Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Kill Bill: Vol. 2
"The bride is back for the final cut."
Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.
Beatrix "The Bride" Kiddo
Larry Gomez
Rufus
O-Ren Ishii
MarkFish
Ik begrijp niet bij deel 2 de uitdrukking "vet cool" niet zo MarkFish. Kijk, bij Resevoir Dogs en Pulp Fiction kan ik dat nog wel snappen, maar deze film is niet cool, daar is ie naar mijn mening te serieus voor en zitten er te weinig "overbodige" (gave) dialogen en te weinig actie in.
Ik denk trouwens dat je Pei Mei bedoeld met "japanse goeroe", en dat is een chinees, geen japanner.
Ja tuurlijk bedoel ik dat. Met vet cool doel ik natuurlijk op de vet coole dialogen tussen bijv Madsen en zijn baas in die kroeg, tussen Bill en Madsen over de wraak van Thurman. Veel typische Tarantino-dialogen en die zijn vet cool, okee?
Ik begrijp niet bij deel 2 de uitdrukking "vet cool" niet zo MarkFish. Kijk, bij Resevoir Dogs en Pulp Fiction kan ik dat nog wel snappen, maar deze film is niet cool, daar is ie naar mijn mening te serieus voor .
Huh? Volgens mij is dit T's minst serieuze film, hoor.
flipsen
Nou, geen enkele film van QT is echt serieus, toch? Het is allemaal puur vermaak en dat is het belangrijkste en dat is ook gelukt in deze film.
Ik vond alleen de uitdrukking "vet cool" eerder bij Pulp Fiction en Reservoir Dogs past dan bij deze film. Ik weet niet precies waarom. Misschiien komt het omdat de dialogen in KB toch iets meer met het verhaal te maken hebben (behalve die 2 die Markfish hierboven noemt dan).
mister blonde
Ik vind de kreet 'vet cool' wel erg goed passen bij Kill Bill, hoewel ik het zelf wellicht wat anders zou formuleren.
Menghini
Why do they call themselves the "crazy 88"?
I think they thought it sounded cool...!
Blijft minder dan het eerste deel (mist hier en daar een beetje vaart), maar het blijft allemaal toch erg leuk en lollig. 4*
Goodfella
Net een marathon gedaan en achteraf toch best goed te kijken als één film. Beide delen ontlopen elkaar nauwelijks in kwaliteit en m'n punt van kritiek is voor zowel Vol. 1 als 2 hetzelfde. Scènes gaan vaak net te lang door waardoor de verveling soms toeslaat. Had het toch bij één film van 3 uur gehouden Quentin, nu blijft het een potentieel meesterwerk.
Final score: 4* voor beiden.
flipsen
He, Goodfella, jij had vanavond hetzelfde idee als ik, heb ook een marathon gehouden, voor mij is het niet echt een marathon, 3 uur en 3 kwartier genieten geblazen.
Maar ik kan mij niet vinden in jouw kritiek, hoewel ik me der wel iets bij kan voorstellen dat je het soms te lang vond duren.
Zo overal, vooral in deel 2, lekker de tijd voor genomen wordt, alle karakters mooi neergezet worden, leuke en amusante dialogen. KB1 en 2 blijven mijn absolute favoriet, geen twijfel mogelijk.
MarkFish
Hier even op inhaken: Pulp Fiction en Res. Dogs vink ik echt een stukje beter. Net iets genialer, grappiger, beter verhaal. Net iets beter.
neo
Prachtige scenes met lange lappen tekst, die toch erg bijzonder over komen en je aan het scherm kluisteren.In principe hetzelfde verhaal zo'n beetje als bij volume 1: dit moet ik eerst over een tijdje nog maar eens zien. Voor nu 4.5 sterren
Captain Pervert
Goed, net deel 2 ook bekeken, nu heb ik een totaalbeeld.
Het zijn twee films van een filmliefhebber, voor de filmliefhebbers.
Vol.1 is één groot hommage aan allerlei films, met namen de bloederige samuraifilms. Al helt de film meer dan eens over van hommage naar persiflage.
Ik keek deze film met iemand van het "Pearl Harbor" niveau zeg maar, en die haakte al vrij vlot af met "ja dat wat daar gebeurt, dat kan helemaal niet." Dit omdat de film in eerste instantie serieus aanzet en dan ontaardt in allerlei onrealistische stunts en situaties. Ik vond de film fantastisch (4.5 sterren) maar ik kan me voorstellen dat veel mensen hem stom vinden vanwege het (on)realisme. Er zullen ook veel mensen zijn die enkel plaatjes kijken (er valt genoeg actie te zien).
In Vol.2 gaat Tarantino nog een stapje verder dan alleen een hommage hier en een knipoog daar. De hele film is van begin tot eind eigenlijk volstrekt absurd. Nooit gebeurt hetgene waarvan je verwacht dat het komt. Voeg daaraan toe dat absurde Pai Mei mannetje en je hebt een film die balanceert tussen absurd en volstrekt onbegrijpelijk. Persoonlijk viel ik van de ene verbazing in de andere, en daarom was ik ontzettend geboeid. Feit is wel dat er minder actie was, dus de mensen die deel 1 nog doorkwamen vanwege de bloederige slachtpartijen, zullen hierbij in slaap vallen. Want het is eigenlijk een vrij trage film met veel dialoog, en veel van wat je op scherm gebeurt is - zoals gezegd - volkomen absurd.
Ik ga eens even lezen over deze film, en ik ben benieuwd hoe Tarantino deze films heeft bedoeld.
Want het is niet zijn doorsnee "goede film met een kunstzinnige manier van filmen". Deze films hebben een flinterdun verhaaltje. Eigenlijk is het 99% vorm en 1% inhoud.
Voorlopig geef ik ook dit deel 4.5 sterren.
P.S.
Grappigste moment uit de film vond ik de ontmoeting tussen The Bride en Pai Mei. Die laatste wordt boos, zegt iets, en de camera zoomt met enorme vaart in op zijn boze gezicht.
Dat is een typisch oosters cameratrucje wat ik echt HEEL erg herkende uit allerlei oude kung fu films. Maar dan ook alleen maar in die films, nooit ergens anders. Het komt ook maar één keer voor in deze film.
Erg leuk om dat te herkennen.
Jimske
perfect vervolg! schitterende dialogen, schitterende film, gewoonweg subliem!! een dikke 4,5*
TheOne
De hele film moest eigenlijk uitgebracht worden. Omdat de speelduur aan de lange kant was splitste tarantino het in twee delen: Volume 1 & Volume 2. In het eerste volume werd het verhaal begrepen en was er veel aktie te zien, vooral in de slotscene. In de tweede volume was het verhaal al begrepen en vond de aktie veel minder. Alleen de training van Uma in China viel mee. Deel 1 was beter. hebben jullie trouwens Samuel L. Jackson opgemerkt?
Mister_Pink
Aardige film, ik vond deel 1 toch stukken leuker. Ik vond de soundtrack in deze film eerder storend. Hoogtepunt van de film is natuurlijk wanneer Kiddo haar doctertje voor het eerst ontmoet. Het einde (dood van Bill) was erg voorspelbaar. Verder heb ik aardig genoten.
QT's minste film
3,5 sterren
Is er al iets bekend van een versie waar deel 1 en en twee aan elkaar zitten.
Inclusief het geweld wat wel in Japan, maar niet in de rest van de wereld, te zien is?
Zo zou oorspronkelijk helemaal niet zo vroeg weggeven worden dat het dochtertje nog leeft , maar ja, toen het twee films werden had men voor de eerste een cliffhanger nodig.
Toch jammer dat de film zo ongedisiplineerd geschreven en geregisserd is. Dit had echt iets moois kunnen worden.
En wanneer komen die japanse cuts hier uit?
Vraagje:
Is het eigenlijk wel slim om een spoiler voor het eerste deel in de omschrijving van het tweede deel te zetten?
Redlop
Klopt wel ja. De synopsis zou wat algemener moeten. Er staat ook een spoiler voor deel 2 zelf in.
evwi
Net als deel 1 vind ik Kill Bill 2 gewoon ook wel een aardige film. Zal ze zeker niet nog een tweede keer kijken.
Verhaal is flinterdun en vaak langdradig, actiescenes zijn vreselijk overdreven. Toegegeven, de film en script is apart maar dat maakt hem zeker niet beter eerder slechter.
2 sterren, met moeite.
Jordy
Mwah, elke omschrijving van elk vervolg op deze site kun je wel als spoiler zien... Two Towers bijvoorbeeld dan ook.
Mischa
Twee is naar mijn mening in ieder geval beter dan deel I, daar vond ik sommige delen gewoon ronduit slecht. Twee heeft een paar goeie stukken, maar ook hier weer erg veel goedkoop jatwerk, zoals de muziek.
U-96
- 2082 stemmen
...maar ook hier weer erg veel goedkoop jatwerk, zoals de muziek.
Ik stond echt raar te kijken toen opeens Il Tramonto (The Sundown) van Ennio Morricone voorbij kwam.. Duf van Tarantino..
Webby
Hehe.... QT jat altijd muziek
Dat kan je niet echt meer zien als een groot minpunt.
En jatten vind ik weer té.... t's meer lenen

Kill Bill: Vol. 1
2003

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand enkele goed beoordeelde titels uit het aanbod

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Pulp Fiction
Misdaad, 1994