• 8.759.226 stemmen

Releasedatum: 1 maart 2001

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Costa!

Janet gaat met haar zus Angela en diens vriendinnen op vakantie naar Spanje. Daar ontmoeten ze Rens, een propper bij een plaatselijke discotheek. Buitenbeentje Janet en de populaire Rens worden verliefd, wat tot verontwaardiging leidt bij de anderen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van clockwork72

clockwork72

The Oceanic Six schreef:

Zelf ben ik in mijn jonge jaren ook een paar keer op strandvakantie gegaan

In je jonge jaren? Je bent toch ook nog pas in de 20 of..?

avatar van The Oceanic Six

Haha ik ga al richting de eindfase van de twintiger jaren man

Artful Dodger

Kijkt gelukkig snel weg

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Leuke zomerse film, heb hem toen die tijd in de bioscoop gezien, lekker zomers sfeertje en leuke acteurs. Katja en Georgina in hun sexy jaren

Katja zit nog altijd in haar sexy jaren.

avatar van Stuurloos

Stuurloos

kos schreef:

Katja zit nog altijd in haar sexy jaren.

avatar van edje555

edje555

Niks mis mee !

gewoon een heerlijke feelgood movie, in het zonnige Spanje.

avatar van lautjuh93

lautjuh93

grappige film voor tussendoor als je even niet wilt nadenken maar echt en geweldige film is het niet

avatar van allycat85

allycat85

ik snap de uberkritische reacties niet helemaal, want je weet waar je aan begint als je een strandfilm op zet. Het wordt geen hoogstaand filmdrama, en als je dat wel verwacht dan ben je naief. Ik wist dus wat ik zo'n beetje kon verwachten en daarom vond ik deze film prettig om naar te kijken. Katja in haar gloriedagen, Georgina leuk en onbeholpen, zelfs die mutserige zus en haar vriendinnen zijn overtuigend neergezet. Dun verhaal en de verkrachtingsverhaallijn was niet heel realistisch, maar de Georgina-lijn deed me denken aan Dirty Dancing (verlegen meisje ontpopt zich en wordt verliefd) en het was zeker geen straf de film af te kijken.

avatar van Ravio

Ravio

wel geinig, vanwege de herinneringen aan de jeugdvakanties, verder weinig bijzonders

avatar van Binky500

Binky500

Verschrikkelijk!

avatar van rikker

rikker

Erg goede film, vrolijk en romantisch. Vooral Georgina Verbaan is geweldig.

avatar van rikker

rikker

PS Georgina ziet er ook erg goed uit in deze film. Ze was zomers en erg hot.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima film die lekker wegkijkt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Haha, zag ik deze ineens op Netflix staan, eentje die ik altijd al eens had willen zien. Kon ik die pakken voor m'n Nederlandse film op de zaterdagochtend. Geinig wel die Break Outs en Kipling-tas - het geeft een idee dat Nijenhuis ergens nog wel het in zich had de tijdgeest te pakken, maar verder een vreselijk onding. Niet eens per se slecht geacteerd, vooral irritant geacteerd. Fake vooral ook, ik geloofde eigenlijk niemand. Daarnaast lelijk gefilmd in kitscherige kleuren zonder veel ideeën, magere soundtrack, sfeer komt niet over en verhaal slaat helemaal door in de tweede helft. 0,5*.

avatar van PapaBeartje

PapaBeartje

Ik had deze vroeger al eens een keertje gekeken, maar kon me er weinig meer van herinneren. Ik wist waar ik aan begon, en met al de nodige waarschuwing van John Milton op zak, vol goede moed aan de film begon. Al met al vond ik het geen zware tegenvaller, de film zet een lekker zomers sfeertje neer, natuurlijk stelt het verhaaltje niet heel veel voor, en was de muziek na mijn mening niet te pruimen. Toch zat er een prima tempo in. Wat ik echter niet begreep was, dat de proppers van ''Costa'' het aan de stok kregen met de proppers van ''The Empire'' Waar zij eerst nog met elkaar op de vuist gaan, als revanche voor een verkrachting Krijgen ze 2 min later in de film nog eens de kans het ''vriendinnetje'' Janet (Georgina Verbaan) van Rens (Daan Schuurmans) te grijpen, echter wist zij te ontsnappen. Vreemd genoeg de minuten die daarop volgen, treffen de jongens van The Empire Janet alweer, ditmaal laten ze haar, voor wat het is, sterker nog ze vertellen haar zelfs dat Rens opzoek is naar der, en sporen haar nog aan, met de woorden ''Waar wacht je nog op'' Afijn, het vrouwelijk schoon weet het één en ander wel recht te trekken!

avatar van Vidi well

Vidi well

Costa...

Toen deze film uitkwam was ik 17, rocker en beschouwde alles wat naar populair-meanstream-gedoe neigde, als inferieur. Dus deze film, vol soapsterren, heb ik destijds angstvallig gemeden.

Maar de dualiteit van het puberbestaan is raar: in 2001 ging ik met mijn al even zo alternatieve vrienden wel op een zee-zuip-vakantie naar het destijds zeer populaire Salou. Het vakantieoord waar in datzelfde jaar deze film is opgenomen. Verschillende bekende locaties komen in beeld. Dus deze film nu voor het eerst zien, is voor mij toch een soort jeugdsentiment.

En de film zelf? Ach, Dirty Dancing meets West Side Story. Of zoiets. Het verhaal is niet gek, ook niet fantastisch. Het acteerwerk wisselend. Toch loopt de film lekker door, zitten er mooie danscenes, een paar fijne zwoele scenes, en een paar goede en ook lachwekkende actiescenes in. Daarnaast heeft vrijwel de hele film het luchtige karakter van een zonvakantie destijds. En wat meer pretendeert deze film te zijn?

Leuk om eens gezien te hebben, en maakt enigszins nostalgisch naar de tijd van Breat-Out tijdschriften, slechte Eurodance en uitgaan zonder mobieltjes.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Een topfilm is dit zeer zeker niet, en het begint allemaal maar saai, maar gaandeweg komt de film toch een beetje op dreef en wordt het alsmaar leuker.

Ik heb al betere Nederlandse filmen gezien, maar ik kan toch niet zeggen dat ik me heb verveeld met deze film.

Een aanrader ? Neen, maar toch een leuk tussendoortje, en de 1 € die hij me heeft gekost is toch geen weggegooid geld.

Ook deze nog eens bekeken en is een leuke film, maar verder niets speciaals.