Genre: Drama / Muziek
Speelduur: 122 minuten / 162 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Cameron Crowe
Met onder meer: Patrick Fugit, Kate Hudson en Billy Crudup
Releasedatum: 23 mei 2001
Plot Almost Famous
"Experience it. Enjoy it. Just don't fall for it."
1973: De 15-jarige William wordt door Rolling Stone Magazine gevraagd een stuk te schrijven over de populaire rockgroep Stillwater. Hij gaat enkele dagen met ze op tour en raakt bevriend met een aantal groupies van de band.
William Miller
Dick Roswell
Anita Miller
Dennis Hope
fasca
Gister de director's cut gezien en ik ben verrast. Wat een heerlijke film.
Goede muziek en humor, die regelmatig een glimlach op mijn gezicht toverde.
Vandaag eveneens de dir.cut gezien, goede film en leuke muziek 4.5
Vinokourov
Wel een leuke film hoor. Nergens uitzonderlijk en ook ietwat ongeloofwaardig, dat wel. Ook jammer van die lelijke montage, die soms niet soepel verloopt.
Boenga
Behoorlijk saai & langdradig; te lang(zaam); vrij ongeloofwaardig voorgesteld; matig acteerwerk van vooral Fugit;....
Ik kan nauwelijks begrijpen waarom deze film zo"n hoge score haalt...

freeboy
Een hele mooie film, met 2 geweldige hoofdrolspelers (Patrick Fugit, Kate Hudson)
Geweldig nummer van Elton John zit in de Film: check deze clip met mooie beelden uit de film!
confucius
Black Sabbath, Lynnerd Skynnerd, Deep Purple, Ten Years After, Lou R. & D. Bowie, Allman Brothers Band, The Band, Guess Who enz.enz.Groupies, Lsd, stoned enz.enz. De "Uncut" versie, 25 minuten langer dan wat op de tv werd getoond.
Zegt u dat iets? Zo ja, dan ga je gegarandeerd van deze film genieten.
´t Is een film die maar een bepaalde doelgroep zal aanspreken.
Minder Satirisch dan bv. "This Is Spinal Tap." Deze film heeft de
aangenaamste herinneringen, sinds tijden, in mij wakker
geschud. Dat is mijn reactie, en ik verplicht dan ook niemand hierin
mee te gaan.
Even terzijde: Mick Jagger ROCKT nog steeds, en is zo oud als
Confucius. Die zei:
"De meesten slikten alles, maakte van zichzelf een laboratorium maar lieten wel een prachtige muziekale erfenis na."
En niet te vergeten, er zat ook nog een verhaal in, zodat je kan
spreken van 2 films in een te hebben gezien. Chauvinistisch dat ik ben krijgt deze movie een 5, want ´t is er eentje om meermaals te bekijken.
Tarkus
Over de muziek in deze film kan ik niets over hebben dan lovende woorden, werkelijk prachtig, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Lou Reed, en ga zo maar door, werkelijk uniek wat hier allemaal op de soundtrack staat.
Het verhaal is iets minder maar het gaat toch nog, ook de vertolkingen zijn goed.
Maar ik heb de Director's cut gezien, en die is me toch wel iets te lang, de film wordt bij momenten te langdradig en als er de muziek niet zou zijn geweest, zou het zelfs vervelend worden.
Kortom: de muziek - subliem !! Het verhaal - goed ! Lengte - iets te lang..
Rmie
Leuke lieve onderhoudende film met lekkere muziek van onder andere Yethro Tull en ook Yes en heelveeeeeel andere grote groepen uit de geweldige (qua muziek) jaren zeventig.
synesthesia
Hele vermakelijke film -- niet het toppunt van realisme, en 'uitstekend' op geen enkel gebied, maar ik heb me zeker vermaakt tijdens de hele film (de directors cut, zelfs), ondanks dat ik erdoor om half 4 's nachts nog naar huis moest fietsen.
En da's zeker ook wat waard!
_Moonwalker
Geweldig film met goede acteurs. Prachtig verhaal over wat er achter de schermen gebeurt bij artiesten. Ook de nodige grappen zaten erin alswel emotionele momenten.
Ben niet zo een fan van zulke films, maar deze film is me heel erg goed gevallen.
Chimpz
Een zeer mooi verhaal over een jonge journalist die met (fictieve) rockband Stillwater meereist. Een mooi verhaal dat soms wat ongeloofwaardig wordt, maar nooit in storende mate. De héle film komt namelijk enorm authentiek over, mede door de geweldige cast (Frances McDormand, Jason Lee, Zooey Deschanel en vooral Billy Crudup die de film steelt) en is daardoor steevast een plezier om naar te kijken, al duurt de film wel net iets te lang.
Ceeda7
Geweldige film. Ode aan de tijden van weleer, die ik helaas niet heb meegemaakt
tijn79
Een lekkere, feel-good, 70's movie.
Heerlijke muziek en het verhaal is erg leuk gedaan.
Parisa
Ik vind deze film nog steeds fijn om te bekijken, maar hij heeft net iets te weinig om bij mijn toppers van 4(+) te horen. Het verhaal is leuk neergezet en bespreekt ook best veel situaties rondom rockbands. Toch had ik nog net iets meer emotie willen zien. Zeker vanaf de punten in de film waarop dat 'klopte'. Wel is deze film dus zeker bovengemiddeld vermaak.
Geweldige film, zelfs nog wat beter in de Untitled-versie, die ruim een half uur langer is. Nog meer onbetaalbaar sterke scenes. Vrijwel alles klopt en werkt in deze film; een absoluut hoogtepunt in de carrière van regisseur Crowe. De film is bovendien erg grappig. Die opmerking over de uitvinding van de fax is werkelijk briljant. Derde keer dat ik de film zie- wordt alleen maar beter.
Norma
Het alom geprezen Almost Famous viel me toch een beetje tegen. Het begin, pakweg de eerste drie kwartier, vond ik heel aardig, prima sfeertje, maar gaandeweg had ik het idee alleen maar naar meer en meer van hetzelfde te zitten kijken. Een kortere speelduur had naar mijn idee de film goed gedaan. Ook vond ik de casting van die Patrick Fugit vreselijk; totaal ongeloofwaardig dat een dergelijke babyface zich er zo tussen zou weten te draaien in dat wereldje.
sateck
Ben zelf groot fan van muziek als Rolling Stones/Jimi Hendrix/Cream. Dus had veel zin in deze film. De muziek die er in voorkomt is ook lekker, maar de rest van de film boeide me totaal niet.
Dat er een jochie van 15 met zulke grote jongens mee mag.. van de Sex, Drug & Rock n Roll. Nee dat vind ik totaal niet intressant, en super ongeloofwaardig.
Op het einde van de film dacht ik: 'Waar heb ik nou naar gekeken?'. Het was niet spannend, grappig of intressant. Voor mij dus een film zonder enige inhoud..
1* voor een paar lekkere platen in de film
Avitas Sibannac
Tegenvaller.
Qua soundtrack zat het vaak goed maar het verhaal valt nogal tegen.
Verder heeft de film niet veel te bieden.
De 15-jarige William stuurt geregeld verslagen op naar een (lokaal) tijdschrift. De uitgever is best onder de indruk en William krijgt de opdracht een band te interviewen voor een mooie bijverdienste.
De avond dat Stillwater moet optreden staat hij voor de backstage-ingang alwaar hij niet binnen mag.
Eerst wordt hij afgesnauwd door Stillwater maar dan laat hij zien dat hij een kenner is van de band en dankzij z'n mooie lieve woorden besluit de band hem dan toch mee binnen te nemen.
Vanaf dan gaat voor William een nieuwe wereld open.
Hij leert andere groupies/roadies/crewleden kennen en gaat mee op tour met Stillwater.
Hij behoort nu ook tot de crew', (als journalist).
Als top of the bill wordt William tijdens de tour gecontacteerd door Rolling Stone Magazine om een interview te schrijven over Stillwater.
Dat is zo'n beetje de hele film in enkele zinnen samengevat.
Want toegegeven, veel valt er niet te beleven.
We zien hoe het er aan toe gaat op hun tour, de ups en downs van de band en dat wordt allemaal behoorlijk duf weergegeven.
De film had dan ook gerust een halfuur korter gekund.
Acteerwerk is niet bijster goed maar het kan ermee door.
Audiovisueel stelt het ook weinig voor, maar zoals ik al zei kon de soundtrack me meestal wel boeien.
Heb wel een paar keer gelachen, onder andere de scène in de jet met het onweer en verder waren er nog wel enkele scènes die best genietbaar waren. Maar het merendeel van de film zal ik snel weer vergeten zijn vrees ik.
2 *
timbo_
Deze week dankzij een gebrek aan inspiratie voor het eerst sinds tijden weer eens advies gevraagd aan de videotheekmedewerker. Het leverde met Cherry Blossoms een fikse teleurstelling op maar ook een daverende verassing in de vorm van deze film. Want wat een heerlijke muziekfilm is dit zeg. Allereerst is de muziek uitstekend maar daarnaast zijn ook de acteerprestaties van een enorm hoog niveau. Fugit, Crudup en de in deze film meesterlijke Kate Hudson zijn stuk voor stuk fantastisch in hun rol en zorgen samen met het originele verhaal voor één van de leukste feel good films die ik in tijden zag.
decicco
Heerlijke film dit. Heb deze film meerdere malen bekeken en hij blijft uitstekend goed! Je komt echt in het muziekwereldje terecht, ook de muziek is super lekker om naar te luisteren. Stillwater is trouwens een band die echt bestaat alleen dan niet die wat in de film voorkomen, ik vroeg me alleen steeds een beetje af of deze film werkelijk waar gebeurd is? Maar over het algemeen een super film!
rensiemetal
Barslecht acteerwerk van Patrick Fugit.
Kate Hudson acteert redelijk.
Verder gebeurt er weinig in de film en het is zo onrealistisch en lachwekkend als wat dat zo'n klein opdondertje overal mee heen mag terwijl hij journalist is, en hij is ook niet gezellig dus beetje onrealistisch.
Rancid
Leuke film, met werkelijk fantástische muziek.
Wel wat minder vond ik de meligheid van sommige grappen en het acteerwerk hier en daar. Maar het rock/'70's/hippie-sfeertje dat in deze film hangt zie ik graag.
Lijkt me wel wat om zo snel mogelijk, bijvoorbeeld in één weekend achter elkaar te zien: Woodstock, Almost Famous, The Boat That Rocked, Into The Wild, Devil's Rejects, Fear and Loathing in Las Vegas, The Texas Chainsaw Massacre, Blow, Grand Theft Parson, The Big Lebowski, Forrest Gump, Easy Rider etc, dan weet ik weer precies welk sfeertje ik ook al weer bedoel.
Leland Palmer
Hele leuke film. Maar ondanks dat toch wel een beetje tegenvallend. Dit zou namelijk helemaal mijn ding moeten zijn; deze settings, de tijdsperiode, de sfeer en natuurlijk de soundtrack. Op deze punten valt dan ook niet veel aan te merken.
Misschien had ik een beetje meer verwacht van de soundtrack. Er komen best een aantal erg goede nummers voorbij, maar ik had wel wat meer moois willen horen. De sfeer is geweldig, net als het tijdsbeeld. Die (rommelige) hotelkamers, de kleding, de feesten, sex, drugs, drank; allemaal helemaal goed. Maar...
... toch valt er ook wel wat op de film aan te merken. Iets wat ik niet had gehoopt. Zo vond ik de rol van McDormand eigenlijk maar vervelend en slaat de film met Patrick Fugit al helemaal een enorme plank mis. Ten eerste is z'n acteerwerk gewoon slecht en vind ik zo'n jochie tussen al die popsterren gewoon niet werken. Bij vlagen erg ongeloofwaardig gebracht. Ik zie sowieso liever dat er andere dingen worden gedaan met zo'n tijdsperiode en deze sfeer; laat de muziek spelen en feesten maar. Niet zo'n gastje met z'n microfoontje ertussen die als kink in de kabel fungeert.
Opzich leuk dat hij als 15-jarige dit avontuur mag beleven natuurlijk, maar het werkte niet echt voor mij. Voor de rest zit het goed met de casting, vooral een geweldige rol van Kate Hudson en ook Crudup speelt uitstekend. De film is mooi geschoten, kent een lekker tempo en met zo'n sfeer, de 70's en goede muziek vliegt de tijd gewoon voorbij. En ondanks dat ik Fugit niet leuk vond ik z'n rol en zijn reportersmissie me niet kon overtuigen was het best vermakelijk. Kende ook zeker z'n leuke momenten, met de nodige humor en een paar uitstekende drama-elementen, waar een aantal scénes tussen Hudson en Fugit (zoals de vliegtuigscéne) wel mooi waren.
Aan de ene kant heb ik me kostelijk vermaakt, aan de andere kant baal ik een beetje van een paar dingen. Mjah, het kan niet altijd raak zijn. Voor nu sowieso een dikke voldoende en ''dit soort'' filmpjes zet ik altijd vaker dan één keer op, dus wie weet.
J. Clouseau
Het begin van deze film vond ik heel goed, met geweldige muziek van o.a. Simon & Garfunkel, Black Sabbath en The Who. Maar na een tijdje zakt de film totaal in en wordt teveel van hetzelfde. Interviewtje dat niks toevoegt hier, rocker met groupie betrappen daar, weer een interviewtje, mama die belt, rockers zeuren over T-shirts, ... Deze film mist gewoon de power die in andere films over (rock)bands wel zat. Vergelijk deze maar eens met die ongelooflijke power die The Blues Brothers, The Boat that Rocked en The Commitments uitstraalden. Deze film rockt niet echt, en dat zou toch de voorwaarde moeten zijn van een film over rock. Waar zijn de heftige rockscènes, de wilde riffs, de stonede rockers? Ze zijn er, maar in mindere mate. Ik vond het allemaal wat te platjes, het had méér mogen zijn. En dan bedoel ik dat niet op gebied van de speelduur (die véél te lang was). Een lichte teleurstelling dus.
lottelouw
Een prachtige film!! als je van rock houdt natuurlijk.
leuke types, en leuke scenes, goed afgewisseld met lekkere muziek.
Ik ben alleen geen fan van Kate Hudson, maar in deze film is het niet zo storend viel mij op.
lillik
weet iemand of je bij de deluxe edition de director's cut versie krijgt?
Leuke film maar, niet echt een komedie waar je dubbel ligt van het lachen.
Het drama verhaaltje overheerst maar dat is niet erg.
Het verhaal was interessant en je blijft kijken.
Acteren is zeker goed.
3,5 ster
muismat
Mooie film, met leuk scenes, goede acteurs en een leuk verhaaltje.
De scenes met de meisjes, leuk om in zo'n hippie setting van die ''groupies'' te zien die zich zo vrij door de film bewegen, heeft iets schattigs
Verder het verhaal en de jongen, sommigen vinden het ongeloofwaardig maar ik vond dat wel meevallen, natuurlijk is het niet helemaal geloofwaardig maar het is wel erg leuk, zeker als je jezelf inleeft in de jongen en je voorstelt dat jij dit op 15 jarige leeftijd had meegemaakt.
De band had goede nummers (bestaan ze eigenlijk echt?), alleen vond ik de onderlinge stribbelingen op een gegeven moment een beetje over the top, vooral de leadzanger maakte er een beetje een waar drama van.
En dan last but not least, de geweldige muziek natuurlijk, vanaf de eerste scene tot en met al die geweldige Led Zeppelin nummers is de film een feest van herkenning voor de gemiddelde rock liefhebber.
Overall score: 3,5*, lekker luchtig filmpje maar net niet bijzonder genoeg voor 4 sterren.
Wel stemmen dan he

The Kids Are Alright
Documentaire / Muziek, 1979

Woodstock
Muziek / Documentaire, 1970
rock 'n' rollhotel roomsan diego, californiadrugsverslavingstewardessrolling stone magazine overdosegroupiemusic journalist rockheavy metalconcertzwembadgebaseerd op een waargebeurd verhaalpromiscuitymeerderjarig wordenon the roaddomineering motherreconciliationsemi autobiographicalinnocence lostbus trip aspiring writerteenager