• 9.378.489 stemmen

Releasedatum: 1 maart 2001

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Costa!

Janet gaat met haar zus Angela en diens vriendinnen op vakantie naar Spanje. Daar ontmoeten ze Rens, een propper bij een plaatselijke discotheek. Buitenbeentje Janet en de populaire Rens worden verliefd, wat tot verontwaardiging leidt bij de anderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van katie morosky

katie morosky

Met een goede soundtrack. Ik vind het in ieder geval een topper.
Heet dit ironie?

avatar van mikoz

mikoz

Nee. Dat is geen filmkennis

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Heey eh eff dimme. haha maar goed dat er knipoogies bij zaten want anders.....

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Soeperman87 schreef:

Heb jij álle Nederlandse films al gekeken?

Nee hè?

Bovendien zijn er genoeg goede Nederlandse films (zelfs meesterwerken), en ook genoeg acteurs en actrices van Nederlandse bodem.

Nou, zeker niet genoeg.Het zijn er maar enkele.

Turkeyloverz

Nou, ik vind dat Famke Janssen het behoorlijk ver heeft geschopt

De film vond ik niet echt goed, het was wel leuk om naar te kijken

Turkeyloverz

Zoals ik al zei is het leuk om naar deze film te kijken meer niet..omdat het verhaal zo slecht is hebben ze geen ander keus dan sex...

• 11917 berichten

Het is een cliché geworden dat er in een Nederlandse film áltijd sex zit. Dat was in de jaren 70 en 80 nog echt, toen er nog taboes doorbroken moesten worden. Tegenwoordig komt de gemiddelde Nederlander zn luie stoel niet meer uit voor een blote borst.

Ik zie heel vaak hier mensen: praat niet over iets als je er géén verstand van hebt! [en ja, ik durf stellig de stelling aan te gaan dat ik dat wél heb!]

avatar van no xqqq

no xqqq

Ik heb deze film destijds in de bioscoop gezien. Ik mocht toen mee van m`n vrouwtje. De gehele zaal gevuld met dames. Wat een geluid, voordat de film begon.

Niet mijn film, ik heb wel af en toe moeten lachen.

Maar wat me vooral bijgebleven is; de trailer van de eerste Lord OTR. De overige 2 mannelijke kijkers lieten me na de trailer "alleen".

Een kaartje kopen alleen voor een trailer, wauw!!

soom

Costa! voldoet zeker weten wel aan de goede Nederlandse film. Deze film heeft een verhaal, goede acteurs, mooi einde. Jammer dat er besloten is om een tv serie van Costa! te maken, dat haalt iets van de magie weg, vind ik.

avatar van Kapstok

Kapstok

soom schreef:

Jij behoort zeker tot dat groepje dat Karakter kut vindt, of niet?

avatar van Fler

Fler

Er zijn al weinig goede Nederlandse films en gelukkig wist Johan Nijenhuis er eentje te maken die weer onder het kopje slecht geplaatst kan worden. Magie bij costa? De serie was beter dan de film, waarom? Deze duurden minder lang, gelukkig heb ik de film maar een keer gezien en daar wil ik het graag bij laten. Johan Nijenhuis bedankt voor een nieuwe flop!

Turkeyloverz

Toen ze die poster aan het maken waren dachten ze er blijkbaar anders over....:''De bioscoopkraker van dit jaar''.

Ik vergelijk Costa met The fast and the furious, maar nu heb je in plaats van een slecht verhaal met heftige wagens een slecht verhaal met heftige seks.

avatar van Kapstok

Kapstok

Turkeyloverz schreef:

De volgende keer dat ze een "tagline" nodig hebben voor een film als deze, kan Johan Nijenhuis gewoon jou bellen, Turkeyloverz. Ik weet zeker dat deze film prima loopt in de bios met zo'n advertentie.

Turkeyloverz schreef:

Je bent in de war met Volle Maan.

Deze film van Johan Nijenhuis bevat juist zeer expliciete scenes. Je ziet niks gebeuren.

Ze zoenen hooguit, dat is alles.

Costa! is nog een zeer onschuldige film.

avatar van FisherKing

FisherKing

soom schreef:

Costa! is nog een zeer onschuldige film.

Costa is boven alles een hele slechte film.

FisherKing schreef:

Costa is boven alles een hele slechte film.

Waarom vind u Costa een slechte film? Omdat het een Nederlands product is?

avatar van FisherKing

FisherKing

Kijk in mijn stemmenlijst zou ik zeggen, ik zie heel veel en heel graag Nederlandse films.

Kapstok schreef:

Ja, in plaats van :''Bioscoopkraker van dit jaar'' te zetten bij zo een flop konden ze liever een advertentie als de mijne zetten, dan zijn ze tenminste nog eerlijk maar ja je weet toch dat de makers van deze film zelf, deze film niet slecht vinden anders zouden ze hem niet produceren.En als je er ook nog geld aan wil verdienen moet je natuurlijk erbij zetten dat het een kraker is, ook al is dat niet zo.

avatar van Quido

Quido

Het was ook een bioscoopkraker. Helaas.

Turkeyloverz schreef:

Zat er sex in deze film?!

Quido schreef:

Het was ook een bioscoopkraker. Helaas.

Daarom is het denk ik ook de dvd-hoes hier.

Op de originele poster (toen het dus nog geen hit was) stond dat niet, lijkt me. kan het me ook niet herinneren.

Wouter schreef:

Zat er sex in deze film?!

Nee. Daarom ook een erg domme opmerking.

BlueJudaskiss schreef:

Nee. Daarom ook een erg domme opmerking.

Wie zei in hemelsnaam dat er in deze film sex ZAT...!

het gaat alleen maar over vrijen en zogenaamde ''liefde'', ik heb nooit gezegd dat je sexscenes hebt ofzo.

Dat je (jullie) me niet begrijpen vind ik oke maar dat je het 'dom' noemt...

Turkeyloverz schreef:

Dit heb jij toch over Costa gezegd?

Turkeyloverz

Ja maar ik had het niet over de inhoud maar over het onderwerp...

Heftige sex...?!

Asjeblieft zeg....

Turkeyloverz schreef:

Ja maar ik had het niet over de inhoud maar over het onderwerp...

Wees (dan) duidelijk! Overigens als ik het nog niet gezegd heb: leuke film, ben 'm steeds leuker gaan vinden. Gewoon zo'n lekkere-verstand-op-nul-film met eyecandy in de vorm van Anniek Pheiffer, Georgina Verbaan, Katja Schuurman en vooral Peggy-Jane de Schepper.

Turkeyloverz

Oke ik ben de enige die vind dat deze film over liefde,sex en dergelijke gaat...ik geef het op.