• 9.379.158 stemmen

Met onder meer: Uma Thurman, Michael Madsen en David Carradine

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Spaans en Kantonees

Releasedatum: 22 april 2004

Plot Kill Bill: Vol. 2

"The bride is back for the final cut."

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.

Ik verwacht

- eerst de losse delen (sla ik over)

- dan een boxset, met daarin ook de Japanse (bloederigere) versie (ga ik kopen)

- een superduper dvd met de hele film in één stuk door (op aintitcool.com staat al een stuk waarin verteld wordt dat QT de hele film inmiddels al aan elkaar geplakt heeft, en op Cannes zal laten zien) (ga ik ook kopen)

avatar van Beejeej

Beejeej

maar hij rookt niet!

avatar van Goodfella

Goodfella

SilverGun schreef:

Noem eens wat scènes die uit Volume 1 geschrapt kunnen worden zonder dat dat nadelige gevolgen heeft voor het verhaal. Naar mijn idee is dat nog best lastig namelijk, als er meer dan een kwartier uit de film zou moeten worden gehaald in ieder geval.

Van iedere vechtscène kan wat af. Schijnt blijkbaar erg hip te zijn, maar ik heb 't niet zo op dat langgerekte actiegedoe. Neem qua gevechten een voorbeeld aan Kitano's Zatoichi, da's imo perfect. Maar bij deel 2 had ik nog iets meer het idee dat iedere scène gewoon net wat te lang duurt. 't sleepte zichzelf iets te vaak voort, ook al was de inhoud vaak nóg zo leuk.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Om het even kort en cru te zeggen: ik was er niet weg van. Kill Bill Vol. 1 was vlot, dynamisch en ontzettend spannend, deel twee vond ik té lang, pompeus en soms ronduit saai. Hier en daar een briljant hoogtepunt, maar de zwik aan overbodige scènes halen het tempo volledig omlaag.

Ik was helemaal weg van deel 1 (gisteren voor de 4e keer in de bios gezien), maar ik weet zelfs niet of ik voor deel twee nog eens terugga.

3 sterren.

titia

Ben gister naar een marathon voorstelling geweest. Voor de derde keer dl. 1 gezien, blijft leuk, bijzonder en een lust voor het oog (nog steeds nieuwe grapjes in de achtergrondengezien).

Deel 2 vond ik een stuk minder leuk. Verhaal is wat langdradiger, minder flitsend. Wel visueel mooi.

In deel 1 zaten veel zwaardgevechten, in deel 2 bijna niet, meer verbale gevechten.

Ook heb ik het idee dat QT de kritiek op het eerste deel (wel erg bloederig) zich iets te hard heeft aangetrokken, want bij scenes die eventueel bloederig zouden kunnen zijn, duikt de camera weg.

Ook wel grappig trouwens dat er een scene is die geheel in het donker is, alleen maar geluid. Net een hoorspel. (commentaar in de zaal: decor was zeker te duur)

Maar goed, ik zal hem nog wel een keer gaan kijken., en dan mijn echte oordeel geven. Voorlopig 3,5 sterretjes.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

titia schreef:

Aaaaaah! Ik heb sowieso al een hekel aan commentaar uit de zaal tijdens een film, maar van dít soort debiliserende onzin kan ik echt kwaad worden. Hoort in hetzelfde rijtje als: "Hey, maar dat kén toch helemaal niet!" (voornamelijk bij visual effects-scenes of grote stunts), of "Wat een tieten heeft dat wijf" (bij het zien van een welgevormde vrouw op het witte doek).

titia

Ik zat helaas zowiezo in een vrij luidruchtige zaal, maar goed, ik ben helemaal niet gewend om in een volle, uitverkochte zaal te zitten, dus het zal wel weer aan mij liggen (ga altijd door de weeks of in het weekend 's ochtends naar de film, ik hou van ruimte)
Commentaar was er dus bijna de hele tijd, inderdaad varierend van: "Dat kan nooit" (houdiniscene), tot "lekker ding" en erger. En dan heb je nog de mensen die gaan zitten meezingen met de achtergrondmuziek, iiieeks!
Dus, ik moet deze film écht nog een keer in een bijna lege zaal zien, en waarschijnlijk gaat mijn waardering dan met sprongen omhoog.

Hoezo, deze kan toch gewoon minder zijn ?

avatar van Wouter

hten.

Dat is dus op de set gebeurt. Toen deel 1 nog niet af was. Sterker nog, toen er nog geen geprake was van twee delen.

avatar van jassonn

jassonn

Er is toch ook eigenlijk geen "deel "2?

titia

Heb wel ergens het bericht gelezen dat QT dl. 2 pas afgemonteerd had toen hij de eerste reacties op dl. 1 binnen had.

Misschien heeft hij toen de keus gemaakt om bijvoorbeeld de "el passo massacre" niet in beeld te brengen.

Jordy

Nederlandse pers is erg positief, las ik in het stukje op nu.nl/film

avatar van Martijn_W

Martijn_W

Erg jammer deze film... Kill Bill 1, veel overdreven bloedvergieten... vette caracters, veel acties, orginele moves, typisch japanse invloeden en hij zat gewoon heel goed in elkaar. Maar Kill Bill 2? Geen bloed, geen orginaliteit, lange dialogen, weinig actie (de actie die er s zit is wel leuk maar niet te vergelijken met 1) eerder americaans dan japans, geen dope caracters meer (afgezien van de oude vent).

Tip: spoel lekker door naar de actie en spoel een keer terug... maar ga niet de hele film kijken want 20min lang een slaapverwekkend dialoog aanhoren over hoe een meisje ooit per ongeluk een vis dood maakte...

Jordy

Ondanks dat je het niet leuk vond hoef je dat niet te verklappen voor mensen die de film niet gezien hebben. Heb je bericht aangepast, zie de FAQ (over spoilers)

avatar van davidov

davidov

mag ik bad boys 2 aanraden? of rambo 6 (hoeveel delen er ook mogen zijn)?

geweld en actie maakt een film geen goede film, een film zonder maakt het nog geen slechte film....

avatar van yiempie

yiempie

was eergisteren (dinsdag 20april) in londen bij de premiere van Kill Bill 2, heb Uma Thurman, Micheal Madsen, Daryl Hannah en David Carradine gezien van 1 cm afstand!!!EN heb handtekeningen van de Uma,Micheal en Daryl!!!Heb nu helemaal zin in de film!!!

avatar van Stephan

Stephan

Pff.. kinderlijk kinderachtig en totaal ongeloofwaardige ontknoping (en dan heb ik het over de reunie met haar dochter)

Nietszeggende dialogen, inspiratieloze montage, redelijke vechtscene's, een drietal erg goede scenes maar overall een te lange zit met slechte regie. Het publiek dat uit fans bestond klapte geforceerd op een aantal punten en liepen bij het naar buiten lopen al over QT's volgende project te praten... slecht teken.

avatar van Ramon K

Ramon K

Slechte regie? Dat moet je me toch eens uitleggen....

En is Kill Bill al niet vanaf het begin een speelse vertelling en een opeenstapeling van jongensdromen?

avatar van Stephan

Stephan

Ik vind het een overgewaardeerde hype-verschijnsel. Het is Tarantino dus is het cool... Ik vond met name de eindeloze dialogen inhoudloos en humorloos. Dat valt voor mij onder regie. Visueel zijn de locaties erg mooi en springen er een aantal spelscènes uit (zoals de oude pooier).

Maar Bill en Beatrix misten voor mij elke chemie. Elle en Bud daarintegen hadden het "vertrouwde" QT-gehalte. Nee... ik ging onbevooroordeeld naar de film en verheugde me op de over de top spectakel en kreeg een sof...

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Stephan schreef:

Nou kan het best zijn dat je het verhaal misschien iets minder vond of zo maar Tarantino ervan beschuldigen dat hij nietszeggende dialogen, inspiratieloze montage en vooral een slechte regie heeft afgeleverd vind ik echt te gek voor woorden.

Dit zijn argumenten zonder enig aantoonbare grond.

Je vind de film leuk om naar te kijken of niet , één ding is zeker : en dat is dat Tarantino al zijn ziel en zaligheid in deze productie heeft gestopt !

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Stephan schreef:

Ik vind het een overgewaardeerde hype-verschijnsel.

En dat zegt iemand die Moonwalker van Michael Jackson een hogere score geeft

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

moviefreak#1 schreef:

En dat zegt iemand die Moonwalker van Michael Jackson een hogere score geeft

Hahaha!

avatar van Gosse

Gosse

Het is een goeie film, vooral Uma Thurman en David Carradine zijn geweldig op dreef!!

Kortom een aanrader!!

avatar van flipsen

flipsen

Ik denk dat ik toch maar eens Kill Bill moet gaan zien, het spreekt me helemaal niet aan in eerste instantie, maar als ik er zoveelo lovende berichten over hoor.... Ik neem aan dat deel 1 gewoon te huus is nu? ja vastwel. Misschien ga ik dan voor deel 2 wel naar de bios.

maar Tarantino ervan beschuldigen dat hij nietszeggende dialogen ... heeft afgeleverd

Dit meen je gewoon niet

avatar van jackie

jackie

Fantastische film van begin tot eind, er is gewoon niets slechts over Kill Bill te zeggen.

Tarantino is the best !!!!

Yeah right.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ach, Tarantino is nog zo'n kwaaie niet, alleen jammer dat zijn laatste film nou niet zo bijster was ...

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Is The Bride's naam "Beatrix" de zoveelste verwijzing naar Nederland van Tarantino? of is het gewoon toeval?

avatar van Shyamalan

Shyamalan

Wat een geweldige rol speelt David Carradine als Bill in deze film. Zoveel uitstraling zie je echt zelden bij een acteur van deze tijd als je die vergelijkt met de standaard a-acteurs uit Hollywood. En zo goed en overtuigend speelt hij z'n rol. Dat heb ik voor het laatst gezien bij Daniel Day Lewis in Gangs of New York. Waarom heeft hij niet in grotere rollen gespeeld?