Genre: Animatie / Avontuur
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 24 november 2004
Plot The Incredibles
"No gut, no glory."
Mr. Incredible is een superheld. Althans, dat was hij, tot een lading rechtszaken er voor zorgde dat alle superhelden door de overheid een nieuwe, anonieme identiteit aangemeten kregen. Bob Parr, zoals Mr. Incredible nu heet, leeft met zijn vrouw Helen (de vroegere Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een normaal leventje, dat hem totaal niet bevalt. Als hij opnieuw de kans krijgt om de rol van superheld te spelen, grijpt hij die dan ook met beide handen aan.
- Trailer (YouTube)
- The Incredibles (MusicMeter)
Bob Parr / Mr. Incredible (stemrol)
Helen Parr / Elastigirl (stemrol)
Violet Parr (stemrol)
Dashiell 'Dash' Parr (stemrol)
Buddy Pine / Syndrome (stemrol)
Lucius Best / Frozone (stemrol)
Mirage (stemrol)
Jack-Jack Parr (stemrol)
Jack-Jack Parr (stemrol)
Edna 'E' Mode (stemrol)
markie1978
Zeer doordachte film, met leuke humor. De onderliggende gedachte is ook goed weergeven, ik zal deze niet verklappen, anders is dit jammer voor de mensen die nog moeten kijken, maar de twist die in deze animatie film zit is meesterlijk, en had het pas door na drie keer kijken.
bert_vl
In een woord geweldig !!
Goed verhaal, veel verrassende scenes;
Eigenlijk is alles goed aan deze film.
Niet alleen voor de kinderen maar ook voor volwassenen...
Moviemani@
Leuke film maar haalt het niveau van Shrek haalt hij niet. Misschien is het nieuwe er af? Ook weer enkele goede grappen.
darthconner
goede film met al die superhelden.er zit ook humor in.
daar hou ik van.die disneyfilms worden steeds beter.
de kleurkwaliteit vind ik ook zeer goed.(4,0)

de baby is het grappigste.
maxcomthrilla
Wat een super grappige film zeg, ik had hem van iemand geleend en ik heb bijna 2 uur in een deuk gelegen, erg vermakelijk dus. Er zit vaart in, interessante personages, ( vooral de modeontwerpster, ze had wat weg van de stem van Kaa de slang uit Jungle Book ), naderend onheil dat je weliswaar aan ziet komen maar dat maakt hem zeker niet minder amusant. De film gaat trouwens erg lekker op de IMDB: 8.4 na ruim 45.000 stemmen! Een meer dan terechte score! *4,5.
BlueSword
hele goeie animatie! heel erg orgineel en grappig.
elke personage is ook erg leuk, ziet er ook allemaal goed uit.
Anakin01
Goede film: Prachtige animatie, veel goede humor en even leuk genieten
Goed zo Pixar !
Guyke
De beste van Pixar. Volgnes mij van hetzelfde niveau als Shreck van concurrent Dreamworks.
Voor één maal niet kinderachtig maar met heel wat toffe humor die ook voor het volwassen publiek geschikt is. Het beeld van de geredde zelfmoordenaar met nekcol en gehaaide advocaat aan zijn zijde is zo uit
het Amerikaanse leven gegrepen. Het leven in een suburb en het saaie kantoorbestaan is goed uitgebeeld. Ook de wat uitdeiende lichaamsomvang zal voor velen van ons bekend voorkomen.
Bovendien een origineel en goed uitgewerkt verhaal. De grafics zijn toch heel wat verbeterd in vergelijking met de eerste Toy Story.
The Moviefreak
vond hem niet zo leuk
behalve soms die speciale aanvallen
2,5 sterren
kiss_hester
Ik had m grappiger verwacht, maar toch is het wel een leuke film. Het is eigenlijk meer een soort familie/actie film, maar dan met de computer gemaakt. In de trailers enz. laten ze het lijken dat hij heel grappig is... Maar toch een 4.0, omdat het toch een amusante film is.
Hanne
Hij was wel, alleen als je hem gaat vergelijken met die andere animatiefilms valt hij tegen.
3**
film_kaza
de eerste keer vond ik hem erg leuk, de 2e keer begon ik hem saai te vinden.
3,5 sterren
D-ark
4 een van de beste disneyfilms ooit.
Geweldige parodie op superhelden.
Thomas83
Heel leuke film.
Prachtig getekend, nergens saai, en gewoon een erg grappige parodie op superhelden-films.
Ik vind The Incredibles zeker een van de beste animatiefilms die ik gezien heb. Het is ook zeker geen film voor alleen kinderen. Ook volwassenen kunnen zich er prima mee vermaken. De humor zal ook eigenlijk eerder volwassenen aanspreken dan kinderen denk ik. Maar The Incredibles is gewoon een leuke film voor zo'n beetje alle leeftijden.
Angrod_Pallanén
Pixar films blijven hoe vaak je ze ook kijkt, vermaak bieden. Top!
4.0 naar een 4.5
Ghola
Ik sluit me aan bij de enkele negatieve berichten die hier staan. Ramon en Onderhond slaan wat mij betreft de spijker op de kop als ze het hebben over een te zuinig knipoogje in een rommelig verhaal, gebrek aan spitsvondige humor (maar een overschot aan oubollige grappen) en zéér wisselvallige designs. Met 2,5* ben ik heel erg gul, vooral omdat ik van vorige Pixar-films heb genoten en eigenlijk nog niet kan begrijpen dat deze me zoveel minder aanspreekt. Ben benieuwd wat een herziening oplevert.
Airwin
Weer een top-film van Pixar. Uitzonderlijk goede animaties, zoals we van Pixar gewend zijn. De film bevat alle aspecten van een goede animatiefilm voor jong en oud: humor, avontuur, actie en natuurlijk naastenliefde, want zoals bij alle animatiefilms: is vriendschap en verbondenheid belangrijk. Ik zou zeggen, maak er een speelfilm van. Bravo.
filmmaniak
Vind deze leuk in elkaar gestoken pixar productie toch wel een vier waard, al was het maar om de hilarische personages...
Waakvlam
Niet slecht en technisch gezien weer subliem van Pixar. Alleen de échte humor miste ik duidelijk, dus dan duurde Incredibles voor mijn gevoel toch iets te lang. Zeker voor een animatiefilm.
Toch een waardering van ***1/2 ster.
matthijs_013
Had na Finding Nemo van deze heel veel verwacht. Vond hem echter slaapverwekkend en had moeite hem niet af te zetten
somebody
wel grappige film met die super krachten maar ik heb ze beter gezien 2,5
Spartaan1986
Lag het nou echt aan mij of was hier gewoon geen drol aan?
Heb echt geen 1x moeten lachen, saaie animaties.
Het enige personage dat leuk was was het meisje maar daar blijft het ook bij.

Incredibles 2
2018