• 9.381.972 stemmen

Met onder meer: Uma Thurman, Michael Madsen en David Carradine

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Spaans en Kantonees

Releasedatum: 22 april 2004

Plot Kill Bill: Vol. 2

"The bride is back for the final cut."

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.

Webby schreef:

Hehe.... QT jat altijd muziek Dat kan je niet echt meer zien als een groot minpunt.

En jatten vind ik weer té.... t's meer lenen

Nou, in zijn eerdere films wordt oudere muziek op een inspirerende manier gebruikt, maar hier zijn de verwijzingen naar en muziek uit bepaalde klassiekers (voor mij althans) een teleurstelling.

En oh ja, David Carradine speelt fuckin' briljant!

Webby schreef:

En jatten vind ik weer té.... t's meer lenen

Dan vind ik 't raar dat mensen dit tolereren.. Maarja, Tarantino he..

Webby

Hij doet dit al 'z'n leven lang' dus om er nu in eens een punt van te maken....

• 2082 stemmen

Als ik mijn hele leven lang elke week een zak chips uit de supermarkt steel, dan zouden mensen er toch ook wel een punt van maken, ondanks dat ik 't al mijn hele leven doe ?

Rare vergelijking misschien, maar wat Tarantino doet is vrijwel precies hetzelfde..

U-96 schreef:

Rare vergelijking misschien,

Idd, een vergelijking die slaat als een tang op een varken!

avatar van Diesel

Diesel

Die vergelijking slaat werkelijk nergens op..

mister blonde

onzin. jatwerk is dan ook een compleet verkeerd woord. hij kijkt goed naar andere dingen en gebruikt zaken uit andere films, hij neemt niets letterlijk over. hij maakt er dan ook geen geheim van. veel mensen zeggen dat hij van Kitano jat, maar dat vind ik al helemaal onzin en teveel eer voor Kitano.

Mister_Pink

QT gebruikt de muziek anders wel erg slecht.

Webby

Dat is alleen maar jouw persoonlijk mening.

Je meent het.

Mister_Pink schreef:

QT gebruikt de muziek anders wel erg slecht.

in die mening sta je redelijk alleen. zijn films worden veelal geroemd om de muziek. erg sfeervol, goed getimed en toepasselijk. Kill Bill bijv. swingt van begin tot eind. wanneer er bepaalde muziek start met spelen, bewegen karakters. nee, zeggen dat het gebruik van z´n muziek slecht is, behoeft toch echt enige argumentatie.

avatar van boondock

boondock

Ik vond vooral de muziek van kill bill 1 zeer sterk, maar in het tweede deel doet hij het ook zeker niet slecht hoor..

Mister_Pink

Mischien komt het doordat ik helemaal een Morricone fan ben, en dat ik dus bevooroordeeld ben. Ik stoorde me erg bij de scene waar Madsen op Thurman afloopt nadat hij haar door de deur neer heeft geschoten.

Je meent het.

Je schreef het op alsof het zo is...

Mister_Pink

Is het je dan niet duidelijk dat iedereen een mening heeft? Ik vind het zo, zegt niet dat ik vind dat jullie het fout hebben. Heel subjectief, zoals Blondie al wist te vertellen.

Mister_Pink schreef:

en dat is een reden om te zeggen dat Tarantino muziek slecht gebruikt? vreemd.

mister blonde schreef:

in die mening sta je redelijk alleen. .

Valt mee. Dat Tarantino in Reservoir Dogs en Pulp Fiction heel goed gebruik maakt van muziek zullen inderdaad weinig mensen tegenspreken. Naar mijn mening geldt hetzelfde voor Jackie Brwon, maar wat beide delen van Kill Bill betreft vind ik het nogal tegenvallen. En hierin sta ik duidelijk niet alleen.

mister blonde schreef:

in die mening sta je redelijk alleen. .

Bof, ik ben het zeker met Mister_Pink eens. Zijn we al met z'n tweeën.

Nee, mallerd, drie dus!

Over QT zijn muziekgebruik in het algemeen, niet enkel Kill Bill. Muziek is Pulp Fiction is ook gewoon kut.

Mallerd

mister blonde

het gaat over het muziekgebruik. heeft verder niet veel te maken of de muziek bij je persoonlijke voorkeur hoort. QT wordt veelal geroemd om zijn muziekgebruik, dus vandaar.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ja, en daar ben ik het mee eens, of ik de muziek-mooi goed geweldig-vind of niet maakt niet uit, bij zijn films past het heel erg goed vind ik.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het muziekgebruik in Pulp Fiction is bijzonder goed. Echter, in beide Kill Bill delen is de muziek vrij opvallend. Maar deze films moet je dan ook anders zien; als een persiflage/hommage, met talloze knipogen enzo. Als je de film niet als zodanig bekijkt, komen sommige dingen inderdaad een beetje vreemd en "out of place" over, zoals in Kill Bill Vol.1 bijvoorbeeld "The Lonely Shepherd".

Inderdaad. Houdt dus in dat je je aan muziek die je eigenlijk niet zint absoluut niet ergert, zelfs versterkend vindt. De muziek in Pulp Fiction is gewoon kut, en heb ik me er meermaals aan geirriteerd, dus nee, niet iedereen vindt QTs muziekgebruik goed.

Voorbeeld van een film waar op zich slechte muziek wel werkt bij mij: Snatch.

Onderhond schreef:

lees je de berichten uberhaupt wel, of zoek je gewoon wat om tegen te schoppen? het gaat bij muziekgebruik om timing, toepasselijkheid en verworven sfeer. als je dat niet goed vindt bij z'n films, verklaar ik je voor gek (maar das weer mijn persoonlijke mening). dat je de muziek an sich niet goed vindt speelt ook mee, maar dat had ik het niet over!

mister blonde schreef:

QT wordt veelal geroemd om zijn muziekgebruik, dus vandaar.

Ook om zijn dialogen.. Waar ik verder niets bijzonders in kan vinden..

lees je de berichten uberhaupt wel

Volg misschien je eigen raad eens op.

avatar van Markovic

Markovic

Je kunt zeggen wat je wilt maar wie kreeg het liedje "bang bang" aan het begin van deel 1 uit zijn hoofd nadat hij de film gezien had. en ook het fluitdeuntje dat Elle Driver floot toen zij het beslissende spuitje aan de hoofdrolspeelster wou geven bleef nog dagen in mijn hoofd rondspoken.

avatar van ToNe

ToNe

Markovic schreef:

Daar mag je ook Hilversum voor bedanken.

Hoe vaak ik deze zgn. filmmuziek wel niet heb gehoord als achtergronddeuntje om o.a. het tuinieren zo spannend te maken.

avatar van Wouter

Markovic schreef: