• 9.378.621 stemmen

Releasedatum: 1 maart 2001

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Costa!

Janet gaat met haar zus Angela en diens vriendinnen op vakantie naar Spanje. Daar ontmoeten ze Rens, een propper bij een plaatselijke discotheek. Buitenbeentje Janet en de populaire Rens worden verliefd, wat tot verontwaardiging leidt bij de anderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Waku

Waku

Er zijn de laatste jaren goede nederlandse films gemaakt. ( Van God Los, Dominee.....)

Helaas is Costa weer eentje van een lager niveau.

Goed, er is een ander genre natuurlijk en de film

zit gevuld met soapsterretjes. En daar zit nu net de clou .

Soapsterretjes in een speelfilm betekend automatisch soapsterren kwaliteit.

Er is geen diepgang, acteerwerk is matig en ook het script wordt hierop aangepast. Toch is het succesvol gezien de bezoekers aantallen en dat komt dan weer door de naamsbekendheid van de eerder genoemde soap sterretjes. Ach in Amerika worden er jaarlijks honderden , zoniet duizenden van dit soort pulp geschoten en er is altijd wel een doelgroep voor.

• 11918 berichten

Wat ik de afgelopen dagen bij mn vrijwilligerswerk bij de commerciele zender RNN 7 heb geleerd: commerciele dingen maken voor mensen met een lager opleidingsniveau is ook echt heel moeilijk!

avatar van Bullit02

Bullit02

Costa hadden ze beter niet kunnen maken, zo saai, zo dom.

0,5 *

• 11918 berichten

Verhoogd naar 3,5*, omdat ik gemerkt heb dat ik elk jaar de behoefte voel om deze film weer eens te kijken. De film is gezellig, vermakelijk en heeft weinig pretenties, en elk jaar kan ik hier weer een of twee keer van genieten. Een verdiende 3,5*, absoluut!

avatar van euroburger

euroburger

Dit is helemaal geen film, maar een nr 1 notering voor de flop100.

Als ik al mijn verprutste vakantie-videos achter elkaar zet is het resultaat gegarandeerd niet saaier en nietszeggender als Costa.

Ik val erg op Katja, en alleen daarom keek ik hem uit en jongens...WAT EEN PRESTATIE...

avatar van killzone

killzone

Qua liefde-scenes kan er mee door, maar daar blijft het bij.

Go, wat een slechte film was dit, Gatver !!!

De acteurs zijn gewoon superslecht, Sorry hoor, Ik vind Katja Schuurman wel een mooie meid, maar daar blijft het bij.

Nou, nou. De toekomstige regisseurs hebben geen hoge verwachtigen bij mij.

Sorry, Johan Nijenhuis..., maar dit is echt super-bagger.

zeker weten

ik ben beniewd wat johan in de toekomst brengt

avatar van hendrik119

hendrik119

eerste klas fop

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Ik vond deze film zo leuk, en nog steeds.

Of dat nou puberaal is of niet, boeit me niks.

3,0

Yphygenia schreef:

Ik vond deze film zo leuk, en nog steeds.

Of dat nou puberaal is of niet, boeit me niks.

3,0

Precies. Maar dan met een half puntje erbij.

avatar van M.ike

M.ike

Ik vind deze film ook nog steeds leuk in groep 5 wou ik hem al op video ik was toen nog niets eens 12 maar dat boeide me niet 3*

avatar van murtcelP

murtcelP

Eigenlijk heb ik me best vermaakt met deze film. lekker luchtig, nergens diep over nadenken, leuke vakantie-sfeer. **1/2 verdient het toch wel, omdat het best aangenaam was allemaal.

avatar van black_shadow

black_shadow

Deze Costa! kon me niet echt verrassen ik had eerlijk gezegd wel wat meer verwacht van Daan Schuurmans, na zijn prestatie in Westenwind kon ik hem wel waarderen als akteur en nog steeds, maar in Costa! is het iets minder maar dat zal wel bij elke akteur zijn.

avatar van brookie

brookie

kom op mensen dit is een film voor meiden van 12 die gewoon mooie beelden wilden zien en dat ze op school kunnen zeggen dat ze hem gezien hebben. Meer niet dus waarom zouden ze er moeite voor doen er ene goede film van te maken. Daarbij zijn ze gewoon geslaagd 660 mensen stemden op deze film dat is aardig wat, dus ze hebben een hoop verkocht/verhuurd Dit is gewoon commercieel denken mensen hup emotisch aan de kant en dollar tekentjes in je ogen dan snap je het wel

Soeperman87 schreef:

Heb jij álle Nederlandse films al gekeken?

Nee hè?

Bovendien zijn er genoeg goede Nederlandse films (zelfs meesterwerken), en ook genoeg acteurs en actrices van Nederlandse bodem.

Welke goede films dan?? Oorlogswinter?

ken jij goede nederlandse acteurs/actrices?

Bestaat dat?

by_the_way

Ja er zijn zat goede Nederlandse films : Soldaat van Oranje, Turks Fruit, De Aanslag, Offers, Minoes, De Lift, Zwartboek, Spetters, Max Havelaar, Het Schnitzelparadijs, Lange Leve de Koningin, Ja zuster nee zuster etc...

Bestaat dat?

Thekla Reuten

Maryam Hassouni Geweldig!!

avatar van basketballerke

basketballerke

Gelukkig zijn er mensen die opkomen voor film van eigen bodem.

avatar van FLowertree

FLowertree

Ik vind hem wel grappig ^^

avatar van Bernie

Bernie

Toen ik hem de eerste keer zag, vond ik hem vrij aardig. Dat was allicht omdat ik toen met mijn toenmalig vriendin in de cinema zat en pas een reis naar Salou geboekt had zeker. De film gaf me toen om één of andere reden een goed gevoel. Daarnaast ook nog enkele lekkere grietjes wat ook leuk is ...

Hij kwam nog eens op tv, direct weggezapt. Costa kon me toen totaal niet bekoren.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

666 stemmen, een gemiddelde van: 1,83* en nummer 91 in de flop 100...

'Driemaal is scheepsrecht' doet zijn spreuk weer eer aan...

avatar van M.ike

M.ike

en dan staat er op de poster : de bioscoop kraker van dit jaar.Ze zijn het woordje [AF] vergeten voor kraker

Quido schreef:

Het was ook een bioscoopkraker. Helaas.

by_the_way schreef:

Willeke van Amelrooy

Carice van Houten

Thekla Reuten

Maryam Hassouni Geweldig!!

Is dat goed? Waar zijn de Oscars dan gebleven?? ik heb de meeste van die films gezien en ik vind met alle respect dat het niet realistisch, vergezocht en gewoon té hollandse 'films' zijn. Sorry, maar Nederlands is ook gewoon niet geschikt voor film en/of muziek

by_the_way

ik heb de meeste van die films gezien

Nou dan ga ik dus geeneens een discussie met je aan, aangezien je niet weet waar je over praat. Ik ga toch ook geen appels met peren vergelijken.

Waar zijn de Oscars dan gebleven

Als een film geen oscar krijgt betekent dat dan dat de film niet goed (is) (kan zijn)?

avatar van cornelis

cornelis

moviegirl2 schreef:

Waar zijn de Oscars dan gebleven

Afgezien van de vraag hoeveel dat zegt: daarvan hebben we er in NL relatief best veel weten binnen te slepen.

Nederlandse Oscarwinnaars

* Glas (1960) - Bert Haanstra - korte documentaire

* Deze Kleine Wereld (1973) - Charles Huguenot van der Linden - korte documentaire

* Het Zandkasteel (1978) - Co Hoedeman - korte animatiefilm

* Anna en Bella (1986) - Borge Ring - korte animatiefilm

* De Aanslag (1987) - Fons Rademakers - beste niet-Engelstalige speelfilm

* Antonia (1996) - Marleen Gorris - beste niet-Engelstalige speelfilm

* Karakter (1997) - Mike van Diem - beste niet-Engelstalige speelfilm

* Father and Daughter (2001) - Michael Dudok de Wit - korte animatiefilm

En dan hebben we het nog niet eens over de nominaties, zoals Dorp Aan De Rivier, Turks Fruit, Zus & Zo, De Tweeling en Paradise Now.

• 11918 berichten

God, ik kan me nog herinneren dat ik in 3 havo bijna in discussie ging met zo'n kortzichtige idioot die zei dat Nederlandse films niet goed waren omdat ze geen Oscars wonnen. De Oscar is maar één filmprijs!

En bovendien kunnen ze hooguit voor 1 categorie genomineerd worden.

• 11918 berichten

Dat is toch niet zo? Crouching Tiger, Hidden Dragen en La Vita e Bella dan?

BlueJudaskiss schreef:

een oscar maakt of breekt een film

BlueJudaskiss schreef:

Dat is toch niet zo? Crouching Tiger, Hidden Dragen en La Vita e Bella dan?

Alsof la Vita e Bella Nederlands is

beetje beter opletten op school tijdens aardrijkskunde