• 9.373.557 stemmen

Met onder meer: Kevin Costner, Bruce Greenwood en Steven Culp

Gesproken taal: Russisch, Engels en Duits

Releasedatum: 12 april 2001

Plot Thirteen Days

"You'll never believe how close we came."

Oktober 1962: Amerika komt er achter dat de Sovjet Unie bezig is met het plaatsen van nucleaire wapens op Cuba. President John F. Kennedy besluit dit niet te accepteren, en staat op het punt om een militaire inval te doen op Cuba. Dit zou echter kunnen betekenen dat de Sovjet Unie hier in Europa wraak op neemt. Een derde wereldoorlog met gebruik van nucleaire wapens lijkt onafwendbaar.

Kenneth O'Donnell

Gen. Curtis LeMay

Ted Sorensen

Dean Acheson

Vat0sL0c0s_17

Veel te veel gepraat en te weinig actie. Als je een film wilt maken over een gebeurtenis uit het verleden, dan moet er niet alleen maar gepraat worden. Er moet dan juist veel actie in zitten. Dan pas wordt het een succes (kijk naar de titanic). Ik vond het dus HELEMAAL NIKS.

Vat0sL0c0s_17 schreef:

Klinkt erg intelligent hoor.

Dus jij vind dat ze de feiten maar moeten verdraaien en een paar atoombommetjes moeten laten vallen of in ieder geval een paar explosies moeten laten zien die nooit hebben plaatsgevonden?

Nee, de film was erg goed en laat (voor zover het in de geschiedenisboekes staat) op de juiste wijze de feiten zien van de dreigende 13 dagen dat de wereld vlak bij een nucleaire oorlog was.

Zo zie je maar dat zelfs een film zonder explosies spannend kan zijn.

avatar van Materny

Materny

Inderdaad NIghtbreed

Wilde altijd al weten hoe het zat met de cuba crisis.

Vondt het een sterke film, zeer overtuigend geacteerd.

3.5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Film was beter dan ik had verwacht. Absoluut de beste van Donaldson, die ik vooral kende van matige thrillers, zoals The Recruit en White Sands. Poitieke films kan hij echter wel maken (zie ook No Way Out).

Vat0sL0c0s_17

Ik vind niet dat ze de feiten moeten verdraaien, maar ze moeten er dan gewoon geen film over maken.

Cubacrisis is veel meer over te vertellen (zoals de varkensbaai, cubacrisis gezien uit het oogpunt van cuba). En het is mijn mening dus.

Vat0sL0c0s_17 schreef:

Geen film over maken alleen omdat jij deze film niet interessant genoeg vond?

Ik denk dat de grote meerderheid het daar niet mee eens zal zijn.

Bovendien gaat de film over de wel heel belangrijke 13 dagen van de vorige eeuw.

Een stukje geschiedenis die gewoon verfilmd moest worden.

Jij snapt denk ik niet wat de impact geweest zou zijn als ze niet tot een diplomatieke oplossing waren gekomen.

De kans was dan heel groot geweest dat jij er nu niet zou zijn.

Vat0sL0c0s_17

Je gaat niet echt in op mijn argumenten zoals "Cubacrisis is veel meer over te vertellen (zoals de varkensbaai, cubacrisis gezien uit het oogpunt van cuba). ".

Maargoed: Ik vond het niks en als anderen de film goed vonden, PRIMA DAN!

Vat0sL0c0s_17

En je hoeft mij nergens van te overtuigen hoor. Hier geeft iedereen gewoon zijn mening over de film. Discussies horen in het forum thuis.

Vat0sL0c0s_17 schreef:

En het is mijn mening dus.

Dat is een dooddoener. Mag je geen commentaar geven omdat het 'iemands mening' is?

Vat0sL0c0s_17 schreef:

Wat een ontzettend kortzichtige opmerking. Thirteen Days bewijst juist dat een praatfilm waanzinnig spannend kan zijn. En wie zegt dat deze film is gemaakt om een succes te zijn? Vergeet niet dat er een verschil is tussen commerciele en niet commerciele films. Titanic was de grootste blockbuster aller tijden, zo is deze film helemaal niet bedoeld. En waarom moet er veel actie in zitten als het om een bepaalde gebeurtenis uit het verleden gaat? Het leven is in het echt niet zo spannend als films dat doen geloven!

Vat0sL0c0s_17 schreef:

Maargoed: Ik vond het niks en als anderen de film goed vonden, PRIMA DAN!

Je moet nog leren wat argumenten zijn want wat je zegt heeft niets maar dan ook helemaal niets met de reden te maken waarom jij de film zo slecht vond.

De film heet niet voor niets 13 days.

Ik ga toch ook niet zeggen dat de 2de wereld oorlog veel interessanter is als ik een film over bijvoorbeeld Napoleon niets aan vond.

Hou het onderwerp gewoon bij de film en ga er geen andere irrelevante dingen bijhalen.

Vat0sL0c0s_17

inderdaad, wou ik net zeggen

Vat0sL0c0s_17

Maargoed omdat je hier blijkbaar geen kritiek mag hebben op films:

13 days is een FANTASTISCHE film en ik raad hem iedereen aan!

Vat0sL0c0s_17 schreef:

13 days is een FANTASTISCHE film en ik raad hem iedereen aan!

Eindelijk zeg je wat slims

Vat0sL0c0s_17 schreef:

Maargoed omdat je hier blijkbaar geen kritiek mag hebben op films

Onzin, je moet alleen goed beargumenteren.

Dit vind IK wel een behoorlijke beargumentatie

Dit vind IK wel een behoorlijke beargumentatie

Het is echt kul wat je hier blijft zeggen. Waarom moet er niet alleen maar gepraat worden? Het kan toch ook gaan om een belangrijke gebeurtenis uit het verleden waar verder weinig gebeurde behalve praten? En trouwens, Titanic? Daar werd volgens mij meer in gepraat dan in Thirteen Days: Titanic kwam pas het laatste half uur op gang.

avatar van Norma

Norma

Degelijke film over een interessante periode...griezelig hoe sommige mensen op oorlog aan blijven sturen. De zwart-wit beelden begreep ik niet en vond ik een wat rommelige indruk geven..iemand die hier een verklaring voor heeft , waarom dit zo gedaan is?

avatar van gentenaar

gentenaar

Duidende film van wat de politiek kan teweegbrengen en wat er achter de schermen gebeurt. Costner speelt geweldige rol, soms beetje langdradig, maar is typische polietieke film

een 3

avatar van gentenaar

gentenaar

Norma schreef:

Ik denk om op de geschiedenis te duiden en een realistischer beeld te geven.

avatar van Gerritj

Gerritj

Wat een fantastische film om terug te kijken naar die spannende tijd.

Ik heb ademloos zitten kijken naar deze gebeurtenissen. Even kwam Lindon Johnson ook nog even te vooschijn. Hij werd president toen Kennedy werd doodgeschoten en heeft toen de oorlog in Vietnam enorm laten escaleren.

En te weinig actie? De hele film ging er juist om dat er geen actie zou komen!!!!!!!!!!!!!

4.0

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Spannend en interessant. Jammer dat Greenwood niet wat meer op Kennedy leek. Maar de hele strategie omtrent kernwapens, mutual assured destruction, first strike policy e.d. wordt goed en helder in beeld gebracht.

3.5 sterren

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Vat0sL0c0s_17 schreef:

Voor mij dezelfde commentaar, maar wel 2 sterren voor de goede film maar het is niet mijn genre wat betreft politieke films

avatar van Enigma

Enigma

5 Sterren voor deze zeer spannende film

avatar van Carl

Carl

superfilm.

Goed plot, goed acteerwerk, uitstekende sfeer. Het verhaal verliest geen moment de spanning en de dramatiek.

Wat wil je nog meer van een film?

avatar van The Last

The Last

Had dus totaal geen idee dat er een film was over de Cubacrisis. Ben er nu wel benieuwd naar moet ik zeggen. Heb steeds meer interesse getoond nadat ik vorig jaar een werkstuk erover heb gemaakt.

avatar van De Mees

De Mees

Vandaag in mijn speler gepropt en ik moet zeggen dit is mijn soort film, in een woord geweldig.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ooit een keer gezien op school omdat de geschiedenisleraar het zo geweldig vond. Dat waren de saaiste lessen ooit.

Alleen maar gepraat, en ik snapte er maar geen zak van. Geen greintje spanning. En ineenkeer waren ze allemaal blij en was het afgelopen.

Maarja wie gaat er dan ook een film over zoiets maken. zonde van het tijd en geld.

Van mij hadden we een horror mogen kijken, maar daar kan de rest van de klas niet tegen.

Zoals jullie al snappen ben ik niet van plan om deze film heel veel sterren te geven. Meer dan een halve ster krijgt ie niet van mij

0,5 *

avatar van wyatt earp

wyatt earp

BlueJudaskiss schreef:

Thirteen Days bewijst juist dat een praatfilm waanzinnig spannend kan zijn.

Haha Thirteen days spannend??

Sluiten we deze dag toch nog met een lach af.

avatar van The Last

The Last

Gezien jou top 10 lijken me dit soort films ook helemaal niks voor jou. Logische opmerkingen dus.