Genre: Komedie / Horror
Releasedatum: 3 augustus 2000
Bekijk via NLZIET
Zaterdag om 00:55 uur op Comedy Central
Plot Scary Movie
"No mercy. No shame. No sequel."
Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.
Cindy Campbell
Drew Decker
Miss Congeniality
Greg Phillippe
Kevin13
de stomste film die ooit gemaakt is. Ze zeggen dat het een horrorkomedie is maar ik had geen schrik en ik moest niet lachen
Carolientjuh14
Ik vind dit eerlijk gezegd nog de beste van de 4 delen, die andere drie zijn echt VRESELIJK! Maja, vooruit, deze krijgt 2*
kArIzMa_TuRk
weer een goeie film. vond deze wel iets beter dan deel 2 en 3. 4 moet ik nog zien. deze krijgt een 3½* van mij.
goldensabbath
heb na lange tijd nog eens herkeken, en ik vind hem nog altijd even goed. Alleen op het einde met die matrix moves en al vond ik wat overdreven
Ray rules
Ray rules
zeg, ben je soms in slaap gevallen tijdens deze film , hij is heel de tijd overdreven
dollie
Ik vind dit echt lachen geblazen, maar om echt te kunnen meelachen is het toch wel best dat je de geparodieerde films gezien hebt.
toetennochblazen
Dit is niet mijn cup of tea. Je moet wel heel erg melig zijn om dit een hele film leuk te blijven vinden. Ik vind het typisch Amerikaanse humor die zeer snel averechts werkt bij mij. Gelukkig dat smaken verschillen en denk zeker dat als je hem in videotheek ziet liggen, je hem zeker moet bekijken, al was het alleen maar om te zien of deze humor jou wel ligt.
nokkie335
echt helemaal te gek deze film. die schuine humor, maar dan toch die horror. ik vind het echt leuk de andere delen ook trouwens.
je moet wel van die tienerfilms houden maar dit is toch echt wel leuk. maar je moet ook niet al te nette film willen kijken. je ziet echt gewoon maffe dingen.
echt een aanrader 5*-en kicken film
Avitas Sibannac
Typische doldwaze Hollywoodhumor waar ik destijds toch nog goed kon om lachen. Film die je om de zoveel jaar nog wel is aan kunt.
Krappe 3 sterren
ik vind hem niet slecht
een mooi verhaal op : I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER . en SCREAM !
maar het is wel een leuke film ik geef 3.5
sjar02
wat een schandalige film, gewoon geen humor dat hier inzit, niet een welgemikte grap die de moeite waard is om mee te lachen.gewoon vulgaire grappen die naar mijn mening gewoon belachelijk zijn. dat mensen hier naar gaan kijken vind ik niet erg maar dat er sommige zijn die dit soort films een 5* geeft vind ik ronduit beschamend.
wansmaak is het ja !
Houd dat aub voor jezelf. Je mag best je mening geven maar dat laatste ''maar dat er sommige zijn die dit soort films een 5* geeft vind ik ronduit beschamend.'
Komt op mij over als ; degene die deze film 5 sterren geeft is helemaal gestoord.
killzone
Ik snap echt niet waarom zo'n grappige film altijd maar in tijdschriften 1 miezerige sterretje krijgt.
Oke, de grappen zijn niet voor alle leeftijden bestemd en je moet het maar leuk vinden, maar de grappen zijn gewoon grappig, dat is gewoon zo!
En de Wayans-broers hebben het gewoon geflikt om één van de succesvolste films van 2000 te maken en dat gelden ook voor de hele trilogy + deel 4 + Little Man (de nieuwste van hen).
Wat men ook zegt, het geld komt in het laatje en de film kan met zijn grappen goed mee door.
Oke, het is wel een belachelijke film. (Figuurlijk gezien!)
Een 4 voor de grappen, maar de acteurs maken het echt belachelijk, vooral een scene uit de horrofilm I know what you did last summer is geweldig in beeld gebracht, zeg...
Wat geestig, maar verder moeten we het laten met de grapjes uit de film, qua verhaal helemaal niets!!
JurassicPark
een 4,5. de beste uit de reeks. een hele goede komedie is dit is een van de beste komedie's ter wereld vind ik.
*kelly*
Echt wel mijn favoriete Scary movie!
Grappige scenes en een mooie inhoud.
Vind het gewoonweg hilarisch wanneer die journaliste zo haar kauwgom wegspuwt en die cameraman die moet opvangen!

---------------->4.5*
somebody
ik vond dit een hele leuke film vooral dat stukje in de bios dat ze met z'n allen in dat mens gaan lopen hakken 4.0
Kevin13
Ik vind hem dus wél leuk en lekker droog.
als ge hem leuk en lekker droog vind wilt dat betekenen dat ge geen smaak hebt
Ik vind hem dus wél leuk en lekker droog.
wat moet ik voor mijzelf houden, ik mag men mening toch zeggen zeker, en alles wat ik zeg meen ik voor de volle 100% ! dit is nu eenmaal een discussie-site
en dat mensen deze film hier op hemelen dat vind je dan niet erg, dat is ook een mening , en een van de gebruikers zegt dat deze een van de succesvolste films van het jaar 2000 was. dat zegt genoeg waar het naartoe gaat met de film-critische mens

deze film is niks meer dan een smakeloze popcorn-film waarvan het hersenloze publiek gewoon van smult en in deze dagen zijn er veel mensen die niet weten wat een goeie film is
beste mensen, deze film is GEEN GOEIE FILM !
en vind je dat deze film goed is, tjah dan zit de hollywood-bug er te ver in,
nog erger vind ik de tag-line van deze film,
no mercy, no shame, NO SEQUEL, jaja
"dat mens ? "
Een beetje meer respect voor de acteurs , aub.
en bedoel je met " dat mens " Regina Hall ?
geweldige film
jack-sparrow
echt een hele droge film
een droge film ?
ik vind hem nochtans best goed .
leuke humor en al .
en grappig.
Jessu123
de tragline in de volgende deel: No More Mercy. No More Shame. No More Sequels - Honest! - We Lied
"dat mens ? "
Een beetje meer respect voor de acteurs , aub.
en bedoel je met " dat mens " Regina Hall ?
geweldige film
ja tuurlijk ,
voor acteurs die hierin meedoen moet je respect hebben
ja tuurlijk ,
voor acteurs die hierin meedoen moet je respect hebben
inderdaad .
eindelijk iemand die mij gelijk geeft.
Moviestar1979
Ik heb ontzettend gelachen bij deze 1e "Scary Movie".
Natuurlijk heb ik hem wel gekeken nadat ik "Scream en I know what you did last summer" heb gezien.
Een paar scènes uit "Scream 2" worden ook meegenomen.
Het is fantastisch gedaan om 3 tiener horror-speelfilms bij elkaar te pakken, en er 1 compleet verhaal van te maken.
De vervolgdelen wijken hier wat van af, maar dat is juist de bedoeling bij dit soort genres.
De gebroeders Wayans zijn toppie, en de rest van de cast doet het ook aardig.
Nadeel vind ik dat er nogal veel opgeschept werd tijdens de interviews bij deze film.
Wat de een leuk vindt, hoeft een ander niet leuk te vinden.
Je mag er uiteraard wel trots op wezen om zo'n speelfilm te hebben gemaakt.
3,5 *
sartbeau
Erg grappige film, 4*. Trouwens, de hele reeks is erg leuk. Veel gelachen, lekker melig, vooral als je de films kent waarop dit een parodie is.

Scary Movie 5

2003

Scary Movie 2
2001

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verdwijnt snel van Netflix

De aankomende 'Scary Movie' reboot heeft een releasedatum: 'We kijken er naar uit om weer lol te trappen op het grote scherm'

Populaire komedie-horrorreeks 'Scary Movie' verschijnt morgen op Netflix

Anna Faris wil terugkeren als Cindy Campbell in de 'Scary Movie'-reboot onder twee voorwaarden: 'Geld en Regina Hall'

Saw

My Octopus Teacher
Documentaire, 2020

Bang Bang You're Dead
Drama, 2002
seksgaragepsychopaatmiddelbare schoolsatireparodiecrude humorgemaskerde moordenaarspoofhorror spoofdrugsgross out comedy post-credits scenehorror parody