• 9.373.072 stemmen

Met onder meer: Kevin Bacon, Kathryn Erbe en Illeana Douglas

Gesproken taal: Engels, Koreaans en Spaans

Releasedatum: 3 augustus 2000

Plot Stir of Echoes

"In every mind there is a door that should never be opened."

Na door z'n schoonzus gehypnotiseerd te zijn, begint Tom Witzky visioenen te krijgen van een jong meisje. Via z'n zoontje, die in staat is met geesten te praten, komt hij er achter wat er gebeurd is in het huis waarin hij woont.

avatar van Jordy

Jordy

De film had de pech vlak na The Sixth Sense uit te komen, en een vrijwel gelijk verhaal te hebben. Het is echter zeker geen slap aftreksel: het eerste uur van de film is erg indrukwekkend, vooral de scenes waarin Tom gehypnotiseerd wordt. Daarna gaat het echter mis, en wordt Stir of Echoes een standaard-thrillertje. Zonde, hij had zoveel beter kunnen zijn. Toch, 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Ik vond deze film veel spannender dan the sixth sense maar het einde is zeer teleurstellend anders had het van mij 5 sterren gekregen nu dus maar 4.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Dit is gewoon een super enge en goeie thriller, lijkt best wel een beetje op de sixth sense, maar gelukkig is de film toch anders. Het einde had alleen wat beter gemogen maar deze moet je wel gezien hebben! Jammer dat ik hem niet in de bios heb kunnen zien, maar het nu met de huurvideo moest doen... 4 Sterren!!!

avatar van PiNGUiN

PiNGUiN

errug goeie film, keigoed verhaal, 4 sterren

avatar van PiNGUiN

PiNGUiN

kmoest egt even schrikken toen dat meisje ineens op de bank zat

avatar van Jordy

Jordy

d'r zitten inderdaad wat leuke schrikmomenten in de film ja...

avatar van Xan21

Xan21

Het einde viel me het meest tegen,het was slecht geacteert(De moordenaars).Kevin Bacon en de rest van de cast was errug goed en de film had lekkere mysterieuze scenes,de scene dat het meisje opeens naast m op de bank zat,uhhhhh!!ENG!!.Gave film!vier sterren

avatar van Jorini2121

Jorini2121

zeer spannende film...zo veel beter dan the sixth sense!!!!

4 sterren...

avatar van kbautr

kbautr

Zoveel beter dan de sixth sense, dat vind ik ook weer wat overdreven. Maar slechter zeker niet. Kevin Bacon, een in mijn ogen toch wat ondergewaardeerde acteur zet een prima prestatie neer. De beelden die hij ziet, zijn zo gemaakt, dat je als kijker net zoveel weet als hij, waardoor de spanning en de betrokkenheid groeit. Maar ook de rest van de cast acteert vrolijk mee, al moet ik ook zeggen, dat het einde me ook niet voldoende genoegdoening gaf, weet de film meer spanning vast te houden dan bijv the sixth sense. Jammer dat de publiciteit en timing wat verkeerd lag.

Zeker een toppertje

Groet Kbautr Bart

avatar van Blindfold

Blindfold

Hij zwakte inderdaad naar het einde toe nogal af, maar hij was wel erg goed.

avatar van BS

BS

het begin is ijzersterk maar als hij gek wordt met het graven word het minder.Das jammer maar zeker de moeite waard want hij is best wel spannend.3,5 sterren

avatar van Armin

Armin

Er is inderdaad wel een kleine overeenkomst met "The Sixth Sense", maar het betreft hier natuurlijk een compleet andere film. Een film die, als je van het genre houdt (en dat doe ik dus), je af en toe letterlijk naar de keel grijpt.

Griezelig goed ****

avatar van EmDee

EmDee

Schrikken doe je zeker een paar keer in deze film.

Bacon is subliem.

avatar van sydney

sydney

Bacon is zeker subliem in deze film. Maar de film zit zowieso heel goed in elkaar. Gedoseerde schrikmomenten, een goed opbouwend verhaal en een plot om je vingers bij af te likken. Dit maakt het tot een goede film.

avatar van Mies21

Mies21

Deze fil is dus echt heeel vet !!

Vooral mooi gedaan hoe Kevin Bacon in de film gehypnotiseerd wordt,heel apart.

Snap niet dat deze film geen gemiddelde van 4,5 ster. Echt een aanrader !!!!

avatar van Sjan

Sjan

Ga dit NIT lopen vergelijken met de 6th sense, deze is misschien wel beter. 4*

avatar van movie-freak

movie-freak

Eerste helft van de film is erg goed, daarna word het iets minder. Kevin Bacon speelde erg goed! Veel beter dan The Sixth Sense! Stir Of Echoes is veel enger en spannender!

avatar van Pitbull

Pitbull

Kevin Bacon kan prachtig dubieuze rollen, hij is nooit helemaal te vertrouwen, staat meestal aan de goede kant en toch weer niet (hollow man, river wild, wild things).

avatar van narva77

narva77 (crew films)

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

narva77 schreef:

Beter dan 'The Others'?

Ik vind persoonlijk van niet. The Others weet tot aan het einde spannend te blijven, terwijl in SoE duidelijk een moment komt waarna de film bergafwaarts gaat.

Neemt niet weg dat het wel een goede thriller is natuurlijk.

avatar van EmDee

EmDee

narva77 schreef:

Beter dan 'The Others'?

Ik vind ze niet echt met elkaar te vergelijken.

avatar van De Knip

De Knip

Wel aardige film, maar niet echt bijzonder. The Others is toch geheel anders van opzet?

Er zijn wel meer 'geestige' films hoor

***

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Erg spannende eerste helft, met een goede spanningsopbouw. Na een uur echter is deze spanning volledig weg ( geen idee waar íe gebleven was) en het slot was nou ook niet bijster origineel. Vind de vergelijking met Sixth Sense niet opgaan btw

avatar van gimli f

gimli f

Wat een lekkere horror zeg!

Het tweede deel is wel iets minder dan het eerste, maar dat mag de pret niet drukken. Wat mij betreft verslaat deze film The sixth sense op veel punten.

Werd die film naar mijn smaak iets te veel bepaald door het overdreven serieuze spel van de hoofdpersonen, gedragen zelfs, en door de uitmuntende sfeer en settings, en zat er in die film eigenlijk maar weinig echte spanning, in deze film zijn de verhoudingen anders:

veel spanning, vooral in het eerste deel dus, prima rollen (Bacons vind ik zo en zo prettiger verteerbaar dan Willis), sterke, echte karakters (nobody's) en ook nog eens een sterk script.

Bovendien kan het onderwerp, het bovennatuurlijke, altijd mijn belangstelling in hoge mate wekken. Al met al betekend dat dat ik dit toch een lekkere, sterke film vind, iets prettiger verteerbaar dan The sixth sense.

Cijfer: tussen 4 en 4,5.

avatar van troy31

troy31

brr, net in mijn eentje zitten kijken. kevin bacon vond ik heel goed spelen. hij krijgt het flink te pakken en wordt een beetje loco zoals zijn schoonzus uitlegt aan een spaanse cliente van haar.

ik zat vol spanning op de bank. 4 sterren.

avatar van neo

neo

En het moraal van dit verhaal: Kijk nooit een enge film in je eentje op de bank

avatar van Sjan

Sjan

Blijft een erg sterke film die in mijn ogen haast niet met de 6th sense te vergelijken is. Ik moet sommigen wel gelijk geven dat het einde een beetje cliché is, maar het eerste uur en een kwartier zijn echt zeer sterk met enkele erg goeie schrikmomenten. Kevin Bacon acteert ook erg goed.

avatar van starbright boy

Goed gemaakt kijkvoer, maar zeker geen grote film.

Ook minder goed dan the sixth sense naar mijn mening.

MaTtIeBoY

Ik vond hem nogal onduidelijk,Ik had hem ook wel wat spannender verwacht. ** sterren

avatar van jedymaster

jedymaster

Kevin Bacon speelt goed, het script is goed, de lokatie is goed, tja al met al geen slechte film.