• 9.376.964 stemmen

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)

Horror | 95 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Gregory Plotkin

Met onder meer: Chris J. Murray, Brit Shaw en Ivy George

Releasedatum: 22 oktober 2015

Plot Paranormal Activity: The Ghost Dimension

"You can't save them. All you can do is watch."

De familie Fleeges, bestaande uit vader Ryan, moeder Emily en hun jonge dochter Leila, verhuist naar een nieuwe woning. In de garage ontdekken ze een videocamera en een doos met videobanden. Als ze door de lens van de camera kijken beginnen ze de paranormale activiteiten die zich rond hen afspelen te zien, met inbegrip van de wederopstanding van de jonge Kristi en Katie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van The Oceanic Six

In Film > Nieuws > Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015) - Paranormal Activity 5:

'Paranormal Activity 5' verschijnt met Halloween 2013 - FilmTotaal filmnieuws

Dit begint wel sneu te worden, al waren deel 1-3 best de moeite en moet ik 4 nog zien. Maar het is jammer dat dit a la Saw tot de laatste druppel weer moet worden uitgemolken.

avatar van Franza

Franza

deel 1 was goed

deel 2 was redelijk

3 en 4 vond ik niet veel soeps

Dusja heel veel vertrouwen in deel 5 heb ik niet

Maar toch maar is bekijken

Kondoro

Laat hem maar komen, heb er zin in.

avatar van Shinobi

Shinobi

Een release in maart getuigt niet van veel vertrouwen, meestal worden de betere horrorfilms in oktober uitgebracht.

avatar van tattoobob

tattoobob

Shinobi schreef:

Shinobi schreef:

We zullen zien

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Hoewel ik wel een beetje moe word van vervolgdelen ben ik stiekem toch wel weer excited en nieuwsgierig naar het vervolg. Heerlijk griezelen is nooit weg. Best wel zin in toch wel.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Vond the marked ones wel leuk. Van de nummers 1 t/m 4 werd ik minder blij. Ben benieuwd wat dit werkje gaat opleveren.

avatar van Raffael77

Raffael77

Lachwekkend slechte reeks.

avatar van The Oceanic Six

Het belangrijkste nieuws over deze film:

Paranormal Activity 5 is laatste in reeks | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Goddank stoppen ze er mee. De laatste delen waren echt beroerd.

Nu ook de trailer:

Paranormal Activity: The Ghost Dimension | Trailer | UPI NL - YouTube

Staat in de toevoegingenwachtrij.

Vanaf 22 oktober in de bioscoop (Universal) - "voor het eerst in 3D"

Vreemd dat dvd/blu-ray al op BOL staat met vroege datum. Zal wel niet kloppen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Jammer dat het de ''laatste'' van de reeks is (alsof ze zo'n geldmachine zomaar stilzetten). Snap het aanmoedigen van het beëindigen ook niet zo, kijk het dan gewoon niet (meer). Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) was één van de betere, dus heel somber ziet het er niet uit. De tijden dat vervolgdelen per definitie minder zijn, ligt toch ook al een tijdje achter ons.

Kondoro

Ik betwijfel het jeroentjuhhhhh. Er word wel vaker gezegd dat er een stop kwam bij een bepaalde film en dan kwam er toch nog een volgende deel.. Dus misschien kunnen we hierna nog wel 1tje verwachten. Maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen dat het ook gebeurt!

avatar van Layla!

Layla!

Het lijkt naar mij alsof ze om-en-om een goed deel en dan een slecht deel maken..

Deel 1, 3 en The Marked Ones waren goed. Deel 2 en 4 waren minder.

Ik ben een trouwe Paranormal bioscoopganger dus ik wacht af..

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Helaas vooralsnog het laatste deel in de reeks. De rol van Katie Featherston blijft alleen onduidelijk. In Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) was ze heel kort te zien. Het was de bedoeling dat Katie na deel 3 niet meer te zien zou zijn, maar Oren Peli heeft een beroep gedaan op de schrijvers om haar rol te blijven gebruiken. Dus hoe dit in deze film gaat uitpakken......

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De eerste vond ik nog best wel apart en leuk om te zien maar de laatste delen waren wat mij betreft overbodig, toch ben ik naar deze nieuwe PA film best nieuwsgierig. Ik zag de trailer er moet toegeven dat ik er toch wel zin in heb. Ik hoop dan ook dat ze iets speciaals hebben gemaakt als afsluiter van de hele reeks.

mcdaktari schreef:

Ik denk er precies hetzelfde over. De eerste 3 delen waren nog best vermakelijk (met name het 1e deel dan omdat dat deel toch iets vernieuwends was) maar de rest van de PA films waren niet al te best. Ook omdat er vooral na het 1e deel zoveel rip-offs zijn gekomen.

Toch ben ik ook wel weer nieuwsgierig naar dit deel en zal hem ook zeker gaan bekijken. Maar of dit deel het laatste zal zijn? vast niet.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Daan258 nou ze hebben het anders wel aangekondigd dat ze gaan stoppen na deze, maar of dat ook echt zo is? Wat mij betreft wel.

Daan258

Ik heb nog zo m'n twijfels haha, maar we zullen zien.

avatar van Frens Ronde Pens

Frens Ronde Pens

Nice

Daan258

Eerste stemmen op IMDB beloven niet veel goeds.

avatar van Shinobi

Shinobi

"What if someone conspired for us to be in this house?"

Naar verluidt moet dit vervolg het afsluitende deel zijn. Nu maar hopen dat Jason Blum zijn woord houdt.

Dit deel belooft om alle antwoorden te geven die in de vorige films zijn gerezen. Op zich een aardige opzet, omdat er nogal wat onduidelijkheid omtrent Toby is ontstaan. Helaas blijf je met meer vragen achter. Des te meer vanwege het feit dat men je als kijker wederom een uitgekauwd concept voorschotelt waar geen eer aan valt te behalen.

De link met Paranormal Activity 3 (2011) is leuk; de videobanden en de camera. Toch is het jammer dat hier niets noemenswaardig mee wordt gedaan. In de oude videocamera schuilt weliswaar enige potentie, maar dit wordt al gauw om zeep geholpen. Doordat je nu het paranormale kan zien, is elke vorm van spanning vrijwel verdwenen. Bovendien voegt een 3D CGI geest - of iets wat daarop moet lijken - helemaal niets toe.

Qua verloop volgt 'Paranormal Activity: The Ghost Dimension' dan ook hetzelfde stramien als de voorgaande delen. Je kunt het inmiddels wel dromen. Het is een opeenstapeling van clichés, eendimensionale personages en voorspelbaarheid. Wat dat betreft zie je de jump scares al ruim van tevoren aankomen. Alleen enkele spaarzame momenten zijn nog enigszins oké om je niet in te laten dutten.

Al met al een te verwaarlozen afsluitend deel in een reeks dat ooit nog zo veelbelovend begon.

1,5 Sterren.

avatar van RQ1982

RQ1982

Gisteren gezien, maar vond hem tegenvallen. De film op zich is qua 3D effecten goed, en er zitten genoeg schrikmomenten in. Maar in de lijn van het verhaal vind ik hem tegenvallen. Het 'enge' is er af omdat de entiteit zichtbaar is, en ik vraag me daarom af of de makers de goede richting op zijn gegaan. Waar de andere delen je een ongemakkelijk gevoel gaven omdat je niks zag, valt deze film in de categorie 12 in een dozijn. Ook het einde viel tegen, ik had er meer van verwacht. Ik had liever nog meer delen zoals 'The marked ones' gezien, dan deze onthulling in 'The ghost dimension'.

avatar van perreke

perreke

Ik denk zal ook eens meegaan naar een horror film 3 D

Spijt spijt spijt

Wat een verschrikkelijk slechte film en die 3 d bril heb je echt niet nodig .

een half punt is nog te veel

avatar van jmadejoode2008

jmadejoode2008

Toen ik de trailer zag had ik er echt behoorlijk zin in. Het is alleen jammer dat, als we de makers mogen geloven, dit de allerlaatste PA film is aangezien het gewoon geen mooie afsluiter is van de hele serie. Heb je een beetje leuke acteurs tot je beschikking en gooi je ook nog eens het 3D element er tegen aan krijg je dit. Teveel jump scares. Te makkelijk.

Recensie PA The Ghost Dimen...

avatar van letice90

letice90

ik snap niet wat mensen hier zo bijzonder aan vinden ,, ik vond er vrij weinig aan !

misschien lag het aan mij aangezien er een hoop tieners zich wel vermaakte om me heen in de bios .

ik heb bijna wel alle horror films gezien en ook alle delen van paranomal activity , maar zoals veel vorige delen deed dit me helaas weinig ! Komt misschien omdat ik teveel horror films kijk , maar het was zo slecht dat ik zelfs in slaap viel ,, zonder te overdrijven . niet echt romatish als je opdate bent , maar me vriend vond er ook niet veel aan. als je hem kan downloaden zal ik dan wachten . ik vond het de bios zeker niet waard !

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Moedig dat het paranormale probleempje van de reeks nu een gezicht mee heeft gekregen. En ''spijtig'' dat dit nu het laatste (officiële) PA deel is. Mag hopen dat er nog wat opvolgers komen die het iets slimmer aanpakken dan Plotkin dat nu doet. Als je de 'demon' een gezicht meegeeft, behandel hem dan ook als een fysieke aanwezigheid. Alle scares zijn nu weer plotselinge bewegingen vlak voor de camera langs, vergezeld door een oorverdovend geluid. Dat had je ook zonder zwabberende CGI kunnen bewerkstelligen. Aparte opvatting van horror houden ze er in deze reeks op na, maar toch betrap ik me op een soort getrainde positiviteit. Ik heb de lol van de serie in kunnen zien. Wat onschuldig begon, is inmiddels een hele foute, jaarlijkse gewoonte geworden. Daar dragen de wanstaltige prestaties van de cast en nogal late 90's ogende CGI alleen maar aan bij.