• 9.378.489 stemmen

Geregisseerd door: Keenen Ivory Wayans

Met onder meer: Anna Faris, Jon Abrahams en Regina Hall

Releasedatum: 3 augustus 2000

Plot Scary Movie

"No mercy. No shame. No sequel."

Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.

Cindy Campbell

Greg Phillippe

avatar van tukkerstein

tukkerstein

felix89 schreef:

wat moet ik voor mijzelf houden, ik mag men mening toch zeggen zeker, en alles wat ik zeg meen ik voor de volle 100% ! dit is nu eenmaal een discussie-site

en dat mensen deze film hier op hemelen dat vind je dan niet erg, dat is ook een mening , en een van de gebruikers zegt dat deze een van de succesvolste films van het jaar 2000 was. dat zegt genoeg waar het naartoe gaat met de film-critische mens

deze film is niks meer dan een smakeloze popcorn-film waarvan het hersenloze publiek gewoon van smult en in deze dagen zijn er veel mensen die niet weten wat een goeie film is

beste mensen, deze film is GEEN GOEIE FILM !

en vind je dat deze film goed is, tjah dan zit de hollywood-bug er te ver in,

nog erger vind ik de tag-line van deze film,

no mercy, no shame, NO SEQUEL, jaja

Lees nou eens goed! Je mag best je mening geven, maar je beledigd daarbij anderen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik vind het juist wel grappig, die tagline.

avatar van felix89

felix89

tukkerstein schreef:

ik beledig helemaal niemand, ik probeer er gewoon achter te komen waarom zoveel mensen deze films goed vinden,

geef mij dan is een paar argumenten om mij tegen te spreken, om mij aan te tonen dat ik verkeerd ben ben met mijn uitspraak.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film vinden sommigen heel goed omdat er veel bekende tiener horror's inzitten die ze op een zeer komische manier namaken of spelen.

en velen vinden de humor die erin gebruikt worden erg goed.

avatar van dafoefan

dafoefan

Een leuke scary movie.

Als je I know what you did last summer en Scream hebt gezien is deze film echt lachwekkend.

Dus eerst I know what you did last summer en scream kijken en dan pas Scary Movie 1, dat is eigenlijk bij alle scary movie films zo.

avatar van Wassup !

Wassup !

Te gek voor woorden 5*****

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

dafoefan schreef:

Een leuke scary movie.

als je die films niet hebt gezien is die ook best grappig.

ik ken iemand die i know what you did last summer en Scream nog niet heeft gezien en toch heeft gelachen met scary movie.

maar voor de rest is deze flim echt top.

avatar van prometida

prometida

Ik vond dit eerlijk gezegd een hele flauwe film.

Om sommige dingen heb ik wel kunnen lachen hoor.

Maar het is allemaal zo flauw.

avatar van euroburger

euroburger

aan bovenvernoemde...Deze film behoort tot een bepaald genre, een genre dat afrekent met weer een ander genre...

Je moet de verbanden een beetje kennen en doorzien, zo niet ga dan beter geen films kijken die vallen onder de noemer 'parodie'

avatar van Kevin13

Kevin13

keislechte film

avatar van MovieMeterGirl

MovieMeterGirl

ik vond hem erg grappig ik moest er erg om lachen..

avatar van M.ike

M.ike

Vond hem echt slecht ... maar kende ook niet de films die erin verwerkt waren behalve TBWP verder herkend eik niks terug uit een andere film dus misschien daarom of de humor was gewoon erg slecht .. 1* die ene ster was voor die man met de afro hij is cool

avatar van hellbouncer

hellbouncer

Wahaha erg leuke film.

Heb hem nu al super vaak gezien.. Maar bljft erg leuk !

avatar van zandertjuh

zandertjuh

Leuke film, je moet hem niet gaan kijken als serieuze film.. Maar zeker een aanrader voor gezellig avondje met vrienden of iets dergelijks..

*3.0

avatar van JurassicPark

JurassicPark

waar ik me nou zo aan erger is dat deze film zo vaak op tv komt

avatar van illogical

illogical

Je hoeft het toch niet te kijken?

Ik zit er niet mee, ik ga hem zeker weer kijken!

avatar van Extra Nieuws

Extra Nieuws

Echt toffe film !

zeker een 5je waard !

avatar van hellbouncer

hellbouncer

JurassicPark schreef:

waar ik me nou zo aan erger is dat deze film zo vaak op tv komt

Er zijn ook nog andere delen van Scary Movie he..

avatar van FilmFreakFabio

FilmFreakFabio

Hahaha deze was een mooie

4,0

avatar van bvonk

bvonk

super flauw en over the top maar dat maakt hem juist zo goed! je moet er van houden of niet.

4.5

avatar van BlueSword

BlueSword

okay, ik begin wat guller te worden met cijfers, ik verhoog hem naar een 4.0*.

deze komedie heb ik het hardst om gelachen en het meest gezien en toch blijft die nog leuk, de film is niet goed maar gewoon geweldig droog, chips erbij paar vriendne en je gaat helemaal stuk, beste van de 4 delen ook.

avatar van Wassup !

Wassup !

prometida schreef:

Ik vond dit eerlijk gezegd een hele flauwe film.

Om sommige dingen heb ik wel kunnen lachen hoor.

Maar het is allemaal zo flauw.

Je moet dit genre leren verdragen, oké mischien flauwe grappen maar Scary movie is een heel apart genre. Zeker een geschifte maar goede komedie.

avatar van illogical

illogical

Verlaagd naar een 1,5*
Weer herzien op tv laatst.
En vond hem toch minder dan ik me herinnerde.
De grappen waren te overdreven en kleine grapjes als tegen de camera stoten en een scheetje laten moest ik meer om lachen als de overdreven grappen.
Ik vind de Scary Movie films die David Zucker maakte toch veel leuker bij nader inzien.

avatar van IcU

IcU

Ik blijf hem gewoon leuk vinden. Er komt iedere keer wel een glimlach op mijn gezicht. Ik vind alleen Anna Faris soms erg irritant spelen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

'Wrong set!'

avatar van jordideboer

jordideboer

Heb de film net (weer) gezien.

Het blijft gewoon een erg leuke film. Doordat de film zichzelf niet serieus neemt heb ik er erg om kunnen lachen.

Misschien een slecht verhaal (voor zover er een verhaal inzit) , maar gewoon veel humor.

4 sterren van mij!

avatar van Irene_

Irene_

Ik vind dit de leukste van alle Scary Movies.

Echt super lachwekkend.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Absoluut niet mijn ding. Irritante en domme seks en blow grapjes, en het is gewoonweg veels te flauw voor mij.

0,5 sterren, maar eigenlijk was een 0,0 een betere score geweest.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Het is een grappoige film maar sommege grappen vind ik een beetje te ver gaan maar het is wel een zeer grappige film 3,5 sterren

avatar van Mexited

Mexited

Vaak gezien en hij blijft leuk

avatar van sangha

sangha

ik heb deze al zo vaak gezien, ken hem onderhand wel uit mijn kop denk ik haha. leukste en beste van de reeks. je moet er van houden, dat wel, maar ik kan altijd wel lachen om dit soort films. 3 sterren.