• 9.376.097 stemmen

Met onder meer: Dwayne Johnson, Johnny Knoxville en Neal McDonough

Releasedatum: 2 september 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Walking Tall

"One man will stand up for what's right."

Chris Vaughn verlaat het leger en keert terug naar zijn woonplaats om een nieuw leven te beginnen. Daar aangekomen blijkt dat zijn oude high school-rivaal Hamilton, de oude molen van het stadje voor zijn eigen criminele gewin gebruikt. Het gevolg is dat Chris' woonplaatsje barst van de criminaliteit en het geweld. Met behulp van zijn oude maatje Ray wordt Chris tot de nieuwe sheriff gekozen en belooft de praktijken van Hamilton te stoppen. Remake van de gelijknamige film uit 1973.

Chris Vaughn

Chris Vaughn Sr.

Connie Vaughn

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik vond deze film best wel te pruimen. No-nonsens actie. Alleen spijtig van de lengte, de film is veel te kort. Op de doos staat 82 min, maar een aftiteling van bijna 13 min (Dertien!!) is wel een beetje veel van het goede, en dan is dit nog geen superproductie....

avatar van MWX

MWX

leuke film lekker kort heb gelachen en mooie actie. nou wat moet een film nog meer doen dan vermaaken.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Dit was best een vermakelijke film, het heeft me geen moment verveelt.

Johnny Knoxville die met geslaagd resultaat voor de komische toon zorgt.

Alleen van het einde had ik iets meer verwacht

3,5 *

avatar van Waku

Waku

Lekkere remake(al heeft die niks meer te maken met het origineel uit de jaren 70.)

The Rock met zijn imposante torso slaat letterlijk en figuurlijk om zich heen.Hetgeen vermakelijke scenes oplevert.Heel veel actie en homor in Walking Tall.

avatar van Diesel

Diesel

Old fashioned politie flick met een goed opgebouwd verhaal en stevige actie. Johnny Knoxville zorgt voor de komische toon en The Rock is in z'n element als koelbloedige wreker. 3*

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Uberslecht deze film. The Rock kan beter weer gaan worstelen want zijn acteerwerk is pulp.

Johnny Knoxville liet me soms lachen. Voor hem daarom een 1,0.

avatar van IcU

IcU

Zeer vermakelijk actie filmpje. Er werd best goed in gespeelt en de actie zag er prima uit. Ook zat er een goed verhaal in. 3½*

avatar van Dimi999

Dimi999

MEGA SLECHTE film, zooooooo voorspelbaar!!!

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Ongelooflijk slecht. The Rock kan beter schapen gaan scheren in Texas.

0,5

avatar van smilde

smilde

Ik vond het een erg leuke film. Geen poespas, echte actie. Vooral als ze de auto gaan strippen is erg leuk!

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke film, goeie acteurs. zit wel goeie actie in. was wel voorspelbaar. wel leuk om er een keer naar te kijken.

avatar van djelle

djelle

Het moet gezegd, deze Walking Tall is een leuke (betere) bewerking van het originele drieluik uit de jaren '70 (waarbij ik haast in slaap viel, overigens). Niet teveel gezeur, gewoon lekker veel rechtoe -rechtaan vlotte actie, samengevat in 1 solide actiefilm (in plaats van 3 melodramatische vehikels) waarvoor het verhaaltje ook veel meer geschikt lijkt te zijn. Het statement gaat daarbij helemaal niet verloren, integendeel zelfs. The Rock is opnieuw goed op dreef en speelt natuurlijk weer de rol die op zijn lijf geschreven is. De kundige regie maakt het af (stoere camerahoeken, rockmuziek, doeltreffende close-ups...) en zorgt voor een geslaagd resultaat. De film is niet perfect, doch erg goed en vermakelijk. Het abrupte einde met teleurstellende climax is het meest jammere.

avatar van Mattitude

Mattitude

Het is op zich een aardige film. Maar iets te kort, het einde is nogal abrupt. dat hadden ze beter uit moeten werken. The Rock is cool en Knoxville is wel grappig.

Al met al 3,5 sterren. Omdat hij kort is, en een vaag einde.

Het ram en beukwerk is wel weer gaaf.

avatar van =michael=

=michael=

mooie film met veel gevechten

4.5

avatar van Dhr K

Dhr K

Om 1 keer te zien ok, maar wat een allemachtig simpel verhaal, het leek wel of die film egt niet langer mocht duren dan 87 minuten!

avatar van SSeagal

SSeagal

Na een herkijkbeurt, half puntje erbij, vind hem toch er vermakelijk, Doet me denken aan Bud Spencer films

avatar van prutnek

prutnek

domme film hoor

avatar van Spartaan

Spartaan

Ik rolde bijna van mijn stoel van ergernis. Waanzinnige platte actie en hersenloos beukerisme van het niveau Van Damme. Of nee, daar kan het zelfs niet aan tippen.

Waardeloze script, de acteurs lijken bijna te lachen van de kromme twoliners die ze iedere keer uit moeten spugen. De pseudo-romantische verhaallijn verloopt rommelig en beukt rechtstreeks de algemene verhaallijn als mieren onder de deurmat.

Geen moment wist de maker van deze film spanning in het verhaal te brengen, alles was zo voorspelbaar als een dagje winkelen in de C1000. Het goede einde en de vernietiging van die lachwekkende bad guys zag je al vanaf scene 1 aankomen.

Meest tenenkrommende was die speech van The Rock die hij in de rechtzaal hield, waarmee hij een staande ovatie kreeg en ineens tot sherrif werd gebombardeerd. Nee, laat The Rock maar weer gaan worstelen in de ring en laat originele films voor wat ze zijn, want remakes kunnen het zinkende schip van Hollywood niet redden.

0,5

avatar van djelle

djelle

Ik sta er steeds van versteld hoe meer en meer dit soort films misbegrepen worden tegenwoordig.

- Deze film mikt niet op spanning.

- Deze film mikt niet op intelligente plottwists of doordachte actie.

- Deze film mikt niet op onvoorspelbaarheid.

Integendeel, deze film probeert juist te bieden wat liefhebbers van dit genre verwachten: Lekker veel simpele rechtoe rechtaan actie, en niet teveel blabla. Louter onstpanning, waarbij je eens niet moet nadenken maar de stoere actiescenes op je kan laten afkomen. Dat het hersenloos is, voorspelbaar en niet spannend doet er langs geen kanten toe. Mensen kijken hiernaar om dingen te zien ontploffen, kogels te zien vliegen en primitieve beukings te zien. Tenenkrommende onwaarschijnlijkheden maken tenslotte deel uit van de tongue-in-cheeck achtige humor die erbij hoort.

Dus ofwel hou je van dit soort actiefilms, ofwel niet. Maar ga het niet zitten afbreken op dingen dat het niet beoogt. Zo kan je evengoed over een drama zitten zeuren dat het geen humor heeft...

avatar van SSeagal

SSeagal

Spartaan schreef:

Geen moment wist de maker van deze film spanning in het verhaal te brengen, alles was zo voorspelbaar als een dagje winkelen in de C1000. 0,5

Rare vergelijking? Bovendien is het toch steeds weer een verassing wat je in je winkelwagen doet, of eet je altijd hetzelfde? Ook altijd spannend wat er aan het eind op de kassa staat... Gelukkig duurt boodschappen doen geen 90 minuten, alhoewel....op zaterdag....

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Na de berichten hier vreesde ik het ergste maar het viel me mee, heb expres niet mijn hersens gebruikt en het gewoon op me af laten komen.De film die ik vlak ervoor keek was is Adapttation, wat natuurlijk een veel betere film is maar het was saai. Walking Tall is gewoon leuk vermaak. film duurt kort. 70 min. 3*

avatar van james_cameron

12 minuten aftiteling! Dubieus voor zo'n toch zeer korte film. Begint goed met leuke personages en een voorspelbare maar aangename verhaalopbouw. Halverwege gaat geloofwaardigheid definitief het raam uit en is het van dik hout zaagt men planken. Gelukkig blijft alles redelijk op de rails door de vlotte regie, het goede camerawerk en de altijd sympathieke The Rock.

avatar van skompie

skompie

Opzich een vermakelijke film met een goede dosis actie.

Alleen jammer dat ie maar 70 minuten duurt. Vanaf het moment dat hij sheriff word gaat het verhaal naar mijn mening iets te snel. Hier hadden ze nog wel wat meer tijd aan kunnen besteden.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima actie film, met een simpel verhaal over the rock die terugkeert van het leger, en de boel op orde probeert te brengen. goede rollen van the rock en knoxville. lekker veel actie, en best wat humor. de film heeft mij vermaakt. 3 sterren.

avatar van skipy05

skipy05

goede film. aleen mocht hij wat langer duren. 3*

avatar van steventje

steventje

Als low budget film (circa 2 miljoen dollar) valt hij best te pruimen maar verwacht er ook niet teveel van. Hou je van actie en gerechtigheid dan is dit een film voor een regenachtige zondagnamiddag. Verstand op nul en genieten.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik heb 'm gisteren opgenomen en vanochtend gekeken. Was op zich wel een aardige no nonsense actie film waar ik me best mee vermaakt hebt, niks meer en niks minder.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Het is een meevallertje. Het verhaal is niet bijzonder maar wel vrij origineel. Waar het om gaat is de actie en die is dik in orde. Prima uitgewerkte actiescènes, netjes verdeeld over de gehele speelduur.

avatar van Dudine

Dudine

ik vond het wel een goede film, op een gegeven moment vond ik het meer op een comedy lijken, maar daarna werd het wel spannend

avatar van darkjaap

darkjaap

aktie van het hoogste niveau !

op het verhaal hoef je niet te letten maar vooral die aktie in de film daar s hij de specialist in 3,5 *