• 9.375.093 stemmen

Gesproken taal: Engels en Iers

Releasedatum: 17 november 1994

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Blown Away

"5. 4. 3. 2. 1......Time's Up."

Jimmy Dove werkt voor de bomb squad in Boston, en is degene die altijd met de lastige klusjes opgezadeld wordt. Op een dag besluit hij met z'n werk te stoppen om een leraar te worden in z'n vak. Zijn opvolger wordt echter na een paar dagen al gedood door een bom, en Jimmy krijgt het vermoeden dat deze bom misschien het werk kan zijn van een voormalig vriend van hem. Hij begint de zaak te onderzoeken.

avatar van MarkFish

MarkFish

Anjin schreef:

Maar goed ook wat dat zijn echt films wat te slecht zijn voor woorden.

Is dit een imitatie van Johan Cruijff?

avatar van Anjin

Anjin

Who The Fuck is Johan Cruijf?

avatar van gotti

Die beroemde korfballer. Hebt ook een korfballende zoon...

avatar van Anjin

Anjin

Dan was je er vroeg bij man!!!

avatar van Guinness

Guinness

Deze film staat in mijn top5 allertijden.

Mooie spannende film met geweldige muziek.!

avatar van Theatertje

Theatertje

Over-the-top film met geweldige soundtrack, spectaculaire stunts en heel veel bommen. Het acteerwerk mag er ook best wezen.

5 sterren, zonder twijfel.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg goede actiefilm! Goede ''bad guy'' prestatie van Jones en Bridges acteerd ook goed. Verhaal is redelijk en voor de rest: puur vermaak....!

* * *

avatar van nightbreed

nightbreed

Nee deze film heeft het net niet ondanks de 2 grote namen.

Al met al een krappe voldoende

Cijfer: 3

avatar van Niqk

Niqk

hmm.. ik vond jeff bridges toch beter als luie stoner

avatar van Materny

Materny

Standaard filmpje, daar waar men probeert spanning te creeëren dmv slowmotion. Helaas slaan ze daar de plank mee mis want werkelijk overtuigend komt het niet over.

Al kun je stellen, de 2 heren maken er een redelijk aantrekkelijk boeltje van. Daar waar ik tommy toch de voorkeur geef in hoe overtuigend ze beide zijn, kun je toch zeggen dat Bridges niet veel onderdoet voor hem.

Film heeft misschien meer potentie dan dat er uiteindelijk uitkwam, zeker met deze 2 heren.

avatar van ags50

ags50

Pyrotechnisch hoogstandje.

Op allerlei terreinen vergelijkbaar met Juggernaut (1974) en Speed (net als "Blown away" uit 1994).

avatar van film88888

film88888

Een leuk tussendoortje voor een avond als je niks hebt om te kijken. De film zou ik persoonlijk niet meteen heel snel herzien, maar hij heeft me erg vermaakt, maar ik ben niet zo voor het vuurwerk, liever echte *Actie*. Tommy Lee Jones steelde hier eigenlijk de show, met zijn leuk iers accent. Het verhaal was niet super, maar de film had wel een leuke cast. Een 2,5

avatar van Nohands

Nohands

super spannende film, een echte thriller!!!

avatar van selientje

selientje

mooie, super spannende en fantastische triller echt heel spannend jammer dat er best veel vrienden van hem doodgaan. maar het is echt een prachtige film over zijn verleden wat hem nu achtervolgt.

avatar van odyssee

odyssee

Een doorsnee thriller met aardige effecten en een simpele verhaallijn. Jones is zoals altijd aardig opdreef. Niet veel bijzonders over te melden.

avatar van maerk

maerk

Nogal standaard actiefilmpje.

De film is niet zo bijzonder. Pluspunt is een lekker gekke schurk Tommy Lee Jones. Hij heeft een grappig, ook wat ongeloofwaardig, Iers accent. Het spel van Forrest Whitaker is ook goed. Die twee zijn de beste acteurs in de hele film. De explosies in de film zijn trouwens wel stoer. Maar Lloyd en Jeff Bridges hebben allebei last van overacting. Erg jammer, want Jeff Bridges acteerde zo geweldig in The Big Lebowski.

Gewoon standaard maar wel leuk voor een avondje.

avatar van aerts007

aerts007

kappeuter schreef:

Heb jij een glaasje te veel op ofzo ?

Mag dat hier niet ofzo!!!!

avatar van mrkos

mrkos

vandaag gezien, geef hem 4.5

wanneer was ie op tv eigelijk?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Weinig interessante film die in de nasleep van "Speed" ligt. Explosief entertainment maar voor een origineel verhaal en hoogstaande dialogen moet je niet bekijken. Erg voorspelbaar ook. Je raadt makkelijk welke bommen hij zal ontmantelen en welke niet. Wel deftig in beeld gebracht daarom krijgt 'm nog de helft van de punten.

avatar van Lurtz

Lurtz

Deze film kijkt wel aardig weg. Verder ook mooie U2 muziek erbij.

avatar van bollepeer

bollepeer

selientje schreef:

inderdaad helemaal mee eens.
het acteerwerk is ook heel goed. en de muziek erbij is ook nog een pluspunt.

avatar van missl

missl

De 2 mannen maken deze film redelijk spannend.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Pas WEER deze film gezien.

Toen ik 'm voor de eerste keer zag was ik rete enthousiast.

Goede spanning, mooi taaltje en heerlijke muziek.

Toen zeker 4,5 ster.

Maar na een paar keer blijft ie lager steken.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Snap niet waarom ik deze boutfilm heb afgekeken. Misschien omdat ik hoopte dat 't ergens goed werd...

avatar van Seifer

Seifer

Vond je de film stiekem toch nog goed.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima actie-thriller, met zeer degelijk acteerwerk van Jeff Bridges En Tommy Lee Jones. beiden klasse acteurs. het verhaal is verder niet zeer origineel, maar wel onderhoudend, en bij vlagen spannend. de film is ook vakkundig geschoten, en vooral de explosies zien er goed uit. 3 sterren.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Verrekte mongool? Net een voorstukje bij Veronica. Wie doet de ondertiteling? Iemand van New Kids?

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Wat een heerlijke kop trek Bridges op de cover, weet eerlijk gezegd niet of ik deze nou wel of niet gezien hebt, vanavond als ik tijd heb maar eventjes kijken.

avatar van casualjaantje

casualjaantje

Enigszins voorspelbaar maar toch goed verhaal. Sterke cast, vond vooral Bridges, Jones en Whitaker goed spelen. Verder waren de bom-ontmantel scènes spannend maar vaak voorspelbaar; je wist wellicht welke bommen ontmanteld zouden worden, en welke niet.

Maar ondanks dat,

de moeite waard.