Genre: Drama / Muziek
Speelduur: 122 minuten / 162 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Cameron Crowe
Met onder meer: Patrick Fugit, Kate Hudson en Billy Crudup
Releasedatum: 23 mei 2001
Plot Almost Famous
"Experience it. Enjoy it. Just don't fall for it."
1973: De 15-jarige William wordt door Rolling Stone Magazine gevraagd een stuk te schrijven over de populaire rockgroep Stillwater. Hij gaat enkele dagen met ze op tour en raakt bevriend met een aantal groupies van de band.
William Miller
Dick Roswell
Anita Miller
Dennis Hope
Jordy
Hele goede film. De film is erg mooi gefilmd en goed geacteerd (er waren 2 oscarnominaties voor "beste vrouwelijk bijrol"). Het is erg leuk om te zien hoe een 15-jarige jongen uit een beschermde omgeving bevriend raakt met drugs-gebruikende rocksterren en een stel groupies. 3 en een halve ster.
dttom
Ik vond dit een hele goede film. Heb me niet verveeld en vond dat er eigenlijk niks mis is aan deze film. Dat je hem dus gewoon moet gaan kijken, want het is de moeite waard vind ik.
PiNGUiN
deze film wil ik wel graag zien. ik verwacht er best wel wat van..jullie zijn positief en bij imdb vonden ze hem ook errug goed.
kmoet mn 2-kaartjes-voor-de-prijs-van- 1-bonnen toch nog nog opmaken.
Blindfold
Na alle lyrische verhalen ben ik hem maar eens gaan huren en hij was inderdaad best ok. Soms vond ik hem een beetje te lang duren, maar hij was wel erg sterk
geronimo
- 1955 berichten
Had er veel meer van verwacht. Toch 'n aardig filmpje, ***.
You_bastard
Leuke boeiende film. Grappig was ook als een paar mensen de moeder van de jongen aan de telefoon hebben gehad en dan aan hem vertellen dat zijn moeder hun gek heeft gemaakt.
"don't use drugs"
narva77 (crew films)
Ben zeer benieuwd naar deze; onlangs op tweedehands huur-dvd gekocht (met DTS)
EmDee
Heerlijke film. Het begint al met mijn favoriet: Alvin and the Chipmunks.
Mooi verhaal, goed gespeeld en waanzinnige muziek. En soms ook humoristisch:
"If you think Mick Jagger will still doing the whole rockstar thing at age fifty, then you are mistaken."
fb40
Goede film, zeer goed gefilmd en inderdaad zag kate er niet verkeerd uit!!
filmfreaky
En dan vond ik er weer weinig aan :-S
Hij duurde te lang, niet een onwijs sterk verhaal...Ben er niet zo tevreden over. Nou, Ik kijk hem nog wel een keer, misschien dat ik er dan anders naar ga kijken.... **
Ik heb 2 uur lang boeiend zitten kijken naar een erg leuke en grappige film. Erg sterke cast met vooral Fugit en Hudson
. Het verhaaltje was leuk opgezet (vandaar ook een oscar voor beste orginele script) en de muziek (al volg ik het dan wel niet zo erg) vond ik erg mooi. Een echt hilarische scené (ik weet niet of hij zo bedoeld was
) vond ik die scené in hetvliegtuig waar al die mensen denken dat ze doodgaan en dan tegenelkaar gaan 'biechten'. I'm GAY! en dan is het onweer opeens opgehouden! Prachtig!! Ook weer een schitterende rol van Philip Seymour Hoffman, die zijn meest gespeelde rol van sukkel/loserweer perfect speelt. 4,5*
jedymaster
van deze film had ik meer verwacht vond hem zelfs saai! de vaart komt er maar niet in.
narva77 (crew films)
Eindelijk gezien. Erg leuke film met veel goede rockmuziek uit de seventies. Doet erg aan "This is Spinal Tap" denken, maar deze is beter! Van het weekend nog maar eens "High Fidelity" gezien en ik raad ze beiden aan.
Wellicht is ook "Hedwig and the Angry inch" een tip, maar die vond ik toch minder omdat het hoofdpersonage daar mij minder aansprak, en de 'punk'muziek ook.
De muziek in "Almost Famous" was errug tof, alhoewel doorgaans niet echt mijn smaak.
Tel daarbij op het goede verhaal en Kate Hudson, goed acteerwerk en leuke personage's en je hebt een geweldige film.
Van de week maar snel Director's Cut kijken, die duurt bijna 160 min.
herman78
ik deel je ervaringen wb almost famous en high fidelity volledig. en ook hedwig vond ik zelf minder interessant. een tip is wellicht this is spinal tap (je neomde hem al zijdelings).
je maakt me wel nieuwsgierig naar die director's cut trouwens! misschien is dit wel een film die ik op dvd moet hebben.
renske
De film duurde ietwat lang maar ik heb bijna de hele film met een grote lach zitten kijken. Niet omdat het zo vreselijk grappig was ofzo maar omdat de mensen erin (vooral Hudson, Figgit en McDormand maar zelfs Deschanel in haar korte rol als ouder zusje) zo fijn waren om naar te kijken. Omdat we af en toe willen ontsnappen uit onze achtergrond, zelfs als die nog zo liefdevol is; omdat de bezorgdheid van de moeder zo gemeend en zo realistisch en zo terzake is; omdat ze zo laf zijn en tegelijk zich zo schuldig voelen om diezelfde lafheid. Er valt vast nog veel meer op te noemen als het nu niet half drie 's nachts was. Ik vind het ook erg knap van de schrijver/regisseur dat hij iemand als ik, die niet bepaald een rockfan is, zo van deze specifieke-muziekfilm kan laten genieten. Mooi gegeven vond ik de ervaren journalist die William wel even de kneepjes zal leren: je ziet William luisteren en knikken en ik zag hem denken 'nou dat zal wel meevallen' maar die journalist had gewoon hartstikke gelijk. Om binnen te komen bij de artiesteningang bijvoorbeeld moet William zich in zekere mate gelijk al corrumperen.
EmDee
Ik kan dat niet goed rijmen met "maar" 3,5 ster.
Jordy
sja vond het net geen 4 sterren waard... zou 'm bijvoorbeeld niet snel nog een keer zien. Had er alleen niets op aan te merken verder
Oke, nu ook de 'Untitled: Almost Famous the Bootleg Cut' gezien
voegt op zich niet zo vreselijk veel toe aan de versie van 120 min. ware het niet dat sommige scene's uit de normale versie hier wat langer zijn, wat voor de fans van de film wel degelijk wat toevoegt. Geloof ook nog een paar nieuwe scene's, maar niet zo veel.
Trouwens ook nog een paar deleted scene's gezien; eentje was wel cool. Die duurt ruim tien minuten en is voor een groot deel zonder geluid; het is namelijk de bedoeling in deze scene dat je je oude plaat van 'Led Zeppelin IV' uit de kast haalt en "Stairway to Heaven" opzet. Als je die niet hebt (zoals ik) hoor je ruim tien minuten lang niks
Nog even wat over een hele oude discussie over de film 'Clerks': in een soort 'making-of' wordt de scene met het radio-interview geoefend, met die blowende presentator.
Hier zie je dat Jason Lee een zwart T-shirt aanheeft van de film 'Clerks'. En wat staat er: "Clerks." dus met een punt op het einde
Zat op de IMDB te kijken, en wat blijkt: Jason Lee doet o.a. mee in 'Mallrats', 'Chasing Amy' en 'Dogma'.
Anyway, heb nog es zitten denken: er zit een zin in de film die luidt: "In eleven years, it will be 1984". Wellicht een verwijzing naar 'This is Spinal Tap', omdat ie uit '84 komt?
De manager met Brits accent, de Band Aids, Kate Hudson, de muziek, Zooey Deschanel als de zus van William, zoveel goede personage's in de film. Geweldig verhaal ook.
En zoveel leuke quote's ook, zoals:
"Let's deflower the kid." en "Opie must die!"
of
"Just think, in any other city you'd still be a virgin." en natuurlijk "We don't have sexual intercourse with them. Just blowjobs, that's it."
Ik verhoog mijn stem naar 4,5*
cornelis
"In eleven years, it will be 1984".
Lijkt me een verwijzing naar Orwell, eerlijk gezegd.
Jordy
En wat staat er: "Clerks." dus met een punt op het einde
net zoals in Clerks zelf, de film begint met de titel "Clerks." in beeld.. misschien toch maar wijzigen
Jos2
Lijkt me een verwijzing naar Orwell, eerlijk gezegd.
Natuurlijk.
Brooklyn
Gisteravond voor de tweede keer gekeken. Ik blijf het een geweldige film vinden die drama en comedy op een fantastische manier combineert. Geeft denk ik wel een goede kijk op het muziek-tijdperk toen. Mooiste scenes vond ik: die scene waarin William Penny Lane probeert te behouden van een OD, terwijl je ondertussen shots van zijn diploma-uitreiking (waar hij dus niet bij is).
Verder natuurlijk de scene wanneer de band denkt dat het vliegtuig neer gaat storten en iedereen erg openhartige ontboezemingen doet.
En die opmerking over 1984 is duidelijk een verwijzing naar Orwell, te zien aan de context.
Ik kan het niet laten: I'm Gay!!!! (Voor de mensen die deze film nogn iet gezien hebben: Dit is een quote uit de film!)
Padd0
De film begon veelbelovend, leuke scene's, mooie muziek. Helaas vond ik dat de film op het laatst inkakte. Vanaf het moment nadat ze uit het vliegtuig zijn gestapt wordt de film heel erg betweterig en probeert nog even wat wijze raad te geven. Het einde vond ik al helemaal jammer, echt weer zo'n amerikaans happy happy eind. Als ze het einde aangepast hadden had ik wel een hele leuke film gevonden maar nu is het gewoon een gemiste kans. Derhalve slechts 3* van mij.
Daantje
leuke film! Net eindelijk eens gezien en genoten; goed acteerwerk, leuke muziek en origineel verhaal. En Jason Lee met baard en lang haar, lachen!
Macmanus
Hele goeie film, het verhaal is erg leuk en word met lekkere muziek een genot om naar te kijken.
De rol van Kate Hudson vond ik heel goed (en ze ziet er ook nog eens leuk uit wat wil je nog meer) de hoofdrolspeler vond ik wel aardig.
Hij speelde het verlegen jongetje erg goed, alleen wanneer hij eens niet verlegen moest spelen was hij het eigenlijk nog steeds.
En toen hij werd uitgekleed door 3 meiden keek die ook niet echt blij. (wat iedere man natuurlijk wel zou worden
En Philip Seymour Hoffman deed het weer super goed, hij is denk ik wel een van de beste acteurs die er op dit moment rond loopt.
4 sterren is deze film zeker waard.
teunis
Absoluut mee eens, heerlijke feelgood movie. Ook van mij 4 sterren. Seymour Hoffman weet zijn film wel uit te zoeken!

Walk the Line

The Kids Are Alright
Documentaire / Muziek, 1979

Woodstock
Documentaire / Muziek, 1970
rock 'n' rollhotel roomsan diego, californiadrugsverslavingstewardessrolling stone magazine overdosegroupiemusic journalist rockheavy metalconcertzwembadgebaseerd op een waargebeurd verhaalpromiscuitymeerderjarig wordenon the roaddomineering motherreconciliationsemi autobiographicalinnocence lostbus trip aspiring writerteenager