Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Kill Bill: Vol. 2
"The bride is back for the final cut."
Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.
Beatrix "The Bride" Kiddo
Larry Gomez
Rufus
O-Ren Ishii
Nouseforaname
Deel 2 schijnt behoorlijk tegen te vallen, dat lees ik op dvd.nl de reacties zijn niet al te best, jammer
SilverGun
Op Metacritic krijg deel 2 80% en deel 1 68% zelfs.

Noem eens wat scènes die uit Volume 1 geschrapt kunnen worden zonder dat dat nadelige gevolgen heeft voor het verhaal. Naar mijn idee is dat nog best lastig namelijk, als er meer dan een kwartier uit de film zou moeten worden gehaald in ieder geval.
dannybroos
Ik vond hem echt super vet! Het idee dat je naar 2 compleet andere films zit te kijken vind ik juist heeeeel sterk! Het wordt toch allemaal uitgelegd en verteld en er zit ook wel wat stoere acties in! Maar ja, het was van te voren bekend dat Kill Bill 1 een ode was aan japanse vechtfilms en 2 een ode aan spaghetti westerns dus een compleet ander genre! Ik vind het dus helemaal niet storend maar juist wel lekker... Einde is een beetje jammer, maar voor de rest echt top film!
Webby
Helemaal mee eens. Ik zit ook op die dvd.nl forum, ik snap niet echt dat de meeste mensen daar walgen van vol.2. Te hoge verwachtigen blijkbaar en niet goed geïnformeerd naar het tweede deel gegaan.
Van wat ik hier lees, lijkt deel 2 me eens stuk beter dan het eerste ... misschien toch maar eens zien dan.
Jij komt niet veel in de KB1 thread lijkt me
1* voor deel 1.
Lumasch
Ik vind het raar dat de meeste mensen die deze film nu gezien hebben volume 1 en 2 twee totaal verschillende films vinden. Volume 2 heeft minder actie, omdat nou eenmaal niet ieder lid van de DiVAS een gros aan bodyguards heeft, gelukkig maar.. En in volume 2 zitten daardoor meer dialogen, dat is dan een best logisch gevolg. Maar ik vind het daarom niet twee verschillende films.
Ik kan me wel voorstellen dat de meeste mensen deze film slechter vinden, doordat ze juist het gevecht met de '88' bodyguards erg gaaf vonden. Maar ikzelf vind deze film iets slechter door de ontsnapping uit de grafkist die wel erg raar (te ongeloofwaardig) was, wel bruut van het scheermes in de laars (was ze eerst van plan Budd's oor eraf te snijden?) en het cafe daarna. En ook vond ik die vijf-drukpuntenslag (oid) eigenlijk een beetje een mager einde van Bill. Maar misschien valt dat na deze film meerdere keren te hebben gezien wel mee. Ik heb de film nu 4.5 ster gegeven en volume 1 heb ik 5 sterren gegeven.
Ik zie de twee films als één geheel, je krijgt eerst het gevecht met Vernita Green, dan een rustpauze (Hanzo), dan het gevecht met O-Ren (en aanhang), dan weer rust (de bruiloft), dan Budd en gevecht met Elle, dan een rustpauze (pooier), dan Bill. En tussendoor natuurlijk nog kleinere dingen (coma, tenen, striptent, etc.) Maar daarom vind ik niet dat je volume 1 en 2 als twee hele aparte films moet zien alleen omdat in volume 1 dus toevallig een slachtoffer nog '88' bodyguards heeft (en GoGo + Sofie).
Stel je voor dat er in volume 2 ook iemand zat met een stuk of 100 bodyguards (bv Bill) dan lijkt het me eerder een minpunt dan een pluspunt, maar hoe dat zou zijn, daar zullen we nooit achter komen..
Phoenix
Ik zie de films dan ook niet qua plot als verschillend maar qua stijl, dacht dat dat wel duidelijk was. Vond die ontsnapping ook wat minder maar de scène waarin ze werd begraven geniaal.
Ja!

Komt bij dat de grond duidelijk niet was aangestampt (er was dus een holle ruimte boven de plek waar ze door het hout heen slaat) en dat veel van de aarde (hoeveel kuub?) de doodskist in valt. Een beetje met je armen zwiepen en je blijft vrij
.Ben je weleens op het strand begraven, met 40 cm boven je kom je amper vrij in een minuut (ademtijd), aangeklopt of niet (je kan je nergens afzetten naar boven). Hier had een handlanger van Budd een ladder van zeker 1.50m nodig om uit het gat te komen. Terwijl haar hand boven is, ademde ze zeker ook zand. Ze hadden het zo even geloofwaardiger kunnen maken door het anders te regisseren, maar wat ik gezien heb is dat Beatrix dood gaat, terwijl je dat niet moet denken. De scenes na haar ontsnapping heb ik natuurlijk ook gelachen.
Haha
Yekezzez
Ik haat spoilers met een een smilie erin. De aantrekkingskracht om hem te selecteren is te groot. Maar ik hou me in. Ik moet deze film echt snel gaan zien.
Haha
, natuurlijk weet ik dat het niet kan. Hence the smiley. Het is niet ongeloofwaardiger dat ze hieruit ontsnapt dan uit alle andere gevaren.Ik zei al in m'n eerste post dat het hier anders is en dat de film natuurlijk surreeel is, ik zal het even uitleggen voor je. De film draait voor Beatrix om het uitschakelen door middel van vechten (dat is haar specialisatie). Op dat terrein mag zij onrealistisch 'ontsnappen'. Als ze op een manier gaat ontsnappen die ver buiten haar specialisatie (krachten) ligt, breek je met de filmwereld (dit is volgens mij niet leuk voor veel fans).
Phoenix
Welke filmwereld? Tarantino creëert er zelf 1 waar alles kan en niets moet. Persoonlijk vind ik het omleggen van 88, nee 87, getrainde bodyguards even onmogelijk als door ca. 2 meter grond graven. Dat deert niet, want Beatrix is nou eenmaal een (super)heldin.
Voor de rest snap ik niet helemaal wat je bedoeld, het lijkt wel of jij de film met een script van Kaufmann hebt gekeken
John Doe
Het waren ongeveer 50 bodyguards, ik heb ze geteld voor zover mogelijk. They just thought it was a cool sounding name dude. Als superhelden in een situatie worden gestopt waarin hun krachten geen nut hebben (gebeurt in alle strips wel) dan wordt er een realistische oplossing uitgewerkt, niet zomaar dat de held het toch redt en de verklaring niet goed is uitgewerkt. Spiderman met z'n armen in het drijzand kan ook niet naar een gebouw schieten om zich eruit te trekken. Alles ervoor kon ze wel halen door haar onrealistisch grote vechtkunst.
Jordy
Na weer gigantisch genoten te hebben van deel één (die dikke 5 blijft lekker staan) was het eindelijk tijd voor het tweede deel van Kill Bill.
Sluit me bij de mensen aan die 'm iets minder vonden dan de eerste. Totaal andere film (iets dat ik in principe een goed punt vind), maar dit uitte zich vooral in hier en daar wat lange, saaiïge scenes. Je zult mij niet horen roepen "had hier toch in geknipt", want deze scenes waren in principe allemaal belangrijk voor het plot. Ze waren alleen niet allemaal even interessant. Ik vond ook niet dat het nou van die typische geniale Tarantino-ouwehoer scenes waren.
Verder valt er weer te genieten van een aantal onvergetelijke scenes (De training van The Bride, de scenes nadat ze ontsnapt is uit haar graf, het gevecht met Elle Driver, de (voor mij onverwachtte) emotioneel mooie scenes aan het einde.)... het is alleen allemaal niet de non-stop rollercoaster die de eerste film was. Daar had ik letterlijk bij ELKE scene zoiets van "oh cool! deze scene weer 's zien". Bij deel twee kan ik een half uurtje aanwijzen waar ik dit gevoel niet heb.
Ik hou het op een krappe 4,5. Over de hele Kill Bill-saga: ongelofelijk knap dat Tarantino toch weer zo'n topfilm heeft weten neer te zetten, ik vind het z'n op-een-na-beste film. Dit soort films zijn de reden dat ik filmfan ben geworden.
moviefreak#1
Dit soort films zijn de reden dat ik filmfan ben geworden.
Absoluut !
Wat ik van deze film vond ?
In 1 woord:
Tarantino
5 sterren !
Zombie McGruder
Wat ik van deze film vond ?
In 1 woord:
Tarantino
Is 'Tarantino' plots een adjectief geworden?
Phoenix
Maar haar ontsnapping uit het graf heeft ze toch ook te danken aan haar vechtkunst? Als ze niet had geleerd door 5cm dik hout heen te slaan was het haar niet gelukt. En of het er nou 50 of 87 zijn maakt natuurlijk niet veel uit. Even onmogelijk.
Het eerste gedeelte van deel twee vond ik geniaal gewoon een must om te zien, daar in tegen vond ik het tweede gedeelte van de film rond uit teleurstellend, met als anticlimax de confrentatie van The Bride (Black Mamba) en Bill... toch een dikke 7 dus 3.5*
BoordAppel
Wat ik eigenlijk nog niet gelezen (of overeen gelezen) heb maar zitten er hier ook weer leuke vechtscenes in of zijn die compleet verdwenen?
SilverGun
Het gevecht met Elle Driver in de trailer van Budd overtreft de vechtscènes met Vernita en O-Ren in deel 1 vind ik. De aanloop er naartoe is ook erg sterk, Hannah zet haar personage erg overtuigend neer als een ongelooflijke bitch.
Ramon K
Kill Bill Volume 2 is een fantastische film. Fantastische decors, prachtige camerabewegingen en shots, heerlijke typetjes, schitterende dialogen, sterke acteerprestaties en een heerlijk gespeel met genres. Elke scene is een hoogtepunt, elke bijrol is magistraal (vooral Parks, die in Volume 1 als sheriff Earl McGraw speelde, is schitterend als de Zuid-Amerikaanse leider van bende/hoerenkast) en ik heb op meerdere momenten in de film gedacht 'wow, dit is nog cooler dan Volume 1'. Elke scene had zijn waarde en nergens werd de film saai of slepend. De climax is trouwens erg cool en de muziek is wederom prachtig. Het hele Kill Bill gebeuren is fenomenaal voor mij, kan niet anders zeggen. 5*
Zombie McGruder
Hannah zet haar personage erg overtuigend neer als een ongelooflijke bitch.
PRIS RULES!
Jordy
't is natuurlijk allemaal maar user-submitted-data, maar imdb heeft Spoorloos als movie connection staan, ik zal vast niet de enige zijn geweest die daar aan moest denken
Jordy
En wat natuurlijk ook stoer was om die intro van Shogun Assassin te horen (tevens de intro van één van m'n favoriete albums)!! Jammer dat je het beeld er alleen niet van zag, moet ik 'm toch maar 's gaan kijken
Jordy
Hmmn lees nu dit : Tarantino cited Lucio Fulci's "The Psychic" as the inspiration for the buried alive sequence.
Niet zo goed als het verbluffende eerste deel (wellicht Tarantino's beste), maar deze film komt wel in de buurt.
Het grootste punt van negatieve kritiek die ik te geven heb is de al veel genoemde montagefout. Er had net iets meer in geknipt moeten worden dan Tarantino en kompanen nu hebben gedaan. Dit gevoel had ik bij de eerste film ook, toen ik deze voor de eerste keer zag. Ik heb gisteren deze film weer gezien en ik had dit gevoel nu totaal niet; die film heb ik nu met de volle 5* beloond. Wellicht als ik deze film dan nog eens ga kijken geef ik hem ook wel hoger dan ik nu gegeven heb.
Dan nu de vele positieve dingen die de film kende. Tarantino gooit het met deel 2 van de Kill Bill reeks totaal over een andere boeg. Nu wordt vooral de (spaghetti)western grootmeester Sergio Leone gehonoreerd (wellicht ook wel andere mensen/genres of decennia, maar dit viel me het meest op). Zoals ik boven al meldde is dit misschien de reden dat het enige traagheid veroorzaakt, omdat de western veelal gewoon een traag genre is en het voornaamste genre uit het eerste deel, het samurai genre, bestaat niet uit lange, trage shots en goeie dialogen, maar uit snelle stoere gevechten zoals in het eerste deel dus.
De film kent, in tegenstelling tot het eerste deel, de bekende veelal geniale Tarantino dialogen. Vooral het gesprek tussen Bill en Budd vond ik geniaal; vooral geniaal in zijn simplisme.
Ook kent deze, net als in deel 1 (en dan vooral bij het grote samurai gevecht) de beeldhumor; dus zonder dialoog. Dit was vooral erg leuk bij de scène waar Beatrix net uit haar graf ontsnapt is en aan komt lopen bij een café totaal onder het zand, waarna ze om een glas water vraagt. Ook de scène waar The Bride het overgebleven oog van Elle Driver uitsteekt en je daarna The Bride op de voorgrond en Driver op de achtergrond ligt te schreeuwen en te kermen vond ik erg humoristisch.
De "levend begraven" scène is dus een leuke (onbedoelde?) verwijzing naar de eerder genoemde film en wat ik vooral erg leuk aan deze scène vond (en dat deed Tarantino ook al eerder in deel 1) dat hier dan weer een heel nieuw verhaal bij komt, dus waar The Bride getraind wordt door die über-monnik.
De chemie tussen The Bride en Bill is werkelijk geweldig met name naar het einde toe. Wellicht dat Tarantino er goed aan gedaan heeft om niet nog een keer voor een wellicht dit keer eind-über zwaardgevecht te kiezen die dan op het strand met volle maan zou afspelen. Dit zou misschien wel een erg mooi beeld hebben opgeleverd, maar hoe Bill nu dood ging vond ik ook heel erg mooi. Opnieuw geniaal in zijn simplisme.
Ik zat, toen ik aan dit bericht begon, te denken aan 3,5*, maar naarmate ik steeds meer begon te typen, werd ik steeds enthousiaster en ik ga voor de 4*. Ik hoop dan ook dat ik, net als bij deel 1, voor deze film bij een volgende kijkbeurt ook de volle 5* kan geven...
Sjoerd
Ik gooi er een halfje bij op... Hij is toch wel erg fantastisch
4,5* dus nu.

Kill Bill: Vol. 1
2003

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand enkele goed beoordeelde titels uit het aanbod

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Pulp Fiction
Misdaad, 1994