Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: M. Cahill
Met onder meer: Michael Douglas, Evan Rachel Wood en Greg Davis Jr.
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot King of California
"You've got to believe in treasure to find it."
Charlie is een instabiele huisvader die een tijdje in een inrichting heeft gezeten. Nadat hij wordt vrijgelaten, gaat hij weer bij zijn 16-jarige dochter Miranda wonen. Miranda haar leven, dat net een beetje op orde was, wordt zo weer overhoop gehaald. Charlie is er namelijk van overtuigd dat hij een oude Spaanse schat op het spoor is. Hoewel Miranda aanvankelijk sceptisch is, helpt ze haar vader toch mee met zijn zoektocht.
Charlie
Boy
Doug
Rita
Ricochan38
leuke film, en van MD hoef je ook niet veel meer te verwachten, sinds hij met czjones is is het met zijn carriere ook bergaf gegaan.
markie1978
Wat is er toch met Micheal Douglas, zijn vader Kirk kon nog wel actaren op oudere leeftijd, maar Micheal maakt er een potje van. Hij ziet er ook niet uit in deze film.
Knisper
Wat is er toch met Micheal Douglas (...). Hij ziet er ook niet uit in deze film.
bukmaster
Super leuke film! Kijkt heerlijk melancholisch weg en de muziek gebruikt past precies. Geen hoogdravend meesterwerk maar een mooie, leuke film waar je sympathie voor de hoofdrolspelers van krijgt...
Jeauhan
Moeilijk om vol te houden. Je blijft maar wachten op ...iets...iets wat de film onvergetelijkmaakt...maar het komt maar niet. En dat is het wachten (tijdens de film) niet waard.
Voor wie houdt van boeiende diepgaande karakterstudie etc. misschien wel een geschikte film. Op zich ook wel goed geacteerd, maar niet bijzonder.
dulcinea
En ik had absoluut geen moeite met Michael Dougles in deze rol, ik vond hem wel geloofwaardig.
vph1272qm
leuke positieve film, sprookje voor volwassenen.
michael dougles was erg goed bezig (deed me beetje aan catweazle denken).
Raffael77
Leuke film maar niet echt bijzonder. 3
Tony Montoya
Superleuke film, mooi ontroerend en heb me geen moment verveeld. Inderdaad, ook ik kreeg sympathie voor de hoofdrolspelers. Bleef ook twijfelen..(a la Beautiful Mind) Juist gewéldig geactaard, maar je hebt gelijk: Micheal Douglas ziet er niet uit...of zou het misschien z'n rol zijn..??! Potje van maken: dank ook det ja wet moeita mat E es en A as hebt..
Resumé: Michael Douglas acteert super, ziet er goed uit evenals Evan Rachel Wood.
Aangenaam filmpje met een prettige sfeer.
Een 'kleine' film met een charmante en geweldig acterende Evan Rachel Wood. Leuk ook dat Michael Douglas weer eens wat nieuws probeert.
King of California heeft een simpel verhaaltje, maar dat deert niet. Ontspannende film.
Captain Pervert
Dat gevoel had ik dus ook.
Xstream
Heerlijke feel good film. Er is inderdaad geen magisch laagje waar je wellicht op hoopt, toch heeft dit me niet bezig gehouden en heb ik me van het begin tot eind heerlijk vermaakt. Eindelijk weer een Michael Douglas op z'n best. Die baard en ogen van hem spreken boekdelen.
J1981W
Leuke film om zomaar te kijken. Verhaal is wel een beetje "dun" ik miste net iets in het verhaal waardoor hij interessanter had kunnen zijn. Douglas is in deze film erg goed. Al met al een film met een prettige sfeer die wel de moeite waard is.
skipy05
toffe film om eens te zien. eenvoudig verhaal.Michael Douglas was goed. Evan Rachel Wood heeft het zeer goed gedaan. gaan nog goede films van haar zien.
Petero
Weinig komedie en weinig drama. 't Was meer een avonturen film
. Had veel meer uitgehaald kunnen worden, zeker met zo'n goed Wood in de hoofdrol.
T.Bos
Mooie film met verkapte diepgang. Ingetogen en ontroerend. Niks voorgekauwd. Laat aan de attente kijker de ruimte om die diepgang te verkennen. Uitstekende rollen van Evan, Michael en Greg. Geen popcorn voer. N.B.: De samenvatting van Moviemeter hierboven zet je op een zeer verkeerde been. De zoveelste keer dat er niets aan klopt.
Het is voor iedereen mogelijk de samenvatting aan te passen door op corrigeer te klikken.
metaledje
Ik heb deze film alleen gekocht als EX-rental om Evan Rachel Wood en de grappig uitziende michael douglas. Ik wist dan ook totaal niet wat te verwachten. De film heeft me wel een beetje verrast. niet heel bijzonder,maar hij blijft best de gehele tijd boeien. daarom een krap zeventje
Johnny Chops
vermakelijke film,
lekker tussendoortje, michael douglas kan dit op z'n sloffen en dat doe hij ook.
rachel heeft een schoonheid als een elfje, beslist geen straf om naar te kijken.
VierkanteOogjes
Prima film, Michael Douglas inderdaad op de auto-piloot, maar dat doet ie goed. Fris verhaal, origineel en leuk uitgewerkt. Perfect voor de woensdagavond.
3,5 *.
helleke
Ik heb er hetzelfde gevoel bij.
Goed om één keer te bekijken maar meer ook niet.
2 sterren.
nickdeleuw
leuke film, micheal en evan rachel beide goede presaties.. 3,5
Malick
Het debuut van Mike Cahill vond ik een aangenaam klein filmpje plus hij zorgde ervoor dat Michael Douglas weer eens ouderwets straalde als lichtelijk gestoorde vader. Tijdens het kijken van de film had ik een gevoel of Alexander Payne aan het roer stond. En ja hoor bij de aftiteling kreeg ik het bewijs want hij produceerde de film. Hoewel ik de films van Payne niet echt kan waarderen kreeg ik hier een heuse glimlach tijdens het kijken van de film.
Het draait zich allemaal op de instabiele vader die naar een aantal jaren vrijkomt uit een inrichting. Meteen zet hij dochterlief op zijn kop met de meest vreemde, absurde uitspraken. Zij gelooft het van geen meter totdat ze het met haar eigen ogen ziet. In de verste verte lijkt deze film wel wat op Big Fish. Zoonlief gelooft de wonderbaarlijke verhalen van pa niet totdat hij het met eigen ogen gezien heeft.
De hele film wordt bij elkaar gepraat met de heerlijke stem van Evan Rachel Wood. Ze geeft ons een goed kijkje in het leven van haar en pa lief. Hoe ze in het begin moeite heeft hem te accepteren zoals die is. Maar naar mate zij aan haar went en accepteert hoe die is meer waardering voor hem krijgt. Ze is niet de beste aankomende actrice maar ze wist me wel te overtuigen met haar zachte elfengezicht. Dus deze film was een behoorlijke verrassing en ik hoop dat meerdere mensen deze film mogen ontdekken.

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Ashley Greene (34)

Boogie Nights
Drama, 1997