4, the matrix revolutions, jurassic park....te vaak dus want het is voorspelbaar maar ok, zonder is het ook niet leuk
Dat DAT (:P) realistischer is dan ID4 kan me niet echt schelen gezien films toch fantasie zijn, maar het grote verschil met ID4 voor mij is, is dat er geen will smith like persoon was...een acteur die de show wil stelen, denkt dat hij grappig is maar inmiddels altijd hetzelfde doet (stoer doen, en dan weer dom doen- zie ook www en mib) Eddie Murphy heeft de laatste tijd last van hetzelfde syndroom....jammer maar tis niet anders. Ik vond iedereen in DAT gewoon aangenaam acteren, geen oscar niveau maar ik hoefde me nergens aan te ergeren.
Maar het is en blijft een popcorn film, tis een godzilla/ID4 rampenfilm maar nu met een iets meer volwassen, netter, wetenschappelijker en serieuzer tintje heb ik zo het idee.
Jack Sparrow
Wat een fantastische effecten zitten in deze film, echt cool.(alleen wat zagen die wolven er slecht uit zeg
) Alleen het verhaal daarentegen is niet echt sterk en wordt zelfs hier en daar saai. Deze film moet het dan ook niet hebben van het verhaal maar van de special effects. Hier en daar zitten wel een paar sterke scenes bijvoorbeeld dat de amerikanen niet in Mexico worden gelaten gezien Mexico de grote stroom van vluchtelingen niet aan kan(omgekeerde wereld) en dat de president van de VS de economie belangrijker vindt dan de dreiging van het broeikaseffect. Dit zijn toch enkele punten in die deze popcorn film je aan het denken zet. Dit maakt deze film het zeker waard om te kijken,
3,5 ster
Mangoman
Gisteravond gezien in de bios. Effecten waren inderdaad zeer goed (behalve de wolven dan). Verder geen sterke verhaallijn, maar dat is niet erg in dit soort films. Dat het rijke westen nu asiel moet aanvragen in de derde wereld is inderdaad de omgekeerde wereld. Dan vraag je je af wat er gedaan wordt als er echt iets gebeurt dat iedereen naar andere landen moet evacueren. Hoe zullen die landen daar op reageren in "real life"? Maar goed hij krijgt van mij 3,5*
jassonn
Van IMDB gehaald.
Hollywood heart-throb Jake Gyllenhaal has admitted to unlikely diva behavior on the set of his latest film The Day After Tomorrow. The Donnie Darko actor, 23, loved starring in the big-budget disaster movie, but on several occasions refused to say some of the lines in the script and suggested new ones. Gyllenhaal says, "There were a couple of instances where I said, 'No way am I saying that line!' and they rewrote it.' There won't be any subtitle saying, 'Sorry, these guys don't sound like real human beings, but they just didn't have the balls to say the dialogue sucked." And Gyllenhaal knows more about screenwriting than most actors - his mother Naomi Foner is a writer. Gyllenhaal continues, "Coming from a family where my mom is a writer, I just respond to how people speak. I thrive on the process of getting this stuff right. It drove them crazy, but it was fun. You have to entertain yourself when you're spending seven months in Montreal."
hinse
Vanavond gezien. Ik vond hem zeker vermakelijk, maar niet echt goed ofzo. Het was zoals eerder gezegd heel Amerikaans en dus zwaar over the top. Maar met wat popcorn en een pislje is er niets mis mee.
Jordy
Redelijk vermakelijk onzinverhaaltje als excuus voor wat leuke scenes, die de lat weer wat hoger leggen wat betreft dit soort rampenscenes.
Films als deze zijn er in drie soorten: films die de plank totaal misslaan, en een ongelofelijk pijnlijke mix tussen komedie en totaal mislukte poging tot serieus drama proberen te brengen (Armageddon), films die zich erg serieus nemen, hier grotendeels in slagen, maar tja echt veel doet het je allemaal niet als kijker (Deep Impact) en supervermakelijke onzin, die je weer vergeten bent als je de bios uitkomt, maar waar je in ieder geval van genoten hebt, omdat je weet dat de makers het allemaal niet zo serieus bedoelden (ID4).
Deze film valt in de Deep Impact categorie. Als er mil-joe-nen mensen doodgaan zal het mij eerlijk gezegd worst zijn of een vader zijn zoon weer vindt, en of het jongetje het meisje zal krijgen, en of de hond van de zwerver het allemaal overleeft.
Maar goed, best vermakelijk dus allemaal. Hoogtepunt van de film vond ik toch de geniale scenes waarin duizenden Amerikanen proberen om die rivier over te steken richting Mexico, die de grenzen krampachtig dichthoudt (precies het tegenovergestelde van de dagelijkse werkelijkheid dus). Pas na kwijtschelding van de schulden van de arme landen willen ze (terecht) honderdduizenden Amerikaanse vluchtelingen opnemen)
Misschien had een film over een nieuwe ijstijd meer indruk gemaakt als ik niet in een volle, airco-loze, bioscoopzaal zat trouwens
2,5 *
hypochonder
Jah, ik hou dus helemaal niet van rampenfilms (ook niet van epische trouwens: zie Troy) maar deze vond ik tot mijn verbazing best leuk, al zat ik op de eerste rij (of was dat juist een voordeel?) Al de cliché's die je er maar kunt instoppen vind je er in terug maar dat doet eigenlijk geen afbreuk aan het geheel.
Er zaten ook originele stukken in de film, de Nietzsche-dialoog en ook de scène waarin een journalist midden in het rampgebied staat en dan zegt tegen de camera:" Als je goed kijkt achter mij, kan je een tornado zien!" relativeren het allemaal een beetje en zorgen voor de onontbeerlijke humor in het verhaal.
Veel cliché's op een hoopje maar toch vermakelijk, voor mij een verrassende conclusie. 3.5*
McClane
Een veel te lange aaneenschakeling van geweldige special effects, zonder een goed verhaal, maar met acceptabele acteerprestaties.
Double Deuce
Gisteren The Day After Tomorrow gezien en eigenlijk was ik gedurende de hele film overdonderd door de geweldige special effects. Het oogt allemaal heel groots en verveelde me geen moment. Er zat voldoende vaart in de film om boeiend te blijven naar mijn idee.
OK, het verhaal stelt niet veel voor: persoonlijk leed versus mondiaal leed is een erg gewaagde vergelijking en heb ik in nog geen enkele film goed uit de verf zien komen. Deze film is daarop geen uitzondering.
Neemt niet weg dat de actie naar mijn idee veel goed maakt en er wordt zeker niet slecht geacteerd. Allemaal wat voorspelbaar qua verhaallijn en dialogen maar de opzet van deze film is denk ik toch vooral: heel veel actie, voor een groot publiek, nog een boodschap meegeven aan de kijkers en de kijker met een tevreden gevoel naar huis laten gaan. Daarin slaagt deze film behoorlijk.
Volgens mij zit er o.a. ook nog een verwijzing in naar Godzilla
Dus ja, een zwakke/matige verhaallijn met grootse special effects. Niet makkelijk om daar een waardering aan te geven omdat ik het allemaal wel zeer amuserend en soms ook spannend vond maar er had misschien wel meer ingezeten! Ik geef deze film toch 3,5 sterren.
jokingsurely1
Superieure onzin met een totaal gebrek aan filmlogica. Onbestaande karakteruitwerking versus verschroeiende fx. Bevat alle Emmerich-dada's (de "moedige" zelfopoffering, de belerende speech, de vijandige alien (dit keer het weer), de "afwezige" vader, etc etc).
Dolle pret zolang men zijn hersenen in de coulissen laat (maar that's the point, i guess)
Chainsaw
Zo, dat was dan The Day After Tomorrow ...
Het was weer opnieuw een geslaagd bioscoopbezoekje, want de film heeft geen enkele seconde weten te vervelen. De film begint spectaculair en blijft vervolgens boeiend genoeg om zonder enkele problemen verder te blijven kijken tot de eind credits.
Als ongeveer in het midden van de film dan het echte werk (de storm) flink begint, is het echt plezier eerste klas, want de special effects zijn waanzinnig en heel spectaculair, met als hoogtepunt een paar kippenvel creërende scenes, zoals de tornado die de letters Hollywood van de berg schrapt . Was ook al in de trailer te zien, maar blijft één van de beste scènes uit de film.
Wel erg jammer is dat de film á la Hollywood weer drama en emotie moet verwerken in het geheel. Een oninteressante vader-zoon relatie, een subplot met het kankerpatientje en een nogal onnodige scène met een stel computerwolven. Vond het niet heel erg storend allemaal, maar de film was beter afgeweest als bij die scènes de schaar even was komen kijken.
Vervelen deed de film gelukkig niet en met een paar erg vermakelijke en zeer spectaculaire scènes is Day After Tomorrow een prima stukje popcorn- entertainment.
Voorlopig even 3,5 sterren.
Jordy
Voorlopig even 3,5 sterren.
Tot je tot inkeer komt??
Beejeej
heerlijke spektakelfilm, met best een origineel verhaal. ik vond zelfs dat het hele klimaatsverhaal best plausibel uitgelegd werd
ik heb er erg van genoten. op hier en daar een klein flauw plot-ontwikkelingetje na, zoals het verhaallijntje met de wolven, was het gewoon een zeer vermakelijke film.
voor de liefhebbers van grote hollywoodproducties zeker een om te kijken.
davidov
de grootste blooper vond ik (tenzij iemand mij kan verbeteren) hoe IN GODESNAAM!! die openhaard kan branden met 10 meter sneeuw op de schoorsteen, en waarom je dus (als het zou lukken) geen gat in de sneeuw zou zien met rook als zn pappie hem komt halen.
De wolven als ze buiten waren en gingen rennen zagen ze er nogal nep uit ja, maar binnen in het donker viel het wel mee. Wat ik wel erg cool vond is dat je de reflecterende ogen heel even in een halve seconde zag. Geeft maar toch weer aan hoeveel detail ze hebben gestoken in de CGI voor deze film. Mag ook wel want eigenlijk leunt de hele film erop.
morpheus
The Day After Tomorrow heeft $70 miljoen opgehaald aan de Amerikaanse boxoffice de afgelopen 3 dagen incl $82 miljoen wereldwijd.
Shrek staat dit weekend echter wederom op nr 1

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

'The Day After Tomorrow' verdwijnt over een paar dagen (na morgen) van streaming: 'Deze film gaat echt nergens over'

The Butterfly Effect

Napola - Elite für den Führer
Drama / Oorlog, 2004

October Sky
Biografie / Drama, 1999
saving the worldlibrarycataclysmklimaatveranderinggreenhouse effecttornadotwister hurricanehailtemperature drop ice agepolar zonemeteorologygulfstreambarrier iceice meltingthird worldexodus evacuationclimate natural disasterregeringrampsneeuwlos angeles, californiëantarcticawetenschappercell phoneenvironmental doomsdayantarcticrampen filmhelicopter crashdisaster film