Genre: Komedie / Horror
Releasedatum: 3 augustus 2000
Bekijk via NLZIET
Zaterdag om 00:55 uur op Comedy Central
Plot Scary Movie
"No mercy. No shame. No sequel."
Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.
Cindy Campbell
Drew Decker
Miss Congeniality
Greg Phillippe
Layla!
Elk deel in de bios gezien, en het leek net alsof ze in de bios grappiger zijn dan thuis op een dvdtje.
Eerlijk gezegd gehuilt van het lachen in de bios, en thuis zoiets van owkee gezellig en anderhalf uurjte van me leven gegrijnst.
kleinepierik
mooie film met goed acteerwerk
veel gelachen
dit deel is wel het beste
movie acteurs
Vroeger vond ik hem echt hilarisch. Zoals het begin stukje met Carmen Electra of het stukje in de bioscoop. Maar nu vind ik het toch echt minder. Maar op zich is het wel een redelijke film. Soms kwam er wel een grijns op mijn gezicht dus 2,5.
maikel01
Zeer lollige film! ik vindt het zo prachtig hoe ze het verzinnen vanuit andere films zoals scream. Geweldig gewoon.
axelk1999
Best wel flauw, maarja dat zijn ook alle scary movie's.
Maar ook al is ie flauw, ik las laatst de Veronica magazine en hun gaven maar 1 ster. BULLSHIT!!!!!!!!!!!!!!!
the.real.deal
Krijgt van mij 4.5 ster maar dan beoordeel ik em als een komedie. + op een schaal van 1tot10 dus dan is een 2.5 sterretje een 5 naar mijn mening veels te min. Nogmaals beoordeeld als een komedie.
juhnzun
Beetje flauw maar deze film toverde toch meerderen malen een lach op
scoort net een voldoende wat jij betreft
dinhus
Snap niet vanwaar al die negatieve reactie's en dan ook nog de lage stemmen op deze film. Deze zal minimaal rond de 3.5 moeten zitten, maarja dat vind ik hè. Geniale humor en gewoon de beste van alle delen!
revadebe
Te flauwe film, op een paar leuke vondsten na.
Xx_se7en_xX
- There you go sir. A nice sandwich.
- I said a dollar, Bitch!
Ju-On 1990
Redelijke film.
Vind deze niet de beste.
Maar wel heerlijke humor!
Faab_E
Gewoon grappig! Niet teveel bij nadenken maar gewoon kijken en genieten...
Freckles
Gisteren op televisie
Nog eens bekeken voor de vijfde keer...
Puberaal en dom,
maar er zitten best wel grappige stukjes in.
krosnicky
Machtige Film Vooral de Stukken Van dat Spook ( Doofy ) En zijn Vrienden met onder ander Wazzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

epic piggy
snap niet wat je hier niet leuk aan kan vinden geweldig.
Hey, Wazzaaa
antwoord : Wazaaa etc. LMAO
KILLERBEE99
normaal vind ik horrors en Komedies (tenminste als het een slecht komedie is) niet veel aan. Maar dit is een grappige horror dat gewoon werkelijk nergens over gaat. Ik vind deze humor best leuk. Mooie film.
missl
Met vriendinnen onder het genot van wijn deze film gekeken en daardoor was het waarschijnlijk wel net iets grappiger dan wat ik er normaal van zou vinden. Maar nu dus een voldoende, vermakelijk.
lars-pixar
Zo geweldig egt zo leuke film na 3 jaar ijndelijk op dvd gevonde bij de film club voor 2,- helaas wel ex rental maar ik heb de film.
en ook deel 2 en 4 zijn komich,alleen deel 3 is iets minder.
bladerunner2007
Dit deel is de beste, zoals zo vaak met de eerste van de sequels
Elineloves
'' Look, if it's about that time I puked green slime and masturbated with a crucifix, it was my first keg party, Bobby! ''
Voor mij is dit de Koning onder de parodieën op bekende (horror)films. Ik heb geluk dat ik alle originele films al had gezien, daardoor heeft het meteen zo'n goede indruk op me achter gelaten. Films als 'Scream', 'I Still Know What You Did Last Summer', 'The Blair Witch Project', 'The Matrix' en 'The Sixth Sense' vind ik dan ook stuk voor stuk goeie films. Om ze in een parodie langs te zien komen is dan natuurlijk hilarisch, zeker als het goed gedaan wordt. En ja, dat was het geval.
Denk aan Miss Mann
En de geweldige memorabele scène waar Brenda naar de bioscoop gaat: ''Hello? Hey girl! Ah, I'm in the movies! Uh-huh, yeah Shake-a-speare in love! Ohh-ohh! You lying! You lying! ''
Ja, dat soort meligheid is wel mijn humor. Het acteerniveau is wat je mag verwachten in een tienerkomedie. De acteurs spelen eigenlijk even slecht (of juist goed?), aangezien ze allemaal parodieën spelen op karakters uit andere films.
Scary Movie blijft een uitschieter in zijn soort: Het is een heerlijke, komische en pretentieloze komedie.
Grunner
Dit was ook zo'n vette film vroeger, bol van de one-liners!
I said a dollar, bitch!
Run bitch, run!
High nigga pie!
maarten1991
Dit soort films mogen wat mij betreft op de brandstapel. Gaat helemaal nergens over
TragieStar.*
Dat is juist toch een keer leuk, gewoon genieten en nergens aan denken en lachen

Scary Movie 5

2003

Scary Movie 2
2001

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verdwijnt snel van Netflix

De aankomende 'Scary Movie' reboot heeft een releasedatum: 'We kijken er naar uit om weer lol te trappen op het grote scherm'

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verschijnt morgen op Netflix

Anna Faris wil terugkeren als Cindy Campbell in de 'Scary Movie'-reboot onder twee voorwaarden: 'Geld en Regina Hall'

Saw

My Octopus Teacher
Documentaire, 2020

Bang Bang You're Dead
Drama, 2002
seksgaragepsychopaatmiddelbare schoolsatireparodiecrude humorgemaskerde moordenaarspoofhorror spoofdrugsgross out comedy post-credits scenehorror parody