Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Russisch
Releasedatum: 6 december 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Te zien in één bioscoop () (re-release)
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Suzanne
Georgette
Joseph
KillaJah
ik heb de film net gezien, echt een geweldige film ,ik had niet verwacht dat een franse film zo goed kon zijn. Ik heb me geen moment verveeld, dit komt volgens mij vooral door het tempo van de film en de mooie scenes.
waarom zou een franse film niet goed kunnen zijn?
sydney
En no. 1 nog wel in jouw top 10 Jassonn.
Deze film staat hoog op mijn lijst om nog een keer in de bioscoop te zien.
jassonn
waarom Franse films niet goed zouden zijn weet ik eigenlijk ook niet,mischien een vooroordeel van mij (ik denk dat ik het te snel met Nederlandse films vergelijk en daar ben ik nou niet bepaald ondersteboven van).Maar je kijkt toch eerder een Amerikaanse film dan een Europese/Aziatische film,Aangezien de Nederlandse televisie bijna alleen maar Amerikaanse films toont.
En in de videotheek(lees videoland) liggen ook bijna alleen maar Amerikaanse dus...
En dat wat die nummer één betreft, is denk ik voorlopig ,aangezien ik eerst The Shawshank Redemtion op één had staan.Maar die heb al weer te lang gelden gezien dus moet ik die eerst maar weer is kijken.
Ik vind het zowieso moeilijk om een top 10 samen te stellen ik vind al mijn 5 sterren films (en ook 4.5 sterren) goed maar welke nou de beste is...???? Dus hang me er niet aan op.
mister blonde
dit is de eerste film die ik 'blind' heb gekocht op aanraden van moviemeter, zegmaar (niet echt blind meer, maar goed).
alles is eigenlijk al gezegd over deze film. ik wil er alleen nog aan toevoegen dat ik de fout heb gemaakt deze film in twee etappes te kijken (wat ik normaal nooit doe bij films waarvan ik hoge verwachtingen heb en die ik voor het eerst zie. door mijn planning was ik echter genoodzaakt dit toch te doen.)
ik was er net weer even uit. ik geef 4 sterren, maar ik denk als ik hem in een zit zie, dat het er 4,5 worden.
Yak
Gierigaard, geef er gewoon 5!
Stephan
Stephan heeft z'n 1,5* ook nog niet opgehoogd.
Omdat de kleurtjes toch wel leuk zijn... 0,5 erbij. De teleurstelling is *iets* gezakt. Zal 'm snel weer 'ns kijken.
Ben benieuwd of de tweede keer de vonk WEL overslaat. Zou heel goed kunnen.
Yak
'Teleurstelling'.. onbegrijpelijk. Laat de romanticus in je los, Stephan! De wereld van Amélie is toch eigenlijk de wereld waar je stiekem van droomt?
Stephan
Ik begrijp jullie goede bedoelingen. Word er zelfs een beetje warm van.
Ja, ik kan helemaal voor de romantiek gaan, maar gelukkig is een film als Amelie *ook* niet in staat iedereen op één lijn te krijgen. Wat saai zou dat zijn.
Overigens ben ik meer iemand van de 'onbereikbare' romantiek (In the mood for love). De 'fatale afloop' drama's (English patient).
FisherKing
Overigens ben ik meer iemand van de 'onbereikbare' romantiek
mister blonde
Gierigaard, geef er gewoon 5!
5 vind ik wel erg veel. 4 wat te weinig. 4,5 is beter op zijn plaats, b.n.i.
Stephan
Die krijgt van mij 5 sterren om de comedy, niet om de romantiek.
FisherKing
Die krijgt van mij 5 sterren om de comedy, niet om de romantiek.
Aha, en is Amelie niet beetje een mix tussen comedy en romantiek
Chrizzlle
Ik zag hem laatst bij de koop-dvds van de videotheek liggen, dus ik dacht laat ik die eens meenemen! Erg grappige film, kon vooral lachen om:
die stukjes wat sommige karakters leuk vinden en waar ze een hekel aan hebben..bijv. van het pletten van bubbel-plastic... oh hoe dat in godsnaam heet
BoordAppel
Van 4,5 naar 5 verhoogd. Eigenlijk gewoon de perfecte feel-good movie. Het viel me nu pas op dat er echt ontzettend veel geniale scenes in deze film zitten en dat het ook nog eens geniaal geacteerd wordt, vaak zonder woorden.
Phooze
Yeah, weer 5 sterren erbij
De muziek vindt ik ook prachtig trouwens, en de kleuren, ja, nog nooit een film gezien met zulke mooie kleuren !
BoordAppel
Muziek is ook al goed ja. En de film hebben ze toch net als LotR ingekleurd met de computer? Das ook al een goede keuze geweest, draagt nogal bij aan de sfeer (net als bij LotR trouwens).
Ff weetje: Jamel Debbouze die Lucien speelt heeft geen rechterarm meer. Ik vond het al zo raar dat ie de hele tijd binnenkomt met zn hand in zn zak.
Phooze
Ik wel, Dolls
Ik nog niet, vandaar
narva77 (crew films)
Hij heeft nog wel een rechterarm, maar geen rechterhand meer. Zijn arm is nog intact volgens mij...
BoordAppel
Je hebt gelijk. Typefoutje, my bad.
Zavo
Sommige dingen zijn niet te begrijpen. Bijvoorbeeld dat dit hier in de top 10 staat... Ik heb 'm dan eindelijk gezien, maar meer dan 3,5* kan ik er echt niet voor geven. Aardig filmpje, maar een meesterwerk
Hobbes
absoluut een meesterwerk en zou zelfs nog wel wat hoger mogen staan
Als je niet door de schoonheid en liefde van deze film gegrepen wordt dan heb je een hart van steen
je reactie is trouwens wel een beetje overdreven, vind ik.
Zavo
Overdreven? Ik kraak de film toch niet af? Ik geef 'm zelfs nog 3,5* Maar meer dan een grappig filmpje vond ik het echt niet. Ik ergerde me aan de voice-over en de net iets te vrolijke en positieve toon van de hele film (zowel in beeld als verhaal), maar er zaten er ook hele leuke stukjes in en was het al met al zeker wel vermakelijk, maar top 10 vind ik echt onbegrijpelijk.
Hobbes
dat is toch niet onbegrijpelijk? dat wij ons niet aan de voice over ergerde en juist meegesleept werden door de warmte van de film en daarom de film fenomenaal vinden is toch niet onbegrijpelijk?
Zavo
Ik begrijp dat niet echt, nee, dat zoveel mensen meegesleept worden door juist deze film. Waarom deze film wel en bijvoorbeeld 'Los Amantes del Círculo Polar' niet?
Hobbes
daar kan ik niet over oordelen want dat is een film die ik nog niet gezien heb (zal um es proberen op te zoeken)
ik vind het alleen raar dat je het woord onbegrijpelijk gebruikt. Alsof wij door de waanzin zelve bevat zijn en niet weten wat we doen
snap je?
Zavo
Ja, ik bedoel het meer letterlijk, dat *ik* het niet begrijp, maar dat ligt dus aan mij, want verder vindt bijna iedereen het een geweldige film

Cidade de Deus

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris