Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom
Releasedatum: 13 mei 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Troy
"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."
Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.
Achilles
Priam
Briseis
Andromache
De GeuS
allemaal gedoe om een paar vrouwen, net als bij Gladiator en Braveheart.
In gladiator moet hij uberhaupt al gewoon vechten om te overleven, en offert hij alleen zichzelf op. In braveheart wordt de oorlog/opstand indirect gestart door de onderdrukking van een volk.
Vind de vergelijking van deze films met "troy" dus niet niet echt opgaan....
gandalf
Beste mensen. Hierbij kom ik even vertellen dat ik mij bijzonder goed vermaakt heb met deze film. De gevechten waren zeer overtuigend, en vooral Eric Bana als Hector steelde de show. Puur genieten. Behalve het einde dan, dat is veel te sloom vergeleken bij de vaart die er in de rest van de film zat. Zonde.
Wel weer erg indrukwekkend was de d-day achtige bestorming van het strand door achilles en zijn mannen. 4 sterren voor een uitstekend stuk entertainment.
tovenaar
(Was die brief trouwens echt, die hij schreef ?)
Angie
hij bedoelt de brief die Orlando Bloom op zijn website heeft geschreven aan zijn "fans" (dom woord blijft dat toch), waarin hij zich enigszins verontschuldigt voor zijn slechte spel in Troy.
Owwwwwwww die
. ik dacht al... schrijft hij in de film een brief? Hehe.
Bloompje
Misschien over dertig jaar als de butgetten nog hoger gaan liggen, kunnen we eens een versie van Troy zien met Goden en Godinnen.
Owwwwwwww die
. ik dacht al... schrijft hij in de film een brief? Hehe.
heeft ie vast wel es een keer gedaan in die tien jaar durende oorlog, had tijd zat, of hij moest het al te druk met helen gehad hebben
Kai
Vermakelijke film maar het is toch een erg zwak verhaal maar, de actie scenes maken toch veel goed.
U-96
- 2081 stemmen
Tijdje nagedacht en besloten om de film *2.5* te geven. Orlando Bloom verpeste het wel een beetje voor mij. Sommige scenes zoals met die boten, en de vechtscenes waren voor mij erg mooi. Ondanks dat Wolfgang Petersen geregisseerd heeft, heeft dat toch helemaal geen invloed. Tevens vind ik de film ook wel erg lang. Over een (paar) jaar een herkijk waard. Helaas geen film die ik met plezier in korte tijd nog een keer kan kijken, maar allebehalve slecht te noemen.
de geile bandiet !
Haha ik kijk nu vast met hele andere ogen naar Paris als ik de film zie
jassonn
Op dit moment staat de teller inmiddels op $332,286,882. en staat hij op nr.100 in de All-Time World-wide Boxoffice.
braambes
ik vind dat de film te positief ontvangen wordt hier, er zitten veel fouten in het verhaal, maar dat stoort me nu niet echt, wat me wel stoort is dat het verhaal episch zou moeten overkomen en daar op geen enkel moment in slaagt, daar zelfs niet van in de buurt komt, eric bana (hector) vond ik wel knap acteren, daarom toch nog 2.5 *
Clint
Ik vond deze film wel mooi gefilmd, mooie shots, zoals het brandende Troje en de schepen die aan kwamen varen, maar in het geheel viel hij me een beetje tegen. Ten eerste hadden ze wel een knapper iemand voor Helen kunnen vinden, ten tweede worden een paar dingen uit het verhaal die het juist leuk maken (Laocoon die door een slang wordt opgegeten) gewoon weggelaten. Ook de scene waarin Paris als een scheiterd wegkruipt, vond ik niets. Bovendien is Brad Pitt iemand die niet goed kan acteren, maar alleen maar gecast is omdat-ie toevallig de 'most sexiest man of the world' is.
Wolfgang Petersen kan veel beter: bv. Das Boot of In the Line of Fire (met de excellerende Clint Eastwood en John Malkovich in de hoofdrol)
Anatolia
Brad Pitt kan niet janken. Dat is het (zie ook Legends of the Fall).
Voor de rest doet hij het prima, vind ik.
Phoenix
In Seven vond ik hem best wel goed janken hoor
. Vond hem hier ook goed. Volgens mij is het juist tegenovergesteld, van Brad Pitt wordt verondersteld dat hij niet kan acteren OMDAT hij er goed uit ziet.
Ik proef racune.
Hoe bedoel je?
wou je zeggen dat ik graag 'most sexiest man of the world' wou zijn? nou nee
Wat ik schreef meen ik echt
Zou ik wrok hebben tegen Brad Pitt? Vertel mij eens waarom
Wel, het valt me op dat de meeste individuen die afgeven op de beste man de ongefundeerde uitspraak dat hij niet kan acteren laten vallen om dat vervolgens op een of andere manier te koppelen aan zijn uiterlijke verschijning.
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dat voortkomt uit enige vorm van jaloezie, bewust danwel onbewust.
Anatolia
Alle knappe of mooie acteurs hebben dus als het ware een soort jaloezieschild om zich heen, ter bescherming tegen alle kritiek?
haha leuke discussie jongens
maarre even over de most sexiest man alive, uiterlijk is iets heel subjectiefs, wat de een mooi vind hoeft de ander niet mooi te vinden. neem mij bijv. ik ben volgens mij de enige vrouw die brad pitt, robbie williams of enrique iglesias bijvoorbeeld niet knap vind, terwijl de meeste daarvoor zwijmelen. en wie ik wel mooi vind hoeft de ander niet mooi te vinden, maw wat ik al zei: uiterlijk is iets heeeel subjectiefs!!
Dionysos
Eh, daarom ging het hier meer over zijn acteerprestaties
Oh mensen, het is trouwens of sexiest, of most sexy. Niet allebei. Dat kan niet.
Maar laat ik weer aan het werk gaan en plaats maken voor mensen die woorden vuil willen maken aan Troy.
tessai
een beetje een teleurstelling. Had veel beter script verwacht en iets meer historisch besef was ook fijn geweest.... de oorlog om troje zou 10 jaar geduurd hebben nu wordt het pleit beslecht in dagen (zo is er veel meer dat totaal niet kan of klopt). Brad pitt speelde goed de arrogante achilles echter de actie scenes in de film waren slecht geschoten (ze hadden beter niet die cameraman van the blairwitchproject kunnen inhuren) en de 1 on 1 s bijna lachwekkend (zeker de eerste tegen die bodybuilder
) ...oja nog iets ...wie heeft die rare hapjes uit die schilden verzonnen ?? BS imo
Sjoerd
oja nog iets ...wie heeft die rare hapjes uit die schilden verzonnen ?? BS imo
Hahahaha ja dat dacht ik ook nog. Ziet er mooi uit maar totaal niet functioneel, dus ongelofelijk onrealistisch. Dat kleine voorbeeldje is typerend voor de hele film als je het mij vraagt...
morpheus
Ik had ook een beetje het gevoel van afraffeling van een belegering van 10 jaar in 3 dagen. Elke veldslag hoewel prima in beeld gebracht leek slechts ook voor het gevoel maar enkele minuten te duren. Ze hadden meer gevoel van tijd in elke veldslag moeten stoppen.
silent bob
indd!! Maar het is het wel een leuke film om naar te kijken vooral als Achilles en Hektor met elkaar gaan vechten is mooi gedaan. Alleen had de film een beetje meer moeten kloppen.
salvatore
- 1937 berichten
Ben ik het niet met je eens. Ik was erg blij dat de film niet klopte anders had je de hele tijd kunnen wachten op wat er zou gebeuren. Wie er wint. Nu is het nog een beetje een raadsel en dat maakt de film spannend.
Phoenix
Hij maakte er wel gebruik van hoor
. Met zijn speer er zo overheen. Soort eenmans schildpadformatie zeg maar

Brad Pitt komt naar Netflix met geliefde historische dramafilm 'Troy'

Orlando Bloom wil rol in 'Troy' het liefst uit zijn geheugen wissen: 'Ik wilde die film niet maken. Ik wilde dat personage niet spelen'

Gladiator

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
broer of zus relatieoverspelmythologiebeautytrojan war braverywallfraudehostilityepischzwaardgevechtslagveldhistorical fictionoude wereldbased on song, poem or rhymepyre ancient greecepeplumtrojan horsetrojanbronze agesparta greecehelen of troyhomer's iliadtroymuscular menships loose adaptationsword and sandalhelmet