• 9.378.631 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 18 december 1986

Plot Flodder

"A Family Movie"

Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een achterbuurt en bestaat uit zeven personen. De moeder, drie zonen, twee dochters, en een seniele opa van een jaar of vijfenzeventig. De zonen zijn niet vrij van crimineel gedrag en de welgevormde dochter Kees van zestien neemt het niet zo nauw met de zeden. De moeder is de baas in het gezin en maakt zichzelf verdienstelijk met het stoken van jenever. Door omstandigheden moet het gezin verhuizen naar een villa in een chique buurt. Al vrij snel ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners. Als Johnny, de oudste broer, een verhouding met één van de buurvrouwen begint is het hek van de dam. Haar man, commandant van een tankbataljon, legt zich echter niet bij de gebeurtenissen neer en begint zijn privé oorlog.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ma Flodder

Kees Flodder (Son)

Kees Flodder (Daughter)

Whisky

Jacques "Sjakie" van Kooten

ik heb ze net alle drie toegevoegd aan Mijn Films

avatar van Waku

Waku

Lekker kneuterige nederlandse film.

95% van de film draait om de welgevormde tie..van Tatiana. Nelly Fijda is hilarisch als ascociale ma Flodder.

Opa in rolstoel die altijd treintje wil spelen eveneens.

Kakkers en de aso's worden wel heel als stereotypes neergezet.

Leuk vermaak.

forelli

deze film is wel erg vaak op tv, maar het is en blijft een leuke film om te zien.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Lachen! Je zou in het echt maar bij zo'n familie in de buurt wonen!

avatar van gorelover

gorelover

Leukste quotes uit deze film.

Oh buurman wat doet u nu

en

hoe willen de heren betalen, cash of creditcard.

Nee met polaroid.

Geweldige amateuristische film, maar leuk om te zien, vooral dankzij de schoonheid van tatjana. Het zal je buurmeisje maar zijn.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Dennis Evahi schreef:

Om bepaalde situaties moest ik wel lachen....."1 rookworst graag en een beetje vet".....die scene met die winkel-aan-huis vond ik wel goed gedaan. Hilarisch! ..vond het wel weer leuk om de film weer te bekijken.

Ik vind het elke keer weer zo leuk om te zien hoe die winkelwagen vanaf de woonwijk, zo de autobaan op rijdt.

Lijkt me vrij onmogelijk namelijk, haha. Maar bij een film als deze maakt dat natuurlijk niet uit, omdat hij zo tof en lomp is.

avatar van Hilarious

Hilarious

Nog eens gezien op tv. Maar ik blijf mij wel vermaken. Hij blijft leuk.

avatar van raymon

raymon

Echt een goeie Nederlandse film, echt een toppertje.

Die opa vind ik echt te leuk, op dat eerste feest dat hij op die bil slaat hahahaha ik vind dit leuke films, wil trouwens ook nog eens een keer 2 en 3 zien, maar die zijn moeilijk te kregen. 1 is op dvd van DICE die ook Amsterdamned en De lift op dvd heeft gedaan. Dus ik hoop ook dat ze 2 en 3 doen.

raymon schreef:

Echt een goeie Nederlandse film, echt een toppertje.

idd echt een topfilm, ik heb flodder 3 ook op origineel dvd

avatar van Muzikant

Muzikant

Sterke film met prima grappen, mooie decors en leuke stereotypen. Verder bestaat het verhaal uit een groot aantal grappen en komische situaties, wat tot een geweldige en vermakelijke lach-film resulteert. Deze film is werkelijk uniek en blijft werkelijk verbazingwekkend goed.

Kortom, naar mijn mening de BESTE Flodderfilm, hoewel deel 2 en 3 ook wel soms erg vermakelijk en lachwekkend is, alleen minder grappig en minder origineel dan het eerste deel.

De series Flodder vind ik trouwens ook altijd geweldig.

Aanrader!

forelli

Zou wel leuk zijn als hier ook een musical van komt, (mischien doen ze dat ooit nog wel eens, je weet maar nooit)

avatar van TimD

TimD

Hahahaaaaa!

Flashbot schreef:

Er spelen wel meer BNers in die Flodder serie.

Ik heb al die series op dvd.. enne ik heb Theo van Gogh nog gezien en Bart de Graaf..

Verder is dit natuurlijk een film van ongekende tijd.

Bart de Graaf speelt wel in de serie, namelijk de aflevering 'de mooiste dag van je leven' als sjonny die toespraak staat te geven.

Muzikant schreef:

De series Flodder vind ik trouwens ook altijd geweldig.

Aanrader!

Ach, Flodder in Amerika is nou niet zo'n topfilm, de flodders zijn er wel, maar de lekkere flodder sfeer is gewoon voor een groot deel weg. Naar mijn mening blijven Flodder 1 en 3 de allerbeste Flodder film's die er gemaakt zijn

avatar van by_the_way

by_the_way

Een goede film was een hele hype toendertijd.

Ik vraag me trouwens waar Maas dit idee van heeft mischien van jaws in die film terroriseert een haai een buurt hier een familie

avatar van film_kaza

film_kaza

Een van mijn favorieten NL series, ik vind de film minder dan de serie maar hij is heus wel leuk. Soms gelachen en het flodder sfeertje maar verder is hij niet intresant.

3,5 met zo mijn twijfels.

avatar van NavelstrenG

NavelstrenG

Prachtig, wonderbaarlijk stukje jeugdsentiment

avatar van robertus65

robertus65

De leukste Nederlandse komedie allertijden. Lekker 2 uur genieten vanavond , wat wil je nog meer?

avatar van film-gek

film-gek

dat wordt weer lachen geblazen vanavond is echt al de 7x dat ik het zie maar het blijft altijd leuk

film-gek schreef:

Je hebt helemaal gelijk.

avatar van Bullit02

Bullit02

Een van de beste Nederlandse films.

avatar van Caviezel

Caviezel

Ik sluit me aan bij Bullit. Een van de beste Nederlandse films. Je zag trouwens wel de hele tijd poezen in beeld

avatar van Waeyen

Waeyen

de flodders...geweldig...zeer jammer dat ik alle films en serie al gezien heb...mjah blijft leuk

avatar van lins

lins

Zeer grappig en geweldig!!! al aantal keer gezien en het blijft mooi

avatar van lottetje

lottetje

deze vind ik geweldig.

heel leuk om een keertje te zien.

avatar van by_the_way

by_the_way

Weet iemand al hoe het zit met Famous last words daar hoor ik ook niks meer van?

avatar van Mescaline

Mescaline

flodder altijd leuk om naar te kijken leuk vermaak deze film een 3,5

avatar van Ritchie30

Ritchie30

sinds kind in school waren we in die tijd altijd bezig over flodder. Heb deze film echt wel altijd leuk gevonden.

foreli

Hoe vaak ik deze film ook zie ik blijf hem altijd leuk vinden en kan er altijd nog om lachen, goed acteerwerk, goede acteurs, goede muziek en natuurlijk één van de beste Nederlandse regisseurs Dick Maas, zéker 5 sterren waard

avatar van fabbyke

fabbyke