Genre: Komedie / Horror
Releasedatum: 3 augustus 2000
Bekijk via NLZIET
Zaterdag om 00:55 uur op Comedy Central
Plot Scary Movie
"No mercy. No shame. No sequel."
Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.
Cindy Campbell
Drew Decker
Miss Congeniality
Greg Phillippe
tukkerstein
wat moet ik voor mijzelf houden, ik mag men mening toch zeggen zeker, en alles wat ik zeg meen ik voor de volle 100% ! dit is nu eenmaal een discussie-site
en dat mensen deze film hier op hemelen dat vind je dan niet erg, dat is ook een mening , en een van de gebruikers zegt dat deze een van de succesvolste films van het jaar 2000 was. dat zegt genoeg waar het naartoe gaat met de film-critische mens

deze film is niks meer dan een smakeloze popcorn-film waarvan het hersenloze publiek gewoon van smult en in deze dagen zijn er veel mensen die niet weten wat een goeie film is
beste mensen, deze film is GEEN GOEIE FILM !
en vind je dat deze film goed is, tjah dan zit de hollywood-bug er te ver in,
nog erger vind ik de tag-line van deze film,
no mercy, no shame, NO SEQUEL, jaja
Lees nou eens goed! Je mag best je mening geven, maar je beledigd daarbij anderen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik vind het juist wel grappig, die tagline.
felix89
ik beledig helemaal niemand, ik probeer er gewoon achter te komen waarom zoveel mensen deze films goed vinden,
geef mij dan is een paar argumenten om mij tegen te spreken, om mij aan te tonen dat ik verkeerd ben ben met mijn uitspraak.
jack-sparrow
deze film vinden sommigen heel goed omdat er veel bekende tiener horror's inzitten die ze op een zeer komische manier namaken of spelen.
en velen vinden de humor die erin gebruikt worden erg goed.
dafoefan
Een leuke scary movie.
Als je I know what you did last summer en Scream hebt gezien is deze film echt lachwekkend.
Dus eerst I know what you did last summer en scream kijken en dan pas Scary Movie 1, dat is eigenlijk bij alle scary movie films zo.
jack-sparrow
Een leuke scary movie.
als je die films niet hebt gezien is die ook best grappig.
ik ken iemand die i know what you did last summer en Scream nog niet heeft gezien en toch heeft gelachen met scary movie.
maar voor de rest is deze flim echt top.
prometida
Ik vond dit eerlijk gezegd een hele flauwe film.
Om sommige dingen heb ik wel kunnen lachen hoor.
Maar het is allemaal zo flauw.
euroburger
aan bovenvernoemde...Deze film behoort tot een bepaald genre, een genre dat afrekent met weer een ander genre...
Je moet de verbanden een beetje kennen en doorzien, zo niet ga dan beter geen films kijken die vallen onder de noemer 'parodie'
M.ike
Vond hem echt slecht ... maar kende ook niet de films die erin verwerkt waren behalve TBWP verder herkend eik niks terug uit een andere film dus misschien daarom of de humor was gewoon erg slecht ..
1* die ene ster was voor die man met de afro hij is cool
hellbouncer
Wahaha erg leuke film.
Heb hem nu al super vaak gezien.. Maar bljft erg leuk !
zandertjuh
Leuke film, je moet hem niet gaan kijken als serieuze film.. Maar zeker een aanrader voor gezellig avondje met vrienden of iets dergelijks..
*3.0
JurassicPark
waar ik me nou zo aan erger is dat deze film zo vaak op tv komt
illogical
Je hoeft het toch niet te kijken?
Ik zit er niet mee, ik ga hem zeker weer kijken!
hellbouncer
waar ik me nou zo aan erger is dat deze film zo vaak op tv komt
Er zijn ook nog andere delen van Scary Movie he..
bvonk
super flauw en over the top maar dat maakt hem juist zo goed! je moet er van houden of niet.
4.5
BlueSword
okay, ik begin wat guller te worden met cijfers, ik verhoog hem naar een 4.0*.
deze komedie heb ik het hardst om gelachen en het meest gezien en toch blijft die nog leuk, de film is niet goed maar gewoon geweldig droog, chips erbij paar vriendne en je gaat helemaal stuk, beste van de 4 delen ook.
Wassup !
Ik vond dit eerlijk gezegd een hele flauwe film.
Om sommige dingen heb ik wel kunnen lachen hoor.
Maar het is allemaal zo flauw.
illogical
Verlaagd naar een 1,5*
Weer herzien op tv laatst.
En vond hem toch minder dan ik me herinnerde.
De grappen waren te overdreven en kleine grapjes als tegen de camera stoten en een scheetje laten moest ik meer om lachen als de overdreven grappen.
Ik vind de Scary Movie films die David Zucker maakte toch veel leuker bij nader inzien.
IcU
Ik blijf hem gewoon leuk vinden. Er komt iedere keer wel een glimlach op mijn gezicht. Ik vind alleen Anna Faris soms erg irritant spelen.
jordideboer
Heb de film net (weer) gezien.
Het blijft gewoon een erg leuke film. Doordat de film zichzelf niet serieus neemt heb ik er erg om kunnen lachen.
Misschien een slecht verhaal (voor zover er een verhaal inzit) , maar gewoon veel humor.
4 sterren van mij!
Irene_
Ik vind dit de leukste van alle Scary Movies.
Echt super lachwekkend.
Tenshinhan
Absoluut niet mijn ding. Irritante en domme seks en blow grapjes, en het is gewoonweg veels te flauw voor mij.
0,5 sterren, maar eigenlijk was een 0,0 een betere score geweest.
%%%%%%
Het is een grappoige film maar sommege grappen vind ik een beetje te ver gaan
maar het is wel een zeer grappige film
3,5 sterren
sangha
ik heb deze al zo vaak gezien, ken hem onderhand wel uit mijn kop denk ik haha. leukste en beste van de reeks. je moet er van houden, dat wel, maar ik kan altijd wel lachen om dit soort films. 3 sterren.

Scary Movie 5

2003

Scary Movie 2
2001

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verdwijnt snel van Netflix

De aankomende 'Scary Movie' reboot heeft een releasedatum: 'We kijken er naar uit om weer lol te trappen op het grote scherm'

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verschijnt morgen op Netflix

Anna Faris wil terugkeren als Cindy Campbell in de 'Scary Movie'-reboot onder twee voorwaarden: 'Geld en Regina Hall'

Saw

My Octopus Teacher
Documentaire, 2020

Bang Bang You're Dead
Drama, 2002
seksgaragepsychopaatmiddelbare schoolsatireparodiecrude humorgemaskerde moordenaarspoofhorror spoofdrugsgross out comedy post-credits scenehorror parody