• 9.378.647 stemmen

Met onder meer: Evan Rachel Wood, Holly Hunter en Nikki Reed

Gesproken taal: Spaans, Portugees en Engels

Releasedatum: 4 maart 2004

Plot Thirteen

"It's happening so fast."

Thirteen is het verhaal over de soms harde tienerwereld. Voor de dertienjarige Tracy (Evan Rachel Wood) verandert het leven totaal, wanneer Evie (Nikki Reed), het mooiste en populairste meisje van de school, haar meetrekt in een wereld van seks, geweld en drugs.

avatar van Vive La Fête

Vive La Fête

Wat mij betreft een hele matige film!

ik vond het echt een heel onrealistische film.

Veel te overdreven allemaal!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Viel me niet tegen. Heb lang getwijfeld of ik deze wel wilde zien,maar toch wel een aardige film met goede tot zeer goede acteerprestaties. Vooral Holly Hunter was sterk,maar ook E.R. Wood vond ik goed acteren. En het thema van de film is eigenlijk ook wel interessant om eens te zien.

3,5 ster

avatar van Nieke

Nieke

Supah!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Goede film met goed acteerwerk. Mooi beeld van "meeloopgedrag", een actueel thema mag je toch wel zeggen. Alleen dat gezwaai met die kamera hoeft voor mij niet zo.

Goeie film met een helaas enigzins voorspelbaar einde.

avatar van LindaLicious

LindaLicious

Het is natuurlijk zo'n standaard tiener/puberfilm (niet dat ik dat erg vind, zulke verhaallijnen blijven nou eenmaal boeiend ), maar de manier waaróp hij gemaakt is, heeft indruk op mij gemaakt! Het heeft echt indruk gemaakt, zelfs zo erg dat ik me na de film nogal depressief voelde en niet meteen zo nuchter als wat dacht: ach tja, het is maar een film...

avatar van Hanna

Hanna

ik vind hem geweldig!!!! heb hem al een paar keer gezien.. my favorite movie!!!!!

kuzz

avatar van Lotteke

Lotteke

Goede film vind ik. Wordt goed in geacteerd door die meiden en door Hunter. Hoewel ik zelf de leeftijd van 13 toch echt al ruim gepasseerd ben en ikzelf helemaal niet die dingen heb mee gemaakt op die leeftijd, ik was meer bezig met echte ''meisjes''dingen, kon ik me wel inleven met die meiden en waren sommigen dingen best aangrijpend.

Geef m 3,5*

avatar van AmerOne

AmerOne

een 2.5.. heel veel cliches en veel en veels te amerikaans! Waarschijnlijk dat vrouwen deze film meer begrijpen? Ik kon er niet veel mee!

avatar van amazingmoi

amazingmoi

ik vind het zo'n zalige film he ik heb hem juist gekocht

avatar van queenie

queenie

ik had hem aangezet en je blijft toch kijken. film is een beetje rommelig, maar blijft wel boeien. 3½ *

avatar van Jan on fire

Jan on fire

3.38 gemiddeld joh? hoe is dat mogelijk. 0.5 erbij.

Wat een ontzettend zwakke film. Ik hou van goede drama films maar dit is gewoon een slechte film.

avatar van Niels_G60

Niels_G60

Ik heb de film met me vriendin gekeken. In het begin d8 ik dat die tegen zou vallen. Maar al snel vond ik het een hele goede film. Het verhaal wat erin zit, vindt ik heel erg goed!!! Precies zoals het in het echte leven er ook aan toe kan gaan/gaat.

avatar van D0N4LD

D0N4LD

hele boeiende en echt film want tot een zeker punt zie ik sommige meisjes die ik ken ook wel in zulke plekken/situaties komen, niet zo erg dus ik vond het wel waarheidsgetrouw

4/5

avatar van E V

E V

Drama, mooi, hard.

Jonge actrices die goed acteren en die er ouder uitzien dan 13.

Emotioneel een beetje tearjerkerig.

Met o.a. Holly Hunter die ook goed speelt.

avatar van BonJovi

BonJovi

Ik vond het een zeer boeiende film, het sprak me echt aan het bleef me nog zeker een paar dagen volgen! Het is misschien een beetje cliche maar ik vind dat ze het toch zeer goed gedaan hebben, het acteer werk was btw ook erg goed! 4.5*

avatar van spuit11

spuit11

Had deze film al lang op mijn lijstje staan om te gaan kijken, maar had er toch meer van verwacht. Vond het net iets te veel cliche's bij elkaar, ik me bepaalde handelingen wel voorstellen en begrijpen dat er bepaalde dingen gebeuren, maar dit was weer wat veel van het goede. Ik was ook niet helemaal gelukkig met het einde, ik had denk ik voor een andere richting gekozen. Acteerwerk van Wood was wel in orde

avatar van sarientjuh

sarientjuh

geweldig goede film, de moeite om naar te gaan kijken

heb hem hier thuis op dvd liggen, heb em al meer dan 5 keer gezien en iedere keer blijft ie mij boeien

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Doe jij ook zulke rare dingen als in de film ?

avatar van Webby

Webby

predator schreef:

Alleen dat gezwaai met die kamera hoeft voor mij niet zo.

Dat gezwaai met de camera maakt de film juist op dramatisch vlak sterker.

avatar van Jorick

Jorick

Een mooie en confronterende film. Je leeft min of meer mee met de personages, vond ik zelf. De acteerprestaties waren goed, maar de film had ook zo z'n voorspelbare momenten. Al met al heb ik me best goed vermaakt. 3*

avatar van FillumGek

FillumGek

Deze film had ik vanacht gekeken en ik vond hem echt heel erg goed! Het is een vrij simpel gegeven: Tiener begint te puberen en veranderd van braaf meisje naar rebel. Maar het is erg goed uitgewerkt en verschrikkelijker goed geacteerd van Molly Hunter en Evan Rachel Wood. Ik ben erg onder de indruk van deze film

avatar van dream555

dream555

Wat een goede film. De dramatiek wordt nog versterkt door het nerveuze camerawerk. Ik vind dat slot niet zo voorspelbaar als sommigen beweren. Ik vind het slot juist heel sterk. Die ontknopingsscène in de keuken is zo dramatisch en grijpt je naar de keel. Na de heftigheid volgt de rust als ze samen op het bed liggen. Er is nog een lange weg te gaan. Prachtige film die ondanks de extremen toch herkenbaar is. Puberteit, angst er niet bij te horen, dit alles heel mooi weergegeven en sterk geacteerd. Een 4,5, maar een 5 zou kunnen.

avatar van mikoz

mikoz

Jan on fire schreef:

3.38 gemiddeld joh? hoe is dat mogelijk. 0.5 erbij.

Het is niet de bedoeling te stemmen , om zo het gemmidelde naar beneden te halen !

avatar van Respekked

Respekked

echt één van de slechtste films die ik in het afgelopen jaar heb gezien. Vol verwachting bij de videotheek gehuurd maar alleen ergernis tijdens de film en erna. Ik heb deze film ergens in november 2004 gezien dus het is echt al een hele tijd geleden, maar deze film is echt een drama(en dan niet het genre) Ik kan me echt mateloos irriteteren aan het overdreven rebelleren van een keurig burger meisje tot 1 of andere slet(van de één op de andere dag). Daarnaast irriteerde ik me helemaal scheel aan het feit dat een meisje van 13(totaal niet geloofwaardig neergezet, ze lijkt minimaal 16 of 17 in de film) haar moeder zo tot wanhoop kan drijven. Voor mij zal het waarschijnlijk wel te ver van mijn bed zijn, maar door dat dit allemaal zo over the top drama is, echt een mislukte huur, 1*

avatar van JuuB

JuuB

mikoz schreef:

Als je een film slecht vind is het toch logisch dat je laag stemt..? Dat hoeft niet meteen met de bedoeling te zijn om het gemiddelde omlaag te halen.. Maar je kunt moeilijk zeggen van, wat een kut film.. Maar ik stem niet laag, want das lullig voor het gemiddelde..

Ik vond de film persoonlijk niet slecht, maar wel erg overdreven dramatisch, hoe dat wicht haar moeder behandelde en tot wanhoop dreef.. Hoe ze zo dom liep te doen eigenlijk de hele film door.. En dan haar vriendin Evy, die de boel er gewoon bij liep te naaien.. En het einde is me nog steeds niet helemaal duidelijk, ik ben er vanuit gegaan dat die moeder dood was? Maar dat vind ik ook nogal een crap einde... Van mij krijgt ie 1,5*

avatar van Jessicaaa

Jessicaaa

Goed geacteerd, en toch wel heel realistisch!

avatar van Scratt

Scratt

Realistische film over meelopers en andere stoten van pubers.. Lekkere Nikke Reed trouwens

Goede tussedoor film.. 3*

avatar van brookie

brookie

Erg goede film voor een low-budget film. Met uitstekende acteerprestaties en een verrassend slot.

avatar van brookie

brookie

En even voor de mensen die deze film onrealistisch vinden: De film is grootendeels gebaseerd op het leven van actrice Nikki Reed. Nikki Reed speelt de rol van Evie.

Dus hij is zeker wel realistisch