• 9.373.533 stemmen

Gesproken taal: Engels en Iers

Releasedatum: 17 november 1994

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Blown Away

"5. 4. 3. 2. 1......Time's Up."

Jimmy Dove werkt voor de bomb squad in Boston, en is degene die altijd met de lastige klusjes opgezadeld wordt. Op een dag besluit hij met z'n werk te stoppen om een leraar te worden in z'n vak. Zijn opvolger wordt echter na een paar dagen al gedood door een bom, en Jimmy krijgt het vermoeden dat deze bom misschien het werk kan zijn van een voormalig vriend van hem. Hij begint de zaak te onderzoeken.

avatar van Jordy

Jordy

Matig actiefilmpje, dat nog wel redelijk te kijken is door de goede vertolkingen van Bridges en Jones. 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

vond het nog wel een goeie actiefilm.ook best wel spannend.tommy lee jones speelt weer een coole bad guy

avatar van IamBernie

IamBernie

Leuke film die bomvol explosies zit, hier en daar zitten leuk gemaakte bommen, a la muizenval. Was dus wel een leuke film, en Tommy Lee Jones was idd weer da bomb.

Heb jij een glaasje te veel op ofzo?

avatar van IamBernie

IamBernie

Kopje groene thee

avatar van samdeman

samdeman

Geweldige film, mooi in elkaar, muziek van U2, wat wil je nog meer?

avatar van Macmanus

Macmanus

Geen muziek van U2.

avatar van EmDee

EmDee

Geweldige film, mooi in elkaar, muziek van U2, wat wil je nog meer?
Geen muziek van U2.
Aaargh, kan ik ook stemmen op gebruikers? Indien ja een halve ster voor Macmanus.

avatar van Quentin

Quentin

Leuke film (met vette U2 muziek!) en sommige scenes vond ik bijzonder/mooi gefilmd (met die stekkers enzo) 3,5/5

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Twijel tussen 3 en 3.5*. Leuke aktie, zeer spannend, maar een rammelend plot. ***

avatar van Purmerend

Purmerend

Een zeer amusante/gekke rol van Tommy Lee Jones, maar al dat bommen gedoe hoeft van mij niet zo nodig. Niks speciaals 2* dus.

avatar van Quentin

Quentin

Verlaagd naar 2,5* erg cliché verhaaltje hoor.

avatar van otherfool

otherfool

Zeer matig bommenfilmpje ondanks de A-cast. Jones schmiert erop los en spannend wordt het eigenlijk nergens. Wel aardige ontploffingen hoor, daar niet van...

2*.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Redelijk filmpje van Hopkins. Leuke cast, vooral Jones speelt een amusante rol, en het is best leuk om vader en zoon Bridges een keer in één film te zien. Verder ook prima muziek van U2, altijd goed om te horen. Daar staat tegenover dat de film echt overvol zit met clichés en eigenlijk de hele film met gemak te voorspellen is. Daarnaast duurt de film te lang.

2,5 sterren.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

De laatste twee actiemomenten in de boot en met de auto zijn de twee beste momenten uit een film, die voor de rest niet veel voorstelt. Jones overdrijft lekker en het is inderdaad leuk om Jeff en Lloyd Brigdes samen te zien. > 2.5*

avatar van Lola3

Lola3

zeer sterk begin maar dan nam het af en dan kwam het einde... het einde is echt zwak, altijd van die momenten dat hij het net haalt, jongens toch!!!

Toffe muziek van U2 en toffe acteerprestaties, maar dat kon niet veel baten

avatar van 606

zeer sterk en spannend.

goede acteerprestaties,

avatar van P8rb

P8rb

nu aan het kijken en ik ken hem weer

3,0

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Een van de slechste soundtracks die ik bij een film gehoord heb...

avatar van Sjaako

Sjaako

Qua titel dacht ik altijd aan een b-film, maar nu ik hem gezien heb vond ik hem zeer vermakelijk. Mooie spanning als je weet dat er eregns een bom kan afgaan.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vermakelijke film, lekker veel actie, af en toe spannend. Ik herkende er meerdere films in (die allemaal later uitkwamen dan deze film), sommige scenes hadden wat weg van saw, en een van de laatste scenes had wat weg van speed.

MarkFish

Het is allemaal erg voorspelbaar, standaard verhaallijntjes (bridges die met pensioen gaat, nog een klus krijgt, z'n vrouw en kinderen hierdoor in gevaar laat komen...yadayadayada.) Forest Whitaker is wel okee en die cameo van Cuba Gooding Jr. in het begin vd film (hij zegt niks!).

Door de acteurs was het nog wel vermakelijk, maar het is een 13 in een dozijn-film.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Hij viel me een beetje tegen, door de overbodige stomme actie en de aardige acteurs die de spanning er wel aardig inhouden, leuke film dus maar niet de beste

avatar van Gettie

Gettie

De film duurde me te lang, ik had op een gegeven mijn buik vol van dat altijd zo belangrijke liefdesverhaaltje in deze films. Laat dat eens gewoon weg en laat gewoon de actie zien.

Verder een leuke vertolking van Tommy Lee Jones als Ier, met een paar leuk gefabriceerde bommen. Bridges daarentegen kon me niet echt boeien, echt een dertien in een dozijn karakter....

2,5 sterren, puur door Tommy Lee Jones

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik had m gister gekeken en wat zal ik er van zeggen.1 ste Het was een van de slechtste soundrack dat ik heb gehoort.2 de film bleef niet boeiend.3 de Het einde is slecht.Maar Tommy lee jones maakt het weer ok En de bommen waren wel leuk 2,5 sterren

avatar van Anjin

Anjin

MarkFish schreef:

Noem er maar eens 2 op dan??

MarkFish

Ik vond Tommy Lee Jones eigenlijk vrij slecht. Zijn rol was een slechte kopie van Cape Fears Max Cady. Lloyd Bridges z'n rol vond ik wel een aardige, al was het wel even wennen om hem in een serieuze rol te zien. Dat idee van die ruziende Ieren in Boston (met de hele geschiedenis van immigreren) vond ik erg aardig, maar nauwelijks uitgewerkt. Ik had geen Gangs of New York willen zien, maar daar hadden ze de film meer diepgang kunnen geven. Dat in plaats van die romantische verhaallijn en ik het zou het misschien een redelijke film kunnen vinden.

Anjin schreef:

Noem er maar eens 2 op dan??

2 dertien in een dozijn-films? Waar slaat dat nou weer op? Die zelfde verhaallijnen, ontwikkelingen zie je toch in superveel films terug?

MarkFish

Neem me niet kwalijk dat ik serieus ben ingegaan op je reactie, Anjin. Ik had nog niet gezien dat je Phone Booth, Kill Bill en Blood Diamond de slechts een halve punt hebt gegeven. Hier kan ik beter geen woorden meer aan vuil maken.

avatar van Anjin

Anjin

Maar goed ook wat dat zijn echt films wat te slecht zijn voor woorden.