• 9.473.947 stemmen

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Rancid

Rancid

Na járen herzien, en, zoals velen hier, m’n score verlaagd. Wat zijn die eikel van een Simon en die ene maat van ‘m vreselijk irritante zeikerds, met dat domme telkens keihard-om-hun-eigen-grappen lachen, echt onuitstaanbare sukkeltjes. En die twee kinderen van hem zijn ook verschrikkelijk.

Enige enigszins te pruimen mensen zijn Camiel en Simon z’n ex.

Verder is de film wel ok, maar de uiterst onsympathieke mensen maakten het wel een wat lange zit. Bijzonder dat ik dat omstreeks 2004 blijkbaar nog niet zo vond.

avatar van Metabaks66

Metabaks66

gotti schreef:

Vanmorgen was d'r op het journaal een klein interview met Terstall,waar aan het eind nog een bekend gezicht voorbijkwam...

Fred Emmer?

avatar van atropine

atropine

Metabaks66 schreef:

Fred Emmer?

Nee, die niet.

Ontdek het bekend gezicht hier: JOURNAAL - Geen afleveringstitel | De Schatkamer - schatkamer.beeldengeluid.nl

avatar van Metabaks66

Metabaks66

Aha, Gerrit Hiemstra dus.

avatar van Jaepa

Jaepa

Staat i.v.m. het overlijden van Cees Geel (tijdelijk?) gratis op NPO Start.

Kan me best voorstellen dat deze film het in 2004 goed deed, met het tijdsbeeld van Nederland rond 1988, het type van de vrije Simon (Geel) en thema's als euthanasie en dergelijke. Helaas weegt dat voor mij niet op tegen de dunne verhaallijn en vlakke personages. Er zitten veel losse korte scènes in om het verhaal een beetje vooruit te brengen, maar daardoor voelt alles redelijk uitgekauwd. Teveel popiejopie humor voor mijn smaak. Wel goed geacteerd door Geel, moge hij rusten in vrede.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Omdat de film vandaag op tv was toch maar weer eens gekeken. Ik heb de film trouwens zelf ook maar omdat ie nou toch op tv was keek ik 'm maar gelijk. Het was ook best lang geleden dat ik deze zag, zeker 20 jaar geleden. Maar ik blijf het een hele mooie film vinden met een hele goeie rol van Cees Geel. Maar ik vond de hele cast best vrij degelijk acteren. Dit blijft toch DE film waar Cees Geel mee doorbrak, en ook terecht.

avatar van Soesja

Soesja

. Van mij hoeft 'ie niet. Ik kwam niet door het eerste gedeelte heen. Overal blote (alleen maar blote) vrouwen,vrouwonvriendelijk stomme humor. Platte humor. Slechte pruiken. Ik vond het niet te doen. Echte Hollandse meuk.Ik wil aannemen dat het einde mooi is en dat de film later beter werd, maar zoals gezegd i...k kwam er niet doorheen.

avatar van Basto

Basto

Soesja schreef:

En om melding te maken over een film die je nietveens hebt afgekeken ben je speciaal een account gaan aanmaken. Bijzonder…

Film heeft wat mij betreft heerlijke humor. Uit de tijd dat men nog korte tenen had….

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Soesja schreef:

Ik neem aan dat je nog vrij jong bent? Maar in de jaren 80 waar dit verhaal zich afspeelt was dit heel normaal in Nederland. Helaas is die mooie tijd er tegenwoordig niet meer, maar ben blij dat ik het meegemaakt heb. Juist figuren als jij hebben ervoor gezorgd dat we nu in zo'n preutse tijd leven en niets meer kan en mag. Ik ben van de jaren '60. Het is maar goed dat je er toen niet was.

avatar van Askikker

Askikker

Zojuist voor de tweede keer bekeken, en helaas heb ik dit thema ondertussen een paar jaar geleden van heel, echt héél dichtbij meegemaakt.

Het vrolijke begin is een opmaat voor de tweede helft waarin ik geen moment droge ogen had, tot een giga jankbui aan het einde.

Dit soort thema''s is zo moeilijk te verfilmen, en vliegt zó snel uit de bocht, maar hier werd ik op een prachtig ontroerende manier op mezelf en mn stervende maat teruggeworpen.

Diep respect is hier op zn plaats!

Dat pubers t niet begrijpen lijkt me logisch, ga me ook niet ergeren aan dat commentaar.

Prachtige rol van Cees Geel!

avatar van Antonev

Antonev

Speels drama dat, ondanks het pittige onderwerp, relatief luchtig en aangenaam blijft.

Hensema overtuigt als de sympathieke Camiel en Cees Geel is leuk als de grofgebekte Simon. Al zat het zo nu en dan akelig dicht in de buurt van een 'typetje'.

Aardig om eens gezien te hebben en het is zonder twijfel een film aan de bovenkant van het Nederlandse filmaanbod.

avatar van Nekstwan

Nekstwan

Simon vanavond bekeken. Het eerste half uur vond ik niet best. Teveel Amsterdamse schijthumor, veel van de teksten die Cees Geel had waren voor mij onverstaanbaar. Gaandeweg (vanaf de episode in Thailand) was Simon veel beter te pruimen en werden de rollen van de hoofdpersonen duidelijker. De enige dissonant was Nadja Hüpscher. Dat lag eigenlijk niet echt aan haar, maar om haar als dochter van Simon te casten??? Dan moet je toch te diep in het glaasje hebben gekeken. Jammer, maar deze mispeer haalt voor mij de film omlaag. Bij iedere scène waar Joy in speelde dacht ik telkens "was daar nou echt geen andere actrice voor te vinden". Toch een ruime voldoende want het verhaal sprak mij erg aan. En de metamorfose die Cees Geel ondergaat van populaire Amsterdamse lefgozer tot het wandelende lijk dat hij op het laatst is vind ik bijzonder geslaagd.