• 9.378.581 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 18 december 1986

Plot Flodder

"A Family Movie"

Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een achterbuurt en bestaat uit zeven personen. De moeder, drie zonen, twee dochters, en een seniele opa van een jaar of vijfenzeventig. De zonen zijn niet vrij van crimineel gedrag en de welgevormde dochter Kees van zestien neemt het niet zo nauw met de zeden. De moeder is de baas in het gezin en maakt zichzelf verdienstelijk met het stoken van jenever. Door omstandigheden moet het gezin verhuizen naar een villa in een chique buurt. Al vrij snel ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners. Als Johnny, de oudste broer, een verhouding met één van de buurvrouwen begint is het hek van de dam. Haar man, commandant van een tankbataljon, legt zich echter niet bij de gebeurtenissen neer en begint zijn privé oorlog.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ma Flodder

Kees Flodder (Son)

Kees Flodder (Daughter)

Whisky

Jacques "Sjakie" van Kooten

avatar van gotti

Leuke rol. Cas Enklaar rules.

avatar van gemaster

gemaster

Deek schreef:

Mijn IQ is laatst getest en kwam uit op 128, en toch vind ik Flodder een leuke film, raar maar waar.

"Je hebt talent, heb je nog meer op je repertoire?"

hahahahahahahaha.

De film is fantastisch. Ik had het dan ook over de serie.

avatar van Mauricio

Mauricio

Ik vind dit soort films echt mooi, kun je als je 's aonds niks te doen heb gewoon nog een keer kijken.

avatar van Mauricio

Mauricio

Ik schat kees wel iets ouder in daar.

avatar van koreaan

Doom

koreaan schreef:

Blijft toch lachen zo'n film,

Als ie op tv is kijk ik er altijd naar

DAn moet je hem al wel erg vaak hebben gezien

Je wordt er namelijk mee doodgegooid op tv!

avatar van Scratt

Scratt

lol

avatar van Timmy757

Timmy757

Kijk eigenlijk nooit komedies, Flodder is dus een van de uitzonderingen .

avatar van gotti

Lees net dat Bert Visscher hier ook in schijnt te spelen. Weet iemand waar? (zal wel een heel klein rolletje zijn denk ik)

avatar van gemaster

gemaster

Hij speelt een ongetalenteerde cabaretier.

Waar dan? Welke scène?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Persoonlijk mijn favoriete nederlandse film.

Superleuke Komedie met geweldige personages die we zo langzamerhand na de films en de serie door en door kennen.

Iedereen van mijn leeftijd is met deze film opgegroeid.

4,0

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

De allereertse Flodderfilm, en ook gelijk de beste. Heerlijke lachwekkende humor, met leuk acteerwerk, grappige scenes, en met een vermakelijk einde! *** (3 sterren). De overige Flodderfilms zijn ook wel lachwekkend, maar toch minder vermakelijk als deel 1.

Zeker de moeite waard!

avatar van Drezic

Drezic

Zeer treurig dat zo'n platte film een hogere score krijgt dan Dick Maas' klassieker "de lift".

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Yak schreef:

Nou, die muts van een Tatjana acteerde anders bijzonder klote.

Maar dat maakte ze op andere punten wel weer goed .

Erg leuke film, bijzonder in zijn tijd, orgineel. 4 sterren. Flodder In Amerika houd dit niveau vast . Die derde film is gewoon een verlenging van de tv-serie. Die qua verhaal erg slecht is, maar hij is zo leuk en sympathiek.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Het viel me voor het eerst op dat deze acteurs met de serie niet meededen.

De film zelf heeft niet echt indruk gemaakt op mij, maar het was ook zeker niet slecht.De acteurprestaties waren niet om aan te zien van sommigen, maar daar lette ik ook niet echt op.1e halfuur dacht ik nog aan *, maar daarna begon het toch nog ietsjes leuker te worden en ik kom uit op:

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik vind dit de leukste Flodder film uit serie. Om bepaalde situaties moest ik wel lachen....."1 rookworst graag en een beetje vet".....die scene met die winkel-aan-huis vond ik wel goed gedaan. Hilarisch! ..vond het wel weer leuk om de film weer te bekijken. Gewoon leuk!...***-sterren vind ik wel een goede waardering.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

.....die scene met die winkel-aan-huis vond ik wel goed gedaan. Hilarisch!

Vooral dat deuntje van dat voertuig is hilarisch.

forelli

Deze heb ik op dvd , te gekke film!

avatar van zap338

zap338

Eey heeft iemand informatie over : Coen van vrijberghe de coningh speler van johnny . ik heb namelijk een werkstuk over hem en heb geen informatie . alvast hartelijk bedankt

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Heb me soms echt rotgelachen!

zap338 schreef:

ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Ik vind Kareltje (Miguel Stigter) wel tof

avatar van Flashbot

Flashbot

Er spelen wel meer BNers in die Flodder serie.

Ik heb al die series op dvd.. enne ik heb Theo van Gogh nog gezien en Bart de Graaf..

Verder is dit natuurlijk een film van ongekende tijd.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Mijn allereerste bioscoopfilm!!! Erg apart, bedenk ik me nu, omdat ik 5 of 6 jaar geweest moest zijn. Ik vond hem toen geweldig. Later natuurlijk meerdere malen teruggezien. De acteerprestaties zijn vaak lachwekkend, het verhaal is niets meer dan een aso-familie die een rijke beurt terroriseert, maar dit is zeker een klassieker te noemen.

3,5 *

avatar van The Goss

The Goss

Vrienden van me wonen in Sittard. Daar is een gedeelte opgenomen van de film. Je weet wel, opa op de rails en alleen van de heuvel rollend. Geinig als je daar loopt en je ziet de film voor je.

Vijfduizend linkerschoenen Johnny, beetje moeilijk af te zetten.

avatar van =michael=

=michael=

flodder is gewoon goed en blijft goed.

=michael= schreef:

flodder is gewoon goed en blijft goed.

precies!

avatar van pablo petresco

pablo petresco

Maar buurman, wat doet u nu? Het is schorriemorrie.

forelli

topper van een film, de beste van de drie , naar mijn keuze.