Genre: Komedie / Thriller
Alternatieve titels: Army Brats / Darlings!
Nederland
Geregisseerd door: Ruud van Hemert
Met onder meer: Peter Faber, Geert de Jong en Akkemay
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 8 februari 1984
Plot Schatjes!
"A family decalres war - on itself!"
John Gisberts is een helikopterpiloot bij het Nederlandse leger. Samen met zijn vrouw en hun vier kinderen woont hij in een riante villa, net als de familieleden van de andere officieren. Van een warme gezinssfeer is er echter geen sprake. John zelf is amper thuis en zijn vrouw blijkt niet vies van een slippertje. Hun twee jongste zoontjes, Jan-Julius en Valentijn, krijgen geen degelijke opvoeding en de twee pubers van het gezin, Thijs en Madelon zijn het onverantwoord gedrag van hun ouders grondig beu.
Danny Gisberts
Dennis
John Wyatt
John Gisberts
Quido
Eigenlijk is het vrij stom. Deze film heeft een gesloten einde, maar er is wel een vervolg op gemaakt.
saske
mama is boos is inderdaad beter dan schatjes
ik vond het wel leuke films
'inderdaad'?
Voor het eerst dat ik iemand dat zie of hoor beweren....
streeter
martinbroertjes, 12 juli, 2003 op pagina 1.
Ik moet er weer vandoor - was bezig met antwoord aan het geven op een BBS berichtje uit 1982.
De Knip
Bericht martinbroertjes beweert juist het omgekeerde: Beter dan Mama Is Boos
saske
allé dan ben ik de eerste die de mening heeft dat mama is boos beter is als schatjes.
het verhaal van mama is boos spreekt mij meer aan.
eric den haag
Schatjes.
Een wereldfilm uit Nederland.
Eigenlijk verkeerd om deel 1 en 2 te vergelijken.
die staan gewoon los van elkaar.wel leuk uitgewerkt naar een 2e deel en om commerciele doeleinden denk ik ook anders geschreven.En daarom ook met een andere uitkomst.
Maar om bij schatjes te blijven,neem nu de 2 jongste kinderen,heerlijk.volgens mij scheten die kinderen bij die achtervolging in huis echt in hun broek.pure onschuld.
"Geert de Jong"(moeder des huizes)is uitmuntend.
en laat zichzelf gaan in en rol die d'r op haar lijf is geschreven.
Er zitten zoveel herkenbare elementen in deze film
om niet op te kunnen gaan in deze film.
Met doorleefde moeder teksten als;
:..Als je lief bent krijg je straks een koekje
:..wie wil er chocala??
:..wat heeft dat er nou mee te maken
:..oh dus die aanslag was op mij gericht,mooi is dat
:..Jan-Jullius doe onmiddelijk die voordeur open of ik bega een ongeluk!!doe open die voordeur..
Heerlijk om te zien hoe deze moeder of moet ik zeggen, neurotisch wrak samen met manlief peter faber de strijd aan gaan met hun kinderen, en dit tot het bittere eind..
De klappen die van Hemert op de set uitdeelde zullen ook hebben bijgedragen.
Egbertbos
Schatjes is een van de betere Nederlandse films uit de jaren 80. Een film waar we oprecht trots op mogen zijn.
een grappige film met gal zwarte humor.
Deze film is volgens mij zelfs in Amerika op video / dvd uit gebracht teminste zag het op IMDB
Ruud van Hemert, een schat van een film! ***1/2
Quido
Wat een baggerdvd van Universal zeg... Geluid is behoorlijk vals én met ruis en dan mogen we ook nog geruime tijd genieten van die mooie digitale groene streep door het beeld! Het kan niet op!
Bridge pictures is dus niet de enige...
Ik zeg het niet vaak, maar gelukkig heb ik de videoband nog.
Boy28
ik raakte wel opgewonden van die meid onder de douche,maar vind het voor de rest een goedkope film.
Boy28
Daar neem ik geen genoegen mee. Ik val in de film op het moment dat de kinderen hun ouders schijnbaar al genoeg haten om een bom in de wekker te stoppen, en wil graag weten waar dat vandaan komt.
Gewoon,omdat het zogezegd een stel rotzakken zijn
Schatjes.
Een wereldfilm uit Nederland.
Eigenlijk verkeerd om deel 1 en 2 te vergelijken.
"Geert de Jong"(moeder des huizes)is uitmuntend.
en laat zichzelf gaan in en rol die d'r op haar lijf is geschreven.
Er zitten zoveel herkenbare elementen in deze film
om niet op te kunnen gaan in deze film.
Met doorleefde moeder teksten als;
:..Als je lief bent krijg je straks een koekje
:..wie wil er chocala??
:..wat heeft dat er nou mee te maken
:..oh dus die aanslag was op mij gericht,mooi is dat
Je maakt een klein foutje.Eerst kwam Jan-Jullius bij het raam en daarna Madelon en tegen haar zei ze of ik bega een ongeluk.
gemaster
Een van mijn favoriete Nederlandse films. Alles is zó over the top dat het gewoon hilarisch wordt. Alle acteurs spelen het lekker overdreven en er zitten een aantal zeer leuke grappen tussen. Ikzelf gebruik af en toe nog steeds de opmerking 'boem kledder, de Russen' als er iets kapotvalt.
Overigens fiets ik nog geregeld langs het huis waar de film is opgenomen. Het is aardig mooi gerenoveerd, maar het ziet er grotendeels nog steeds hetzelfde uit als in de film.
4 sterren.
John Doe
mikey
ik raakte wel opgewonden van die meid onder de douche
Shit. ik was toen net koffie aan het zetten.
Smakeloze, Hollywoodfilm uit het kikkerlandje met veel humor en vaart. het woord 'godverdomme' valt erg vaak. Kinderen zetten hun passief-agressieve/ manipulerende ouders uit huis en die pikken dat natuurlijk niet. Het leger ook niet want die is eigenaar van het fort. Welke partij gaat deze oorlog winnen?4
Captain Pervert
Ik heb de film lang geleden gezien, maar wat mij vooral bijbleef dat het Amerikaanse auto's en decors waren, met Nederlandse acteurs.
Vond ik een beetje vreemd.
Quentin
Het is en blijft een leuke film, maar het haar onder Akkemays armen beviel me niet zo.
gemaster
Huh? Heeft Akkemay een bos shag onder de armen? In mijn herinnering toch zeker niet. Ik zit er trouwens nu een beetje langs te zappen, want het Nederlands elftal zien spelen tegen Armenië is ook niet alles.
T_fuckin_montana
Dit is zo'n film die ik al zo verschrikkelijk vaak heb gezien, toch blijf ik elke keer weer kijken als die op tv is. Ik houd wel van films die over the top zijn, dat is deze zeker. 3*
predator
- 1951 stemmen
Lekkere zwarte humor en een lekkere Akkemay.
Beetje gedateerd maar toch nog steeds erg leuk.
Purmerend
Wat een lieve kinderen! Aldus een autoverkoper in een reclamespot.
Daar moest ik gelijk aan denken. Scheetzak en pakje lucifers op z'n kop. 3*
sannie
hoihoi,
ik wou ff zeggen dat ik t een vet goeie film vind, ik hou er zelfs mn filmverslag over.
Het enige wat ik er niet leuk aan vind is dat het geluid zo zacht is. je kunt heel veel dingen niet verstaan en als ik het geluid harder zet dan schrik je je dood van die helicopters en mn zusje word dan ook wakker.
maar verder een super film echt top!!
jordybeukeboom
De scene op de poster is een rechtstreekse kopie van The Shining. Liever goed gejat dan slecht verzonnen zullen de makers gedacht hebben...

Mama Is Boos!
1986