Flodder (1986)
Met onder meer: Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 18 december 1986
Bekijk via Videoland
Donderdag 5 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Flodder
"A Family Movie"
Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een achterbuurt en bestaat uit zeven personen. De moeder, drie zonen, twee dochters, en een seniele opa van een jaar of vijfenzeventig. De zonen zijn niet vrij van crimineel gedrag en de welgevormde dochter Kees van zestien neemt het niet zo nauw met de zeden. De moeder is de baas in het gezin en maakt zichzelf verdienstelijk met het stoken van jenever. Door omstandigheden moet het gezin verhuizen naar een villa in een chique buurt. Al vrij snel ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners. Als Johnny, de oudste broer, een verhouding met één van de buurvrouwen begint is het hek van de dam. Haar man, commandant van een tankbataljon, legt zich echter niet bij de gebeurtenissen neer en begint zijn privé oorlog.
Ma Flodder
Whisky
Jacques "Sjakie" van Kooten
Yolanda Kruisman
Jordy
Deze eerste was best vermakelijk. Wat komische momenten, en het idee was nog niet tot de bodem uitgemolken... 3 sterren.
Je slaat de spijker op z'n kop. Drie Flodder speelfilms, maar erger nog waren die (overigens veel slechtere) tv-series.
jackie
Leuke Nederlandse film, leuke types, leuke teksten en hoofdrollen goed gespeeld.
En ook wel mooi / vlot opgenomen.
neo
hele leuke film van dick maas.veel humor,leuke cast en wat goeie stunts.ik vond zelf coen van de vrijebergh een betere en leukere sjonnie.de film heeft eigenlijk een paar hoogtepunten:dat met die tank,die autoachtervolging en antuurlijk die leuke scene met tatjana en buurman ed
Ruudos
Erg leuke film waar Johnny nog gewoon Johnny (stoer en NIET dom) en de mannelijke Kees ook veel gaver is.
vliegtuig13
Dit vind ik de leukste film die ik ooit gezien heb. Ik heb me echt doodgelachen !
tom
zaten wel leuke stukkies in, geinig geacteerd en leuk uitgangspunt. Die tank was wel humor.
Jerome-B
Ik vond het idee met de aso familie erg goed uitgewerkt en de film heeft een leuk verhaal. 3 sterren.
Ralfke
- 2075 stemmen
Toch wel één van de meest spraakmakende en vermakelijke (komedie)films van Nederlandse bodem. Een leuke verhaallijn, een hele goede cast en een klassieker ten top: ****
the_storywriter
Leuke film vooral dankzij de herinneringen, bij de injectiemotor scene ben ik voor de eerste keer klaargekomen
Zeker kijken zou ik zo zeggen.
narva77 (crew films)
Leuk zo'n Nederlandse film op de Belg met ondertiteling
visje1991
ik heb deze film een tijd geleden geleend bij de videotheek en vond hem heel grappig.
helaas op tv gemist.
maar ik ga wel naar flodder in america kijken of opnemen
darkcity
Dit vind ik nou echte humor. Lekker droog en ordinair ! Heerlijk !
martinbroertjes
Fantastische film! Eén van de beste Nederlandse films van de 20e eeuw. Goede humor, goed acteerwerk, goede regie: goed werk!
Yak
Nou, die muts van een Tatjana acteerde anders bijzonder klote.
tovenaar
Zulke woorden verwacht ik niet van jou Yak
tovenaar
In ieder geval niet van Yak de Fatsoensrakker hahaha
(oke Yak, ik hou op
petey
- 1901 berichten
ik vond juist dat haar muts het enige was aan tatjana dat goed acteerde.
Yak
Ok, het mentale model over 'Yak' is bij deze neergezet.
Zal ik gelijk maar een Balkenende-kapsel nemen?
Yak

Maar serieus: jullie zijn gewoon een stelletje perverts!

Flodder 3

De Lift
Horror / Thriller, 1983

Amsterdamned
Actie / Thriller, 1988
seksculture clashnederlandssocially deprived familysuburbian idyll classschnaps buurmanalcohol abuse