• 9.399.686 stemmen

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Tim Hunter

Met onder meer: Crispin Glover, Keanu Reeves en Dennis Hopper

Plot River's Edge

"Which was worse? The murder or what came after?"

Een zestienjarige jongen wurgt zijn veertienjarig vriendinnetje en gaat zijn daad doodleuk meedelen aan zijn vrienden. Geconfronteerd met deze verschrikkelijke gebeurtenis moet ieder van hen voor zichzelf een moeilijke morele beslissing nemen: hem aangeven of niet? Ondertussen duikt de moordenaar onder bij een drugsverslaafde kluizenaar die zelf op de vlucht is voor de politie.

avatar van speedy23

speedy23

Een schrijnend verhaal over een groep ontspoorde jongeren dat gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. River's Edge schetst op een zeer overtuigende manier een verontrustend beeld van een stuk jongerencultuur...

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuke sfeervolle film, met toch wel goed acteerwerk.Hopper speelt zijn rol weer erg goed, en ook Glover doet het leuk.Zo'n rol was ik echter niet van hem gewend.Reeves doet het ook aardig, maar lijkt een beetje te zijn blijven steken in zijn rol van Ted 'Theodore' Logan.

Film kent ook best leuke humor, die je in een film als deze misschien niet echt verwacht tegen te komen.Het geheel blijft wel tot het eind toe entertainen, maar wordt helaas nergens echt hoogstaand.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een meisje uit een vriendengroep wordt vermoord. De film concentreert zich vooral op de reactie of beter non-reactie van de vriendengroep op de moord. De vervreemding van de tieners van hun ouders en de maatschappij wordt geloofwaardig weergegeven en zorgt soms voor een grimmige sfeer. Het acteerwerk is zeer wisselend.

avatar van Mescaline

Mescaline

Interessante film met een interessant plot! Wel moest ik bij Keanu Reeves steeds denken aan zijn rol in Bill & Ted maar dat kan aan mij liggen?
Vooral het eerste uur van de film vind ik erg interessant en boeiend, het laatste half uur vond ik iets minder geslaagd.
Het personage van Dennis Hopper bijvoorbeeld die opeens Samson(John) dood schiet verpeste voor mij wel een beetje de spanning en die hele scene kwam op mij nogal geforceerd over, schoot hij hem nou alleen dood omdat hij raar zat te doen met zijn opblaaspop?

Een aardig filmpje om mee te pakken en vooral het eerste uur is erg overtuigend!

avatar van Movsin

Movsin

Weet echt niet welk etiket op deze film te plakken.
Zeker is het dat het gaat om een toch verwaarloosde, gedrogeerde jeugd en een paranoide oude man in een sfeer van wanhoop, onverschilligheid, soms geveinsde passie en brutaliteit.
Zeker absurd is het wanneer een tiener wordt vermoord en men nooit de reactie van de familie te zien of te horen krijgt.
Ben nooit in de film binnen geraakt.

avatar van Aapje81

Aapje81

Eigenzinnige postmodernistisch coming of age film.

Sombere maar mooie film, die een beeld geeft van puberen in de jaren 80. De personages zijn goed uitgewerkt en het dilemma komt mooi de verf.

Reeves maakt wel indruk in een van zijn eerste relevante rollen. Glover speelt een vreemd personage dat wel past in de context van de tijd en de film. Naast Glover is ook Hopper behoorlijk over the top en af en toe zorgen deze twee personages ervoor dat de film dreigt te ontsporen, maar het fundament van de film blijkt uiteindelijk sterk genoeg om de hele speelduur te blijven boeien.

Qua thema moest ik af en toe denken aan Stand by Me (1986) en qua sfeer aan Elephant (2003)

Daarnaast is de Slayer soundtrack nog noemenswaardig.

Erg goed.

avatar van starbright boy

Enerzijds: dik aangezet, vol heel erg weirde details, soms echt matige dialogen en rare acteursregie waarbij de ene acteur naturel lijkt te spelen terwijl een andere nogal theatraal is. En het amorele donkere sfeertje is behoorlijk over de top. Anderzijds: Erg fascinerend en gedurfd en behoorlijk afwijkend. De opvallende balans tussen realisme en een soort ongrijpbare droomsfeer (of liever nachtmerrieactige sfeer) die deze film heeft. Een bizarre moral tale die toch even nazingt. Te eigenwijs en origineel om slecht te zijn, te onevenwichtig om echt goed te zijn. Maar interessant was het zeker.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vrij goed, en als Crispin Glover niet zo irritant was met zijn voortdurende overacting, dan had ik de film nog meer gegeven. Een koud somber misdaaddrama waarin een groep jongeren niet weten hoe ze moeten omgaan met de moord op één van hun vriendinnen. River's Edge laat hier marginale milieus zien, zoals het gezin van Matt en Tim, en vreemde figuren die het slechte pad op gaan. Keanu Reeves en Ione Skye zijn niet slecht bezig, maar het is alweer Dennis Hopper als de gestoorde dealer Feck die de show steelt met zijn opblaasbare pop. I ate so much pussy in those days, my beard looked like a glazed donut. Enkel hij komt weg met zo'n geschifte uitspraken. Ook de beladen dialoog tussen Reeves en Skye blijft me bij waarin zij zegt dat dood zijn beter is dan helemaal niks te voelen voor iemand die je kende. Een ijzig en negatief sfeertje in deze film, waarbij de acties en dialogen op de onverschilligheid van een generatie lijken te wijzen. Erg de moeite.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Gebaseerd op waargebeurde feiten en dat had toch een grimmigere film verdiend dan deze te lakse poging. De groep tieners blijft teveel een typische groep tieners. Ik vind er weinig uitzichtloos aan, aan hun bestaan en daardoor toch ook weinig begrip voor de twijfel om die toffe peer uit hun groepje die terloops een vriendinnetje doodt al dan niet aan te geven. Keanu Reeves acteert houterig. Crispin Glover heeft daar veel minder last van, maar een beetje minder mag ook in zijn geval.