• 9.380.615 stemmen

Geregisseerd door: Keenen Ivory Wayans

Met onder meer: Anna Faris, Jon Abrahams en Regina Hall

Releasedatum: 3 augustus 2000

Plot Scary Movie

"No mercy. No shame. No sequel."

Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.

Cindy Campbell

Miss Congeniality

Greg Phillippe

avatar van Elineloves

Elineloves

Dat is de charme van dit soort films ja, als je daadwerkelijk verwacht dat het ergens over gaat, heb je niet eens gelezen wat voor een soort film het is en waar het over gaat..

Als het direct al niet aanspreekt, zou ik een kijkbeurt ook overslaan.

avatar van maarten1991

maarten1991

Het is maar van wat voor soort humor je houdt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een engelse comedy vind ik hier niks aan. Een heleboel denken er anders over want Scary Movie was tenslotte een kaskraker.

avatar van southparkgek

southparkgek

Leuke komedie een 3.0

avatar van palaver

palaver

de beste van de 4, deze is echt hilarisch!

whats you favourite scary movie?

hahahah

avatar van Sh0cK

Sh0cK

Heb hier echt om moeten lachen. Doet me denken aan "Superbad".

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Laatst herzien en voor mij is dit de leukste en beste parodie film ooit gemaakt. Anna Faris steelt de show met haar niet wetende ''ik ben dom'' uitstraling. Geweldig. De films worden heerlijk in de maling genomen, de een erger dan de ander. De vriendengroep, met als hoogtepunt Cindy en Brenda, was geweldig. Echt een soort klik tussen elkaar. De film verdiend zijn punten natuurlijk niet aan de originaliteit, de geweldige acteer prestaties of het horror gehalte: de film is gewoon leuk. Heerlijke humor. een dikke 7, 3,5 ster

avatar van Spookje

Spookje

Ook laatst weer eens bekeken en ik moet zeggen dat de humor niet slecht is maar echt bulderen van de lach kan ik toch niet..

De film is geen tegenvaller maar je moet wel van dit soort humor houden....Ik houd hier wel van (op z'n tijd) maar qua niveau á la Naked Gun zal dit nooit halen...

2,5 sterren

avatar van snake shit

snake shit

heb me plat gelachen met die film.

avatar van GuyB

GuyB

De beste uit de reeks. Elke film gaat er voor mij met 0.5* op achteruit (en terecht).

Dat het nergens over gaat vind ik niet erg, integendeel... Maar alles in het belachelijke trekken, ik kan er niet om lachen, bevat een paar geinige scènes, anders kwam ie nooit aan 1.5*.

De eerste is dus de grappigste

Zeker het Wazaaa-gedeelte

De film is echt een aanrader voor jong en oud

avatar van Lars Film

Lars Film

Scary Movie 1, er valt daar veel over te praten zoals, in 2000 kwam Shriek (If You Know What I Did Last Friday the 13th) met de zelfde bedoeling Scary Movie.Het verhaal kwam uitijndelijk bijna precies het zelfde er uit, maar nu weten we nog niks.

Het verhaal is goed verzonnen (ik heb het nou over Scary Movie 1) en goed uit gevoerd nog ook egt met de kijkwijzer 16+ (geef ze gelijk) een bloederige film die alle andere bioscoop films op de hak neemt dat was gelukt ook.

Niet alle grappen waren geslaagd, en het acteer werk was slapjes.Het verhaal kwam bij mij een beetje rommelig (chaos) over.De timing van de film is heel kort origineel duurt die zonder aftiteling maar 71minnuten. 3,5*

avatar van rambam3

rambam3

Er zaten wel wat grappige stukjes in, maar vond hem voor de rest erg tegenvallen.

2 *

avatar van MJP10

MJP10

heel kort.

beter dan scream II

avatar van Bassle

Bassle

Als je op zoek bent naar een lekker flauwe komedie, met veel droge, onderbroekhumor lachmomenten, en waarbij je de helft kunt missen, en hem nog kunt volgen, en vooral lachen. Is dit een aanrader!

avatar van supadragon8

supadragon8

niet geweldig geacteert enz, maar dit is zon droge film, echt komisch

avatar van lvlvlv

lvlvlv

heerlijke komedie, vooral de matrix scene

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Ik heb me echt goed geamuseerd met deze film. man, man Wat een giller. En hoe kan die moordenaar zo grappig zijn. Aan het begin van de film leest die man een playboy en een stuk verder zit hij wiet te roken. En gooit hij er woorden uit als dit: I'm gonna slash and gash, cut another hole in your ass. I spill blood on the walls, then play tennis with your balls. If the phone rings, don't answer the call. Gonna slit your throat, fuck you like a goat, peel your foreskin off and make a winter coat. Peace! dat is een rapliedje wat ik net noteerde. trouwens wat een geweldige casting is dit in deze film. Alleen jammer dat er zo veel doodgaan maar ja het was lachen en heel erg gezellig dus.

avatar van Vrolijk

Vrolijk

Echt een hilarische parodie op bekende horror- en thriller titels. Naar mijn mening de beste van de 4 Scary Movies. Het zal voor o.a. liefhebbers van de Screamreeks een feest van herkenning zijn! Aanrader voor een avondje lachen met vrienden om droge humor.

• 2073 berichten

Als eerste in de reeks is het nog best een origineel concept, en ook best vermakelijk. Geen hoogstaande film uiteraard, maar toch nog wel 3* waard. Het heeft de echte Scream in ieder geval een stuk minder eng voor me gemaakt

best een origineel concept

Bwa, het viel me de laatste keer toen ik Scream zag toch op hoeveel grappen en identieke scènes uit die film letterlijk worden nagebootst. Dat kan niet de bedoeling zijn, zelfs niet van een parodie.

Tonypulp

Vond ik juist een groot pluspunt toen ik Scream herzag. Dit is echt de perfecte parodie, 't pakt de situaties en geeft er een draai aan, feest der herkenning

yeyo

De perfecte parodie is voor jou dus gewoon scènes na-apen? In sommige gevallen wordt er zelfs geen punchline of zo toegevoegd..

Tonypulp

Ik vind een setting overnemen niet meteen na-apen. De scene dat ze buiten zitten, hier dan na het voorval met de foto , is gewoon een leuke overname.

Of de moord in de bioscoop, of de blonde dame die de banaan pakt en daarna rennend, naast het huis op het grasveld te grazen wordt genomen... tsja, ik vind dit heel fijn (en duidelijk) verwijzen naar het bronmateriaal met soms kleine en soms grote toevoegingen.

yeyo schreef:

Volgens mij is dat juist de bedoeling. Scary Movie is eigenlijk een vrij standaard tiener-film die het moet hebben van letterlijke nabootsing van stukjes uit andere films, waardoor de kijkers denken 'ha, dit ken ik hiervan!'. Volgens mij was dit nog niet vaak eerder gedaan in films, dus daarom vind ik het wel origineel. Alle films erna waren dan eigenlijk weer te flauw om hoger te scoren dan een 3, het nieuwe was eraf.

Tonypulp schreef:

Tja, een parodie op een komedie is natuurlijk nogal moeilijk, zeker als ze schrijvers weinig getalenteerd zijn. Een film als Scream zit op zich al vol met verwijzingen en knipoogjes. Het enige wat deze film doet is grappen recycleren om er dan één of andere willekeurige vulgariteit tegen aan te smijten.

Ken je dit filmpje? Dat drukt eigenlijk perfect uit hoe ik over de hele 'movie'-stroming denk.

Tonypulp

Do you like recycled jokes?

irrelevant cultural references?

And recycled irrelevant cultural references?

willekeurige vulgariteit tegen aan te smijten.

Ik ga ze binnenkort weer eens herzien.

Ste* schreef:

Echt niet, hoor. regisseurs als Zucker, Landis en Dante deden het al jaren. Ook series als Simpsons zitten vol met parodiërende verwijzingen, maar dan intelligenter en subtieler.

Ste* schreef:

Ik vind deze film ook wel vermakelijker hoor, maar voornamelijk uit jeugdsentiment. Bovendien ben ik 'm raar genoeg minder beginnen vinden nadat ik al het bronmateriaal gezien had. (zou normaal andersom moeten zijn)

yeyo

Dat je het leuk vind is je volle recht, Jeroen, ik struikelde meer over de term 'perfecte parodie'. Ik weet dat het banaal klinkt, maar werkelijk iedereen kan dit soort humor bedenken. Dat filmpje legt de vinger op de zere wonde: ze herhalen gewoon een grap uit X-Men en stelen uit een sketch van Dave Chappelle.

Tonypulp

maar werkelijk iedereen kan dit soort humor bedenken

Maar uitwerken gebeurt niet, terwijl ik persoonlijk zit te wachten op dit soort simpel gedoe. Dus ja, dit is voor mij de perfecte parodie, ik hoef namelijk geen 'slimme' grappen als ik dit bekijk. Dat 'slimme' gedoe loopt voor mij sowieso al sneller fout, kijk maar naar Tucker & Dale

Slimme parodieën zijn ook leuk hoor, daar niet van. Met Rubber onlangs nog 5*

yeyo schreef:

Ja tuurlijk is parodieren niet nieuw, maar waren er dan ook al films die het volledig moesten hebben van verwijzingen naar andere films? (Ik zou het liever verwijzingen willen noemen, omdat het niet echt geparodieerd wordt, maar meer bijna letterlijk nagebootst)

Zo ja, dan heb ik niks gezegd