Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Iers
Releasedatum: 17 november 1994
Bekijk via Prime Video
Plot Blown Away
"5. 4. 3. 2. 1......Time's Up."
Jimmy Dove werkt voor de bomb squad in Boston, en is degene die altijd met de lastige klusjes opgezadeld wordt. Op een dag besluit hij met z'n werk te stoppen om een leraar te worden in z'n vak. Zijn opvolger wordt echter na een paar dagen al gedood door een bom, en Jimmy krijgt het vermoeden dat deze bom misschien het werk kan zijn van een voormalig vriend van hem. Hij begint de zaak te onderzoeken.
James "Jimmy" Dove
Rita
Cortez
Bama
Jordy
Matig actiefilmpje, dat nog wel redelijk te kijken is door de goede vertolkingen van Bridges en Jones. 2 en een halve ster.
neo
vond het nog wel een goeie actiefilm.ook best wel spannend.tommy lee jones speelt weer een coole bad guy
IamBernie
Leuke film die bomvol explosies zit, hier en daar zitten leuk gemaakte bommen, a la muizenval. Was dus wel een leuke film, en Tommy Lee Jones was idd weer da bomb.
samdeman
Geweldige film, mooi in elkaar, muziek van U2, wat wil je nog meer?
EmDee
Quentin
Leuke film (met vette U2 muziek!) en sommige scenes vond ik bijzonder/mooi gefilmd (met die stekkers enzo) 3,5/5
SmuttWars
Twijel tussen 3 en 3.5*. Leuke aktie, zeer spannend, maar een rammelend plot. ***
Purmerend
Een zeer amusante/gekke rol van Tommy Lee Jones, maar al dat bommen gedoe hoeft van mij niet zo nodig. Niks speciaals 2* dus.
otherfool
Zeer matig bommenfilmpje ondanks de A-cast. Jones schmiert erop los en spannend wordt het eigenlijk nergens. Wel aardige ontploffingen hoor, daar niet van...
2*.
Chainsaw
Redelijk filmpje van Hopkins. Leuke cast, vooral Jones speelt een amusante rol, en het is best leuk om vader en zoon Bridges een keer in één film te zien. Verder ook prima muziek van U2, altijd goed om te horen. Daar staat tegenover dat de film echt overvol zit met clichés en eigenlijk de hele film met gemak te voorspellen is. Daarnaast duurt de film te lang.
2,5 sterren.
Fangs (crew films)
De laatste twee actiemomenten in de boot en met de auto zijn de twee beste momenten uit een film, die voor de rest niet veel voorstelt. Jones overdrijft lekker en het is inderdaad leuk om Jeff en Lloyd Brigdes samen te zien. > 2.5*
Lola3
zeer sterk begin maar dan nam het af en dan kwam het einde... het einde is echt zwak, altijd van die momenten dat hij het net haalt, jongens toch!!!
Toffe muziek van U2 en toffe acteerprestaties, maar dat kon niet veel baten
Iketes
- 1968 berichten
Een van de slechste soundtracks die ik bij een film gehoord heb...
Sjaako
Qua titel dacht ik altijd aan een b-film, maar nu ik hem gezien heb vond ik hem zeer vermakelijk. Mooie spanning als je weet dat er eregns een bom kan afgaan.
tukkerstein
Vermakelijke film, lekker veel actie, af en toe spannend. Ik herkende er meerdere films in (die allemaal later uitkwamen dan deze film), sommige scenes hadden wat weg van saw, en een van de laatste scenes had wat weg van speed.
MarkFish
Het is allemaal erg voorspelbaar, standaard verhaallijntjes (bridges die met pensioen gaat, nog een klus krijgt, z'n vrouw en kinderen hierdoor in gevaar laat komen...yadayadayada.) Forest Whitaker is wel okee en die cameo van Cuba Gooding Jr. in het begin vd film (hij zegt niks!).
Door de acteurs was het nog wel vermakelijk, maar het is een 13 in een dozijn-film.
Movie_fan#
Hij viel me een beetje tegen, door de overbodige stomme actie en de aardige acteurs die de spanning er wel aardig inhouden, leuke film dus maar niet de beste
Gettie
De film duurde me te lang, ik had op een gegeven mijn buik vol van dat altijd zo belangrijke liefdesverhaaltje in deze films. Laat dat eens gewoon weg en laat gewoon de actie zien.
Verder een leuke vertolking van Tommy Lee Jones als Ier, met een paar leuk gefabriceerde bommen. Bridges daarentegen kon me niet echt boeien, echt een dertien in een dozijn karakter....
2,5 sterren, puur door Tommy Lee Jones
%%%%%%
Ik had m gister gekeken en wat zal ik er van zeggen.1 ste Het was een van de slechtste soundrack dat ik heb gehoort.2 de film bleef niet boeiend.3 de Het einde is slecht.Maar Tommy lee jones maakt het weer ok En de bommen waren wel leuk 2,5 sterren
Anjin
Noem er maar eens 2 op dan??
MarkFish
Ik vond Tommy Lee Jones eigenlijk vrij slecht. Zijn rol was een slechte kopie van Cape Fears Max Cady. Lloyd Bridges z'n rol vond ik wel een aardige, al was het wel even wennen om hem in een serieuze rol te zien. Dat idee van die ruziende Ieren in Boston (met de hele geschiedenis van immigreren) vond ik erg aardig, maar nauwelijks uitgewerkt. Ik had geen Gangs of New York willen zien, maar daar hadden ze de film meer diepgang kunnen geven. Dat in plaats van die romantische verhaallijn en ik het zou het misschien een redelijke film kunnen vinden.
MarkFish
Noem er maar eens 2 op dan??
2 dertien in een dozijn-films? Waar slaat dat nou weer op? Die zelfde verhaallijnen, ontwikkelingen zie je toch in superveel films terug?
MarkFish
Neem me niet kwalijk dat ik serieus ben ingegaan op je reactie, Anjin. Ik had nog niet gezien dat je Phone Booth, Kill Bill en Blood Diamond de slechts een halve punt hebt gegeven. Hier kan ik beter geen woorden meer aan vuil maken.
Anjin
Maar goed ook wat dat zijn echt films wat te slecht zijn voor woorden.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Fallen
Thriller, 1998

Murder in the First
Drama / Thriller, 1995
terroristboston, massachusettsfireworksorkestanarchistconcertcomputerwraakflashbackbruiloftexplosiegeweldroulette wheel capsized shipbelfast, north irelandbomb plantingheadphones bomb attackaction heroblasthuman bomb