Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Kevin Bacon, Kathryn Erbe en Illeana Douglas
Gesproken taal: Engels, Koreaans en Spaans
Releasedatum: 3 augustus 2000
Plot Stir of Echoes
"In every mind there is a door that should never be opened."
Na door z'n schoonzus gehypnotiseerd te zijn, begint Tom Witzky visioenen te krijgen van een jong meisje. Via z'n zoontje, die in staat is met geesten te praten, komt hij er achter wat er gebeurd is in het huis waarin hij woont.
- Trailer (YouTube)
- A Stir of Echoes (BoekMeter)
- Stir of Echoes (MusicMeter)
Tom Witzky
Sheila McCarthy
Bobby
Vanessa Damon
JayLunar
Een hoop cliché's in de eerste helft, en hier en daar wat leentjebuur bij een andere film (nee, niet the sixth sense), maar wat een spannende film zeg! Toch maar 4*
SSeagal
Heb er goede herinneringen aan, vond hem erg creepy, goede muziek en vooral die snelle beeldflitsen maakten het (zeker toen) een zeer enge film, hij krijgt toch wel ***1/2
Illuvatar
vond hem erg goed heb de hele tijd niet van de tv afgeweken
geef hem een 4
Illuvatar
heb mijn stem terug verlaagd naar ***1/2 ik keek hem een tijdje opnieuw en vond hem toch niet meer zo denderend.
Ook zag ik ook alle minpuntjes die ik daarvoor niet zag
Derkje
Sterke, spannende film, natuurlijk duidelijk geent op The sixth sense, maar dat hoeft niet te betekenen dat het minder is. Goede rol van Bacon, en een beter einde dan bijv. Unbreakable.
Diesel
Sterke, spannende film, natuurlijk duidelijk geent op The sixth sense.
Engelltje
Waanzinnig goeie film!
Ben niet zo gek op Bacon, maar deze film heeft mijn waardering voor hem verhoogd! 4,5*
Lukic
Deze film is wellicht beter als the sixth sense... Erg goede film...
4 sterren...
Diesel
en een beter einde dan bijv. Unbreakable.
Wat is er trouwens mis met het einde van UNBREAKABLE? Niet alles wordt opgehelderd zodat je een beetje kunt nadenken, of vind je het niet leuk om na te denken?
MarkFish
Toch wel een beetje. De levenden worden lastig gevallen door geesten, die nog wat van ze willen. En ze vertrekt als zij die opdracht vervuld hebben.
JayLunar
Ja, maar dat heeft The Sixth Sense weer van een andere film nageaapt.
BoordAppel
Origineel kan je deze film niet noemen, hij leent erg veel van andere films (the shining bijvoorbeeld) maar de sfeer is echt heel erg in orde. Het script zit goed in elkaar zodat de film tot het einde spannend blijft. Enkele erg mooie scenes (in de bioscoop en de flashbacks) en goed acteerwerk zorgen ervoor dat deze film van mij een 4 krijgt. En wat een toeval, dat cijfer gaf ik ook toen ik m de eerste keer zag.
master_yoda
ik vond hem echt goed. Spannend enne chique filmwerk.
grtzzz
master yoda
bohica
deze film had het grote probleem dat hij net tegelijkertijd of na the 6th sense uitkwam, en dus "die andere spookfilm" was, zwaar ondergewaardeerd
John Doe
Zeker niet 'zwaar', als je je beseft dat andere goede films een puntje aan dit cijfer kunnen zuigen.
dennis1984
Zeer sterke film, die me NIET aan de sixth sense doet denken maar aan de film What lies Beneath. Spannende film die je van het begin tot het eind blijft boeien. 4* (hoort natuurlijk in de top 250 thuis)
Ramon K
Doe niet zo raar! Natuurlijk niet! Je geeft zelf niet eens een maximale score, dus waar heb je het over?
dennis1984
Met een stem van 3,63 kom je al in de top 250 binnen hoor! En ik wil ook niet zeggen dat ik alle films in de top 250 een maximale score geef.
Ramon K
Ok. Maar (en daar ga ik weer) waarom zou dit redelijk leuke thrillertje uberhaupt de top 250 in moeten? Je weet wel: De 250 beste films die ooit op deze aardbol gemaakt zijn? Ach, laat ook maar.....
Diesel
Dit is meer dan een redelijk leuke thrillertje Ramon.
Vind ik niet. Best OK, maar weinig memorabel.
Goodfella
Zelfs heel erg krampachtig voortbordurend op die talloze spooky filmpjes van de afgelopen jaren. Erg matig thrillertje in mijn ogen dus. Slechts een paar memorabele momenten die dit boven de échte bagger uit doen stijgen.
Diesel
Onder andere het duistere sfeertje, het originele verhaal en de hoge spannings gehalte maken van deze film veel meer dan een redelijk leuke thrillertje. Wat mij betreft...
morpheus
Dit is idd helemaal geen onaardige thriller. Begint sterk en komt visueel een aantal keer sterk uit de hoek, heelas zakt het geheel richting het einde steeds meer af in cliche's. Het blijft gelukkig echter spannend en entertainent genoeg.
***
salvatore
- 1937 berichten
Ben het met goodfella eens. Vond het ook allemaal matig. Schrikeffecten is met een beetje harde muziek altijd wel goed. Buiten dat vond ik Kevin Bacon zeer irritant en slecht acteren, alleen al zijn stem in deze film "snuit je neus is vriend!'
darkcity
Erg matig allemaal, nooit echt spannend of eng, ook niet geschrokken, acteren was in orde vond ik maar de film was gewoon niet interessant en spannend en boeiend.
Een paar goede momenten waaronder hypnose scene, het lichaam van het meisje onder het huis en de moord op haar
Had er meer van verwacht, allemaal maar matig tot redelijk.
The Sixth Sense is zeker beter. 3 sterretjes.
willum
Eerste stuk van de film niet gezien, maar vanaf het stuk vlak voor dat hij 'moest gaan graven' heeft de film me gegrepen, en heb ik zeer geboeid gekeken. De sfeer van de film was erg goed vanaf dat moment. Ik heb genoten, ik ga de film zeker nog eens kijken. Tot die tijd: 4 sterren.
wackyboy
Het naargeestige sfeertje en de constant aanwezige dreiging in deze film deed me inderdaad ook denken aan What Lies Beneath en meer recentelijk "Dead End". De spanning ligt hem in het feit dat je eigenlijk niet weet waar het gevaar vandaan komt en dat maakt dat je bij het kijken op het puntje van je stoel blijft zitten. Totdat halverwege de film de puzzelstukken wat op hun plaats gaan vallen en het duidelijk wordt wat er aan de hand is. Het eind van deze film valt daarna nogal tegen en is eigenlijk een totale anticlimax. Ik had in ieder geval een orgineel en onverwacht slot verwacht, zoals bij The Sixth Sense, maar dat was helaas niet het geval. Het eindigde als een Agatha Christie boek, waar alle betrokkenen in een kamer zijn verzameld voor de ontknoping en waar duidelijk wordt wie het eigenlijk gedaan heeft. Daardoor zakt de film toch een beetje weg in de middelmaat.
kijkert
Tegenvallende film, na wat ik hier gelezen heb.
De spanning was ver te zoeken (zoals toen de vrouw de kelder inging en het spookje de lamp uitdraaide: er gebeurde verder niets.)
Voorspelbaar: Vanaf het moment dat de vrouw de kelder in werd gelokt kon je op je klompen aanvoelen dat het vermiste meisje daar begraven of ingemetseld zou zitten.
Niet eng: behalve de scene waarbij het spookje naas de man op de bank zit, schrik je nergens.
En, maar dat geldt voor vrijwel elke geestenfilm: Waarom dragen geesten altijd geestkleren? Zijn die kleren ook gestorven ofzo?
Maar toch tweeënhalve ster, want de sfeer was wel redelijk, en het verhaal was wel het volgen waard. Gewoon een leuke saaie cliché film.

Stir of Echoes: The Homecoming
2007

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Misery

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999

Fallen
Thriller, 1998
begraafplaatsgeheimobsessieparanoiagravespookhuishypnosetools clairvoyancemoordverdwijningparanormaal begaafdgeestneighborhoodrepressed memory hearing voices