• 9.373.557 stemmen

Alternatieve titel: Berucht

Geregisseerd door: Alfred Hitchcock

Met onder meer: Cary Grant, Ingrid Bergman en Claude Rains

Plot Notorious

"The screen's top romantic stars in a melodramatic masterpiece!"

De aantrekkelijke Amerikaanse Alicia Huberman is een frivole jonge vrouw, die een reputatie heeft, dat ze van drank en mannen houdt. Haar vader heeft voor nazi-Duitsland gespioneerd in de Verenigde Staten en hij heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis. T.R. Devlin, een agent van de Amerikaanse regering, vraagt aan Alice of zij wil spioneren bij een groep nazi-vrienden van haar vader in Rio de Janeiro. Wanneer ze akkoord gaat, kan Alicia haar naam zuiveren. Alicia wordt verliefd op Devlin en aanvaardt de opdracht en reist af naar Brazilië.

Alicia Huberman

Eva

De beste zwart-wit Hitchcock

avatar van Jos2

Jos2

Sterker nog, de beste Hitchcock ooit.

Dat is jouw mening, niet de mijne... De eerste helft van de film is tamelijk saai. Het laatste deel maakt veel goed.

Goede acteurs, met name Ingrid Bergman maakt veel indruk. 3.5 sterren

Ibrahim

Gewoon een van de beste hitchcock films.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik vond 'm maar tegenvallen. De film is wel erg goed geacteerd, vooral door Ingrid Bergman, maar het verhaal boeide mij niet echt en er had volgens mij dan ook veel meer ingezeten. Ook werden sommige shots veel te vroeg afgekapt (knipt de bbc soms stukken uit films?) en het einde was wel heel erg plotseling...

Dit is nou (pas) de 3e Hitchcock die ik gezien heb, maar ik heb nog niet kunnen inzien waarom hij een topregisseur schijnt te zijn...

3 sterretjes voor deze film.

avatar van gotti

Goed geacteerd maar een beetje sloom.

avatar van neo

neo

zoals al meerdere mensen hebben gezegd is de film vooral in de eerste helft best wel saai.in de tweede helft wordt de film lekker spannend,wat de film beter maakte.4 sterren

Lianne

Vind dit zelf de minste van Hitchcock, Vond Rebecca, Vertigo en Marnie beter. Deze heeft weinig indruk op me gemaakt

avatar van jay73

jay73

Deze heeft weinig indruk op me gemaakt

Had ik ook bij deze. Ik vroeg me af of ik iets gemist had, juist omdat veel mensen dit inderdaad als een van de beste Hitchcocks beschouwen. Bij imdb staat hij momenteel op #100, en ik wil de kwaliteit er graag in zien, maar ik zie het echt niet. Strangers on a Train vond ik bijvoorbeeld veel spannender.

avatar van Jos2

Jos2

Vind dit zelf de minste van Hitchcock,

Wedden dat je dan nog niet 1/3 van zijn films hebt gezien?

Lianne

Wedden dat je dan nog niet 1/3 van zijn films hebt gezien?

Sorry Jos, dat jij dit nu zijn beste film vindt wil niet zeggen dat dit voor mij ook geldt. Ik heb zelf zeven films van Hitchcock gezien: Vertigo, Rebecca, Psycho, North by Northwest, Rear Window, Notorious, Dial M for murder een groot gedeelte van de Birds, een documantaire over hem gezien en een boek over hem gelezen. Ik heb vast niet een derde gezien, maar vind wel dat ik kan zeggen dat ik dit de minste vind. Als iemand jouw mening niet deelt ga je meteen in de aanval en ik vind het ook een vrij loze opmerking om te zeggen dat ik vast een derde niet gezien heb, aangezien dat niet echt relevant is. Ik wil alleen zeggen dat van de films die ik gezien heb van Hitchcock IK Notorious het minst vind.

avatar van Wouter

Dan heeft Jos dus gelijk. De man heeft 52 speelfilms gemaakt.

De minste Hitchcock? Als je maar zo'n 13% van zijn films gezien hebt?

Als je rept van de minste Hitchcock, heeft hij groot gelijk.

Zeg dat dan.

avatar van hugohei

hugohei

Jongens, mag het iets minder NARRIG ?

Strikt genomen had Lianne drie woordjes moeten toevoegen. Gelijk heb je.

En jullie weten vast meer over Hitchcock dat zij. Terecht, want film is jullie werk.

Graag ietsje vriendelijker !

Ik ken trouwens niemand die met z'n hand op z'n hart durft te beweren dat-ie alle 52 films van Hitchcock gezien heeft. En met alle respect : waarom zou je ook ?

Lianne

Als je rept van de minste Hitchcock, heeft hij groot gelijk.

Gaat het er hier om of jullie dit de beste vinden of ik. Ik heb mijn mening gegeven. Jij vindt Rebecca (2.5) bv niet goed, moeten we dan in discussie gaan welke beter is, ik kan toch zeggen dat ik dit de minste vind. Waarom gaan jullie meteen in de aanval als ik jullie mening niet deel. Na het kijken was ik gewoon niet erg onder de indruk van notorious, jullie geven niet eens een argument waarom dit 1 van de beste van Hitchcock zou zijn. Alleen: als het om notorious heeft hij groot gelijk. Nou je hebt me echt overtuigd hoor!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Lianne had moeten zeggen "van de films van Hitchcock die ik heb gezien vond ik dit de minste/het slechtst".

Daarin geef ik Jos en Wouter gelijk.

Aan de andere kant betrap ik Jos en Wouter regelmatig op opmerkingen/uitspraken die kant nog wal raken (ik zal niet zeggen: die slaan als een lul op een slagroomtaart )

Ik vind dat dat best wat minder mag, en de toon mag af en toe ook wat vriendelijker.

Anyway doe er mee wat je wilt...

avatar van One Punch Mickey

One Punch Mickey

Jos2 en Wouter, wat zijn jullie ontzettend aan het mierenneuken. Als je bijvoorbeeld zegt dat je Fight Club de beste film vindt, houd je dan rekening met alle films die je niet gezien hebt? Nee dus.

En als Lianne later er wel uitdrukkelijk bijvermeldt dat het gaat om de films die zij heeft gezien, ben je nog steeds zo moeilijk aan het doen Wouter.

Daarbij kan ik Jos2 ook niet echt serieus nemen als ik kijk naar zijn beoordelingen en zijn argumentloze reacties. Als je zo graag een discussie wilt beginnen, discussier dan over waarom Notorious wel of niet goed is, niet of Lianne 1/3 van zijn films heeft gezien.

Ibrahim

Ik heb 25 films van Hitchcock gezien en is in mijn ogen de beste regisseur en Notorious is één van zijn beste films, maar ik heb wel begrip voor mensen die een beetje teleurgesteld zijn over deze film. Dit is één van de films van Hitchcock die je bij elke keer dat je hem ziet beter gaat vinden. Andere voorbeeld is Shadow of a doubt.

avatar van jay73

jay73

Kun je uitleggen Ibrahim waarom dit een van de betere Hitchcocks is? Ik ben erg benieuwd wat fans van deze film zo trekt aan Notorious.

Ibrahim

Waarom ik deze één van de beste vind is de regie, de serieuze rol van Grant die hij overtuigend speelt en vooral de spanning die in deze film zit is hoog. En de film heeft het gewoon.

Lianne

Notorious is ook een goede film, maar laat me uitleggen waarom ik hem minder vind. Hitchcock gebruikt hier suspense en suprise zoals als hij dit vaker doet. "Let the audience play god" Jij weet dus meer dan de personages en aan de hand hiervan wordt een spanning opgebouwd. Jij weet dat ze informante is, hij niet. Jij weet dat ze vergiftigd wordt, zij niet. Je voelt ook een spanning als ze die sleutel in de hand heeft etc, door camerawerk wordt suspense opgebouwd, maar ik hou van meer van films waarbij suspense op wordt gebouwd, van iets wat je niet weet, zoals in Rebecca, waarin je Rebecca nooit te zien krijgt en je ook weinig weet van Mr de Winter. Ook in Marnie heb jij als kijker niet alle informatie, je weet niet wat er met haar aan de hand is, wat tot beiden leidt tot een verassend plot. Vandaar dus...

avatar van mister blonde

mister blonde

Eva schreef:

De beste zwart-wit Hitchcock

ehh, psycho. en saboteur, maar das persoonlijk

avatar van Jordy

Jordy

Wat een tegenvaller zeg. Grotendeels totaal niet spannend (richting het einde een beetje) en de personages boeide mij niet genoeg om me echt druk te maken over hun beslommeringen... de minste Hitchcock die ik zag

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Tja... traag begin van de film, goede acteerprestaties van Grant en Bergman en een laatste half uur dat te pruimen was, maar nergens echt spannend werd. Ik weet niet goed wat ik met deze thriller van Hitch aanmoet; verder dan *** kom ik op dit moment zeker niet. Misschien dat ik de tip opvolg om deze rolprent vaker te bekijken, maar nee... op dit moment kan Notorious mij helaas niet bekoren.

avatar van Zavo

Zavo

Zwaar ondergewaardeerd meesterwerk. De beste spionagefilm ooit gemaakt. Ik heb 'm nu voor de 3de keer gezien en hij blijft boeiend. De hele film werkt toe naar een fantastische spannende eindscene en er zijn geen losse eindjes. Ook de combinatie Grant/Bergman is super in deze film. 5*

avatar van Wouter

Hear, hear.

avatar van vdc

vdc

Het verhaal vond ik wat magertjes en de film bevat niet één enkele actiescène. En toch weet die Hitchcock maximaal alle ingrediënten te benutten om er de nodige spanning in te brengen : de achterdochtige moeder, de meedogenloosheid van de gangsterbende, en de toestanden met die giftige wijn. Het ogenblik dat gangsterlid Bubka panikeert als hij de giftige wijnflessen ziet staan, vond ik een zeer sterke scène.

avatar van mister blonde

mister blonde

beste scene moment dat Bergman van der stokje gaat. ze ziet schaduwen en zulks op zich af komen. prachtig gefilmd.

avatar van starbright boy

De eerste helft vond ik weinig interessant. In de tweede helft gaat het pas echt lopen. Vooral het stuk op het feest vond ik leuk. Maar al met al ben ik er ook niet echt kapot van, ondanks de reputatie van deze Hitchcock.

avatar van jpglaarh

jpglaarh

Supermeesterwerk!

Weet iemand waar ik die poster (geen lobbycard of zo, maar een poster) kan krijgen? Of andere mooie klassieke posters?

avatar van gemaster

gemaster

Weer een leuke Hitchcock, maar ik vond deze toch ietsje minder dan zijn andere meesterwerkjes. Het begin is inderdaad ietwat saai. De relatie die in het begin wordt geintroduceerd vind ik niet echt geloofwaardig overkomen. Het acteerwerk en de verschillende spanningsbogen die in de 2e helft van de film werden gecreeerd zorgen ervoor dat ik wel op een zeer ruime 3,5* kom. Ik vond de beste scene overigens dat die sleutel in haar hand zat en ze deze probeerde te verbergen terwijl Alex haar handen kuste