Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Kill Bill: Vol. 2
"The bride is back for the final cut."
Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.
Beatrix "The Bride" Kiddo
Larry Gomez
Rufus
O-Ren Ishii
reveal
Hoe komt het in godsnaam dat al zoveel mensen de film hebben gezien? Ik zit vol ongeduld te wachten tot woensdag. Maar blijkbaar had ik de film al veel eerder kunnen bekijken.
U-96
- 2081 stemmen
Hoe komt het in godsnaam dat al zoveel mensen de film hebben gezien?
Er was/is zo'n officiële marathon in die bekende bioscoop in Amsterdam..
Phooze
Er was/is zo'n officiële marathon in die bekende bioscoop in Amsterdam..
John Doe
ja precies, als je dat niet doorhad was je toch niet genoeg op zoek volgens mij.
Ik ben in Doetinchem naar de marathon geweest, dus idd niet alleen in Amsterdam.
Sjoerd
Ik wacht nog op meldingen van de marathons uit Boerehol en Moddergat
jacobine_rodijk
Misschien dat niemand het opgemerkt heeft maar wat is er gebeurd met het optreden van Michael Jai White? Die zag ik is een keer voorbij komen in een teaser/trailer maar ik zag hem nergens in beide delen.
I repeat the question?
The Great Gonzo
Kan niet wachten om de film te zien, ik heb wel zo mijn vermoedens dat die film iets minder dan et eerste deel gaat worden :S
AHWA
Heb de film even op me laten inwerken. Geef em toch 5 sterren. Ik vond em echt top en bij nader inzien was hij toch niet zo traag als ik eerst dacht.
En als ik de twee films samen zou pakken, zou ik ook op 5 sterren uitkomen. Het zijn gewoon briljante films, van begin tot eind.
Zombie McGruder
quentin tarantino de wacko alcoholverslaafde uit de vs. You gotta love him, and i do !
Huh? Alcoholverslaafde? Wat weet jij dat wij niet weten?
Zombie McGruder
I repeat the question?
Je hebt goed opgelet! Spawn zit inderdaad in de trailer van Kill Bill (was zelfs erg goed te zien in de preview van de film van vóór de splitsling), maar is uiteindelijk - als je het mij vraagt; helaas - op de beruchte 'cuttingroom-floor' beland. Volgens het setverhaal van Harry Knowles (die een paar dagen op de set van Kill Bill in China mocht rondwandelen) zagen Whites scènes er bijzonder indrukwekkend uit. Met name een vechtscène tussen hem en Bill zou behoorlijk 'ass kicken'. Nu ik er over nadenk was die scène ook plotsgewijs nuttig geweest (nuttiger dan enkele scènes die nu in Kill Bill - Volume 2 zitten); het had immers aangetoond dat Bill ook iemand is waar je niet mee moet sollen. Anywee, ik denk dat het gewoon wachten wordt op de special edition DVD.
FeZ
Het meeste wat ik kwijt zou willen is er onderhand wel gezegd, maar toch twee dingetjes die ik erg geestig vond (naast een aantal dialogen/monoloog over superman (overgens wel grappig dat David Carradine, en niet Tarantino, dit zelf had bedacht):
- Pai Mai was erg komisch
- de scene waarin B.B. vraagt of ze Shogun Assasin als video voor het slapen gaan mag kijken
Brooklyn

en dan Bill:
Nee, die duurt te lang
Top 100 gezeur verwijderd. We hebben meermaals aangegeven dat dergelijke berichten in het forum thuis horen.
davidov
was het gezeur? ik dacht dat het alleen opmerkingen waren of aansporingen...geen "nou moe" gedoe.....beetje voorbarig misschien.
anyway, ik moet zeggen dat ik de muziek iig al een zware domper vind...komt niet eens in de buurt van de spetterende tracks uit deel 1...
zijn meer mensen dit opgevallen ook tijdens de film?
SilverGun
Het zijn geen "spetterende tracks" nee, maar dat maakt de muziek niet minder goed of minder passend. Heb je de film al gezien of beoordeel je alleen de soundtrack?
davidov
ik beantwoord hierop tweemaal met een ja.
niet alleen de muziek vond ik een domper na 1, ook het genot voor het oog is verdwenen. Het is van een spectakel voor de ogen en oren gegaan naar een "film die wel ok is" met sterkere dialogen en verhaal dan het eerste deel.
Echter dat kende ik al wel, ik hoef maar pulp dogs of brown op te zetten en ziedaar voila hetzelfde resultaat....echter geen van allen heeft hetzelfde unieke sfeertje als 1 weten op te bouwen (en dan heb ik het dus niet over bloed, actie, geweld etc)
Verder vond ik bud en bill tegenvallen, de indruk die ze maakten in de trailers en in 1 was veel groter....bill viel nog wel mee....elle driver was wel genieten, my goodness wat is zij heerlijk twisted, de ideale tegenhanger van The bride....alleen waar the bride. nog liefde, eer, respect en gevoelens heeft, heeft Elle echter alleen maar slechte eigenschappen, woedde, verraad, bedrog smullen was dat eventjes.
Moet hem maar een 2e keer zien, zat misschien nog te sterk in deel 1 (die ik een 5 geef) maar 2 zal bij mij geen 4,5 of 5 halen....3,5 voorlopig
davidov
ja ene behoorlijke...grmbl ik heb weer zo'n spoiler dag...laatste post voor voorlopig dan maar
SilverGun
Er is na het eerste deel te weinig resterend materiaal overgebleven om nog eens twee uur speeltijd mee op te vullen. Dat resulteert in scènes die langer uitgesponnen zijn dan nodig is, zoals het hele gebeuren in de stripclub waar Budd werkt. Dat was in ieder geval de eerste gedachte die door me heenging vlak na afloop van de film.
Ook baalde ik er van dat de motivaties van een aantal personages onduidelijk of onlogisch zijn gebleven. Zo is het me niet duidelijk geworden waarom Hattori Hanzo nu precies zo’n hekel heeft aan Bill. En hoewel de bekende slachting tijdens het huwelijk op een briljante manier in een ander daglicht komt te staan vanwege de openingscène, vond ik de uiteindelijke reden voor de mishandeling van The Bride door Bill en aanhang niet echt overtuigend. Waarom zou hij zijn ongeboren dochter zodanig in gevaar brengen? En die huurmoordenares laat zich wel erg gemakkelijk overhalen door Beatrix vanwege haar zwangerschap. Het wegpiepen van die naam in Vol. 1 en die pas onthullen in Vol. 2 heeft ook weinig nut, had ik het idee.
Verder zijn de dialogen niet altijd even sterk. Met name de vergezochte monoloog over Superman waarmee Bill de ware aard van Beatrix vergelijkt, kwam over als een krampachtige poging van Tarantino om zijn hipheid te bevestigen.
Toch zijn de sterke punten van de film de voorgenoemde minpunten gaan overschaduwen nadat de film een beetje is gaan bezinken. Drie fantastisch uitgewerkte scènes, de manier waarop de personages worden neergezet, opnieuw de fantastiche toepassing van muziek en eigenlijk de algehele indruk die film maakte, zijn genoeg redenen om toch een positieve indruk achter te laten. Ik ga komende vrijdag weer heen en bepaal dan het aantal sterren.
Ramon K
Gaan we The Bride nu steeds bij de echte naam noemen? Wordt niet voor niks weggebliebt in Volume 1 en de eerste helft van Volume 2.
Gaarne weg met die spoiler! (en de rest van de spoilers)
Onzin. Die scene is geweldig! Ik heb vreselijk gelachen om die eigenaar. Dan kan je in Pulp Fiction ook wel de gehele voetmassage-scene achterwege laten. It's just part of the fun (en het geeft Budd meteen een duaal karakter).
Simpelweg Hattori Hanzo's kennis van het boosaardige karakter van Bill?
Hij wist niet dat het ZIJN dochter was. Bijna tegelijkertijd met het geweershot verneemt ie het van Beatrix zelf.......En wat die huurmoordenares betreft: als ze had geschoten had Beatrix ook de trekker overgehaald. Daar leunt de scene zelfs op. En dan nog de typische moedergevoelens van een vrouw. Zeer Begrijpelijk
Zeker als we die naam hier zonder spoilertags gaan gebruiken. Foefje zal best wel naar een film verwijzen of naar het spaghettiwestern/samurai genre (The man with no name, Sanjuro)
Die monoloog gebruikte Tarantino naar aanleiding van een gesprek in een cafe irl met Mr Kungfu himself, die over zijn comicvoorliefde ging meen ik. Leuke monoloog. Misschien niet super toepasselijk op The Bride nee, maar wel met veel overtuiging en schwung vertelt door meneer Bill. It's just for the fun! (was die Like a Virgin/ Big dick dialoog in Reservoir Dogs wel nodig eigenlijk?)
Ik vind het een beetje vergezochte minpunten moet ik zeggen.

Kill Bill: Vol. 1
2003

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand enkele goed beoordeelde titels uit het aanbod

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Pulp Fiction
Misdaad, 1994