Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Kevin Bacon, Kathryn Erbe en Illeana Douglas
Gesproken taal: Engels, Koreaans en Spaans
Releasedatum: 3 augustus 2000
Plot Stir of Echoes
"In every mind there is a door that should never be opened."
Na door z'n schoonzus gehypnotiseerd te zijn, begint Tom Witzky visioenen te krijgen van een jong meisje. Via z'n zoontje, die in staat is met geesten te praten, komt hij er achter wat er gebeurd is in het huis waarin hij woont.
- Trailer (YouTube)
- A Stir of Echoes (BoekMeter)
- Stir of Echoes (MusicMeter)
Tom Witzky
Sheila McCarthy
Bobby
Vanessa Damon
mitch3ll
vond er niet zo heel veel aan, had er denk ik te veel van verwacht maar toch een aardige film
Berty
idd goeie film maar sommige dingen gaan net wat te simpel en te makkelijk.. kon dus beter.. 3*
BlueSword
een ijzersterke film die ik echt eng vond, het idee is goed en de acteerwerk is ook helemaal niets mis mee.
bacon is een goeie acteur en de sfeer is echt creepy.
Waku
Prima spannende thriller met een heerlijk neurotische en eigenlijk bijna altijd sterk acterende Bacon.
ja ik sluit me aan bij de vorige 3 bacon is erg goed en de uitdrukking van zijn gezicht zijn creep.
het verhaal is erg spannend.
Angel25
Wat een goeie film zeg!! gister gezien en het kostte mij wel moeite om daarna rustig te slapen haha. verhaal lijn is goed en het acteer werk is grandioos!!
alleen dat stukje dat hij op de bank zit en elke keer opzij kijkt om te kijken of zij daar zit... ik zat helemaal op het puntje van mijn stoel zo spannend haha en dan gebeurt er niks!! knap hoor!!
kArIzMa_TuRk
vond het een vermakelijke erg spannende film.. Bacon heeft (ik denk) de eerste keer in een film goed geacteerd.. dat is dus deze..
3½*
TheRisingSun
3½*
Ik vind Kevin Bacon toch een ondergewaardeerde acteur.
Nohands
Deze film had inderdaad de pech dat hij vlak na The Sixth Sense uitkwam en niet de aandacht en de waardering kreeg die hij verdiend had...
Kevin Bacon speelt waanzinig goed in deze film (zijn beste film vind ik), de waanzin die hem voortdrijf om de waarheid te achterhalen is van zijn gezicht af te lezen.
Toppertje!!!
behangdelul
Goede Film, begin denk je van nou wat is dit, maar het tweede deel van de film is het een erg goede film met goede wendingen!
danny4826
heb al een keertje gezien vet goed is hij
goed verhaal
niet zo melo-dramatisch gespeeld!!
Joram Binsbergen
Ik heb hem net op tv gezien, en ik vind het echt een top film. Erg goed verhaal, je snapt er in het begin helemaal niets van en aan het einde van de film komen alle losse stukjes bijmekaar.
Kortom een spannende psychologische triller.
ILDIB
Eindelijk een goede rol voor bacon! Spannende onderhoudende film zonder overdreven plotwendingen, overdaad of actie of wat dan ook. prima dus!
dennislaport
Het verhaal klopt niet helemaal. of een paar stukjes zijn een beetje heeeeeel toevalig. Maar het is geen last
de film verder is TOP
zeker een aanrader
4.0
CheizXL
Een spannende psychologische triller!
Kevin Bacon vind ik echt een goede acteur en dat laat hij hier wederom zien. Helaas krijgt hij niet het respect dat hij verdient!
De film begint enigzins vaag en vreemd maar naar het einde toe valt alles op z'n plaats! Van mij krijgt hij 4.0 sterren!
AmazingPP
Zeer spannende en originele thriller/horror film. Heeft me echt aan de buis gekluisterd. Daarbij was het 5.1 geluid ook super, zeker op einde van de film. Kevin Bacon overtuigt, zoals altijd. Het verhaal is creepy te noemen en de ontknoping is verrassend! Echt een goeie thriller voor een angstaanjagende, donkere winternacht... 4 *
johnnie diepte
Ik had nog nooit van deze film gehoord toen ik hem ging kijken, dus ik was verrast hoe goed deze film was.
De sfeer in deze film is erg intrigerend
animalkrullie
Een goede thriller die jammerlijk ondersneeuwde.
Hij werd al snel vergeleken met de sixth sense, onterecht.
Hij kijkt lekker weg en werkt mooi naar een climax toe.
Enige minpunt, vond ik, was dat zoontje.
Waarom weet ik niet, maar die vond ik echt niet overtuigend.
Guinness
Spannende en hele goeie film.
Goed acteerwerk en mooi in elkaar gezet.
takkiej
Blijft toch echt een topper...Had hem gisteren weer bekeken...
Erg gaaf verhaal, je krijgt zelf af en toe de kriebels:P En vind persoonlijk Bacon een topacteur, lichterlijk onderschat...Zonde...
Maar hij staat in mijn klassiekers top 10 hoor :-P
nightbreed
Dit vond en vind ik een superthriller, 1 van de beste thrillers zelfs.
Prachtig verhaal met een meer dan goede regie en zeer goed acteerwerk, vooral Kevin Bacon springt er hier uit.
Een aanrader voor iedereen die van bovennatuurlijke thrillers houdt.
Het cijfer had ik een tijdje geleden al gegeven.
Cijfer: 4,5
vinhunter
jammer dat ie zo vroeg komt, film en mooi weer gaan gwn niet samen
bootylicious
Ik ga hem nu kijken,
Ik hoop dat die net zo goed is als de veronica zegt dat die is!
metaledje
voor de zoveelste keer weer op tv, voor de zoveelste keer opnemen op tape, en vanavond nog voor de zoveelste keer kijken.. die 4,5* blijft bij mij staan, ijzersterke film en verveeld na de zoveelste keer nog niet, ben ik van overtuigd
Martijn085
Ga hem nu ook bekijken, ben zeer benieuwd, film lijkt me erg goed! We wachten af!
Sugakiss
Ik vond het verhaal niet echt een van de origineelste, maar wel prima uitgewerkt. Tom Witzky werd uitmuntend vertolkt door Bacon. Terwijl de film zich naar het einde toe werkte kwam echt alles op z'n plaats en dat waardeer ik in een film.
Toch zaten er enkele minpunten in (die perfectionist weer he), en omdat mijn moeder en zus al enkele dingen hadden verklapt was de spanning eraf, anders zou ik nu waarschijnlijk niet meer kunnen slapen. Verder zat ik tijdens het deel met Neil niet echt op te letten, dus ik vraag me af hoe het met hem verlopen is?
Een goede film, met een ijzersterke Bacon maar gewoon de verkeerde timing om hem uit te brengen.
Al met al een welverdiende 3.5*
Linn
Prima film!
Kijkt lekker weg, bevat niet super veel spanning maar vermaakt toch wel tot het eind. Niet erg origineel en ook best voorspelbaar. Maar de sfeer die er hangt is aardig en houd je ook wel geboeid.
Ook ik ben niet zo'n Bacon fan en ik vind ook dat hij hier niet helemaal overdonderd. Maar in sommige scenes heeft hij wel wat weg van Torrance uit The shining wel dezelfde creepy gezichtsuitdrukking van waanzin.
Leuk vermaak 4*
Minority_Check
ben het met linn eens
maar ik vond het best verassend hij was toch niet zo voorspelbaar
Voorloper van een hoop andere film waarschijnlijk.
Zorgt er wel voor dat het allemaal niet erg eng of spannend meer is. Opmerkelijk ook de vele vergelijkingen met The Sixth Sense op de eerste paginas. Behalve het moment van release is er echt weinig gemeenschappelijk tussen beide films. BoordAppel is de eerste die The Shining noemt, en net als Linn boven mij vind ik dat een veel logischere vergelijking.
Bacon doet het erg leuk, fijn acteur die het steeds leuk doet in wat mindere films. Paar leuke visuele vondsten (zoals het rode "zicht" van Bacon). Kijkt allemaal aardig weg.
Naar het einde toe verzandt het inderdaad iets teveel in een standaard thrillertje, al is het einde een waardige (en broodnodige) upgrade van het einde van The Conversation.
3*, leuk filmpje, maar uiteindelijk niet erg opvallend. Enkel Bacon is echt goed.

Stir of Echoes: The Homecoming
2007

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999

Fallen
Thriller, 1998
begraafplaatsgeheimobsessieparanoiagravespookhuishypnosetools clairvoyancemoordverdwijningparanormaal begaafdgeestneighborhoodrepressed memory hearing voices