• 9.379.405 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe

Releasedatum: 4 juli 2002

Plot Spider-Man

"Go for the ultimate spin."

Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.

Spider-Man / Peter Parker

Flash Thompson

Maximilian Fargas

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van Theunissen

Dit vond ik persoonlijk de minster van de drie delen. De eerste 60 minuten zijn best goed maar daarna is het saai en het einde vond ik maar teleurstellend.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Leuke film, allemaal niks mis mee, maar ik kan me nog wel eens ergeren aan het einde. Nu is Peter als sinds z'n 6e op zijn buurmeisje verliefd. Heef ie het op het eind voor elkaar gekregen dat z'n buurmeisje ook gek op hem is. Zit ze daar een liefdesverklaring af te leggen, wat doet ie? Hij wijst haar af. Daar snap ik dan echt niks van.

avatar van Miron

Miron

Aardige film met een leuk verhaal en leuke special effects/actie.

Het begin van de hele Spiderman 'saga' wordt op 'n coole manier weergeven en Tobey Maguire doet 't goed als een nerdy Peter Parker.

Hoewel het dramatische aspect niet heel boeiend verwerkt is en het kostuum van de Green Goblin niet om aan te zien is, krijgt de film toch nog een voldoende.

* * *

avatar van Criticism

Criticism

De afgelopen dagen de trilogie maar weer eens uit de kast getrokken. Dat was achteraf gezien een goede keuze, want alledrie de films zijn me (veel) beter bevallen dan bij de eerste kijkbeurt.

Ik heb zonder twijfel een groot zwak voor superhelden die hun krachten ontdekken. Ik vond dat dit in deze film enorm goed werd gedaan, erg leuk gedaan. Ik was persoonlijk erg gecharmeerd van de acteerprestaties en personages van Tobey Maguire en Kirsten Dunst, verder krijg je een leuk verhaal met leuke actie. Het enige minpunt vond ik de Green Goblin die regelrecht uit de Power Rangers leek te stappen. Ik heb me verder prima vermaakt met deze film, dus een verhoging sluit ik zeker niet uit. Voor nu blijf ik bij een dikke 3.5.

avatar van Epicnick

Epicnick

wyatt earp schreef:

Hij realiseert zich dat als hij een relatie krijgt met haar, zij in gevaar kan komen door zijn vijanden. Als ik het me goed herinner deed de Goblin dit ook bij zijn tante.

avatar van watarichase

watarichase

Epicnick schreef:

dat doet die omdat ihj haar wilt beschermen omdat hij heel veel met die lsechterikken vecht en hij wilt dat haar nisk overkomt.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Spider-Man is een enorm suc6 geweest, dit komt ook doordat de film enorm gecommercialiseerd is en makkelijk door de hele familie bekeken kan worden. Sommigen bekijken dit voor de actie, anderen dan weer voor het verhaal, maar ik kijk naar alles. Het verhaal op zich is feitelijk wel goed, de actie is ook niet slecht maar de film bevat enorm veel clichés en is ook voorspelbaar. Het grootste probleem is dat voorspelbare, melodramatische en clichévolle einde waarbij de film toch al weer gedeeltelijk verknoeid is. Het verhaal is nog tamelijk goed maar ik vind het toch een beetje te standaard en alles is toch zo gecommercialiseerd wat ik persoonlijk een minpunt vindt. Ook vind ik het idee van een SPIDERman maar flauw en kinderachtig. Van de acteerprestaties van Tobey Maguire heb ik heel wat minder problemen maar ik vind dat hij toch een beetje te veel de goeie uitstraalt, want dat vind ik ook nog een zeer groot probleem. te veel de goeie en de slechte.

avatar van supermovieman

supermovieman

JDSsmetje schreef:

te veel de goeie en de slechte.

Ach wat wil je, zo hoort dat in superhelden films!

Daarentegen vind ik dit wel een fantastische film, alles wat Peter meemaakt en hoe hij Spider-man wordt vind ik gewoon geweldig om naar te kijken! Daarna wordt het echt good vs evil, maar ik vind Willem Dafoe geweldig als de Green Goblin, hij is nog steeds mijn favoriete vijand van alle drie de films! Bijrollen zijn verder ook prima!

Een van mijn favorieten!

avatar van KB-013

KB-013

Ik denk dat ik deze de beste vind van de filmreeks tot nu toe. Gewoon omdat ik het 'ontstaan' van de krachten altijd een heel cool proces vind in superhelden films.

Die Willem Dafoe blijf ik een enge kerel vinden daarom had ik ook een soort afkeer tegen hem en hoopte ik gewoon dat ie doodging. wat ook gebeurde

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Spider-man

Vond de film echt heel erg vermakelijk. In het eerste deel zit tenminste nog wat verhaal in. Hoe hij spider-man word, hoe hij verliefd word op Mary Jane en nog meer. Er zitten ook wel leuke actie scenes in. Er word echt goed geacteerd. Voor door Tobey Maguire en Kristen Dunst.

Echt een supr film dus.

Heb het al vaak bekeken maar ga er zeker niet mee stoppen.

avatar van ace leader

ace leader

Eén van de beste marvelverfilmingen en natuurlijk een van de populairste striphelden. Wat deze film echt goed maakt, zijn de scenes waarin Peter als hulpeloze tiener zijn vreselijk schooldagen moet doorstaan...4 sterren. Alleen wat jammer dat de film steeds minder wordt, the green goblin is vrij cool gedaan maar kon wel beter

avatar van charmed one

charmed one

een leuke spannende film. alle drie vind ik ze goed.er komt ook een deel 4 en 5 ik heb er wel zin in. want het zijn goeie films.

avatar van gukker

gukker

Prima begin van de serie. Al vond ik de Green Goblin wel tegen vallen (vooral dat kostuum, juch!!!)

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

supermovieman schreef:

Ach wat wil je, zo hoort dat in superhelden films!

Niet zo mijn genre: superheldenfilms .

avatar van wklooster

wklooster

wyatt earp schreef:
omdat zijn superhelden carriere een heel klein beetje in de weg zou zitten...

wyatt earp schreef:

Dat komt omdat je dom bent.

Hij wil haar niet aan de risico's blootstellen die die met zich mee brengt, als zij zijn vriendin is.

Vandaar:-)

Amercianpie schreef:

Dat komt omdat je dom bent.

Vandaar:-)

Moet je het antwoord nu egt weer voor een vierde keer zeggen? En dan degene die de vraag stelt dom noemen? Waarom zou je diegene dom noemen, er kan toch altijd het een en ander over het hoofd gezien zijn? Echt kinderachtig...

Spider-man vanavond toch maar weer eens bekijken, is al weer een tijd geleden. Gewoon achterover leunen en laat je maar vermaken

Jaja,

De wereld is hard, leer er mee leven.

Vandaar dat ik de 4e ben die hem daar op wijst.

Ik bedoel, zo iets ligt toch voor de hand.

Jaja,

De wereld is hard, leer er mee leven.

Vandaar dat ik de 4e ben die hem daar op wijst.

Ik bedoel, zo iets ligt toch voor de hand.

Nee eigenlijk ligt dat niet voor de hand... Als er 1 iemand is die die kerel gewoon antwoord geeft, dan is het voor hem ook goed. Ik denk niet dat hij zit te wachten op zo'n reactie als die van jou. Die reactie slaat gewoon nergens op, ook niet op het feit dat 'de wereld hard zou zijn' ........

Haha,

Waarom zeg je dat niet bij de 2e en 3e comment dan?

Beetje raar, en ja het ligt wel voor de hand.

Geen zin om het uit te leggen, want jij begrijpt dat toch niet

En ja de wereld is hard, leer er mee leven.

Accepteer het.

Haha,

Waarom zeg je dat niet bij de 2e en 3e comment dan?

Beetje raar, en ja het ligt wel voor de hand.

Geen zin om het uit te leggen, want jij begrijpt dat toch niet

En ja de wereld is hard, leer er mee leven.

Accepteer het.

Bij het 2e en 3e comment word in ieder geval nog iets verschillends gezegt, wat jij zegt is gewoon herhaling. Dan ga je ook nog degene die de vraag stelt, waar helemaal niks doms aan is, dom noemen. Dat gaat er bij mij niet in... Maarja, met jou valt daarover niet te praten zo te horen.

Nouja, back on-topic. SPIDER-MAN en ik ga snel kijken

Xen0n

Ik heb me weer vermaakt, wat was hij goed

Naar mijn mening de beste uit de reeks(tot nu toe), zo'n begin waarin uitgelegt word hoe het allemaal gekomen is vind ik toch altijd heel sterk als 1e deel. Ook zat er dan in het 2e gedeelte van deze film nog genoeg 'Spider-man schakelt slechteriken uit.'

Ik vond hem iets minder goed als een aantal jaren geleden in de bios, maar het komt op tv natuurlijk allemaal heel anders over.' Ook heb ik 'Superhero Movie' bekeken en dan heb je af en toe toch zo'n moment waardoor je daaraan denkt, beetje jammer vind ik dat dan, doet misschien wat af aan de film zelf.

Ik houd wel van die superhelden-films, lekker veel actie, simpel maar in dit geval goed verteld verhaal, en meestal een mooi feel-good eind.

Deze was ook weer ruim voldoende, 3,5*

avatar van mikey

mikey

Kirsten!! (zwijmel)

Tomson_

Zojuist gezien op televisie en ik moet zeggen, het viel me flink tegen. Misschien dat het komt door de vele en lange reclameblokken, maar het deed me allemaal helemaal niks.

Het wordt nooit echt spannend, komisch, dramatisch of romantisch.

Bovendien vond ik de muziek erg tegenvallen. En dan the green goblin....sorry maar ik vind hem er echt niet uit zien.

1 ster voor de moeite, en de special effects die er zo nu en dan nog best aardig uitzagen

avatar van mikey

mikey

Tomson_ schreef:

Het wordt nooit echt spannend, komisch, dramatisch of romantisch.

Je hebt het echt over Spider-man deel 1????

Het is allemaal wel met een knipoog. dat moet ik toegeven.

avatar van Don MN

Don MN

De scènes op het balkon met dat feest en het einde zijn erg goed in elkaar gezet, vooral als de Goblin/Osborn in de buurt is wordt de film spannender. Met dank aan ras-acteur Willem Dafoe.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Aardige film, ondanks dat ik die Toby Maguire niet uit kan staan, wat een loser...Hij is echter bovengemiddeld met goede special effects, maar ik blijf SpiderMan altijd maar een ripoff vinden van Batman.

Met 3,5* ben ik behoorlijk gul.

mikey schreef:

Je hebt het echt over Spider-man deel 1????

Het is allemaal wel met een knipoog. dat moet ik toegeven.

Ik heb het echt over spider-man 1. Zoals ik al zei, wellicht komt het door de reclameblokken die de film telkens weer onderbreken.

Tomson_ schreef:

Je kunt een film toch niet afrekenen op de reclameblokken die ze er tussendoor gooien?? Dan zou elke die je op tv zou zien een slecht cijfer geven... Wanneer dat het geval is zou ik toch maar is dvd'tjes gaan kijken als ik jou was, voor je een serieuze beoordeling kan geven.

Xen0n schreef:

Ik zeg toch ook niet dat ik de film slecht vind omdat er reclame tussendoor kwam? Ik zeg alleen dat de reclameblokken er voor zorgen dat je nooit lekker in het verhaal zit.

Het lage cijfer is gebaseerd op het feit dat er in mijn ogen gewoon te weinig spanning, komedie etc. in zit.