Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.
Releasedatum: 18 maart 2004
Plot Gothika
"Because someone is dead doesn't mean they're gone."
Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.
Miranda Grey
Rachel Parsons
Turlington
Poenie
inderdaad 4 sterren...!!!!
ik hou gewoon van dit genre.. heb er erg van genote toen
ericos
Dit v0nd echt z0'n g0ede film!
In het begin snap je er heel even niks van maar dat veranderd al snel! Dan vallen alle puzzelstukjes weer bij elkaar...
Dit v0nd ik echt wel een van de beste films die ik gezien heb...
Een lekkere enge film waarbij ik zelfs een kussen bij n0dig heb haha...
P.G.
Zeer creepy film, vooral als dat meisje zo houterig voorbij komt lopen. Ik ben regelmatig geschrokken in deze film maar het ergste schrok ik toen Halle Berry onder de deur door keek en dan staat die meid ineens achter der.
4 sterren omdat die zo eng was
willum
Ik dacht eerst een thriller met Halle Berry en Penélope Cruz, dat moet een mooie film worden. En het viel niet tegen. Toch was het niet helemaal af. En aan het einde werd hij toch een beetje voorspelbaar, ik voelde aankomen dat er nog een tweede dader zou zijn, had alleen niet gedacht dat het die agent was. Al met al toch boven gemiddeld, dus 3,5 sterren is het wel waard.
Youri
Boven verwachting spannende film. Leek eerst een doorsnee trhiller, maar werd meer een bovennatuurlijke thriller. In verhaal was het interessant of Halle Berry nou psychotisch was of te maken had met telepathie. Voor wie de film nog niet gezien hebben of wel, oordeel zelf. Soms wat voorspelbaar. Enige wat ik niet snapte is dat een psychiater in zo'n toestand tussen haar eigen clienten wordt gezet, maar anders had ze het plot ook nooit kunnen ontdekken en de bewaker die haar laat ontsnappen ontslaan!
Horrormeisju
Leuke film!!! Dat blonde meisje dat iedere keer te voorschijn komt is echt zeer angstaanjagend!!! Heb hem juist gehuurd en ik vond hem meer dan SUPER!!!
YEYOW
Een van DE horror films van de laatste jaren supereng alleen is het juist voor het einde jammer dat het plot wordt verraden.
5.0
DRJeFF
Een film voor meisjes van 12 die een keer n enge film mogen kijken en `m dan"best griezelig"vonden.
2 sterretjes
SuperSideSwipe
Geen moment eng, maar wel lekker verwarrend in een niet al te irriterende manier.
Vond het spel van Berry en Downey Jr. erg sterk.
Ben blij dat ik deze film in de bios heb gezien.
3,5
Regan_Robbie24
Een mooie film, vond hem best spannend en ook wel naar, maar toch heel goed geacteerd en gemaakt enzo.
Vond hem echt super!! 4*
Gehenna
Heel apart voorbeeld van een film die ik in de bioscoop zag, al meer dan een jaar in de dvd-kast heb staan, en nu pas gekeken heb.
In de bios stelde hij mij ietwat teleur, vooral het voorspelbare aspect ergerde ik me aan en de film kon rekenen op net een voldoende.
Nu dat ik hem rustig thuis heb gekeken vielen mij toch andere mooie dingen op.
Halle Berry, Robert Downey jr. en Penelope Cruz geven prima gestaltes aan hun personages.
Mathieu Kassovitz geeft op een klinische wijze vorm aan deze psychologische thriller, de scene in de doucheruimte is toch behoorlijk mooi gemaakt en doet denken aan de clips van Aphex Twins.
Ook het lichtgebruik (of eigenlijk het gebrek daaraan) is een vermelding waard, het geeft de film een lekker sfeertje mee.
Er zijn zeker spannende momenten, je zult op zijn minst een keer schrikken, dat wel.
Visueel en qua acteerprestaties gezien, is het geen onaangename film om naar te kijken.
Jammer dat een film als deze door het script, vaak het belangrijkste aspect van een thriller, beduidend minder word dan het had kunnen zijn.
Er zat veel meer in en dat is een understatement, het uitganspunt is best origineel. Helaas werd dat niet meer uitgewerkt. 3*
xenne
onsamenhangend samenraapsel van andere thrillers, het kon me niet echt boeien - en was bovendien erg ongeloofwaardig & voorspelbaar ... afrader ook voor epilepsie patienten : constant flikkerende TL lampen in die kliniek, waarvoor dat goed was weet ik niet .... 2
Bobby Digital
Ik vind deze film zeer vermakelijk; igg beter dan The Ring of 6th Sense naar mijn mening.
Een goed resultaat
3,5 sterren
Rianneke_Dan
wel goeie film ik hou zo en zo van bovennatuurlijke thrillers dus jah ik kon er wel naar kijken
krijgt een 3.5
Witch-king
Dit v0nd echt z0'n g0ede film!
Dit v0nd ik echt wel een van de beste films die ik gezien heb...
Een lekkere enge film waarbij ik zelfs een kussen bij n0dig heb haha...
Een kussen bij nodig, was de film zo saai dan?
BlueSword
goeie, spannende film...wel wat te voorspelbaar maar heb me er wel mee vermaakt.
3.0* (halle berry!
Waku
Spannende thriller.
Sterke rol van Halle Berry.
Het Tl licht achtige camerawerk geeft de film net een beetje dat extra huiveringwekkende sfeertje.
Opgeteld een aantal behoorlijk uit het niets komende
schrikmomenten en je hebt een behoorlijke zenuwslopende thriller. Het eind had ik iets meer moeite mee. Was nogal godkoop ten opzichte van de rest van de film.
Linn
Erg slechte film die ook wel erg voorspelbaar was, goed acteerwerk was ook erg ver te zoeken in deze film 0,5*
donnie darko
Nou, ik vond hem toch echt niet zo voorspelbaar, hoor. Ik zag het einde echt niet aankomen. Ik dacht dat het weer iets met schizofrenie en dus was ik aangenaam verrast dat het daar niks mee te maken had. Oke, niet iedereen staat geweldig te acteren, maar ik vond het allemaal nog gaan(buiten Penelope Cruz, die was echt wel slecht). Robert Downey Jr. bv. vond ik echt nog wel goed in zijn rol.
Voor de rest vond ik het zeker geen slechte thriller in de aard van The Ring en The Grudge. Beter als deze beide en zeker 3* waard.
stan
Nou ik heb hem weer herzien en die 3.5 blijft mooi staan
, een goede maar soms wat voorspelbare film.
Big_bazznizz
Leuke film, beetje voorspelbaar af en toe, beetje cliché ook. Maar toch wel 2,5 ster waard
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Te vaag en te rommelig. Er zijn veel betere films gemaakt de afgelopen jaren in dit genre.
3 *
sh0rty*prisC
ik vond het een flexxe film met spannende beelden,, alleen het verhaal opzich is wel moeilijk te begrijpen. ik geef hem een 3.5

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod