Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Dwayne Johnson, Johnny Knoxville en Neal McDonough
Releasedatum: 2 september 2004
Bekijk via Videoland
Plot Walking Tall
"One man will stand up for what's right."
Chris Vaughn verlaat het leger en keert terug naar zijn woonplaats om een nieuw leven te beginnen. Daar aangekomen blijkt dat zijn oude high school-rivaal Hamilton, de oude molen van het stadje voor zijn eigen criminele gewin gebruikt. Het gevolg is dat Chris' woonplaatsje barst van de criminaliteit en het geweld. Met behulp van zijn oude maatje Ray wordt Chris tot de nieuwe sheriff gekozen en belooft de praktijken van Hamilton te stoppen. Remake van de gelijknamige film uit 1973.
Chris Vaughn
Booth
Chris Vaughn Sr.
Connie Vaughn
eltorro
Een film die zichzelf een beetje te serieus neemt. De film kent aardig wat vaart, en te weinig actie.
Na een uurtje kijken begon ik me toch zorgen te maken of er in de film nog een beetje noemswaardige actie in voor zou komen, na een uurtje kwam die actie wel maar dat duurde ook maar een kwartiertje. Had de film meer actie gehad en half uur langer geduurd, had de film van me nog een voldoende gehad. Maar jammer genoeg is dat niet zo, dus voor dat kleine beetje actie, Dwayne Johnson en Johnny Knoxville maar 2,0*.
Minotaures
Lekkere actiefilm die voldoende vermaking is qua schieten en vechten.
The Rock zoiezo
Dat blonde stripper mocht er ook zekersteweten wezen...
Verhaal was redelijk, ookal is het gebaseerd op ware gebeurtenissen. Actie komt goed op beeld (het vechten met een houtblok was wel droog) en de nodige humor met Knoxville is lekker aanwezig.
Een kijktip als je van ware verhalen en veel actie houdt.
Killer-Instinct
Simpel filmpje die voorspelbaar is ( alsof we niet gelijk al weten dat hij het vrouwtje zal scoren en de badguys uit de weg ruimt ) maar vermakelijk.
The Rock doet het leuk,en is eigenlijk perfect gecast voor een rol als deze,en ook Knoxville doet het prima als komische sidekick.
Spectaculaire actie-scenes moet je niet verwachten en dan zit je goed met deze film.
Ook leuk om 2 badguys uit de serie Lost hier weer als badguys te zien.
Dit was meen ik het film debuut van Johnny Knoxville en ik dacht een combinatie van Dwayne Johnson en Johnny Knoxville kan best wel eens leuk zijn, maar helaas was dit een tegenvaller. Dit was een Old School film zoals Dwayne Johnson hem omschreef (zonder special effects en alles puur natuur). Het verhaal stelde echter weinig voor en het debuut van Johnny Knoxville (vond hem zeer irritant en overdreven acteren in deze film) viel ook tegen. Dwayne Johnson houdt deze film nog enigszins overeind en daar is dan ook alles mee gezegd.
Jack Sparrow
Matig cliché script; wel flitsend en cool gefilmd. Leuk spel Dwayne Johnson en Johnny Knoxville. Prima ingrediënten voor een gemiddelde B-film.
John Lee Hooker
Dwayne Johnson, wat een gast zeg. Bijna heel de film één gezichtsuitdrukking, hij kan grote ogen opzetten en thats it...
Knoxville kon ik niet echt sirieus nemen door zijn rol in Jackass.
Verhaal zelf is veel te simpel. Chris loopt op z'n gemakje het casino binnen met een balk hout. Vervolgens komen er één voor één bewakers naar 'm toe die hij moeiteloos neermaait. Dan kan hij ook nog het raam van Hamilton eruit gooien. Moet de bigboss geen stevig raampje hebben denk ik dan.
Wat momenten later gebruikt hij z'n sheriff bevoegdheid en houd hij Hamilton aan. Daar wordt hij hard gedist door deze casino eigenaar dus uit frustratie slaat hij het achterlicht kapot. Nee, ik kon geen enkele symphatie opbrengen voor Chris.
Wanneer hij rustig rijst zit te eten en naar een sportkanaal zit te kijken komt opeens het wijffie terug. (was de deur gewoon open of wat..)
Dan worden er nog enkele badguys afgemaakt, geheel volgens de planning. Het was allemaal wel te raden.
Voorspelbaar, slecht acteerspel, no suprises.
T-Rip
Vermakelijke film maar op sommige punten zeer zwak en onrealistisch.
Loopt een casino binnen en schakelt meerdere beveiligers easy uit.. maar op het einde met pijn en moeite de iele casinobaas. Ook word hij binnen 10 seconden van levenslang naar sheriff genoemd zondag dat er ook maar iets bewijs nodig is dat het casino achter de drugs/verwondingen zit. En zo kan ik nog wel even doorgaan..
mcdaktari
Kort filmpje zeg, maar de aftiteling duurt bijna even lang als de film hahaha
Sjoerdow
Ik snap bovenstaande kritieken wel, maar heb bij deze film op andere punten gelet, die wél erg positief zijn.
Johnny Knoxville is geen rasacteur, maar dat maakt Dwayne Johnson goed met een uitstekende acteerprestatie. Niet té macho, maar gewoon oprecht en trots.
De film is onderhoudend, maar er word ook tijd genomen om het verhaal te vertellen en de omgeving te laten zien.
Prachtig hoe Vaughn geconfronteerd wordt met de afbreuk van zijn stad de verlaten kinderwagen in het begin, de opdringerige populistische sheriff, de gesloten zagerij en de foute bewaking van het casino zijn daar een goed voorbeeld van. Ook vind ik de beelden van het stadje best aardig, zo houdt Bray het verhaal klein en neigt het niet naar een overdreven poppenkast. Bovendien komt het ons-kent-ons gevoel (wat je in kleine steden en dorpen hebt) wel goed naar voren.
Jammer van de rechtszaak-scene, die doet afbreuk aan de film, omdat 'ie niet logisch is. Zo zijn er inderdaad meer momenten die een beetje de loopje doen met de realiteit.
Neemt niet weg dat Bray gedaan heeft wat 'ie moest doen en toch een meer dan aardige (Actie/avontuur?) film gemaakt heeft.
Cijfer ongewijzigd
Ik vind Knoxville overigens een ontzettend sympathiek figuur en zijn uitstraling is ook fijn, compenseert wel een boel denk ik.
patrick17
De film na een lange tijd weer eens herzien! Mede omdat ik gister The Rock heb gezien
in Fast Five, waar ik genoot zijn van enorme lichaam. Wat een massa!
Dit geheel terzijde want dat heeft weinig om het lijf wat betreft de film.
De film is niet verkeerd. Knoxville hoeven we niet teveel van te verwachtten na zijn Jack-ass
periode en The Rock doet het naar mijn mening altijd wel lekker.
Het verhaal is simpel en makkelijk te pruimen.
Misschien komt er in de film te weinig actie voort (wordt hierboven ook vermeld) daar kan
ik zeker inkomen want het is te broos.
Het gevecht in het casino vond ik wel het hoogtepunt. De rechtbank verhaal vond ik opzich
ook niet verkeerd bedacht. Al met al een vrij simpel kort fimpje!
Thieu92
Een ongelooflijke ongeloofwaardige film. Pluspunt: de film duurt op zich niet lang.
*Addict*
Vermakelijke film, keek lekker weg , leuke actie
. Maar verder niet echt bijzonder. Ben hem waarschijnlijk morgen alweer vergeten.
sinterklaas
Was wel een aardig actiewegkijkertje. Niet meer, niet minder. Een hoop stoere dialogen, flauwe grappen, botbrekende vechtscene's, hier en daar wat nodig schietwerk, en een stereotyp verhaaltje (wraak, corruptie, recht in eigen hand nemen). The Rock is als normale actiemacho nog best wel te pruimen en Johnny Knoxville stal de show. De locatie vond ik ook nog best wel sfeervol en passend.
En tja, wat moet ik er verder over zeggen. Het is gewoon een vermakelijk, maandag avond wegkijkertje met bier en chips of frituur.
Dead01
- 1977 stemmen
Leuk om eens te zien maar meer niet.
Soms wat overdreven wel ook vond ik.
2,5 sterren
Mistaa-g
Een leuke meevaller met een toffe The Rock
en een prima gecaste Johnny
leuke actie en verhaal wordt degelijk opgebouwd
goed, maar niet speciaal
DBTim
Als je een keer 's avonds moe op bed ligt en toch zin hebt om een filmpje te kijken is dit echt perfect. Simpel verhaaltje, paar toffe gevechten en Ashley Scott
Simpel, maar erg vermakelijk!
gauke
Ex worstelaar Dwayne Johnson (The Rock) heeft een goedgebouwd lijf en oogt bovendien sympathiek, charmant en charismatisch; hij beschikt over zo'n kwajongenslach en een paar guitige ogen. Hij is echter, hoewel geen goed acteur, de enige factor die overtuigt in deze botte, rampzalige film. Een soort van fast food bioscoop met weinig bla, bla. Het draaiboek en de overige cast kunnen met elkaar wedijveren wie het slechtste uit de bus komt. De dialogen zijn volstrekt nietszeggend en hoewel waarschijnlijk ernstig bedoeld zijn de geschetste situaties zo lachwekkend dat 'Walking Tall' meer en meer een actiekomedie wordt. De vier gewelddadige actiescènes lijken aan elkaar geknoopt te zijn. Toch nog twee sterren voor Dwayne Johnson.
RuudC
Zoveelste film over een stadje, geleidt door een corrupt zooitje. Walking Tall heeft dan ook weinig om het lijf. Personen worden op oneerlijke wijze behandeld en uiteindelijk staat er iemand op die de kwestie oplost. Laat Walking Tall nu een goede troefkaart hebben in de vorm van Dwayne Johnson. De showworstelaar laat zien naast goed met zijn vuisten om te kunnen gaan, een prima acteur te zijn. Voor Johnny Knoxville hoef je de film niet te zien. Dwayne daarentegen komt heerlijk hard en oprecht uit de hoek. Zeker de scene waarin hij er maar voor kiest om zijn tegenstanders te lijf te gaan met een groot stuk hout, verdient een compliment. Hij zorgt er eigenhandig voor dat ik deze film een ster extra geef, want Walking Tall is zonder zijn performance verre van bijzonder.
Richard_Voorhees
Het nadeel van deze film is eigenlijk dat ze de film te serieus hebben gehouden. Sommige scenes zijn namelijk heerlijk over-the-top en eigenlijk hadden ze de gehele film zo moeten maken, maar nee, ze hebben ervoor gekozen om het toch nog voor een groot gedeelte wat serieuzer te houden. Jammer, want dit zorgt er wel voor dat ik het een dertien in een dozijn filmpje vind.
Sergio Leone
Amusant.
Ik had Walking Tall een aantal jaren geleden al eens gezien, maar veel was daar niet van blijven hangen, behalve het casinogevecht met die balk. Nu goed, veel is hier ook niet aan te missen. De film duurt amper 1h15, maar dat is nog steeds ruim voldoende. De actie is op één hand te tellen en ik had ook graag wat meer humor gehad.
Of meer humor voor een betere Dwayne Johnson had gezorgd betwijfel ik, maar Johnny Knoxville had daar toch e.e.a. mee kunnen doen, al is ook hij geen grootmacht in de (actie)filmwereld.
Het dikste pluspunt aan Walking Tall is wellicht het achterwege laten van CGI en dergelijke. Men opteert hier voor actie uit de oude doos - lawaaierige maar tegelijk ook kurkdroge schietscènes afgewisseld met simpele knokpartijtjes. De actie zelf wordt met wisselend succes in beeld gebracht, maar als tussendoortje is Walking Tall prima.
Kondoro
Erg mooie film met een leuk verhaal!
Dwayne Johnson deed z'n goeie kant weer zien en heb daarom ook erg genoten!
Ook Johnny Knoxville erin had ik niet verwacht! Die had ik allemaal verwacht voor Jackass films!
3.5 dus!
luistervink
Jammer dat ze de originele film niet uitzenden die vind ik een stuk beter
lotteke_ik
Standaart actiefilmpje, verhaal doet denken aan roadhouse. Keek heel makkelijk weg en ik heb af en toe wel kunnen lachen met Johny Knoxville, gekke vent.
oemoemenoe
leuke film met de ROCK als hoofdfiguur gewoon simpelweg een hoog "van dik hout..." karakter
alleen jammer dat het einde zo afgekapt word.
toch de moeite om nog een xtje te bekijken.
Banjo
- 2035 berichten
De meeste films van The Rock zijn wel vermakelijk en leuk om te zien.
Maar deze slaat toch echt door in opervlakkig en simpel.
Zeer Amerikaans en niet sterk genoeg.
2 Sterren
Antonev
Gewoon een lekkere actie film, die erg vlot wegkijkt. Goede knok- en schietpartijen en gewoon straight to the point.
Daan258
Na heel veel jaren weer is opnieuw bekeken en ik ben echt zeer verrast.
Had niet verwacht dat de film nog helemaal niet zo slecht is.
Prima, maar wel simpel verhaal, acteerwerk kon er ook zeker mee door zelfs Johnny Knoxville deed het erg leuk in de film en geinig om Dwayne Johnson in een 12 jaar oude film te zien spelen en hem dan vergelijkt hoe hij er nu uitziet in zijn films. Je kan hem bijna klein noemen in deze film
Daarnaast ook nog boordevol leuke actie scene's.
Ook deze kijkbeurt na zoveel jaren heb ik me echt uitstekend vermaakt.

Walking Tall: The Payback
2007

Walking Tall: Lone Justice
2007

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Eight Below
Avontuur / Drama, 2006