• 9.381.565 stemmen

Met onder meer: Uma Thurman, Michael Madsen en David Carradine

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Spaans en Kantonees

Releasedatum: 22 april 2004

Plot Kill Bill: Vol. 2

"The bride is back for the final cut."

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.

Justice4All schreef:

Klopt het dat er hier van Volume 3 gaat komen?

Nope

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Over 15 jaar.

Webby

Dat zijn alleen maar geruchten...

avatar van Wolverine

Wolverine

Justice4All schreef:

Klopt het dat er hier van Volume 3 gaat komen?

Geweldig he, ik heb het ook gehoord.
De wraak van Elle Driver, die leeft immers nog

Webby

Het verhaal ging toch dat het dochtertje van Vernita Green (Nikki) wraak ging nemen.

flipsen

Je zet Beatrix Kiddo in de Hideout van Pei Mei, daarna gaan we drie verhaallijnen bij langs waarbij Elle Driver een blinde krijgster wordt (Daredevil achtig), Sophie Fatale met 1 arm extreem goed leert vechten en het dochtertje van Vernita Green met grote wraakgevoelens opgroeit. Leuk! Die gaan dan 1 voor 1 The Bride bestoken. Beatrix gaat dan verslagen worden door dochtertje van Vernita Green, en dat dochtertje gaat daarna een geweldig eindgevecht aan met dochtertje van Beatrix. Moeten de dochtertjes nog wel even een 15 jaar ouder worden.

Goed, ik draaf door, maar genoeg opties om verder te gaan met de karatkers uit deze film! Titel moet dan niet Kill Bill meer zijn.

avatar van MiXeR

MiXeR

Ik denk niet dan Tarantino een sequel gaat maken.

avatar van ToNe

ToNe

Een aantal motieven waarmee Tarantino waarschijnlijk aan het slingeren is:

Je kan aan het eind suggereren dat Kiddo & kind min of meer hetzelfde pad bewandelen als Lone Wolf & Cub aka Shogun Assassin. Kiddo is en blijft een killer, maar nu met kind. Die referenties zal hij niet voor niks gemaakt hebben, denk ik.

Wel een nadeel aan de film:
QT heeft wel erg lopen 'lenen' van oude Shaw's. Hij laat de ene cliffhanger na de andere positief aflopen met hele simpele plotmechanismes. Het deed me echt denken aan inspiratieloze adventures.
Daar hebben de helden ook, zonder enige voorgaande referentie, opeens de ingeving om bij een levensbedreigende situatie, hun nooit-eerder-vertoonde maar snelgeleerde foefje toe te passen.

flipsen

Films van Tarantino zitten inderdaad vol met cliche's ToNe, maar ik stoor me der niet aan. QT houdt zich enorm aan de filmregeltjes (Goed geknipte overgangen, hoe die met muziek werkt, zo hij dialogen in beeld brengt, camerastandpunten), hele duidelijke personages en hij heeft hele duidelijke clicherijke en sterke verhalen. Ik denk dat dat wel ongeveer zijn stijl is, en dat bevalt me wel aan zijn films.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik ga straks met wat vrienden deze kijken. (ze vonden vol. 1 niet zo maar deze denk ik wel)

misschien dat ik dan iets lager stem(Hoger kan niet:P)

flipsen

Eindelijk beide delen achter elkaar aan gekeken. Geweldige films, dit zijn echt mij favoriete films. Ik ben er alleen nog niet uit of ie nou als 1 film geknipt moet gaan worden, of dat hij zo moet blijven. Deel 2 is toch heel anders, maar ze passen toch ook wel weer bij elkaar.

Deze film bevat alle ingredienten die een film naar mijn mening moet bevatten: Een goed verhaal zonder plotholes, goed acteerwerk, geweldige actie, prachtig camerawerk, interessante personage (je krijgt sympathie voor de Bad-Guy vind ik altijd een groot pluspunt), goede muziek, wijze lessen van Dhr Bill, goede dialogen en een knipoog van Uma Thurman halverwege de aftiteling.

Maar goed, ik val in herhalingen denk ik .

5 sterren (samen met Pulp Fiction (en KB1 dus)) is dit de enige film die van mij de volle 5 sterren krijgt.

avatar van HeavenLy

HeavenLy

Heb met smart gewacht op het vervolg van deel 1 want die vond ik fantastisch. Maar tot mijn grote teleurstelling vond ik Kill Bill 2 in tegenstelling van Deel 1 erg tegenvallen. Weinig actie en de film wist me niet echt te boeien. Maar ja mensen...don't hate me... want ik weet dat veel mensen dit echt een goeie film vinden, maar dit is mijn mening... 2,5*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Weer gezien gisteravond en WOOH nog steeds dik 5 sterren.

avatar van hypochonder

hypochonder

HeavenLy schreef:

Was voor mij ook een lichte teleurstelling, ik vond het nogal "gewoontjes" voor een Tarantino, telkens als Beatrix in en lastige situatie zit, redt ze zich met een trucje geleerd van haar leermeester. Niet zo bijster origineel.
Toch ga ik hem niet helemaal afkraken, de typische Tarantino-humor blijft me bekoren. Het is mogelijk dat dit al eerder gezegd is maar wanneer Bill op zijn fluit spelt bij het kampvuur lijkt hij verdacht veel op Harmonica uit het meesterwerk van Leoni, en dan begint hij zijn verhaal met "Once upon a time...", een inside joke weliswaar, maar ik heb 'm kortgeleden nog gezien, dusja.[

Toch meer verwacht na VOL.1, 3*

avatar van Rascal

Rascal

Echt een superfilm! Ik vond dit deel iets beter dan het eerste. Het stukje sentiment werkte bij mij nie averechts maar gaf me voldoening. Thurman is echt superstoer in haar rol!! 4.5*

avatar van popcorn

popcorn

Ik had iets iets meer verwacht..van deel 2 na ik deel 1 heb gezien en ook na ik de TRAILER van deel 2 heb gezien:$ ghehehe..

flipsen

Een vraag aan alle mensen die deel 2 tegen vonden vallen omdat ze op basis van deel 1 iets anders hadden verwacht:

Hoe hadden jullie dan verwacht hoe de film verder ging?

Hadden de dialogen uit deel 2 gemoeten? Had er niet zo diep op de karakters ingegaan moeten worden? Had Uma met een zwaard een helebende lui in elkaar moeten hakken (had het op die voet verder gemoeten?)

Hoe had voor jullie het ideale 2de deel van deze film eruit moeten zien?

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

Voor mij al die deleted scene erin was gebleven (Waar Bill afrekent met een dienaar van iemand die hij heeft gedood).

avatar van MarkFish

MarkFish

Vet cool man, ik vond em beter dan deel 1. Meer tarantino-dialogen, tijdsovergangen. Michael Madsen is cool en dia dialoog met bill, enmet zijn baas in die tent. Typisch tarantino, en erg cool. Dat stuk met die japanse goeroe is ook goed.

flipsen

Ik begrijp niet bij deel 2 de uitdrukking "vet cool" niet zo MarkFish. Kijk, bij Resevoir Dogs en Pulp Fiction kan ik dat nog wel snappen, maar deze film is niet cool, daar is ie naar mijn mening te serieus voor en zitten er te weinig "overbodige" (gave) dialogen en te weinig actie in.

Ik denk trouwens dat je Pei Mei bedoeld met "japanse goeroe", en dat is een chinees, geen japanner.

avatar van FX

FX

flipsen schreef:

Hij had juist een gruwelijke hekel aan Japanners .

avatar van Menghini

Menghini

Wat zou er gebeuren als je Pai Mei en Hattori Hanzo bijelkaar zet?

avatar van Stevo

Stevo

Ik vond deel 2 toch ook wat minder dan deel 1. Als Tarantino de film niet doormidden gehakt had was het eindresultaat beter geweest. Nu verwachtten veel mensen meer van deel 2, naar aanleiding van wat ze in deel 1 gezien hebben, en dan valt het wat tegen. Ik zou zeggen, plakken die handel en als 1 film op dvd uitbrengen.

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

Menghini schreef:

Wat zou er gebeuren als je Pai Mei en Hattori Hanzo bijelkaar zet?

avatar van PatrickL

PatrickL

flipsen schreef:

Hoe hadden jullie dan verwacht hoe de film verder ging?

Hoe had voor jullie het ideale 2de deel van deze film eruit moeten zien?

Wat mij betreft hadden er geen twee delen hoeven zijn. Ik had veel liever gezien dat Q.T de geweldsuitbarstingen uit deel 1 had afgewisseld met de wat rustiger scenes uit deel 2, bijvoorbeeld door The Bride het lijstje in een andere volgorde te laten afwerken. Ik denk dat je dan een interessanter geheel had gehad. Het enige nadeel is dat je dan een erg lange film krijgt.

avatar van Justice4All

Justice4All

Beter dan volume 1.

avatar van John Doe

John Doe

Jammer dat je hersenen die associatie leggen.

avatar van Airbus

Airbus

Deel 1 zul je wel gezien moete hebbe wil je deze enigszins begrijpen..toch??

flipsen

Ik denk dat je hem juist wel kan volgen zonder deel 1 gezien te hebben. Het verhaal heb je wel vrij snel door. Ze hebben The Bride vreselijke dingen aangedaan en ze wil nu wraak nemen op de verantwoordelijken.

Je hebt alleen een geweldig eerste deel gemist met heel veel goeie scenes. Maar qua verhaal lijkt het me niet zo'n punt als je deze los ziet. Het is alleen veel mooier om ze allebei gezien te hebben, lieftst achter elkaar aan is mijn ervaring.

avatar van Airbus

Airbus

okeej, bedankt voor de info flipsen!