Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands
Releasedatum: 30 september 2004
Plot Simon
"He'll change your life"
Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.
Simon Cohen
Bram
Nelson
Floris
Quido
Dat heeft niks met Hollanders te maken, maar met de tijdsgeest van weleer (in de gehele Westerse wereld).
coopo
Ik heb deze film laatst voor het eerst gezien en de filmheeft wel degelijk indruk op mij gemaakt. Zeer goed acteer werk vooral door Cees Geel(Simon) en Marcel Hensma(Camiel). Een film die je aan het denken zet!
Sjoerdow
Zonder twijfel de beste Nederlandse film die tot nu toe gemaakt is.
Deze film bevat alles van die tijd, de humor, het drugsgebruik en de manier van leven.
Rien
Ik blijf toch een grote zwak voor deze film hebben. Hoevaak ik hem ook zie, het gaat nooit vervelen of zakt iets in, integendeel.
MarcieMarc
Zo mooie vette leuke zielig sniksnik ik mis me opa film..(is overleden aan kanker)
Caldora
Absoluut heerlijke film.. Heb er echt van genoten, bijna een tranentrekker te noemen, vooral het slot v/d film. Als Simon op dat kale bed ligt met het infuus al druppelend; kippevel!
Toch begrijp ik niet alle keuzes en motieven in de film; waarom wil Camiel geen geld van Simon erven? Er zijn ook wel érg veel onuitgediepte bijrollen die toch veel aandacht krijgen maar niet evolueren; het zou toch mooi zijn geweest als Joy en haar broertje wel normaal met elkaar om konden gaan. (Misschien is dat ook wel zo als ze naast elkaar staan bij Simons sterfbed.)
Alles bij elkaar; een enorme verassing voor me, want ik had de film tot gisteren niet gezien. Brok in de keel!
Sterke muziek ook door Paul de Munnik.
Hannibal
Camiel zit zelf behoorlijk in de slappe was en heeft het geld van Simon helemaal niet nodig. Hij vond het ook respectloos om nu al geld te verdelen terwijl Simon nog leeft.
Caldora
Camiel zegt aan tafel tegen Simon dat hij helemaal nooit iets van hem wil erven, er komt niet duidelijk uit naar voren wat de reden echt is. Ik kan me wel vinden in wat je zegt, maar zelf dacht ik meer aan de herkomst van Simons kapitaal.. Camiel heeft natuurlijk nooit echt in de details van Simons duistere hasjwereldje gezeten.
Maar dat kon hem duidelijk niet zo heel veel schelen. De reden van Hannibal lijkt me behoorlijk plausibel...
Wat een geweldige film!
de humor is goed, verhaal is realistisch en Cees Geel is natuurlijk top.
Faab_E
Gewoon een leuke Nederlandse film... soms verlies je even de aandacht omdat de scenes even te langdradig zijn maar een mooi verhaal! Dus zeker de moeite waard!
anne J
Eindelijk Simon gezien!
De film stelde me absoluut niet teleur en wat Sjoerd hierboven zegt, zeker een sfeerverhogende film
Een van de betere/beste nederlandse films.
niethie
Dat ik hier nog niet op gereageerd/stemt had. Heb hem een tijdje terug al eens op tv gezien en hij greep me toen ontzettend aan. Een erg mooi en menselijk plot dat op een vlotte manier wordt verteld, bijzonder sympathieke personages, geweldig acteerwerk en bovenal een heerlijke combinatie tussen ontroerende en grappige scenes. Echt een film naar mijn hart, meer kan ik er eigenlijk niet over kwijt. Zal hem binnenkort snel nog eens moeten zien, aangezien ik (toen ik hem op tv zag) de eerste tien minuten gemist had. Er zal dan ook makkelijk een halfje bovenop kunnen, voor nu houd ik het op-
Arie18
echt geweldige oneliners in deze film...
'' Denk jij dat je een lekker wijf bent met die paardenstaart van je ''
luigi22
Alles klopt aan deze film. Hij verveelt geen moment, er zit fantastische humor in, er wordt super geacteerd en het verhaal is erg mooi opgebouwd. Nooit zal er een betere Nederlandse film uitgebracht worden!!
timburton
Is er naast deze film überhaupt een mooie Nederlandse film. En zeg a.u.b. niet 'Turks Fruit'!
Zwartboek
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Cloaca, Bluebird, Fanfare, Alleman, Alibi, Mensen zoals Jij en Ik (serie korte speelfilms), Swingers, Minoes, De Stilte van het Naderen, Zwartboek, Karakter, Wan Pipel, Flirt, Duska, Mijn Ouders en Ik, Het Paard van Sinterklaas, Waar is het Paard van Sinterklaas?, Alles is Liefde, Abel, de Noorderlingen, Familie...ik kan zo nog wel even doorgaan.
En TBS uiteraard...
Mijlpaal: 2000 (+1) stemmen voor Simon!
Weinig Nederlandse films die dat evenaren.
Mochizuki Rokuro
Mijlpaal: 2000 (+1) stemmen voor Simon!
Weinig Nederlandse films die dat evenaren.
Evenaren niemand. Alleen Zwartboek doet bijna 1000 meer.
Elineloves
Geweldig dat deze film zo hoog aangeschreven staat in de top 250! Daar hoort deze film ook echt, hij blijft aangrijpend.
kimberlyVD
Zeer goede film van Nederlandse bodem.
Het begint met het komische gedeelte waarna het overgaat in een ietswat serieuzer verhaal. En dat werkt gewoon.
Eigenlijk was deze in alle opzichten geweldig.
Maar één ding vond ik uiterst jammer; ik begreep soms echt weinig van wat er werd gezegd...(en dit is absoluut geen aanval naar de nederlandse taal) Jammer dat ik geen ondertitels kon aanzetten want dan had ik de film waarschijnlijk nog beter ervaren.

Oranje boven! Dit zijn de best beoordeelde Nederlandse films ooit gemaakt

De beste Nederlandstalige films per genre, volgens MovieMeter

Karakter