- Home
Releasedatum: 22 april 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Kill Bill: Vol. 2
"The bride is back for the final cut."
Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.
Beatrix "The Bride" Kiddo
Larry Gomez
Rufus
O-Ren Ishii
Jordy
Na weer gigantisch genoten te hebben van deel één (die dikke 5 blijft lekker staan) was het eindelijk tijd voor het tweede deel van Kill Bill.
Sluit me bij de mensen aan die 'm iets minder vonden dan de eerste. Totaal andere film (iets dat ik in principe een goed punt vind), maar dit uitte zich vooral in hier en daar wat lange, saaiïge scenes. Je zult mij niet horen roepen "had hier toch in geknipt", want deze scenes waren in principe allemaal belangrijk voor het plot. Ze waren alleen niet allemaal even interessant. Ik vond ook niet dat het nou van die typische geniale Tarantino-ouwehoer scenes waren.
Verder valt er weer te genieten van een aantal onvergetelijke scenes (De training van The Bride, de scenes nadat ze ontsnapt is uit haar graf, het gevecht met Elle Driver, de (voor mij onverwachtte) emotioneel mooie scenes aan het einde.)... het is alleen allemaal niet de non-stop rollercoaster die de eerste film was. Daar had ik letterlijk bij ELKE scene zoiets van "oh cool! deze scene weer 's zien". Bij deel twee kan ik een half uurtje aanwijzen waar ik dit gevoel niet heb.
Ik hou het op een krappe 4,5. Over de hele Kill Bill-saga: ongelofelijk knap dat Tarantino toch weer zo'n topfilm heeft weten neer te zetten, ik vind het z'n op-een-na-beste film. Dit soort films zijn de reden dat ik filmfan ben geworden.
SilverGun
Er is na het eerste deel te weinig resterend materiaal overgebleven om nog eens twee uur speeltijd mee op te vullen. Dat resulteert in scènes die langer uitgesponnen zijn dan nodig is, zoals het hele gebeuren in de stripclub waar Budd werkt. Dat was in ieder geval de eerste gedachte die door me heenging vlak na afloop van de film.
Ook baalde ik er van dat de motivaties van een aantal personages onduidelijk of onlogisch zijn gebleven. Zo is het me niet duidelijk geworden waarom Hattori Hanzo nu precies zo’n hekel heeft aan Bill. En hoewel de bekende slachting tijdens het huwelijk op een briljante manier in een ander daglicht komt te staan vanwege de openingscène, vond ik de uiteindelijke reden voor de mishandeling van The Bride door Bill en aanhang niet echt overtuigend. Waarom zou hij zijn ongeboren dochter zodanig in gevaar brengen? En die huurmoordenares laat zich wel erg gemakkelijk overhalen door Beatrix vanwege haar zwangerschap. Het wegpiepen van die naam in Vol. 1 en die pas onthullen in Vol. 2 heeft ook weinig nut, had ik het idee.
Verder zijn de dialogen niet altijd even sterk. Met name de vergezochte monoloog over Superman waarmee Bill de ware aard van Beatrix vergelijkt, kwam over als een krampachtige poging van Tarantino om zijn hipheid te bevestigen.
Toch zijn de sterke punten van de film de voorgenoemde minpunten gaan overschaduwen nadat de film een beetje is gaan bezinken. Drie fantastisch uitgewerkte scènes, de manier waarop de personages worden neergezet, opnieuw de fantastiche toepassing van muziek en eigenlijk de algehele indruk die film maakte, zijn genoeg redenen om toch een positieve indruk achter te laten. Ik ga komende vrijdag weer heen en bepaal dan het aantal sterren.
bioscoopzaal
Om het even kort en cru te zeggen: ik was er niet weg van. Kill Bill Vol. 1 was vlot, dynamisch en ontzettend spannend, deel twee vond ik té lang, pompeus en soms ronduit saai. Hier en daar een briljant hoogtepunt, maar de zwik aan overbodige scènes halen het tempo volledig omlaag.
Ik was helemaal weg van deel 1 (gisteren voor de 4e keer in de bios gezien), maar ik weet zelfs niet of ik voor deel twee nog eens terugga.
3 sterren.
titia
Ben gister naar een marathon voorstelling geweest. Voor de derde keer dl. 1 gezien, blijft leuk, bijzonder en een lust voor het oog (nog steeds nieuwe grapjes in de achtergrondengezien).
Deel 2 vond ik een stuk minder leuk. Verhaal is wat langdradiger, minder flitsend. Wel visueel mooi.
In deel 1 zaten veel zwaardgevechten, in deel 2 bijna niet, meer verbale gevechten.
Ook heb ik het idee dat QT de kritiek op het eerste deel (wel erg bloederig) zich iets te hard heeft aangetrokken, want bij scenes die eventueel bloederig zouden kunnen zijn, duikt de camera weg.
Ook wel grappig trouwens dat er een scene is die geheel in het donker is, alleen maar geluid. Net een hoorspel. (commentaar in de zaal: decor was zeker te duur)
Maar goed, ik zal hem nog wel een keer gaan kijken., en dan mijn echte oordeel geven. Voorlopig 3,5 sterretjes.
Stukje beter dan het eerste deel, zoals een beetje te verwachten was.
Het goeie: Weg met het merendeel van de Oosterse invloeden, aanvaardbare cinematografie, leuk gevecht tussen Elle en B, heerlijke openingsscene en één leuke one-liner : Guess that makes him a liar then, don't it..
Het negatieve: muzikale wansmaak, dooie en lang uitgerekte dialogen, godsgruwelijke scene in China, triest drama, Uma Thurman die zich als vechtmachine keer op keer belachelijk maakt en dat totaal fout trailertrash personage.
Ik zie het echt niet ... het tempo is wat trager, Quentin neemt wat minder hooi op z'n vork/houdt zich wat meer bezig met de dingen waar hij goed in is, maar verder is deze film een zowel emotionele als artistieke leegte. Meer dan 1.5* krijg ik hier niet aan kwijt.
Over die Elle spoiler, mijn timing zegt dat het welgeteld 1 minuut en 26 seconden duurt vooraleer je weet dat zij zal sterven. Stevige spoiler is me dat dus.
BoordAppel
Weer een erg leuke film van Tarantino maar ik vind m ook iets minder dan de eerste. Dit komt vooral door een aantal wel heel erg trage scenes in het begin. Duurde ook een tijdje voordat ik in de film zat maar toen was het toch weer genieten.
Woo-ping Yuen heeft weer puik werk afgeleverd met de actiescenes en Uma doet goed haar best om als een ervaren vechtersbaas over te komen. Het lukt haar nog ook. Gevecht met Elle vond ik erg goed en dat ze uiteindelijk haar overgebleven oog eruit rukt kwam voor mij toch nog als een verrassing. Ik kon er nog om lachen ook. Ook het eindgevecht met Bill vond ik goed gedaan. Een andere indrukwekkende scene vond ik toen Beatrix levend begraven werd. Prachtig hoe je daar alleen maar geluiden hoort en je daardoor heel erg goed in haar kon verplaatsen. Leuke verwijzing ook naar reservoir Dogs in die scene.
De muziek vond ik ook erg goed maar wel iets minder dan in deel 1. Maar wel weer lekker gewaagd en dat zal vast niet iedereen kunnen waarderen. Wat ik ook een beetje jammer vind zijn de opmerkingen in de trant van: het is Tarantino, dus iedereen vind het cool. Pure onzin IMHO en een beetje makkelijk om zo alle fans van deze film op een hoop te gooien.
Genoeg gezeurd en gezanikt: 4*
ToNe
Een aantal motieven waarmee Tarantino waarschijnlijk aan het slingeren is:
Je kan aan het eind suggereren dat Kiddo & kind min of meer hetzelfde pad bewandelen als Lone Wolf & Cub aka Shogun Assassin. Kiddo is en blijft een killer, maar nu met kind. Die referenties zal hij niet voor niks gemaakt hebben, denk ik.
Wel een nadeel aan de film:
QT heeft wel erg lopen 'lenen' van oude Shaw's. Hij laat de ene cliffhanger na de andere positief aflopen met hele simpele plotmechanismes. Het deed me echt denken aan inspiratieloze adventures.
Daar hebben de helden ook, zonder enige voorgaande referentie, opeens de ingeving om bij een levensbedreigende situatie, hun nooit-eerder-vertoonde maar snelgeleerde foefje toe te passen.
Phoenix
Ein-de-lijk herzien, en waar ik bij Kill Bill 1 bij herziening met + 0,5 naar de maximale score ging, doe ik er hier ook een halfje bij op. In de bioscoop was denk ik de pijp een beetje leeg bij mezelf, want ik lees dat ik hem soms wat langdradig vond. Niets van dat, nu ik hem nog een keer afzonderlijk heb gezien. De ene scène is nog indrukwekkender dan de ander (wat blijft het gevecht tussen Elle en Beatrix toch cool (het oog!), wat een heerlijke monologen van Carradine, wat een prachtige scène als Beatrix haar nieuw verworven dochter instopt). Het houdt maar niet op!
Deel 1 was nog iets spectaculairder, maar als gezegd, deze zit er stevig tegenaan. 4,5*
Halcyon
Tarantino doet het weer! …een pretentieuze film afleveren die an sich niks anders te bieden heeft dan saaie dialogen, voorspelbaar acteerwerk (met Michael Madsen als een miscast die kan tellen) en cinematografische reproductie.
Waar volume 1 nog min of meer amusant was, zien we hoe hier een doodsimpel verhaaltje op de meest saaie manier naar de aftiteling kabbelt. Tarantino goochelt opnieuw met de factor tijd, maar doet dit compleet inspiratieloos zodat het langzaamaan gaat vervelen. Ik ben blij dat hij niet opnieuw met meerdere verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen heeft zitten knoeien, want dat zou het wel echt te bont gemaakt hebben. Deze keer bleef het bij enkele subplotjes die eigenlijk ook niet echt konden boeien, maar toch een verademing waren binnen het geheel.
Ik begrijp dan ook niet wat vele mensen hier zo speciaal aan vinden. Is het omdat de naam Tarantino eronder staat? Ik weet het niet. De man heeft al enkele leuke dingen laten zien, maar het wordt tijd dat hij wat anders gaat proberen en niet op z’n eerdere succesjes teert.
otherfool
Extreem teleurstellend vervolg op het nog enigzins redelijke eerste Volume.
Het begint nog wel aardig met de scenes bij Bud (de uitgravingsscene is adembenemend), maar vervolgens worden we getrakteerd op allerlei zijweggetjes (Pai Mei, Esteban Vihaio) die verder met het verhaal weinig van doen hebben.
Als de Bride dan eindelijk bij Bill aankomt begint het snoozefest pas echt, met vervelende dialogen, soap-achtige onthullingen en een saai gevecht.
Nee, dit vond ik niks. 2*.
Tarantino is zijn gevoel voor dialoog wel een beetje kwijt zo lijkt het, jammer. Het laatste uur had behoorlijk wat potentieel maar bezwijkt een beetje door die flauwe greep naar een waarheidsserum en de dialogen. Bizar vond ik dat. Ook qua muziek (ik noemde het bij deel 1 al) valt het zeer tegen.
Dat stuk met die Kung Fu leraar was natuurlijk regelrecht uit Aziatische B-films gehaald, maar doe er dan meer mee. Vond die hele scene een gemiste kans.
Kill Bill was absoluut sterker geweest als er 1,5 uur was weggeknipt uit de twee films en ze een geheel waren geworden. Deel 1 was teveel een rollercoaster, deel 2 slaat weer bijna door naar de andere kant. Door elkaar mengen en roeren, vind ik. Dat was evenwichtiger en sterker geweest als beide losse delen. Dan had je een sterke B-film pastische overgehouden. Had maar zo 4 sterren kunnen zijn.
Ik verkies toch uiteindelijk de visuele rollercoaster van 1 boven deze film. Tarantino's minste.
sinterklaas
Net zo goed als KB 1. Deze keer is Uma meer op de vuurwapens.
Ook de beet van de Black Mamba was cool en ook die harde witharige oude vent.
Alleen datJill levend begraven word en maar even met haar vuisten door de kist heen ramt is wel onmogelijk
Maar net als KB 1 een 5,0*
thunderball
Zeer goed vervolg op deel een, wel minder actie, maar zeker niet minder want het was voor mij weer genieten geblazen!
De eerlijkheid gebied mij wel om toe te geven dat, toen ik hem destijds in de bioscoop zag, hij me wel wat tegen viel, omdat ik een zelfde geweldshoos als bij deel een verwachte, maar bij de volgende vertoningen -en ik dit dus wist- besefte ik pas hoe goed en origineel dit eigenlijk is!
Tarantino geeft niet de kijker en fans wat ze verwachten, nee: hij verbaast ons met iets totaal anders!
Carradine steelt de show en weet de aandacht tot het einde vast te houden! Het wordt dan ook een vocaal duel ipv een fysiek gevecht en is een instant klassieker.
Rianneke_Dan
Vond het ook een leuk vervolg.
Goede vechtscene's die redelijk spannend waren, maar toch minder dan in deel 1.
Uma Thurman zet een goede rol neer, en alles werd echt duidelijk aan het eind van de film.
Vond de personages ook wel gaaf, vooral Michael Madsen doet het goed als 'badguy'.
Leuk ook dat je dingen uit het verleden zag met Bill en hoe ze werd opgeleid door Pai Mei (dacht ik)
Heb me zeker vermaakt.
Shinobi
Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken en was een leuke film, hierin wordt meer op de achtergrond van Beatrix Kiddo (vage naam)
ingegaan en hoor je opeens die piep niet meer. Einde was wel een beetje raar, ik dacht echt er komt één meesterlijke zwaard gevecht scène, maar ze kilt 'm met die 5 points explosion gedoe.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
Baggerman
Zaterdag gezien en ik begrijp ook de hoge cijfers niet?
Het is niet onaardig en soms vermakelijk, maar ik vind QT zijn niveau van Pulp Fiction, Jackie Brown en Resevoir Dogs bij lange na niet halen!
Blijkbaar is de weg die hij is ingeslagen niet mijn smaak? Een krappe voldoende dan maar (ik vond dit deel beter dan 1).
Prima vervolg van de altijd briljante Tarantino. Hier volgt de grote en voorspelbare ontknoping. Iets sfeervoller dan deel een overigens. Wederom goed.
jumpstylemovie
Vette film , Het was soms wat lomp ( -_- ) , maar wel mooi
Jammer genoeg heb ik net het einde niet kunnen zien , kan iemand even verklappen wat er toen gebeurt is? (Bill,Bride en dat dochtertje in huis , hoe is dat afgelopen?)
Voor non-spoilers stuur plz een message naar mij.
Montorsi
Waar ik deel 1 gewoon maar op 3.5 heb laten staan vorige week, ga ik bij deel 2 naar de 4. De dialogen (soms eigenlijk monologen) zijn eigenlijk toch wel bijzonder sterk in 2, en dan met name in het Chapter 'van' Budd. De dialoog met de stripclubeigenaar, de monoloog van Budd tegen The Bride nadat ze is neergeschoten: Wakey Wakey, Eggs and Bakey
. Tevens ware de dialogen tussen Budd en Elle bij vlagen geweldig.
Daarnaast vind ik deel 2 meer de echte ode van Tarentino aan het genre als je bijvoorbeeld het gebruik van de camera ziet in de scenes met Pai Mei .
Tot slot nog een eervolle vermelding voor de rol van Esteban Vihaio
De eerste film was prima, maar deze film valt vies tegen (weinig actie). Vooral het einde vond ik zeer matig.
josseheijmen
Ik vind het een echte aanrader, Kill Bill geheel achter elkaar bekijken.
(De 2disc Edition kopen dan weer niet; De steelcase van Reservoir Dogs is fantastisch, die van KB helaas niet.)
Pai Mei is geniaal (en dus Gordon Liu), Carradine doet weldadig aan.
Based on the character 'The Bride' by Q & U. Petje af Uma! Madsen en Hannah verdienen uiteraard een zeer eervolle vermelding.
En Michael Parks!!! Ow, wat is Esteban Vihaio cool. (Parks: spot hem in KB I versus Fom Dusk till Dawn.)
KB II is een prettige rollercoaster-ride, met als enige zwakte de laatste scène. Die wordt op een moment aanstellerig. Daarentegen scoort Q met de aftiteling veel punten bij mij. Inclusief die verrassende laatste 7 seconden.
KB (I & II) is een meesterwerk. Verdient een 4 ½. Met zicht op de top van de Olympus.
Leuke aanvulling op het eerste deel. Waar het in Kill Bill: Vol 1 misschien een beetje ontbrak aan dialogen, wordt dat hier ruimschoots goedgemaakt. Er is wat minder actie, maar de actie die erin zit is dan wel weer behoorlijk spectaculair. Het moment dat The Bride levend begraven wordt en het gevecht met Elle Driver zijn twee erg leuke en sterke scenes en zeker hoogtepunten van de film. De acteerprestaties zijn wederom erg goed, al zakt de film op sommige momenten wat in en is het hier en daar net wat langdradiger dan het eerste deel. De sfeer is wederom erg sterk, met wederom erg mooie muziek, maar in zijn geheel in de film niet zo goed als deel 1 en scoort bij mij daarom ook een halve ster lager.
Vinokourov
Nog beter en leuker dan Kill Bill 1
. Beide films wil ik nog wel eens achter elkaar in een ruk zien.
chevy93
Gisteren dan ook deel 2 gezien. Ik begreep dat sommigen deel 1 beter vinden dan deel 2? Dat vind ik niet! De delen zijn nagenoeg hetzelfde en de invoeging van Bill pakte goed uit.
Nog steeds dezelfde actie van deel 1 en ik was best wel verrast toen bleek dat haar kind nog leefde.
Toen ze dat oog eruitrukte en op de vloer kapot trapte..

Het einde vond ik wat jammer. Niet het gesprek van die superheld, want dat was geweldig!
. Dat die meester haar die vijf-drukpunten-truc zou leren had ik wel verwacht, maar het kwam een beetje te snel naar mijn idee.
Voor deze ook gewoon een 4,5*
maxo922
Mooi meesterwerk dat helaas iets langzamer is dan zijn voorganger. Verder zijn de personages, muziek, scenes alles gewoonweg hetzelfde gebleven (pure pulp!).
* 4,5
B_B
- 1969 berichten
Stukken beter dan het eerste deel.
Film komt vooral minder geforceerd over en ook de cinematografie is er flink op vooruit gegaan. Visueel is het meer 1 geheel en qua camerawerk en gebruikt van stilistische middelen is dit een flinke verbetering. Tempo ligt ook wat fijner en het is allemaal wat sfeervoller.
Gevechten zijn nog een stuk leuker om te zien en de climax beviel mij ook wel. Blijf Thurman erg slecht vinden maar gelukkig maakt David Carradine heel wat goed. Wat een fantastische rol.
Dikke 3.5*
%%%%%%
Minder als Kill Bill vol 1,maar een prima film.
De opening van Kill Bill vol 2 is echt zo cool
Looked dead, didn't I? But I wasn't. But it wasn't from lack of trying, I can tell you that. Actually, Bill's last bullet put me in a coma. A coma I was to lie in for four years. When I woke up, I went on what the movie advertisements refer to as a 'roaring rampage of revenge.' I roared. And I rampaged. And I got bloody satisfaction. I've killed a hell of a lot of people to get to this point, but I have only one more. The last one. The one I'm driving to right now. The only one left. And when I arrive at my destination, I am gonna kill Bill.
Zowiezo vind ik de dialogen in Kill Bill vol 2 beter als deel 1. Ik vind het in Kill Bill 2 de flair van deel 1 ontbreken.Ik heb een paar voorbeelden aleen heb niet zo een zin om die hier allemaal te gaan typen.De film is wel van een hoog niveau die deze stand in de top 250 niet verdient,mag van mij een stuk hoger staan.
Ben benieuwd als Quentin Tarantino het niveau van deze 2 Kill Bill weet vast te houden voor deel 3,die overigens wel een hele evaluatie moet ondergaan.
Jawaddedadde
Volume 2.
Had ik in tegenstelling tot Vol.1 nooit gezien.
The Bride gaat gewoon verder op haar moordende queeste. Begin is super: Thurman in haar cabrio die laat weten dat ze bijna aan het einde van haar wraaktocht is en dat ze eindelijk kan doen wat ze al lang had willen doen: kill Bill.
In het tweede deel zit net wat meer verhaal, wat meer achtergrond info over the Bride (zo komen we ook eindelijk haar naam te weten) en vooral het chapter waarin ze haar training krijgt vond ik erg sterk.
Ook hier wederom een aantal leuke personages zoals Bill’s broer Budd, Elle, Pai Mei maar ook Bill natuurlijk. Verder weer een meer dan gezonde dosis vechtscènes waar vooral die met Elle eruitspringt.
Het finale chapter waarin ze voor het eerst sinds de wedding massacre uiteindelijk face to face met Bill komt staan is heel erg sterk, niet zozeer om de actie (want die is minimaal) maar omwille van de dialoog tussen The Bride en Bill. Jammer dat de kill zo eenvoudig en snel gaat. Beetje anticlimax.
Overall wel tevreden met beide delen en een ruime 3.5.
Jessen0wnt
Gisteren gekeken. Weer een totaal andere film dan volume 1. Hoewel het verhaal wel mooi aan elkaar sluit, door middel van het gebruik van de hoofdstukken, had het wel een soort van andere stijl en sfeer. vooral door dat de hoofdpersonen meer diepgang kregen. Weer voortreffelijke muziek keuze en weer een totaal nieuw creatief experiment dat in mijn ogen alleen maar geslaagd is. Ik kan er lang over praten, maar er is genoeg gelult over deze film. En ik ben het met de meeste eens. Gewoon een heerlijke, goede, creatieve, aparte film. 4 sterren
RSmovie91
Ik dacht weer zo'n zelfde film te gaan zien als in deel 1. Maar daar zat ik fout.
Dit deel is in tegenstelling tot het vorige deel een heel stuk rustiger. Er wordt wat meer grpraat, wat meer uitleg over vroeger, etc. .
Hierdoor zit er (logisch) minder actie in. Maar dit betekent niet dat het gelijk een saaie film is om naar te kijken. Integendeel, het verhaal wordt op zo'n geweldige manier neergezet dat je de hele tijd aandachtig blijft kijken.
Dit komt ook doordat de film erg onvoorspelbaar is. Ik heb zelf heel vaak gedacht, 'oh, dat zal zo en zo wel gebeuren'. Maar wat er gebeurd is iets totaal anders. En veel beters.
De opzet van de film is niet gewijzigd. Een niet chronologische verhaallijn met veel uitleg, mooie actie, een goed verhaal en prachtige beelden.
Als dat Tarantino's stijl is, ga ik zeker meer films van hem kijken.
De acteurs/actrices zetten allemaal hun rol perfect neer.Er is eigenlijk niemand waar ik me aan gestoort heb.
Alles bij elkaar kom het er op neer dat deze film even geweldig is als deel 1.

Kill Bill: Vol. 1
2003

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand enkele goed beoordeelde titels uit het aanbod

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Pulp Fiction
Misdaad, 1994