• 9.382.032 stemmen

The Day after Tomorrow (2004)

Sciencefiction | 124 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 27 mei 2004

Plot The Day after Tomorrow

"Where will you be?"

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

avatar van D-Lo

D-Lo

Gisteren de avant-premiere gezien, waarvoor ik tickets had gewonnen. De film is zeer goed meegevallen. Bijna de hele film door zijn er echt wel spectaculaire beelden & special effects (de overstroming van New York). Normaal doen die special effects me niet zoveel, maar ik moet toegeven dat ik het nu toch allemaal wel indrukwekkend vond. Dennis Quaid is weer goed (zoals altijd) en ook de supporting cast doet zijn job (zoals bv. Nestor Serrano, die in deze film de baas van Quaid speelt).

Soms is het wel een beetje overdreven, maar dat hoort er natuurlijk bij, zeker bij dit soort films. Vooral de scene waar de wolven Gyllenhaal & co aan het achtervolgen zijn, was toch wel over the top. Maar al bij al zeker een aanrader. 4/5

avatar van FisherKing

FisherKing

eerdekes schreef:

Zeg ik dat ?

Die indruk wek je. Heb je hem nooit eerder gezien ?

avatar van emanuel

emanuel

Ik ben net terug van hem en ik moet zeggen ik vond hem eigenlijk zeer goed,ik had er eigenlijk niet zo veel van verwacht en stond toch verbaasd van deze film
De effecten buiten de wolven zijn heel knap gedaan, goed geacteerd vooral van gyllenhaal en quaid.
Er is natuurlijk altijd wat zeemzoeterigheid in de film maar dat heb je altijd natuurlijk bij dit soort grote hollywood films.
Al bij al een goede film en zeer goed geacteerd

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad een prima Hollywood-rampenfilm, met degelijke acteerprestaties en uitstekende (en geloofwaardige) speciale effecten. Alleen de CGI-wolven waren niet erg geslaagd, al bleven die scènes wel bijzonder spannend.

De meest opvallende rol was nog weggelegd voor Jake Gyllenhaal (die knul heeft toch echt verschroeiend veel charisma), en zijn scènes met de mooie Emmy Rossum waren nog het beste geslaagd. Na de grootse spektalelscènes natuurlijk, want dat is toch waar iedereen op zit te wachten. Op dat vlak trekt Emmerich zoals vanouds weer eens alle registers open, en al hebben we New York da afgelopen jaren al talloze keren ten onder zien gaan, het blijft ook deze keer weer een indrukwekkend gezicht.

Al bij al is The Day After Tomorrow een onderhoudende, spectaculaire rampenfilm; en voor de verandering eens geheel vrij van patriotistisch vlaggengezwaai en sentimentele lofzangen aan het Amerikaanse volk. De moeite waard.

3.5 sterren.

avatar van bridget

bridget

Yup, deze film was wauw! Soms zelf een beetje beklemmend door al die actie. Het spijtige vond ik wel dat die wolven zooo slecht gedaan waren. Als alles er zo fantastisch uitziet, waarom zo iets simpel dan verpesten? Tsssss... Maar anyway, ik zou hem aanraden aan iedereen die 125 minuten sensatie wil zien. Want dat is het ook: nothing more, nothing less...

FisherKing schreef:

Die indruk wek je. Heb je hem nooit eerder gezien ?

Eerste keer dat ik hem zie

avatar van fredjas

fredjas

ik wou dat nu al maandag was(dan gaak gaan kijke);)

ahha

jassonn

Ik heb me erg vermaakt met deze film,de special fx zijn zeer geslaagd,behalve zoals Bioscoopzaal al aanhaalde die wolven(aan de manier waarop ze bewogen waren ze overduidelijk nep).Ook vond ik dat de film op sommige momenten wat te snel van de ene naar de andere scene overging.De muziek was degelijk maar had van mij hier en daar wat bombastischer gemogen.Acteerwerk was ook op niveau,en er was ruimte voor wat humor.Toch nog 3,5* over voor deze geslaagde rampenfilm.

WAT EEN ROTZOOI!
Jezus wat slecht!

wat een lamme cgi wolven
wat een slechte sneeuw aan het begin
hier en daar nog wat matige zooi met PC gemaakt

over het algemeen wel goede effecten

verder:
slechte dialogen (idd. Goodfella )
lamme sub plots zoals het kankerpatientje
gezeik over God de hele tijd (I know, USA suckers)

ALS JE BEEN EEN INFECTIE HEEFT, GA JE DAT NIET VOOR JE HOUDEN

de standaard opoffering hier en daar

the list goes on....

voor een meer genuanceerde beschrijving, zie Goodfella & padd0

Meeloper

avatar van Linda

Linda

De enige reden dat ik deze film graag wilde zien was voor de special effects en wat dat betreft is de film ook zeer geslaagd (oke, op die afschuwelijke wolven na dan). De enorme vloedgolf was dan ook ontzettend gaaf! De rest van al het noodweer was al even mooi.

De cast was prima. Gyllenhaal bewijst maar weer eens dat hij echt veel talent heeft! Zonde dat hij een film als deze uitkiest. Ook de muziek was uitstekend, sommige stukken deden me zelfs een beetje aan de soundtrack van Signs denken.

Dat was wel zo'n beetje het positieve aan deze film. Nou de negatieve nog...

Het grootste minpunt aan de film is (zoals te verwachten viel) het verhaal. Het broeikaseffect heb ik altijd een ontzettend interessant onderwerp gevonden maar de manier waarop de film hier op ingaat was erg teleurstellend. Tuurlijk verwacht ik geen docu van Discovery of wat dan ook maar ik had op zijn minst verwacht dat de film er nog iets meer op in zou gaan.

Een mager liefdesverhaaltje was ook niet bepaald waar ik op zat te wachten, het leverde alleen maar weer een zooi onzinnige scenes op. Net als de relatie tussen Gyllenhaal en Quaid. ('Het spijt me zo dat ik zo weinig aandacht aan je heb besteed, snif snif' ) Natuurlijk ontbreekt het echte Amerikaanse sentiment ook niet waardoor je weer van die kromme zinnen als 'We kunnen alleen nog bidden' en 'God zij met ons' krijgt.

En zoals al eerder gezegd, die wolven kunnen echt niet!! Ze zien er waardeloos uit en het levert alleen maar weer onnodige scenes op.

Al met al best een vermakelijke film maar meer dan 2,5 ster kan ik er niet van maken.

jassonn schreef:

Ach laat hem maar

Ik vond de film net goed, jammer dat hij niet in de smaak valt bij anderen. En aan het verhaal over dat broeikaseffect dat niet klopte. Stoor ik mij niet aan. Het is en blijft hollywood !

jassonn

@ Linda: Ik vond het juist wel meevallen met dat Amerikaanse sentiment.

avatar van Linda

Linda

Meevallen? De film is een en al sentiment. Alleen al vlak voor het einde dat ze toch nog heel eventjes het vrijheidsbeeld moeten laten zien. Blegh.

Weet je, ik maak er ook maar 2 sterren van ook.

jassonn

Dat vrijheidsbeeld staat er nou toch eenmaal.Ik vind niet dat omdat het in beeld is, je dat meteen met Amerikaans sentiment kunt vergelijken.Het had allemaal veel erger gekund.
(Als je zou zeggen: Ik had ook wel willen zien wat er met Europa gebeurde,ja dan moet ik je gelijk geven,(b.v een ondergesneeuwd Amsterdam of een bevroren Eifeltoren)dat miste ik wel in de film.

avatar van speedy23

speedy23

Linda schreef:

Weet je, ik maak er ook maar 2 sterren van ook.

De spoilers werken niet...

Een ondergelopen en vervroren vrijheidsbeeld? De verwijzingen naar met schaden van het milieu, de omgekeerde grenssituatie tussen de Verenigde Staten en Mexico, op het laatste de speach van de Amerikaanse vice-president die erop wijst dat ook de zogenaamde 'derde wereldlanden' nu mensen opnemen, wat vroeger omgekeerd niet of weinig gebeurde, de reusachtige hagelstenen op het Japanse Kyoto waar de VS het milieuverdrag niet wilden tekenen. Ik persoonlijk vind dat Emmerich Amerika serieus met de vinger wijst.

eerdekes schreef:

Het is en blijft hollywood !

dus lul je maar raak?

net als in Troy?

avatar van stinissen

Veel van verwacht, maar helaas is het niks geworden. Je wacht en wacht maar de film wil maar niet op gang komen, de special effects waar iedereen het over had kunnen de film ook niet redden en wat het acteren betreft de beste rol wordt weg gelegd door de zwerver met de hond....
Film was ook een grote ophoping van fouten bv Op een gegeven moment moeten ze medicijnen halen voor Laura de vriendin van Sam, Sam gaat buitenom door een patrijspoort te vernielen en gaat dan naar binnen om vervolgens de deur aan de binnenkant te openen met de SLEUTEL die aan de binnenkant in de deur zat, er waren geen mensen in de kamer maar de deur zat aan de binnenkant opslot.... Een magere vijf dus 2.5*

EN

waarom hakt hij de deur niet door?

avatar van TVGids

TVGids

stinissen schreef:

Zie jij 2,5 ster als een 5. Hoe reken je dan.
Ik dacht dat het 0,5 ster waardeloos

1* = 2

1,5*= 3 etc etc dus 5*= 10

avatar van kamps

kamps

nog niet gezien lijkt me echt een wereld film

mix van twister, deep impact, Earthquake in New York.

spelers zijn ook niet al te slecht

avatar van sydney

sydney

Veel aandacht voor deze film trouwens. Gisteren nog in Nova en vandaag in 2 vandaag. Greenpeace heeft zelfs een site over de film gemaakt, waar in wordt gegaan op het realistische karakter van de film.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het vriendinnetje van Donnie, tijdens een innige omhelzing na Donnies duik in ijskoud water: "I'm using my bodyheat to warm you."

Sweet

Ik rekende overigens op een flinke dosis vermakelijke massadestructie en die verwachting kwam aardig uit, ware het niet dat "ooh's" en "aah's" nagenoeg uitblijven. Het blijft vooral bij een leuke verzameling mooie plaatjes, verwacht geen adrenalinepompend sloopwerk hier.

Op een paar (zwart)komische momenten na breekt het chronische gebrek aan tongue in cheek de film echter volledig op, al kon ik op een gegeven moment best lachen om al die bloedserieuze gezichten die stuk voor stuk hun clichézinnen opdreunen. Het hele idee van de film tart sowieso al alle grenzen van de logica, dus het is aangenaam om te zien dat de personages hier dan ook naar handelen. De overbodige subplotjes doen de rest: 2*

avatar van morpheus

morpheus

De film begint veelbelovend, vanaf de openingshot ziet het er al visueel fantastisch uit. uiteraard is het verhaal niet de sterkste kant van The Day after Tommorow. De eerste helft doet dat er ook niet zoveel toe want er wordt snel toegewerkt naar de vernietiging van de halve wereld en oh wat krijgen we indrukwekkende beelden voorgeschotelt incl superieure geluidseffecten. Petje af voor de SFX mensen, visueel biedt de film het beste sinds tijden.

Het is na het SFX geweld dat de film inzakt en het tempo voor mijn gevoel wegviel, Alle verhaallijnen ontvouwen zich in het 2e deel ultra voorspelbaar waarbij veel daarvan een overduidelijke diepere betekenis of clichematig moraal hebben.

Slechts enkele scenes wisten mij nog na "the big bang" echt te boeien en deze waren meestal dan ook gevuld met actie waarvan er gelukkig nog genoeg was. Verstand wel op 0 want de aanleiding tot die actiescenes zijn veelal niet echt overtuigend en meestal cliché. (aan de andere kant who cares want daar kom je niet voor )

Dennis Quaid speelt zijn rol op autopiloot en weet niet echt te overtuigen. Jake Gyllenhaal weet nog het meest uit zijn dunne personage te persen en wist mijn sympathie te wekken. De overige cast is prima er waren geen personages waaraan ik me echt stoorde hoewel de meeste van deze personages ook dunner dan een vel papier waren.

Bottomline is dat de eerste helft van de film prima is puur alleen al voor de overdonderende eyecandy maar de 2e helft inzakt en hoewel ook dan elk plaatje van een ondergesneeuwd Manhattan perfect weet te overtuigen viel mijn concentratie soms wat weg.

The Day after Tommorow is geen topper daarvoor is het allemaal te standaartjes, maar het is ook absoluut geen slechte film. Emmerich doet waar hij het best in is, ogen wijd open dus want dit is as good as it gets....

***1/2

avatar van Consurgo

Consurgo

Ik vond hem wel redelijk, had er niet zoveel van verwacht en ik werd dus ook niet teleurgesteld.

Wat ik verwachtte was:
-Een sensatie film
-Veel computer shit.
-Veel spectaculaire weer dingetjes
-Cheese, Cliche en Corn
-Vermaak

Dat alles heb ik ook gekregen, met een 2.5 tot zelfs 3 sterren sausje.

Wat ik NIET verwachte en TOCH kreeg:
-LOTR pixel psyco-frusti wolven met bloedlust.
-Stickmen op daken.
-Achtervolgings min 150 graden fahrenheit instant-freeze wind.
-Een domme neger met een bril die door moest gaan voor een nerd.
-Soms wat slechte graphics. (begin! Dacht dat de noordpool uit ijs bestond ipv computer graphics.)

avatar van Goodfella

Goodfella

jassonn schreef:

Ik snap het niet want noch Goodfella noch Paddo heeft op de film gestemd

We zijn samen naar deze film geweest jasonn.....

avatar van Stevo

Stevo

Laat me raden. Er zit vast een liefdesrelatie in de film. Waarom moet dat kleffe gedoe er altijd bij?