• 9.376.921 stemmen

Met onder meer: Kevin Bacon, Kathryn Erbe en Illeana Douglas

Gesproken taal: Engels, Koreaans en Spaans

Releasedatum: 3 augustus 2000

Plot Stir of Echoes

"In every mind there is a door that should never be opened."

Na door z'n schoonzus gehypnotiseerd te zijn, begint Tom Witzky visioenen te krijgen van een jong meisje. Via z'n zoontje, die in staat is met geesten te praten, komt hij er achter wat er gebeurd is in het huis waarin hij woont.

avatar van Redlop

Redlop

Onderhond schreef:
... Behalve het moment van release is er echt weinig gemeenschappelijk tussen beide films.

Nou de gave om met doden te communiceren bijvoorbeeld. Was ook de reden meen ik om beide films niet gelijktijdig te releasen. Ze hebben dezelfde paranormale thematiek Of je dat interessant vindt is een ander verhaal.

Wat het kind betreft geef ik je wel gelijk, maar in The Sixth Sense ligt daar de focus, terwijl hier het kindje niet veel meer is dan een handige catalysator. Verder is het een thema waar ik per week wel een film van kijk denk ik. Als thema nu niet echt iets wat twee films nauw bindt.

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

een goeie thriller. Af en toe schrikmomenten. Ik begreep hem niet helemaal in het begin, hoe kon die man van de begravenis weten dat , dat jongetje die gave had?? of hoe je het wilt noemen, want dat jongetje kon met doden communniceren.

Aan het eind werd alles mij duidelijk. Ik had die einde totaal niet verwacht. Heel goed geacteerd door Kevin Bacon, hij zat helemaal in zijn rol.

ik geef deze film een 3.5

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Leuke film, viel me echt mee. In de Veronica gids stond al 4* waardoor ik dacht dat hij wel redelijk moest zijn, maar dat zegt meestal niet alles. Hij krijgt van mij geen 4 maar 3.5*.

Verder redelijk goed/leuk uitbedacht en een paar spannende momenten die toch wel nodig waren.

Toch moet ik wel toevoegen dat ik hem liever zie onder het genre Thriller...

avatar van veron35

veron35

Standaard filmpje. Ik snap dit hoge gemiddelde niet echt. Ik heb ook nog eens een gruwelijke hekel aan Kevin Bacon dus deze film krijgt een kleine 3*.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Goede film met een prima verhaal dat spannend en boeiend blijft.

avatar van smorazal

smorazal

Blijf heel de film geboeid kijken.

Spanning, vraagtekens, verrassend.

4 of meer sterren zijn voor mij "wow" films, was deze net niet.

dus 3.5 ster

avatar van Matchostomos

Matchostomos

'Stir of Echoes' is zelden spannend en emotioneel indringend, maar door middel van enig visueel vernuft en een ijzersterke Bacon (hoe kan het ook anders...) kan deze thriller op tijd en stond nog enigszins boeien.

avatar van DragQueen

DragQueen

Best een sterke thriller, met een goed bedacht verhaal. kevin bacon acteert trouwens sterk naar mijn mening. er zitten best wat spannende wendingen in de prent, en hier en daar ook een schrikmoment. een van de sterkste punten van de film is het visuele aspect. het geheel is sfeervol en vrij duister in beeld gebracht. jawel, dit is gewoon een prima vermakelijke en spannende thriller, die goed onderbouwd is. 4 sterren.

avatar van erikje22

erikje22

zeer sterke film, stuk beter dan the sixth sense naar mijn mening, 4*

avatar van mikey

mikey

Bijna enge film, uitstekende locaties trouwens. Verhaal liep goed, voldoende spanning 3.5

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Goede thriller. Juist door plotholes en onvolkomenheden krijgt deze film zijn charme. Misschien nog wel enger dan The 6th Sense, sfeer is net iets minder, maar zeer zeker wel goed.

avatar van Fonk

Fonk

Wilde al heel lang deze film kijken, gisteren dan toch bekeken. De film was redelijk voorspelbaar maar desalniettemin toch zeer vermakelijk. Wat is Kevin Bacon trouwens dun in deze film..

een 3.5

avatar van White Trash

White Trash

Erg goeie film...1 van de beter in dit genre vind ik.

En idd Kevin Baco acteerd erg sterk

avatar van desteven007

desteven007

Mooie thriller Kevin Bacon speelt hier echt goed, alleen in Death Sentence speelt hij nog beter.

avatar van odyssee

odyssee

Goede, spannende thriller. Prima acteerwerk van Beacon. Inderdaad vergelijkbaar met de Sixth Sense.

avatar van asheng

asheng

pfff wat een spannende film zeg. ik zie hier elementen in van de latere asian horrors!

avatar van crtxz10

crtxz10

echt een goede film dit aanrader om naar te kijken.

Er wordt goed geacteerd, spannend, en de film blijft boeien.

al vind ik het raar dat die aan het eind gewoon weer normaal word?

is die dan opeens van zijn zintuig af beetje vaag??

verder goede film 3,5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijke film, alleen deed het me wel een beetje denken aan The Sixth Sense.

Maar verder zit het thriller aspect er wel goed in en op het einde wordt pas eindelijk duidelijk waarom dat meisje steeds verschijnt. Waar bij andere films het al heel vroeg duidelijk wordt.

Ik geef deze film 3, 0 sterren.

avatar van Malick

Malick

Een aardige bovennatuurlijke thriller die het vooral moet hebben van Kevin Bacon. Zonder Bacon was dit waarschijnlijk niet veel bijzonders geweest. Ik miste vooral een duistere sfeer en een sterk uitgebouwd gegeven. Het gegeven had zeker potentie maar er wordt te weinig mee gedaan. Zo waren er leuke visuele vondsten zoals de nachtmerries of de kleur rood maar om nu te zeggen dat ik er bang van werd. Nee, niet echt. Misschien komt het ook doordat er nauwelijks karakterontwikkeling plaats vindt en alles wordt ingezet op de climax. Die zag ik dan weer niet aankomen. Leuk voor een keer. 6.5

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Ik heb deze film gezien, en ik moet zeggen dat hij behoorlijk scary was. Er zaten niet veel enge momenten in maar die gene die er waren zijn dan van goede kwaliteit.En ik vond het eigenlijk meer een horror dan n thriller. ik vond 'm wel oke

3,5 sterren

avatar van BESF

BESF

Wat een goede film was dit.

Hier houd ik van, thrillers met een mysterie erbij.

Ik denk dat deze film in de category Requiem for a Dream / The Machinist geplaatst kan worden.

Thriller met een aparte verhaallijn die gewoon aanslaat.

Geen stomme spookverschijningen die je moet accepteren zoals het is maar het niet weten wat er is, dat maakt het nog beter vind ik.

5 *

avatar van huVILEub

huVILEub

Mooie Montage en Camerawerk.

Kevin Bacon zet zijn rol mooi neer en het kind doet het ook goed.

Verwacht alleen geen actie. Dan valt het zwaar tegen.

Het verhaal is niet helemaal origineel. Ik herkende het al. Het is alleen wat bewerkt voor de film. Dat vond ik ook jammer.

Maar het is een goede thriller. Zeker een aanrader voor thriller-liefhebbers.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Erg sterke thriller, die wel enige tijd nodig had om goed op gang te komen. Eenmaal midden in het verhaal 'gezogen', verschijnt de ene na de andere amusante 'plottwist', en weet Koepp bij tijd en wijlen een zeer beangstigende sfeer neer te zetten.

Geen meesterwerk, wel ongelofelijk boeiend, en absoluut voor herziening geschikt. Je blijft na de eerste keer dat je deze film ziet, wellicht nog met vragen zitten.

Ja, deze Koepp kon mij wel bekoren.

avatar van Chucky92

Chucky92

erg spannend deze film, jammer van het eind

avatar van Jathil

Jathil

Aardige film om naar te kijken.

Traag begin, maar goed acteerwerk. Redelijk verhaal maar had spannender gemogen.

avatar van rox91

rox91

Aardige film, maar niet spannend genoeg.

Het kind vond ik wel eng XD.

En die scene met die nagel

avatar van T.A.

T.A.

Leuke film.

'I'm supposed to dig!'

avatar van iris.vessem

iris.vessem

Leuke film om gezellig met je vrienden of vriendinnen te kijken, wat ik dus gedaan heb eergisteren. Ik vindt het eerlijk gezegd meer een horror film dan een thriller. Er komen aardig wat enge stukjes in maar het verhaal is ook goed bedacht. En wat rox91 al zegt, die nagel zag er idd erg vies uit *brrr* ..... Het kind is ook wel eng, maar ook best schattig, het enge eraan is dat hij met geesten kan praten.

De acteurs zijn goed, en het verhaal ook.

Toch geef ik het maar een 3,5 omdat ik zelf niet zo van horror/thrillers houd. Ik ben meer van de actie/avontuur films.

De effecten in deze film waren redelijk goed, al waren de effecten niet zeer moeilijk te maken.

Een 3,5 dus.

avatar van RuStY NaiL

RuStY NaiL

een zeer goede film van dit genre!

kevin bacon zat goed in zijn rol.