Genre: Komedie / Horror
Met onder meer: Anna Faris, Jon Abrahams en Regina Hall
Releasedatum: 3 augustus 2000
Morgen om 20:32 uur op Comedy Central
Plot Scary Movie
"No mercy. No shame. No sequel."
Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.
Cindy Campbell
Greg Phillippe
dttom
Flauwer komen ze niet. Ik kan niet tegen dit soort puberale humor. 0.5 ster
Jordy
Erg, erg flauw. De film is echt te stompzinnig voor woorden. Sommige parodiën zijn nog wel goed gedaan, maar ze zijn dan ook alleen "goed", maar zeker niet grappig. Om één of andere reden is er nog een vervolg in de maak ook. 2 sterren.
SJOE®DO
Scary Movie.. deze film is inderdaad ERG flauw.. maar er zitten ook een paar leuke stukjes in en net als Jordy al zei.. parodieën die wel goed gedaan zijn.. verder was het allemaal flauw flauw flauw.. 2 sterren
Jerome-B
Tja, ik vond het een toch wel grappige film om naar te kijken, maar echt goed is ie niet nee. Het is gewoon een film die je moet kijken als je wil lachen zonder al te veel poespas, alhoewel niet alle grappen en grollen uit de film ook daadwerkelijk leuk zijn. Sommige grappen zijn ook gewoon slecht. In het algemeen was het wel erg vermakelijk om al die parodiën uit vele andere films te zien. Ik geef de film dan ook 2,5 sterren. P.s. Een vervolg hierop vind ik overbodig, het kan alleen maar slechter worden vrees ik.
Xan21
Errug flauwe humor maar ik heb me helemaal blauw gelachen,het is niet echt een goede film maar ja er zitten echt wel een paar goede,echt hele goede grappen bij.Doofy is de ster van deze film,echt prachtig!
Gale swallows!
2.5 ster
kbautr
Deze film is de film waar ik al lang op zat te wachten. Naast het niet zo slechte scream 1, schoten de bagger, teen-horror/thriller films de grond uit, i know, urban legend, enz. Allemaal 0,5 ster. Allemaal teenkrommend. (scream 1 valt daarbuiten, omdat die zichzelf niet serieus nam)
Scary movie parodieert naast al die films, ook nog even Lord of de Dance. En wat is flauw? Dit is een film, die op dezelfde manier gemaakt is als al die horrorfilms. Geld verdienen, en mensen naar de bios trekken. Eindelijk een antwoord op die bagger.
Zeker een topper.
Groet Bart
Blindfold
Ik vind het leuke van deze film ook de herkenbaarheid van al die scenes. Zo'n parodie geeft zo'n film net iets meer dan een 'gewone'flauwe film
Ruudos
Typisch voor de liefhebbers van flauwe komedies, zoals ikzelf. Wrongfully Accused vind ik echter leuker.
dany boy
Saaaaaaaaaaie humor, puur amerikaans, niet boeiend.
gewoon dom en saai.
1.5
aburefan
flauwer dan dit kan bijna niet, van doorpratende lijken tot wiet rokende slayers het zit er allemaal in, toch ook nog wel een paar grappige stukjes, net aan 2 sterren
Obiwannes
Wat voor een lullige film is dit. Zo'n stomme lage humor voor idiote mensen. (niet kwaad bedoeld
) Ik heb totaal niet moeten lachen gedurende de film. En tja, het acteerwerk trekt op niets, maar dat is niet de bedoeling van de film. Maar dan is de vraag wat is de bedoeling van deze film als je hem niet grappig vind. Zag hier niets goed in. 1*
Yak
Ik ben misschien niet zo op de hoogte hoor, maar zijn parodieën zoals 'Scary Movie' nou eigenlijk succesvol, in Nederland en/of in de Verenigde Staten? Bij elke flauwe parodie vraag ik me namelijk weer af waar die in godsnaam zijn bestaansrecht aan ontleent.
Jordy
geloof niet dat dat echt de bedoeling was...
killerbee
Ik vond het wel grappig dat ze andere films erbij betrokken en daarmee wat leuks deden.
dttom
Ja de titel doet idd anders vermoeden
amv@123
Lol. Ik heb hem 2x achter elkaar gezien. Lache. Leuk om te raden welke scenes uit welke film komen.
Agony
- 1985 berichten
jacom
geen goede film, maar ik heb me wel kapot gelachen. en is dat niet de bedoeling van dit soort films?
Chainsaw
Banaal, erg goedkope grappen en weinig subtiliteit. Toch is Scary Movie een best aardige spoof van tijd tot tijd, zeker voor de mensen die de tienerhorrors als Scream en I Know What You Did Last Summer een beetje zat zijn. De grappen slaan zeker niet altijd aan, maar op bepaalde momenten kan het door al dat puberale gedoe heen allemaal best geinig zijn.

Scary Movie 5

2003

Scary Movie 2
2001

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verdwijnt snel van Netflix

De aankomende 'Scary Movie' reboot heeft een releasedatum: 'We kijken er naar uit om weer lol te trappen op het grote scherm'

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verschijnt morgen op Netflix

Anna Faris wil terugkeren als Cindy Campbell in de 'Scary Movie'-reboot onder twee voorwaarden: 'Geld en Regina Hall'

Saw

My Octopus Teacher
Documentaire, 2020

Bang Bang You're Dead
Drama, 2002
seksgaragepsychopaatmiddelbare schoolsatireparodiecrude humorgemaskerde moordenaarspoofhorror spoofdrugsgross out comedy post-credits scenehorror parody