• 9.377.362 stemmen

Actie / Avontuur | 105 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ong-Bak: Muay Thai Warrior / Daredevil / Ong Bak / องค์บาก

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Prachya Pinkaew

Met onder meer: Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao en Patrarin Punyanutatam

Releasedatum: 22 juli 2004

Plot Ong-Bak

"No computer graphics. No stunt doubles. No wires."

De 'Ong-Bak' is een Boeddhabeeld dat op het platteland van Thailand in de Nong Pra-du tempel staat. De dorpelingen geloven dat Ong-Bak over magische krachten beschikt en dat hij hen zal behoeden voor het kwaad. Op een donkere nacht hakt een voormalige inwoner van het dorp, Don (Wannakit Siriput), het hoofd van het beeld af om zo in de gunst te komen van de misdaadkoning Khom Tuan. De jonge strijder Ting (Tony Jaa), moet het afgehakte hoofd van het Boeddhabeeld terughalen.

damon

wat een prutfilm zeg. Maak dan een filmpje met de acrobatenkunstjes van de hoofdpersoon, maar ga niet meer dan 1,5 uur lang een van de leegste "films" ooit maken. Ok Tony Jaa is een meester in muy thai, maar acteren kan ie niet.
Dieptepunt van de film was die gozer die met borden en stoelen zat te gooien

avatar van morpheus

morpheus

Ik ga eerder mee met damon, het enige wat deze film aan substantie heeft te bieden zijn de gevechtscenes. En Tony Jaa is weliswaar te bewonderen om zijn sterke moves, backflips endergelijke maar voor de rest leveren de gevechten weinig bijzonders. Het enige wat ik kon zien waardoor de betreffende scenes zo gehyped worden is de directere en hardere vorm van contact bij de gevechten. Uiteraard moet ik zeggen dat ik ook genoten heb van de gevechten, martial arts heeft nu eenmaal een bepaalde aantrekkingskracht. Ong Bak levert dit echter niet van dien kwaliteit en/of schoonheid dat een anders totaal waardeloze film helemaal gered kan worden.

avatar van Redlop

Redlop

Het enig echt leuke aan deze film was dat de held Tony Jaa wel een aardig kereltje was. Dus geen Jet Li, Seagal of Van Damme of nog fouter.

Meppartij op het eind was spectaculair maar de rest nogal vervelend. Tel daarbij het lege verhaal op, kom je op 2*.

avatar van Pjelew20

Pjelew20

Als je van een vechtfilm houdt, ga dan zeker even naar deze film toe! Wat een vette film is dit zeg. Ik heb hem nu alweer een tijdje op dvd en kijk er met veel plezier naar. Laat je overigens niet teveel meeslepen, het kan wel eens aggressie opwekken

avatar van mapintom

mapintom

echt leuk film,met moi actie.ik heb de film ,dus wie moet heb....

avatar van Jordy

Jordy

1. Kun je leesbare berichten plaatsen?

2. Wil je hier niet je illegale meuk aanbieden?

avatar van romeo_2506

romeo_2506

Verd jongen, jij bent een 'vechtfilmkijker' naar mijn hart. Jij en ik hebben dezelfde kijk op deze film!

gatverdamme.....ik lees net dat ie in training is voor een deel 2 van deze film

ennnehhhhhh ik ben ook een 'vechtfilmkijker' maar er zijn grenzen

avatar van Chicano

Chicano

Hey mag ik je vragen wat je bron is? want als dat waar zou zijn, zou dat wel heel vet zijn..dus?

damon

mijn bron is iMDB; http://www.imdb.com/name/nm138...

scroll naar beneden onder:

Where are they now

(September 2003) In training for the sequal to Ong-Bak.

dus 100% betrouwbaar is het niet!

avatar van tijntje

tijntje

waardeloos flinterdun verhaal, maar de vechtscenes zijn echt heel mooi gemaakt!!

het is natuurlijk wel een beetje (erg) overdreven, en meneer gebruikt niet enkel thaiboks technieken, maar ook gewoon jiu-jitsu klemmen, turn en acrobaat sprongen en salto's etc, maar het ziet er zeer gelikt en spectaculair uit, als je van knok en beukfilms houdt, moet je deze zeker een keertje kijken

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Leuke Aktie! Verder was het verhaal te simpel. 3.5*

avatar van matthijs_green

matthijs_green

was wel grappig maar soms zagen de gevechten er nep uit.

wel gaaf al die actie

avatar van The Eye

The Eye

Geen verhaal, maximaal vermaak, geen gezeik deze film is COOL!!!!

avatar van TONY1982

TONY1982

kan iemand deze film aankomen op dvd want ik kan hem nergens bestellen

avatar van blitzwingz

blitzwingz

ik neem aan dat deze fim inmiddels wel te huur is?

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

Vandaag de dvd gekocht zeer mooie film zeer mooie vechtscenes en de stunts waren ook goed.

avatar van justaboy

justaboy

heey tijntje!

Dan weet jij dus blijkbaar niet wat muay-tai (boksen) inhoud...:?

Ik zou me er maar es in gaan verdiepen als ik jou was, je weet niet wat je zegt

Deze film laat wel duidelijk alléén muay-tai zien, en zeker al helemaal geen andere technieken, het lijkt er misschien op...,maar alles in deze film is duidelijk en voor de volle 100% muay-tai...!!!

avatar van justaboy

justaboy

gewoon leuke film,geen bijzonderheden verder...:)

avatar van tijntje

tijntje

haha, en of ik weet wat dat inhoudt, heb jaren bij ''Siam'' in Valkenswaard aan thaiboksen gedaan, daarnaast heb ik ook gewoon boksen gedaan en doe nu jiu jitsu.

Verder ben ik een zware fan van K1, Pride (free fight) etc. Ik weet heus wel waar ik over praat, en hoe ik het moet doen.....

Wij hebben nog nooit een salto hoeven maken bij het thai boksen....

avatar van chiquita

chiquita

De poster ziet er veelbelovend uit en ook het plot klinkt aardig. Maar daar is niks van waar. Goede vechtscènes, maar verder biedt deze film niks meer. Het verhaal kon me totaal niet boeien. Af en toe wel mooi muziek, enkele aardige shots en daar blijft het bij.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

chiquita schreef:

Goede vechtscènes,

Martial arts film geslaagd!

Absoluut. Hoe je ook bij deze film een goed plot kan verwachten gaat totaal aan mij voorbij. Enige conclusie die ik trek bij het lezen van de plotbeschrijving hierboven is ooowww, zo'n film, en ook de poster is lame beyond words.

avatar van Diesel

Diesel

Geslaagde martial arts flick met een onverwoestbare muay thai warrior in de hoofdrol. Het verhaal is wat zwakjes maar de film bevat erg veel adrenaline pompende vechtscènes, de score is prachtig en visueel ziet het er verder erg mooi uit. Heb ook veel gelachen, vooral om de Dirty Balls personage. Uiterst vermakelijk. 3,5 sterretjes.

avatar van chiquita

chiquita

Ja, als martial arts film inderdaad geslaagd. Niet meer. Ong Bak is (even kort door de bocht) gewoon een Thaise versie van Bloodsport, maar dan met indrukwekkendere vechtscènes en technieken. Daarmee is deze film als geheel absoluut niet geslaagd. Wat meer aandacht voor het verhaal had, mijns inziens, de film van wat meer kwaliteit voorzien. Hero is immers ook een martial arts film, en wel één met een uitmuntend plot. Hetzelfde valt te zeggen over House of Flying Daggers, die ook de nodige aandacht aan het verhaal heeft besteed. Deze martial arts films zijn in het geheel uiterst bevredigend. Ong Bak valt voor mij niet in die categorie, maar vertoont des te meer overeenkomsten met films als Bloodsport waar ik een hekel aan heb. Bovenstaand plot bracht mij in eerste instantie op andere gedachten. Ik had een goede of tenminste een redelijke balans verwacht tussen het verhaal en het vechten.

Sorry heren, hoe spectaculair de vechtscènes ook zijn, ze compenseren voor mij het slap uitgewerkte, ergerlijk simpele verhaal van deze film niet.

Tja, vrees alleen dat velen het niet eens zullen zijn met jouw aangehaalde voorbeelden. En een complex verhaal maakt ook nog geen goed verhaal natuurlijk.

Maar kan best dat je je eraan stoort, verhaal is hier inderdaad mager. Maar dat kan voor deze testosteronheld de pret niet drukken

avatar van keysersoze

keysersoze

Van mij krijgt deze film een dikke 5!!!

avatar van pascal83

pascal83

Film met een onzinnig verhaal die niet veel afwijkt van een gemiddelde 'disney-zaterdag-middag-avonturenfilm' (al kwam er wel wat meer schokkends om de hoek kijken) en over het algemeen wordt er belabberd geacteerd. Maar waar gaat het om in dergelijke martial arts flicks? Inderdaad de vechtscènes en de actie, en die was wel erg goed (buiten de irritante herhalingen van bepaalde bewegingen), wat kan die Tony Jaa vechten, verder was Ong-Bak zo nu en dan ook erg komisch (met name de man die iedere keer op Ting gokte was erg komisch).
3.5*, maar had toch wel een tikkeltje meer verwacht van deze film ... het verhaal was me toch echt te mager en werd daardoor toch niet echt meegesleept.

avatar van ex_uva

ex_uva

Ik hoef niet een ieder te herhalen, maar men heeft gelijk. Deze film is typisch een knokfilm, waar omheen een vreemd verhaaltje is gebreid. Het boeit namelijk geen ziel dat Ong Bak is onthoofd (het beeld dus). Het gaat ons om de wraak op de dieven die zoet is. Mierzoet...

avatar van Lawian

Lawian