Genre: Actie / Komedie
Speelduur: 96 minuten / 97 minuten (blu-ray)
Alternatieve titel: 48 Hours
Geregisseerd door: Walter Hill
Met onder meer: Eddie Murphy, Nick Nolte en Annette O'Toole
Releasedatum: 11 mei 1983
Plot 48 Hrs.
"One Cop. One Con. No Mercy."
Keiharde politieagent Jack Cates is de enige overlevende van een schietpartij. Cates krijgt 48 uur om de moordenaar te vinden en heeft daarvoor de hulp nodig van de gangster Reggie Hammond, die hij voor die korte tijd uit de gevangenis haalt. Maar Reggie is totaal niet gemotiveerd om te helpen en de crimineel-helpt-agent en de blank/zwart situatie zorgt voor de nodige botsingen tussen de twee. Ondanks alles blijken het toch goede partners te zijn.
Jack Cates
Rosalie, Hostage Girl
Algren
Vanzant
neo
deze film was nog uit de tijd dat 'buddyfilms' nog vernieuwend waren.prachtig om nick nolte een chagrijnige agent te zien spelen,die geirriteerd raakt door eddie murphy.die bar scene is echt top.
Eva
Gisteren voor het eerst gezien. Echt leuk. Hier zijn veel films schatplichtig aan.
shayed
Dat is idd. waar, maar dit is ook wel één van de betere. Zoals ik al eerder heb gezegd: Eddie murphy is gewoon één van de grappigste manne van de planeet.
***1/2
Yak
Nick Nolte in zijn meest irritante rol aller tijden. Heeft zich speciaal voor deze film een stoer taaltje aangemeten en mag met de regelmaat van de klok dingen roepen als "I saved your ass, convict!" en "Tell me where the goddamn money is!". Ik denk niet dat ik ooit een film heb afgezet puur omdat ik me zo liep te ergeren aan een acteur.
Jerome-B
Al vaak op tv geweest en al vaak gezien, alleen laatste keer dat ik hem zag was alweer een tijd geleden. Weet nog dat ik hem wel grappig vond. 3 sterren.
Ralfke
- 2075 stemmen
Kan me weinig meer herinneren van deze film. Alleen dat ik hem toen (in de jaren '80) wel leuk vond.
jedymaster
Wanneer komt ie weer op tv want deel 2 komt vaak maar 1 niet jammer.
neo
deel 1 komt ook vaak genoeg voorbij.
narva77 (crew films)
Toevallig kwam ie afgelopen vrijdag de 27e op SBS6 ipv een voetbalprogramma ofzo. Stond niet in de gids
roda
een geweldige buddymovie met fantastische rollen van Murphy en Nolte.
een film die je keer op keer kunt bekijken zonder dat ie gaat vervelen. 4.5*
Ramon K
Pffffff, gemiddelde is zelfs veel te hoog. Ik vind het schandalig dat je hier 4,5 * voor kan geven.
Is echt wel beter dan de gemiddelde actiefilm. En bovendien behoorlijk grappig. Ik vind het gemiddelde zeker niet te hoog iig.
Ramon K
Mwa......The Defiant Ones komt al uit 1958.....
roda
Pffffff, gemiddelde is zelfs veel te hoog.
kom nou, hij staat op een onvoldoende.
waarom verdiend deze film volgens jouw dan een onvoldoende ?
2,95 * gemiddeld is toch een voldoende? Ik geef 2*
Matig filmpje in mijn geheugen. Lang geleden dat ik 'm zag en herziening zit er niet in.....(mijn hele pfffffff-gebeuren was dan ook een reactie op je uitspraak 'dat de film een SCHANDALIG laag gemiddelde heeft') Matig verhaaltje, aardige wisselwerking tussen Nolte/Murphy, meer ook niet.......
Jordy
Daar valt over te discussieren. Een 3 staat niet per se gelijk aan het rapportcijfer 6, bij mij niet i.i.g.
Quido
Hoewel ik tot voor kort ook dacht dat bij een 6 de voldoende pas begint, beweren de leraren op school dat een 5,5 ook een voldoende is. En een 5,9 of een 6...tsja...
Diesel
In mijn boekje is 2,5* een voldoende.
WiLL
Een 5,5 is zeker nog een voldoende ... was dat niet het geval dan had ik nu mijn diploma waarschijnlijk nog niet
Over deze film, ik vond het wel een goede film. Volgens mij ook nog redelijk origineel toen hij uitkwam. 3,5*
Diesel
'I'm a nigga with a badge'. Wat een humor, geweldig.

What are you smiling at, watermelon? Your big move just turned out to be shit.

Another 48 Hrs.

Experiment in Terror
Misdaad / Thriller, 1962

Scrooge
Drama / Muziek, 1970
gevangenissan francisco, californiëmespartnerwraakgeweldconvictbuddy coptough copfake fight dysfunctional relationshipaction violence