• 9.378.549 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 18 december 1986

Plot Flodder

"A Family Movie"

Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een achterbuurt en bestaat uit zeven personen. De moeder, drie zonen, twee dochters, en een seniele opa van een jaar of vijfenzeventig. De zonen zijn niet vrij van crimineel gedrag en de welgevormde dochter Kees van zestien neemt het niet zo nauw met de zeden. De moeder is de baas in het gezin en maakt zichzelf verdienstelijk met het stoken van jenever. Door omstandigheden moet het gezin verhuizen naar een villa in een chique buurt. Al vrij snel ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners. Als Johnny, de oudste broer, een verhouding met één van de buurvrouwen begint is het hek van de dam. Haar man, commandant van een tankbataljon, legt zich echter niet bij de gebeurtenissen neer en begint zijn privé oorlog.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ma Flodder

Kees Flodder (Son)

Kees Flodder (Daughter)

Whisky

Jacques "Sjakie" van Kooten

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ja dat is wel een beetje zo, zijn maatjes Goofy, Donald en Pluto zijn altijd veel grappiger. Maar je moet toegeven dat er leuke Mickey Mouse (and friends) filmpjes gemaakt zijn. Vooral melig hoe alles op de maat van de muziek gaat.

avatar van Boy28

Boy28

gemaster schreef:

Precies.

Maar die filmpjes van Mickey waren natuurlijk volkomen kut. Die muis is echt de meest saaie stripfiguur allertijden.

Kun jij het beter dan?

avatar van robertinho

robertinho

Boy28 schreef:

Kun jij het beter dan?

Waar slaat dat nou weer op?!?! Je kan toch ook iets dom vinden als je hetzelf niet beter kan.

avatar van Moviemeters

Moviemeters

1 van mijn lievelingsfilms 5*. Net zoals de 2 andere delen. Je moet er natuurlijk van houden anders word het helemaal niets.

avatar van boondock

boondock

[b] Je moet er natuurlijk van houden anders word het helemaal niets.

inderdaad

avatar van KoekieJason

KoekieJason

Erg leuke film, met ook lekker veel aktie, dit is voor mij ook jeugd sentiment, vooral sjakie was lachen!! Verders was Kees (Tatjana) natuurlijk ook goed!:)

avatar van Boy28

Boy28

robertinho schreef:

Nee,maar ze weten het wel altijd beter hier.Daar slaat dat op.

Boy28 schreef:

Nee,maar ze weten het wel altijd beter hier.Daar slaat dat op.

Helaas voor jou slaat je opmerking dan nog steeds nergens op.

avatar van FisherKing

FisherKing

Dit gaat al een heel tijdje niet meer over de film.

gemaster

Inderdaad en dat verdient deze film natuurlijk niet. Binnenkort weer eens kijken als ik met wat vrienden en een bak bier voor de tv zit.

avatar van saske

saske

Is de 2 en 3de feitelijk op dvd uigekomen?, want we vinden hem hier nergens in Belgie.

avatar van Quido

Quido

Flodder 3 is wel uitgebracht op dvd (door Bridge pictures). Flodder in Amerika (Flodder 2) niet.

avatar van Elsje

Elsje

Zeer eng.

avatar van stan

stan

hahaha een echte aanrader

avatar van mikey

mikey

Tokkies krijgen een nieuwe kans in een elitaire wijk vol kakkers en omhooggevallen tuig. Een aantal van hen voelen zich wel aangetrokken tot deze nieuwkomers, terwijl de rest ze liever kwijt dan rijk is. Het gevolg is banale sex, auto-achtervolgingen, gevloek en nog meer sex (met onder andere kees, de zus van kees). Dom maar erg grappig. 4.

avatar van dinky

dinky

ik vind dit een hele leuke film (ik kijk ook altijd naar de serie, ook te gek)

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dit is Flodder.

De serie is een gekuisd aftreksel.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Vind ik van niet. Ik blijf de serie, net als de films, geweldig vinden. Vrijdag weer met plezier gekeken.

gemaster

De serie is echt beneden alle peil. Ik kan er de humor echt niet van inzien. Zoon Kees is totaal ongrappig en Sjonnie heeft al zijn charme verloren. Weg ermee!

avatar van sebas83

sebas83

gemaster schreef:

goed gezegd humor voor mensen die een i.q. van 25 hebben

avatar van sebas83

sebas83

de serie bedoel ik daarmee he

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Hele goede Neerlandse humor! ****

avatar van Sunday

Sunday

Gewoon een heerlijke Nederlandse film met een paar geweldige quotes; "Maar buurman, wat doet u nu?", "Hier? Juist hier!", "Ik ken jou, en die familie van jou ook...." etc

pure nostalgie

dvd-man

Sunday schreef:

pure nostalgie

Jij snapt het..

Geniaal concept, geweldig orgineel idee, matige acteurs, maar in deze rollen kun je nauwelkijks iets fout doen, jammer dat het concept later zo uitgemelkt is in twee vervolgen en een serie tv afleveringen. alleen deel twee was nog enigsins te pruimen maar deel drei en de serei vind ik volstrekt overbodig.

avatar van The One Ring

The One Ring

Best aardige film, waar ik niks van verwachte. Typisch Nederlands en verre van geniaal, maar vermakelijk.

avatar van b-iancaatjuh

b-iancaatjuh

ik hou wel van flodderige humor:P

avatar van remco_1984

remco_1984

Is toch leuk zon asociale familie! Leuke humor!

avatar van Deek

Deek

sebas83 schreef:

goed gezegd humor voor mensen die een i.q. van 25 hebben

Mijn IQ is laatst getest en kwam uit op 128, en toch vind ik Flodder een leuke film, raar maar waar.

"Je hebt talent, heb je nog meer op je repertoire?"

hahahahahahahaha.