Genre: Actie / Avontuur
Alternatieve titels: Ong-Bak: Muay Thai Warrior / Daredevil / Ong Bak / องค์บาก
Thailand
Geregisseerd door: Prachya Pinkaew
Met onder meer: Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao en Patrarin Punyanutatam
Releasedatum: 22 juli 2004
Plot Ong-Bak
"No computer graphics. No stunt doubles. No wires."
De 'Ong-Bak' is een Boeddhabeeld dat op het platteland van Thailand in de Nong Pra-du tempel staat. De dorpelingen geloven dat Ong-Bak over magische krachten beschikt en dat hij hen zal behoeden voor het kwaad. Op een donkere nacht hakt een voormalige inwoner van het dorp, Don (Wannakit Siriput), het hoofd van het beeld af om zo in de gunst te komen van de misdaadkoning Khom Tuan. De jonge strijder Ting (Tony Jaa), moet het afgehakte hoofd van het Boeddhabeeld terughalen.
Ting
Toshiro
otherfool
Tja, damon, maar dan schijn je niet naar martial arts films te moeten kijken
Tja, damon, maar dan schijn je niet naar martial arts films te moeten kijken
ik geil niet ALLEEN op actiescenes, zoals anderen hier, en dan bedoel ik ook ALLEEN op de actiescenes
want dat doen de fans van Ong-Bak
Haal die scenes weg, en je houdt 1 van de slechtste films ooit over (op Steven Seagal's laatste films na dan...)
BoordAppel
Ik hoor graag welke.

damon
Films als Bloodsport en Enter the Dragon zijn leuker met tenminste wat acteerprestaties
en niet iemand die totaal geen engels kan en/of acteren
Alsof Bruce Lee kon acteren ... laat staan Engels spreken (geen flauw idee wat dat ermee te maken heeft, maar soit).
Maar je hebt gelijk hoor, twee films die staan als een huis, zelfs al haal je de gevechtscenes eruit ...
Tony kan geen 1 woord....winnaar lijkt me duidelijk
Engels heeft er ALLEs mee te maken, want die gast zal ooit een Amerikaanse overstap moeten maken, en dan zal ie door de mand vallen (tenzij ie komische rollen a la Jackie Chan met debiele accent zal spelen, maar aangezien ie niet kan acteren lijkt mij dat stug).
weet je, op eurosport zenden ze ook soms martial arts uit...die programma bevat ook geen verhaal....gewoon iemand die kunstjes flikt.....
misschien een tip voor jullie....kost zelfs niks!
BoordAppel
Bloodsport en acteerprestaties... yeah right. Qua martial arts doet die film ook al onder voor Ong-Bak, al is het verder wel een aardige film. Enter the Dragon is inderdaad ook erg goed, zeker omdat Bruce Lee (vooralsnog) meer charisma heeft dan Jaa maar of daar nu ook zo goed in geacteerd wordt...
Bovendien is het verhaal van beide films net zo voorspelbaar, standaard en simpel als van Ong-Bak. Het zou toch geen reden hebben dat zoveel martial arts films vrijwel geen verhaal hebben?
Twee vind ik trouwens wel een beetje karig aangezien je het hebt over "ZOVEEL" betere martial arts films.
Niets moet en het is te hopen dat het ook niet gebeurd. Maar weinig martial arts sterren zijn erin geslaagd naar Hollywood te gaan en nog goede films te maken.
Dat zijn dan ook altijd erg indrukwekkende demos. Het zou tamelijk belachelijk zijn moesten ze daar een verhaal in verwerken en bovendien erg nutteloos.
sinterklaas
Je weet niet wat je zegt man dit is kunst en bloodsport is toch vet goedkoop.
damon
Bloodsport goedkoop? dus jij vindt alleen big budget films goed. lekker objectief...
en als je kunst zo goed vindt, waarom ga je niet naar de museum...
mister blonde
Damon, jij trekt de meest vreemde conclusies die ik in tijden gelezen heb.
Anyway, natuurlijk heel wat beter dan de van Damme en Seagal meuk van de laatste pak-hem-beet 20 jaar. Enkel en alleen omdat de vechtscènes zo ongelofelijk goed zijn (Damon; als je die weg haalt, hou je idd. niets over. De meest onzinnige opmerking die je bij deze film kan plaatsen).
Verder wordt de film afgewisseld door zeer aardige scènes (de openingsscène bij de boom) en zeer matige scènes (de Jackie Chan- achtige vervolgen, al zag ook dit er weer beter uit).
Gewoon een onpretentieuze knockfilm. Niets meer, niets minder. Dikke 3,5.
damon
ik zit in de tram...zitten 2 pubers deze film te verheerlijken.....hoe "vet" ie wel niet was...
Ik zet jullie voor het gemak in die categorie
mister blonde
Zit ik laatst in de trein. Zitten 2 scholieren (die je amper pubers kan noemen) Pulp Fiction te verheerlijken......hoe the bomb en vet gaaf ie wel niet was...
Ik plaats half MM en Damon voorop, ook maar in die categorie.
Maar grote klasse voor je inhoudelijke verweer. Je bent een sieraad voor de site. Trouwens opvallend dat twee pubers (wat daar an sich mis mee is weet ik trouwens niet), er blijkbaar meer kijk op hebben.
mc ninja
zeer goede martial arts film
de eerste film met echt thaiboksen
ik kijk uit naar het vervolg
Bobby Digital
Oke maybe klinkt Engels idd mooier omdat het de wereldtaal is maar waarom zou Tony Jaa in "Ong-Bak" Engels moeten spreken terwijl de film zich in Thailand afspeelt?
En naar mijn mening is Ong-Bak echt wel tig keer vermakelijker dan Bloodsport ofzo
Nomak
Wat een vechter die Tony Jaa. Ik zou hem graag als tegenstander van Bruce Lee hebben gezien. Wie zou er winnen??
4,5 sterren voor de prachtige vechtscenes.
Ribera
Waar slaaaaat dit op !? Het is een thaise film dus er word THAIS gesproken.
Ik raad je aan om noooit meer een aziatische film te gaan kijken, want, tsja, er wordt nou eenmaal niet Engels gesproken in die films. Je bent echt oerdom als je een aziatische film gaat beoordelen op de niet-Engelse taal.
En waarom zou Tony Jaa in godsnaam naar Amerika willen !?... Alsof iedere oosterse acteur naar Amerika wilt om het groot te maken. Er zijn zat acteurs die in Azie erg beroemd zijn, en die nooit de overstap naar Amerika gemaakt hebben, zoals Takeshi Kitano, Tony Leung, Andy Lau, etc. als je daar misschien ooit van gehoord hebt...
Jij vindt zeker dat die Tony Jaa ass kickt! en je kwijlt als je zijn 'moves' ziet, maar begrijp je echt niet dat sommigen zich mateloos irriteren aan acteerprestaties, taal, NULverhaal afgewisseld met BELACHELIJKE plotwendingen.
Zegt iemand met The Karate Kid in zijn top10...
Martial Arts films zijn er niet voor het verhaal. Natuurlijk, er moet een verhaal in zitten, maar die is vaak flinterdun. Dat is gewoon zo, omdat de nadruk op de martial arts liggen. Het heet niet voor niets martial-arts film. Een martial arts film kritiek geven op verhaal, goed uitgewerkte personages en plotwendingen is hetzelfde als Titanic afkraken omdat er geen humor in zit.
damon, ga naar een debat-club, om te kijken hoe je opbouwende kritiek en argumenten kunt geven, die ook nog eens de moeite waard zijn.
en jij vraagt je af of ie naar Amerika gaat?
ik zeg (goed lezen volgende keer) dat ie totaal geen Engels kan, waardoor ie nooit in een grote Amerikaanse film zal gaan spelen, tenzij hij de Jackie Chan kant op gaat (alleen actie-komedie's vanwege zijn belachelijke accent)
even iemand op IMDb citeren:
Its true that jaa is reviving the stunt filled , dangerous action movies that jackie used to do in his prime and i respect him for doing so, but he just doesnt have chans charisma-he's just doing an ultraviolent, humour free version of what chan did.
He still kicks ass tho
Ehh,
Dolls, Zatôichi, Infernal Affairs, New Police Story...
Gaat het nu dagen?
Nee?, Dan zou ik nog maar oppassen voor je tegen iemand zegt dat hij zijn filmsmaak moet gaan verbeteren...
..beloof jij dat je dan je filmsmaak zal verbeteren?...
damon
bijna niemand kent die gasten
ik heb het niet over de films (beter lezen gast)
- 2092 stemmen
Nee, ik zeg ook niet dat meer dan 1% ze wel kent, ik zeg alleen dat je je moet bedenken dat jij ze niet kent voordat je dingen zoals "..beloof jij dat je dan je filmsmaak zal verbeteren?..." tegen anderen zegt...
en jij vraagt je af of ie naar Amerika gaat?
Shiit, man, je fantasie slaat op hol. 99 % HAHAHAHA !!
Je moet meer aziatische films gaan kijken. Takeshi Kitano is super beroemd, super rijk en supercool dankzij zijn films. En hij heeft NOOIT een amerikaanse productie op zijn naam gehad. Zo ook Tony Leung, Maggie Cheung, Andy Lau. etc
Er zijn zelfs Kitano films in de top 250. Als echte filmkenner, zoals je denkt dat je bent, moet je die films van hem kennen hoor
En wie zegt dat Tony Jaa naar Amerika wil gaan ?? Al die money money fame fame kan die ook in Azie krijgen. Kijk maar weer naar Kitano, Leung, Ziyi Zhang etc.
Dat heb ik volgens mij al hiervoor duidelijk gemaakt.
Tsja, gemmiddeld heeft Ong-Bak een hogere score hoor, dus ik denk dat meer mensen Ong-Bak beter vinden dan Karate Kid.
Omdat je dalijk gaat zeuren 'bewijs maar' ofzo.
KK: gemiddelde: 2,71
OB: gemiddelde: 3,58
Ja, ga dat nou maar snel doen, want ik heb nog steeds geen goeie, opbouwende argumenten gezien.
Nomak
het is niet zo dat ze de beste vechters van de wereld zijn hoor...
Dan moet jij me eens een betere vechter noemen dan Bruce Lee.
En ik weet niet of alles wat Tony Jaa doet echt is, maar als hij dit echt kan, komt hij zeker in de buurt van Bruce Lee.
Ribera
Dit is een F I L M forum. Waar heb je het dan over? Grasmaaiers?
- 2092 stemmen
Shiit, man, je fantasie slaat op hol. 99 % HAHAHAHA !!
Er zijn zelfs Kitano films in de top 250. Als echte filmkenner, zoals je denkt dat je bent, moeten die films van hem kennen hoor
Dat wilde ik maar zeggen
[quote]
Niet alle films hoeven perse uit Amerika te komen denk ik hoor.
En is dus geen reden dat Tony Jaa perse naar de states hoeft voor een "doorbraak" zoals Jackie, Bruce, Jet etc.
Bobby Digital
Dan moet jij me eens een betere vechter noemen dan Bruce Lee.
Alles wat Jaa doet is real, als je Ong-Bak hebt, moet je maar eens keer disc 2 gaan bekijken
Nomak
Helaas heb ik de 1 disc versie gehuurd. Maar ik ga de 2 disc versie wel kopen binnenkort.
ok ik krijg nu allemaal fanboys over me heen, vind ik prima
KK heeft een lagere rating omdat het een jaren 80 film is, die na al die jaren een verouderd gevoel geeft aan tieners (grootste gedeelte van MM leden). Die stemmen liever op de hippere hedendaagse films (Matrix, LotR, V voor nogwattes)
KK hebben veel meer mensen met een bredere interesse gezien, dus ook haters (tig keer op TV geweest)
OB heeft nog niet 1x op TV gedraaid, dus haters zullen die film waarschijnlijk nog niet gezien hebben (die gaan niet voor zo'n film naar de bios)
(goh die lessen debateren betalen zich nu al uit)
Tony Jaa doet precies wat Jackie Chan deed, maar dan zonder HUMOR en CHARME
Bruce had charme, maar onze Tony heeft net zoveel charme als die papzak van een Steven Seagal
de films die jullie noemen
Dat heb ik volgens mij al hiervoor duidelijk gemaakt
ehhh....ja....als jij zegt dat ze het 'gemaakt' hebben....
dan zullen ze vast charme, acteertalent en een woord engels kunnen
STEL, ik doe een poll onder de Nederlandse bevolking
echt 99% zal ze niet kennen. Dat jullie beweren van wel getuigt van weinig objectiviteit
vraagje aan jullie: waarom heeft ie nog steeds (Ong Bak is al van 3 jaar geleden) nog steeds geen Amerikaanse film gemaakt, LAAT STAAN IN DE PLANNING!!
Ga me niet vertellen dat je daar (Thailand) ook veel geld + faam hebt, wat dat is in Amerika een miljoen keer groter
mijn antwoord: hij kan geen engels, en in Amerikaanse films A-films kan je niet alleen om de minuut Humlae roepen en vechten
daar moet je ook iets kunnen wat acteren heet
Onze vriend jaa-knikker zal dan in zo'n film door de mand vallen als een acrobaat met het acteertalent van Adriaan (van Bassie)
Ik wens jullie oprecht veel plezier met het bekijken van zijn komende THAISE film, tabee
Anonymous
ok ik krijg nu allemaal fanboys over me heen, vind ik prima
(goh die lessen debateren betalen zich nu al uit)
Tony Jaa doet precies wat Jackie Chan deed, maar dan zonder HUMOR en CHARME
de films die jullie noemen
ehhh....ja....als jij zegt dat ze het 'gemaakt' hebben....
dan zullen ze vast charme, acteertalent en een woord engels kunnen
STEL, ik doe een poll onder de Nederlandse bevolking
daar moet je ook iets kunnen wat acteren heet
Mijn antwoord op jouw vraag: Misschien is hij bang dat zo'n Amerikaanse productie van het kaliber van Karate Kid wordt?
Overigens, alle goede films (a-films) komen uit Amerika. Elke acteur doet het voor het geld en de roem.
Een vraag: Heb jij ooit aan een vechtsport gedaan?
Bobby Digital
Ja moet je echt doen, is de moeite waard, behind de scenes, training enz staan erop.
Heb je trouwens "Tom Yum Goong" al gezien?

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Yip Man