• 9.377.374 stemmen

King of California (2007)

Komedie / Drama | 93 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: M. Cahill

Met onder meer: Michael Douglas, Evan Rachel Wood en Greg Davis Jr.

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot King of California

"You've got to believe in treasure to find it."

Charlie is een instabiele huisvader die een tijdje in een inrichting heeft gezeten. Nadat hij wordt vrijgelaten, gaat hij weer bij zijn 16-jarige dochter Miranda wonen. Miranda haar leven, dat net een beetje op orde was, wordt zo weer overhoop gehaald. Charlie is er namelijk van overtuigd dat hij een oude Spaanse schat op het spoor is. Hoewel Miranda aanvankelijk sceptisch is, helpt ze haar vader toch mee met zijn zoektocht.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

leuke film, en van MD hoef je ook niet veel meer te verwachten, sinds hij met czjones is is het met zijn carriere ook bergaf gegaan.

avatar van markie1978

markie1978

Wat is er toch met Micheal Douglas, zijn vader Kirk kon nog wel actaren op oudere leeftijd, maar Micheal maakt er een potje van. Hij ziet er ook niet uit in deze film.

avatar van Knisper

Knisper

markie1978 schreef:

Wat is er toch met Micheal Douglas (...). Hij ziet er ook niet uit in deze film.

Naast Evan Rachel Wood ziet niemand er uit.

avatar van FL88

FL88

Met uitzondering van Sjaak Polak, natuurlijk!

avatar van bukmaster

bukmaster

Super leuke film! Kijkt heerlijk melancholisch weg en de muziek gebruikt past precies. Geen hoogdravend meesterwerk maar een mooie, leuke film waar je sympathie voor de hoofdrolspelers van krijgt...

avatar van cales77

cales77

toch wel zien deze....lijkt me wel erg apart..

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Moeilijk om vol te houden. Je blijft maar wachten op ...iets...iets wat de film onvergetelijkmaakt...maar het komt maar niet. En dat is het wachten (tijdens de film) niet waard.

Voor wie houdt van boeiende diepgaande karakterstudie etc. misschien wel een geschikte film. Op zich ook wel goed geacteerd, maar niet bijzonder.

avatar van faun

faun

Jammer dat na de leuke film het einde zo saai is.

avatar van eppo349

eppo349

aardige film met een leuke sountrack, niks mis mee.

avatar van dulcinea

dulcinea

bukmaster schreef:

Volledig mee akkoord!

En ik had absoluut geen moeite met Michael Dougles in deze rol, ik vond hem wel geloofwaardig.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

leuke positieve film, sprookje voor volwassenen.

michael dougles was erg goed bezig (deed me beetje aan catweazle denken).

avatar van Raffael77

Raffael77

Leuke film maar niet echt bijzonder. 3

avatar van Tony Montoya

Tony Montoya

markie1978 schreef:

Superleuke film, mooi ontroerend en heb me geen moment verveeld. Inderdaad, ook ik kreeg sympathie voor de hoofdrolspelers. Bleef ook twijfelen..(a la Beautiful Mind) Juist gewéldig geactaard, maar je hebt gelijk: Micheal Douglas ziet er niet uit...of zou het misschien z'n rol zijn..??! Potje van maken: dank ook det ja wet moeita mat E es en A as hebt.. Resumé: Michael Douglas acteert super, ziet er goed uit evenals Evan Rachel Wood.

Aangenaam filmpje met een prettige sfeer.

Een 'kleine' film met een charmante en geweldig acterende Evan Rachel Wood. Leuk ook dat Michael Douglas weer eens wat nieuws probeert.

King of California heeft een simpel verhaaltje, maar dat deert niet. Ontspannende film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Jeauhan schreef:

Dat gevoel had ik dus ook.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Zeer vermakelijke film, goede prestatie van douglas.

avatar van Xstream

Xstream

Heerlijke feel good film. Er is inderdaad geen magisch laagje waar je wellicht op hoopt, toch heeft dit me niet bezig gehouden en heb ik me van het begin tot eind heerlijk vermaakt. Eindelijk weer een Michael Douglas op z'n best. Die baard en ogen van hem spreken boekdelen.

Lees de volledige review + ...

avatar van J1981W

J1981W

Leuke film om zomaar te kijken. Verhaal is wel een beetje "dun" ik miste net iets in het verhaal waardoor hij interessanter had kunnen zijn. Douglas is in deze film erg goed. Al met al een film met een prettige sfeer die wel de moeite waard is.

avatar van skipy05

skipy05

toffe film om eens te zien. eenvoudig verhaal.Michael Douglas was goed. Evan Rachel Wood heeft het zeer goed gedaan. gaan nog goede films van haar zien.

avatar van Petero

Petero

Weinig komedie en weinig drama. 't Was meer een avonturen film . Had veel meer uitgehaald kunnen worden, zeker met zo'n goed Wood in de hoofdrol.

avatar van T.Bos

T.Bos

Mooie film met verkapte diepgang. Ingetogen en ontroerend. Niks voorgekauwd. Laat aan de attente kijker de ruimte om die diepgang te verkennen. Uitstekende rollen van Evan, Michael en Greg. Geen popcorn voer. N.B.: De samenvatting van Moviemeter hierboven zet je op een zeer verkeerde been. De zoveelste keer dat er niets aan klopt.

avatar van starbright boy

T.Bos schreef:

Het is voor iedereen mogelijk de samenvatting aan te passen door op corrigeer te klikken.

avatar van sofripa

sofripa

Mooie en bijzondere film. Wel een beetje traag. 3,5 *

avatar van metaledje

metaledje

Ik heb deze film alleen gekocht als EX-rental om Evan Rachel Wood en de grappig uitziende michael douglas. Ik wist dan ook totaal niet wat te verwachten. De film heeft me wel een beetje verrast. niet heel bijzonder,maar hij blijft best de gehele tijd boeien. daarom een krap zeventje

avatar van Johnny Chops

Johnny Chops

vermakelijke film,

lekker tussendoortje, michael douglas kan dit op z'n sloffen en dat doe hij ook.

rachel heeft een schoonheid als een elfje, beslist geen straf om naar te kijken.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Prima film, Michael Douglas inderdaad op de auto-piloot, maar dat doet ie goed. Fris verhaal, origineel en leuk uitgewerkt. Perfect voor de woensdagavond.

3,5 *.

avatar van helleke

helleke

Jeauhan schreef:

Ik heb er hetzelfde gevoel bij.

Goed om één keer te bekijken maar meer ook niet.

2 sterren.

avatar van nickdeleuw

nickdeleuw

leuke film, micheal en evan rachel beide goede presaties.. 3,5

avatar van Malick

Malick

Het debuut van Mike Cahill vond ik een aangenaam klein filmpje plus hij zorgde ervoor dat Michael Douglas weer eens ouderwets straalde als lichtelijk gestoorde vader. Tijdens het kijken van de film had ik een gevoel of Alexander Payne aan het roer stond. En ja hoor bij de aftiteling kreeg ik het bewijs want hij produceerde de film. Hoewel ik de films van Payne niet echt kan waarderen kreeg ik hier een heuse glimlach tijdens het kijken van de film.

Het draait zich allemaal op de instabiele vader die naar een aantal jaren vrijkomt uit een inrichting. Meteen zet hij dochterlief op zijn kop met de meest vreemde, absurde uitspraken. Zij gelooft het van geen meter totdat ze het met haar eigen ogen ziet. In de verste verte lijkt deze film wel wat op Big Fish. Zoonlief gelooft de wonderbaarlijke verhalen van pa niet totdat hij het met eigen ogen gezien heeft.

De hele film wordt bij elkaar gepraat met de heerlijke stem van Evan Rachel Wood. Ze geeft ons een goed kijkje in het leven van haar en pa lief. Hoe ze in het begin moeite heeft hem te accepteren zoals die is. Maar naar mate zij aan haar went en accepteert hoe die is meer waardering voor hem krijgt. Ze is niet de beste aankomende actrice maar ze wist me wel te overtuigen met haar zachte elfengezicht. Dus deze film was een behoorlijke verrassing en ik hoop dat meerdere mensen deze film mogen ontdekken.

avatar van Lynda

Lynda

Aparte film, is echt wel de moeite waard om te kijken