• 9.376.783 stemmen

King of California (2007)

Komedie / Drama | 93 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: M. Cahill

Met onder meer: Michael Douglas, Evan Rachel Wood en Greg Davis Jr.

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot King of California

"You've got to believe in treasure to find it."

Charlie is een instabiele huisvader die een tijdje in een inrichting heeft gezeten. Nadat hij wordt vrijgelaten, gaat hij weer bij zijn 16-jarige dochter Miranda wonen. Miranda haar leven, dat net een beetje op orde was, wordt zo weer overhoop gehaald. Charlie is er namelijk van overtuigd dat hij een oude Spaanse schat op het spoor is. Hoewel Miranda aanvankelijk sceptisch is, helpt ze haar vader toch mee met zijn zoektocht.

avatar van edejong

edejong

trailer is hier te bekijken

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Oei, die poster

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Haha, die poster is top.

O.m. geproduceerd door Alexander Payne.

avatar van The Lexx

The Lexx

redelijk maar niet echt bijzonder.

avatar van MuteMath

MuteMath

Boven gemiddelde film, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Origineel verhaallijn goed geacteerd, leuk voor tussendoor

avatar van FRANKY PANKY

FRANKY PANKY

Prachtige Dochter/Vader Film. Michael weer eens in een andere aparte rol. Hij loopt rond als een soort van Catweazel. Miste alleen zijn Pad Touchwood. !! Ik geef de film 4 sterren. EEn echte aanrader !!

avatar van balosa

balosa

film in de trend van National Treasure maar dan zonder de 'bad guys' dus de film zit zonder enige spanning en kabbelt maar voort naar een onvoldaan einde toe, in mijn eigen een mislukte film die niet precies weet wat hij nu wilt, de drama of de avontuurlijke kant van de film 2.5*

avatar van JohnnyO

JohnnyO

Een gekke film.

In tegenstelling tot National Treasure komen ze in deze film al redelijk snel bij de schat.

De vraag is alleen: "hoe krijgen we dat beton weg"?

Een leuke film en een schitterende rol van Michael Douglas.

avatar van grovonion

grovonion

Uiterst sympathiek filmpje. Evan Rachel Wood komt me op een of andere manier vreselijk bekend voor ondanks dat ik op imdb niet kan vinden van waar. Het lijkt me een actrice om op te volgen, ze doet me wat denken aan Zoey Dechanel. Michael Douglas bewijst maar eens weer dat hij een fantastische acteur is. Weer eens iets anders, dit sympathieke Catweasel personage. Ik vind deze film compleet NIET te vergelijken met National treasure. Dit is een film waarbij de karakters centraal staan en de vraag of je in je leven een bepaald doel moet hebben. Het is geen actie-film, dus als je met die verwachtngen gaat kijken kom je bedrogen uit.

avatar van raza1

raza1

Wat een ontzettend slechte film. Totaal geen duidelijk plaatje gekregen vd film. Blijft de gehele tijd vragen opwekken die niet beantwoord worden. Geen komedie, geen drama en saaie rollen. 1*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

opzich een aardig verzonnen verhaal, dat wel. maar ik kon me niet echt concentreren omdat het in mijn ogen te losjes en te zogenaamd grappig is geacteerd. veel verhaallijntjes die het net niet hadden. hadden ze er meer drama van gemaakt met wat meer normale muziek, dan was het voor een breder publiek geweest. en dan waarschijnlijk beter geweest. nu is het een grappige film voor de jonkies onder ons denk ik. maargoed, misschien heb ik het wel mis en is het gewoon niet mijn kopje thee. 2.5*

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Het script was dik in orde, maar de uitwerking bevatte niet datgene wat het had moeten hebben. Zo kon ik op het einde ook absoluut geen sympathie opwekken voor Miranda. Het lag zeker niet aan de acteurs, Evan Rachel Wood was geweldig, zoals altijd. De film had desondanks een leuke sfeer en verveelde niet.

avatar van Gixxer Thijs

Gixxer Thijs

Briljante rol van Douglas! Heb me kostelijk vermaakt.

avatar van queenie

queenie

van de week gekeken en zoals de cover al deed vermoeden is het maar een vreemd filmpje. Douglas speelt altijd erg goede rollen, maar hierin een vreemde rol waarvoor hij er niet op zijn best uit hoefde te zien - misschien dat hij hem daarom heeft gekozen, want de man wordt ook een jaartje ouder hahahaha. Toch vermakelijke film, maar voor mij eenmalig om te kijken. 3*

avatar van queenie

queenie

nog even een vervolg......het einde was inderdaad vreemd, je blijft toch met een vraag zitten.

avatar van FL88

FL88

Lief, ontroerend filmpje dat je naar het einde toe niet meer loslaat. Meer dan een leuk tussendoortje, wat mij betreft.

Film had veel raakvlakken met One Flew Over The Cuckoo's Nest (waar Michael Douglas producer van was). De score bijvoorbeeld, had erg veel weg van degene uit die film. Geen slechte keuze, overigens.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Zeldzaam mooie film waarin geweldig word geacteerd! Douglas is waanzinnig in zijn rol, Wood doet er niet voor onder. Deze film zou zo maar eens een oscar kunnen opleveren voor beste actueur/actrice.

Van mij krijgt deze film 5 verdiende sterren!

avatar van Snitz129

Snitz129

Lueke feelgood film met goede acteerprestaties van beide hoofdrolspelers. 3.5*

avatar van Betamax

Betamax

Al weer een topfilm, ik heb een goeie week.

Uitstekend verhaal (hoe bedenk je het?).

Prima acteurs, vooral Micheal Douglas.

avatar van _Daan_

_Daan_

Leuk filmpje!

Zei speelde ook erg goed! idd we moeten haar in de gaten houden! top vrouw

avatar van J filmrecent

J filmrecent

Ja, wat is dit voor film ??

Komedie, drama ik weet het niet.

In ieder geval wel een uitstekende film tot napraat.

Als je de film begrijpt dan vind je de film goed, begrijp je het verhaal niet dan denk je wat is dit, wat een slechte film.

Verhaal origineel, een gek die een schat denk te ontdekken in Spanje, alleen er staat op de plek een fabriek.

Goede acteurs, tof camarawerk, alleen als de film in Spanje is had wel spaans gesproken worden voor de bijspelers.

Beslist kijken. verwacht geen aktie maar gewoon een goed verhaal die je meepakt tot het einde.

Ik zeg eerst zien dan stemmen

avatar van De GeuS

De GeuS

Zeer mooie poster voor een charmant klein filmpje. Een leuke en goed neergezette rol voor Douglas. Het verhaal is origineel en de speelduur van de film is ook precies lang genoeg om het interessant te houden; 3,5*

avatar van flurk

flurk

ik lees hier de meeste uitstekende film???? ik vond die film zeer zwak. ik geef die geen punten, geen punt waard vind ik.

avatar van yrrab

yrrab

wat een k*t film is dit heb hem halfe wegen gewoon uit gezet

avatar van james_cameron

Sympathieke, subtiel grappige kleine film met een leuk script en twee uitstekende akteurs. Douglas is erg op dreef in de opvallende hoofdrol, maar de mooie en altijd goede Wood is zeker zijn gelijke. Zorgvuldig uitgewerkt en vormgegeven. Niet een film die het grote publiek zal bekoren, maar wie geïnteresseerd is in karakterstudies met wat humor en drama zal niet bedrogen uitkomen.

avatar van Denisu

Denisu

Een hele moeilijke film om naar te kijken, twijfelen of je hem nou zult uitzetten of door blijven kijken. Heb hem tenslotte toch maar afgekeken, maar wat een slechte saaie film.

avatar van xangadix

xangadix

yrrab schreef:

wat een k*t film is dit heb hem halfe wegen gewoon uit gezet

...en toen bijles Nederlands aangevraagd..?

avatar van Guinness

Guinness

grovonion schreef:

Uiterst sympathiek filmpje. Evan Rachel Wood komt me op een of andere manier vreselijk bekend voor ondanks dat ik op imdb niet kan vinden van waar. .

Het is de vriendin van Marilyn Manson

Verder vond ik het geen bijzondere film, had er wel wat meer van verwacht.

2,5 *

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dit is echt zo'n 'leuke kleine film' in de traditie van Little Miss Sunshine en 10 Items Or Less. Alleen had ik - gezien het feit dat Douglas erin speelt - wat meer verwacht dan een 'leuke kleine film'.

Het blijft redelijk boeiend (omdat je van tevoren ook niet weet hoe het verhaal van Father Torres afloopt), de manier van filmen en vertellen houden de aandacht nog wel een beetje vast, maar nergens komt dat 'moment' waardoor de film ècht onvergetelijk wordt.