Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: M. Cahill
Met onder meer: Michael Douglas, Evan Rachel Wood en Greg Davis Jr.
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot King of California
"You've got to believe in treasure to find it."
Charlie is een instabiele huisvader die een tijdje in een inrichting heeft gezeten. Nadat hij wordt vrijgelaten, gaat hij weer bij zijn 16-jarige dochter Miranda wonen. Miranda haar leven, dat net een beetje op orde was, wordt zo weer overhoop gehaald. Charlie is er namelijk van overtuigd dat hij een oude Spaanse schat op het spoor is. Hoewel Miranda aanvankelijk sceptisch is, helpt ze haar vader toch mee met zijn zoektocht.
Charlie
Boy
Doug
Rita
MuteMath
Boven gemiddelde film, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Origineel verhaallijn goed geacteerd, leuk voor tussendoor
FRANKY PANKY
Prachtige Dochter/Vader Film. Michael weer eens in een andere aparte rol. Hij loopt rond als een soort van Catweazel. Miste alleen zijn Pad Touchwood. !! Ik geef de film 4 sterren. EEn echte aanrader !!
balosa
film in de trend van National Treasure maar dan zonder de 'bad guys' dus de film zit zonder enige spanning en kabbelt maar voort naar een onvoldaan einde toe, in mijn eigen een mislukte film die niet precies weet wat hij nu wilt, de drama of de avontuurlijke kant van de film 2.5*
JohnnyO
Een gekke film.
In tegenstelling tot National Treasure komen ze in deze film al redelijk snel bij de schat.
De vraag is alleen: "hoe krijgen we dat beton weg"?
Een leuke film en een schitterende rol van Michael Douglas.
grovonion
Uiterst sympathiek filmpje. Evan Rachel Wood komt me op een of andere manier vreselijk bekend voor ondanks dat ik op imdb niet kan vinden van waar. Het lijkt me een actrice om op te volgen, ze doet me wat denken aan Zoey Dechanel. Michael Douglas bewijst maar eens weer dat hij een fantastische acteur is. Weer eens iets anders, dit sympathieke Catweasel personage.
Ik vind deze film compleet NIET te vergelijken met National treasure. Dit is een film waarbij de karakters centraal staan en de vraag of je in je leven een bepaald doel moet hebben. Het is geen actie-film, dus als je met die verwachtngen gaat kijken kom je bedrogen uit.
raza1
Wat een ontzettend slechte film. Totaal geen duidelijk plaatje gekregen vd film. Blijft de gehele tijd vragen opwekken die niet beantwoord worden. Geen komedie, geen drama en saaie rollen. 1*
ralfsjam
opzich een aardig verzonnen verhaal, dat wel. maar ik kon me niet echt concentreren omdat het in mijn ogen te losjes en te zogenaamd grappig is geacteerd. veel verhaallijntjes die het net niet hadden. hadden ze er meer drama van gemaakt met wat meer normale muziek, dan was het voor een breder publiek geweest. en dan waarschijnlijk beter geweest. nu is het een grappige film voor de jonkies onder ons denk ik. maargoed, misschien heb ik het wel mis en is het gewoon niet mijn kopje thee. 2.5*
matthijs_013
Het script was dik in orde, maar de uitwerking bevatte niet datgene wat het had moeten hebben. Zo kon ik op het einde ook absoluut geen sympathie opwekken voor Miranda. Het lag zeker niet aan de acteurs, Evan Rachel Wood was geweldig, zoals altijd. De film had desondanks een leuke sfeer en verveelde niet.
queenie
van de week gekeken en zoals de cover al deed vermoeden is het maar een vreemd filmpje. Douglas speelt altijd erg goede rollen, maar hierin een vreemde rol waarvoor hij er niet op zijn best uit hoefde te zien - misschien dat hij hem daarom heeft gekozen, want de man wordt ook een jaartje ouder hahahaha. Toch vermakelijke film, maar voor mij eenmalig om te kijken. 3*
queenie
nog even een vervolg......het einde was inderdaad vreemd, je blijft toch met een vraag zitten.
FL88
Lief, ontroerend filmpje dat je naar het einde toe niet meer loslaat. Meer dan een leuk tussendoortje, wat mij betreft.
Film had veel raakvlakken met One Flew Over The Cuckoo's Nest (waar Michael Douglas producer van was). De score bijvoorbeeld, had erg veel weg van degene uit die film. Geen slechte keuze, overigens.
Carlos Olivera
Zeldzaam mooie film waarin geweldig word geacteerd! Douglas is waanzinnig in zijn rol, Wood doet er niet voor onder. Deze film zou zo maar eens een oscar kunnen opleveren voor beste actueur/actrice.
Van mij krijgt deze film 5 verdiende sterren!
Snitz129
Lueke feelgood film met goede acteerprestaties van beide hoofdrolspelers. 3.5*
Betamax
Al weer een topfilm, ik heb een goeie week.
Uitstekend verhaal (hoe bedenk je het?).
Prima acteurs, vooral Micheal Douglas.
_Daan_
Leuk filmpje!
Zei speelde ook erg goed! idd we moeten haar in de gaten houden! top vrouw
J filmrecent
Ja, wat is dit voor film ??
Komedie, drama ik weet het niet.
In ieder geval wel een uitstekende film tot napraat.
Als je de film begrijpt dan vind je de film goed, begrijp je het verhaal niet dan denk je wat is dit, wat een slechte film.
Verhaal origineel, een gek die een schat denk te ontdekken in Spanje, alleen er staat op de plek een fabriek.
Goede acteurs, tof camarawerk, alleen als de film in Spanje is had wel spaans gesproken worden voor de bijspelers.
Beslist kijken. verwacht geen aktie maar gewoon een goed verhaal die je meepakt tot het einde.
Ik zeg eerst zien dan stemmen
De GeuS
Zeer mooie poster voor een charmant klein filmpje. Een leuke en goed neergezette rol voor Douglas. Het verhaal is origineel en de speelduur van de film is ook precies lang genoeg om het interessant te houden; 3,5*
flurk
ik lees hier de meeste uitstekende film???? ik vond die film zeer zwak. ik geef die geen punten, geen punt waard vind ik.
Sympathieke, subtiel grappige kleine film met een leuk script en twee uitstekende akteurs. Douglas is erg op dreef in de opvallende hoofdrol, maar de mooie en altijd goede Wood is zeker zijn gelijke. Zorgvuldig uitgewerkt en vormgegeven. Niet een film die het grote publiek zal bekoren, maar wie geïnteresseerd is in karakterstudies met wat humor en drama zal niet bedrogen uitkomen.
Denisu
Een hele moeilijke film om naar te kijken, twijfelen of je hem nou zult uitzetten of door blijven kijken. Heb hem tenslotte toch maar afgekeken, maar wat een slechte saaie film.
xangadix
wat een k*t film is dit heb hem halfe wegen gewoon uit gezet
...en toen bijles Nederlands aangevraagd..?
Guinness
Uiterst sympathiek filmpje. Evan Rachel Wood komt me op een of andere manier vreselijk bekend voor ondanks dat ik op imdb niet kan vinden van waar. .
Het is de vriendin van Marilyn Manson
Verder vond ik het geen bijzondere film, had er wel wat meer van verwacht.
2,5 *
Captain Pervert
Dit is echt zo'n 'leuke kleine film' in de traditie van Little Miss Sunshine en 10 Items Or Less. Alleen had ik - gezien het feit dat Douglas erin speelt - wat meer verwacht dan een 'leuke kleine film'.
Het blijft redelijk boeiend (omdat je van tevoren ook niet weet hoe het verhaal van Father Torres afloopt), de manier van filmen en vertellen houden de aandacht nog wel een beetje vast, maar nergens komt dat 'moment' waardoor de film ècht onvergetelijk wordt.

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Ashley Greene (34)

Boogie Nights
Drama, 1997