Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Dwayne Johnson, Johnny Knoxville en Neal McDonough
Releasedatum: 2 september 2004
Bekijk via Videoland
Plot Walking Tall
"One man will stand up for what's right."
Chris Vaughn verlaat het leger en keert terug naar zijn woonplaats om een nieuw leven te beginnen. Daar aangekomen blijkt dat zijn oude high school-rivaal Hamilton, de oude molen van het stadje voor zijn eigen criminele gewin gebruikt. Het gevolg is dat Chris' woonplaatsje barst van de criminaliteit en het geweld. Met behulp van zijn oude maatje Ray wordt Chris tot de nieuwe sheriff gekozen en belooft de praktijken van Hamilton te stoppen. Remake van de gelijknamige film uit 1973.
Chris Vaughn
Booth
Chris Vaughn Sr.
Connie Vaughn
Fonk
Hou wel van dit soort filmpjes. Leuk vermaak, niets meer, niets minder. Een 3,5 is die zeker waard.
Pure entertainment.
Itt het afschuwelijke deel 2 en het iets betere maar zeker niet goede deel 3 is het origineel van deze reeks van de laatste jaren zeker wel vermakelijk.
Niet die vreselijk slechte Kevin Sorbo uit 2 en 3, maar de man met charisma en humor, The Rock, speelt hier de hoofdrol en het verschil merk je. De actiescene's zijn veel toffer (sowieso heeft deze film veel meer en betere actie dan de vervolgen) en het acteerniveau lag een stukkie hoger.
Zon wraakverhaal als deze boeit me altijd wel. Wie wilt nou niet eens de held spelen.
fappie
- 2005 stemmen
een van mijn lievelingsfilms.. the rock rocked in deze film! goede cast;)
Tonypulp
Deze film is best te doen, niets bijzonders.
Maar ik raad iedereen af het vervolg te kijken, die is echt bagger!
Walking tall: lone justice
Tonypulp
Deze film is best te doen, niets bijzonders.
Maar ik raad iedereen af het vervolg te kijken, die is echt bagger!
Walking tall: lone justice
Sjoerdow
Vond deze film écht goed.
Menig worstelaar kan een voorbeeld nemen aan The rock als acteur. Ben stiekem een beetje een fan van hem!
3,5 ster voor de realistische verfilming van het verhaal.
erg leuke film gemaakt voor eren van sherrif buford.
een verhaal gebasseerd uit 1967.
goed gebracht door de acteurs met vleugje humor.
3,5 ster
ILDIB
Beetje een lange uitvoering van de a-team.
Knoxville is goed t epruimen, het verhaal is natuurlijk absurd.
Goodfella_90
Bijzonder achterlijk, maar entertainment is ook wat waard. 2.5*
Bijzonder achterlijk, maar entertainment is ook wat waard. 2.5*
Misschien is het allemaal meer over de top gemaakt.
Dan de werkelijke gebeurtenis van 1967 toen sherrif buford het echt mee maakte.
Zou het?
Ja werkelijk waar ja Lees maar:
Dedicated to Sheriff Buford T. Pusser”, prijkt er op de aftiteling van Walking Tall anno 2005. Pusser was een ex-worstelaar die een toekomst wilde opbouwen als opvolger van zijn vader, die hoofdcommissaris van politie was in Adamsville, Tennessee. Eenmaal als sheriff krijgt Pusser het in 1967 aan de stok met de gangsters die de staat onveilig maken. Als zijn werk tot ongenoegen van de georganiseerde misdaad vruchten af begint te werpen wordt er besloten om Pusser uit de weg te ruimen. Bij een moordaanslag komt Pusser’s vrouw Pauline om het leven en raakt hij zelf zwaar gewond. Na twee weken in het ziekenhuis begint hij een keiharde strijd tegen de georganiseerde misdaad waarbij hij te werk gaat met een grote knuppel. Pusser nam in 1970 afscheid van de politie en werkte vervolgens als adviseur. Hij overleed in 1974, een jaar na het verschijnen van de eerste film over zijn daden en werk. Er is inmiddels een Pusser museum en zijn dochter Dwana organiseert nog ieder jaar een Buford Pusser Festival in Adamsville.
xaboetje
The Rock vind ik een fijne acteur maar deze film is me iets te recht toe recht aan. Alles is voorspelbaar en de actiescenes zijn niet echt boeiend. Vaak worden dit soort films gered door de humor maar die was in deze film ook nauwlijks aanwezig.
Al met al een 'net niet' film voor mij.
ILDIB
Misschien is het allemaal meer over de top gemaakt.
Dan de werkelijke gebeurtenis van 1967 toen sherrif buford het echt mee maakte.
Tis gebaseerd op inderdaad. Maar ik denk dat er net wat minder kogels in het rond hebben gevlogen en dat pusser minder simpistisch te werk ging dan the rock..
Dat had ik eerder ook gezegt, ligt hier wat over de top ja
aerts007
Doorsnee,aktie met de rots,meer niet.
P8rb
Weer een leuke actiefilm met Dwayne Johnson in de hoofdrol.
Hij keert terug van het leger naar huis en komt er gaandeweg achter dat er veel veranderd is. Hij en onze grote vriend van Jack Ass laten het er niet bij zitten en pakken de stad aan.
De actie wordt nooit erg hard maar is wel erg vet om naar te kijken. Dwayne steelt wel weer de show met zijn postuur en gevechten Doorsnee film maar wel erg vermakelijk! 3*
Walking Tall is een echte rechttoe rechtaan actiefilm waarin lekker ouderwets geknokt wordt zonder gebruik van touwen, CGI of dat soort zaken. Het verhaal van de film is misschien een beetje mager, maar het enthousiasme van de acteurs en de leuke actie en humor zorgen ervoor dat het allemaal toch wel vermakelijk is om naar te kijken. Dwayne Johnson komt uiterst charismatisch over en ook Knoxville is niet onaardig. Het tempo van de film is daarnaast lekker hoog en zorgt er mede met de korte speelduur voor dat ik me eigenlijk geen moment verveelt heb.
aburex
Knappe actiefilm met ouderwetse gevechten die niet met de computer zijn gemaakt. The Rock is geknipt voor deze rol. Alhoewel het verhaal flinterdun is heb ik mij toch kunnen vermaken met de talrijke actiescènes en de humor die Knoxville erin brengt. De film duur zonder de aftiteling maar 70 min. en dat is lang genoeg
Kr!kke
standaard actiefilmpje... Zo'n film moet het niet hebben van het verhaal en de plotwendingen, maar gewoon van de actiescènes die in deze film zeker te pruimen waren!
Lennert
Het leuke aan Dwayne Johnson is dat hij niet zozeer lijkt te acteren, maar gewoon lijkt te zijn, dat is iets wat hem in mijn ogen als actieheld erg geslaagd maakt. Het feit dat deze film dan ook gewoon lekker rauwe vuistactie bevat is in mijn ogen ook alleen maar een pluspunt, want naast het feit dat het geheel bijzonder goed in beeld is gebracht, komt het allemaal ook zeer realistisch over en lijkt The Rock geen moment een superman te zijn.
Het verhaal is echter te simplistisch voor woorden en ondanks dat ik de boodschap weldegelijk begrijp was er te weinig karakterontwikkeling om het echt leuk te houden, nu lijkt de film voornamelijk een te geforceerde komedie op bepaalde momenten. Johnny Knoxville is hier ook een van de redenen van, want ondanks het feit dat hij nog geeneens bijster hinderlijk acteert, is zijn personage gewoon misplaatst en vervelend.
Maar toch, als een botte knokfilm stelt Walking Tall geen moment teleur. Wat mij betreft mag Johnson vaker in dit soort films optreden, hij bewijst in ieder geval dat hij het kan.
film88888
Weinig sterren krijgt deze Walking Tall, en verschiet ik wel beetje van, want hij viel super mee, en zit vol entertaining, en zalige droge humor van Knoxville.
The Rock is een beetje de nieuwe Seagal, en zijn uitstraling was wel cool, en stoer, en soms wel brute actie scenes, en vooral de ene na de andere.
Helemaal non-stop actie.
Verstand op nul en lekker genieten is de boodschap.
Heerlijke cheesy actie film.
3,5
seantogood
De film kijkt lekker weg..
Maar vind de film niet meer dan dat..
Script is niet bezonder...
Actie komt er redelijk in voor. Vuurtjes hier en daar.
Een film die je een keer kunt kijken..
Acteer presentaties zijn wel oke.
Score is aan de lage kant...
Een leuke speelfilm, niet meer of minder.
*2,5
Zizzo
een lekkere actie film, niks meer of minder. simpel verhaal, actie is ok, met lichte humor en veel cliché Dwayne "The Rock" Johnson speelt leuk, en knoxville draagt zijn steentje bij.
Al DeNiro
Vermakelijke actie zoals ze vroeger werden gemaakt.
Dwayne Johnson vind ik trouwens wel goed acteren, omdat hij meester is met gezichtsuitdrukkingen.
Sjoerdow
Gister opnieuw bekeken. Toch een beetje ondergewaardeerd naar mijn mening.
Gelukkig geen troep met Kevin Sorbo in de hoofdrol, maar de charismatische Dwayne Johnson.
Oh ja, de vergelijking met Steven Seagal vind ik onterecht, want Johnson maakt wél goeie films.
Gewoon een prima film.
3,5 sterren